Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טרנד עיצובי מטופש.

מילא באיוניק 5 הידיות קופצות החוצה כאשר אתה מתקרב לרכב ועדיין זה לא נוח להשתמש בהן כמו ידית מסורתית, בטסלה אתה צריך גם להוציא אותן החוצה ולדעתי זה מאד לא נוח.

בפורט מוסטנג מאך אי מצאו פתרון יותר יפה ויותר נוח, אין בכלל ידיות על החלק של הפח בדלתות, יש כפתור בקורות הדלת שמקפיץ אותן החוצה ואז אפשר למשוך אותן החוצה. 

בטויוטה bzx4 נמנעו מכך ועשו ידיות רגילות וטווח הנסיעה של הרכב, הפלא ופלא הוא טווח מצויין וגם העיצוב לא נפגע לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם
לפני 17 שעות, motior כתב:

לגבי מצלמות במקום מראות - נראה לי גימיק מיותר ויקר (אני מניח שהחלפת "מראה" שכזאת היא עניין של אלפי שקלים)

ובלי סיבה אמיתית, כי מצלמה מצויינת עולה 100$ לצרכן הסופי. 

רק עניין של מיתוג. 

• מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני מת על זה שיש פה מגיבים שיש להם 0 הבנה בזרימה אבל בטוחים שזה לא משפיע וזה סתם עיצוב.

TS Auto - Web-based App for CFD Simulation - TotalSim

הפעם קשה לשלוח לגוגל, כי מדובר בתורה שלומדים באוניברסיטה ולא ב10 דק', אבל כל הפרעה הכי קטנה על משטח זרימה יוצרת מרבולת והתנגדות, רואים אפילו בהדמיית CFD הזאת איך הידיות מיצרות הפרעה, כמה זה שווה בטווח של רכב חשמלי? כל רכב והמשוואה שלו, אבל זה בטח לא 'זניח' ובטח לא במהירות שיוט בינעירונית.

• אהבתי 7
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתמונה נראה שיהידיות זה לא נורא לעומת המראות.

• רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, evc כתב:

טרנד עיצובי מטופש.

מילא באיוניק 5 הידיות קופצות החוצה כאשר אתה מתקרב לרכב ועדיין זה לא נוח להשתמש בהן כמו ידית מסורתית, בטסלה אתה צריך גם להוציא אותן החוצה ולדעתי זה מאד לא נוח.

בפורט מוסטנג מאך אי מצאו פתרון יותר יפה ויותר נוח, אין בכלל ידיות על החלק של הפח בדלתות, יש כפתור בקורות הדלת שמקפיץ אותן החוצה ואז אפשר למשוך אותן החוצה. 

בטויוטה bzx4 נמנעו מכך ועשו ידיות רגילות וטווח הנסיעה של הרכב, הפלא ופלא הוא טווח מצויין וגם העיצוב לא נפגע לדעתי.

צר לי לאכזב, אבל באיוניק 5 הידיות קופצות רק בגרסה הבכירה. רוכשי הגרסאות הזולות יצטרכו אשכרה ללחוץ עם הבוהן כדי להוציא הידית. כדאי מאוד שיזמינו כבר נעכשיו תור לכירופרקט ,מסכנים, זה ניתוח כריתת בוהן בטוח.

בטסלה , כמו בטסלה, תוכל להזמין מוצר אפטרמרקט שיקפיץ לך את הידיות החוצה כשאתה מתקרב לאוטו, כדי להגן על בהונות הזהב שלך.

וטויוטה משיגה טווח דומה לאיוניק 5 בעיקר בגלל שהיא שוקלת פחות(אתה מקבל גם פחות אוטו כי בסיס הגלגלים שלה קצר ב 15 סמ מהאיוניק). לא בגלל הידיות. 

באמ'א שכ'ם, זה מה שמציק לכם ברכב?! זה הופך את הדיונים "הדש בורד לא רך מספיק" שהיו רצים פה פעם , אם הדש בורד בקורולה רך יותר או פחות מבגולף לסוגה עילית. זה פורום רכב או פורום קו....נו מילא, לא משנה :)

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שזה מציק לו, שיתנחם בזה שיש ידיות כאלה גם במרצדס 300 sl משנות ה50, אחת המכוניות הכי יפות אי פעם.

14-01-23-images.jpg

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אבל כל הפרעה הכי קטנה על משטח זרימה יוצרת מרבולת והתנגדות

עכשיו השאלה הנדרשת היא (וכמובן שאני לא מצפה ממך - או מאף אחד אחר פה - לתשובה) השוואה בין ידיות רגילות כמו בתמונה, ידיות שקועות סטייל 323F, ידיות שקועות סטייל 106/מה שבוקי העלאה , ידיוק שקועות סטייל מיאטה וכמובן הידיות ה flush לגמרי סטייל ריינג' רובר / טסלה / וואטאבר.

ההנחה שלי היא שההבדל מ 106/מיאטה ל "טסלה" קטן יחסית לסיבוכיות שזה מכניס למערכת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

צר לי לאכזב, אבל באיוניק 5 הידיות קופצות רק בגרסה הבכירה. רוכשי הגרסאות הזולות יצטרכו אשכרה ללחוץ עם הבוהן כדי להוציא הידית. כדאי מאוד שיזמינו כבר נעכשיו תור לכירופרקט ,מסכנים, זה ניתוח כריתת בוהן בטוח.

בטסלה , כמו בטסלה, תוכל להזמין מוצר אפטרמרקט שיקפיץ לך את הידיות החוצה כשאתה מתקרב לאוטו, כדי להגן על בהונות הזהב שלך.

וטויוטה משיגה טווח דומה לאיוניק 5 בעיקר בגלל שהיא שוקלת פחות(אתה מקבל גם פחות אוטו כי בסיס הגלגלים שלה קצר ב 15 סמ מהאיוניק). לא בגלל הידיות. 

באמ'א שכ'ם, זה מה שמציק לכם ברכב?! זה הופך את הדיונים "הדש בורד לא רך מספיק" שהיו רצים פה פעם , אם הדש בורד בקורולה רך יותר או פחות מבגולף לסוגה עילית. זה פורום רכב או פורום קו....נו מילא, לא משנה :)

פורום רכב שאנשים מדברים על רכבים חשמליים חסרי כל התנהגות ספורטיבית יותר מאשר על מכוניות ספורטיביות. או על suv כזה או אחר וכמה יפה הוא ייראה על מדרכה של פקאצה תל אביבית.

אז כן, יש פה מקום להכל ;)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה פורום "רכב" ולא "רכב ספורטיבי"...  מכוניות חשמליות ו-SUV נמצאות בהגדרה "רכב"...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 29.7.2022 בשעה 14:36, David32 כתב:

ההנחה שלי היא שההבדל מ 106/מיאטה ל "טסלה" קטן יחסית לסיבוכיות שזה מכניס למערכת.

אני חושב שההנחה שלך בכיוון.

בדוגמא שהבאתי, הידיות הקיימות הן הנוחות ביותר (מהסוג שאתה פשוט מושך) לטעמי. ונראה לי שמצד שני הן גם הכי 'מזיקות' אווירודינמית.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, motior כתב:

זה פורום "רכב" ולא "רכב ספורטיבי"...  מכוניות חשמליות ו-SUV נמצאות בהגדרה "רכב"...

אתה מטיף למקהלה. זה בדיוק המסר שהעברתי לו.  

כמו שמכונית חשמלית היא בנושא רכב, כך גם איכות רכב והרכבה, "ליטוף פלסטיקים" ובוודאי שאווירודינמיקה היא דיון לגטימי בפורום רכב. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 29.7.2022 בשעה 13:19, SlowRide כתב:

בתמונה נראה שיהידיות זה לא נורא לעומת המראות.

חד משמעית, אני לא זוכר את המספר המדוייק, אבל מרצדס כשעשו את המשאית החדשה שלהם עם מצלמות במקום מראות טענו לחסכון של 1.5 אחוזים בצריכת דלק במהירות בינעירונית (בה נמצאות המשאיות רוב הזמן).
בהתחשב שמשאית עמוסה עושה איזה 3 ק"מ לליטר, זה חתיכת ארגז של כסף.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, ניקו פ. כתב:

אתה מטיף למקהלה. זה בדיוק המסר שהעברתי לו.  

כמו שמכונית חשמלית היא בנושא רכב, כך גם איכות רכב והרכבה, "ליטוף פלסטיקים" ובוודאי שאווירודינמיקה היא דיון לגטימי בפורום רכב. 

התגובה שלי לא הייתה נגד דיון על אלמנטים עיצוביים ברכב כמו ה flush handle שהיה נפוץ (יחסית) בשנות ה 80 ועושה קאמבק מחודש בעשור האחרון, ומסתבר שהרבה לא הכירו.

ודיון על אווירודינמיקה גם יותר ממוברך.

התגובה הייתה על הקושי הרב שאנשים מוצאים במנגנון ויותר מזה על נפלאות החשמול שלו לעומת לחיצה פיזית והקושי הנוראי שהיא גורמת להם. זה הזכיר לי את הפרק בטופ גיר שקלרקסון מנסה להשוויץ בפני ג'מס מיי שברכב שהוא בחר יש נעילת תא מטען נסגר בלחיצת כפתור, וכרגיל מקבל תגובה סרקסטית:

:

רק באקסטרים :)

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עוד קצת מידע על אוירודינמיקה - קצת הסבר למי שרוצה מידע על זרימת האוויר על הרכב

https://airshaper.com/blog/volkswagen-golf-aerodynamics-analysis-and-improvement

וקצת אקזוטיקה

aerodynamics.226494

לפני 3 שעות, Uri-G כתב:

התגובה הייתה על הקושי הרב שאנשים מוצאים במנגנון ויותר מזה על נפלאות החשמול שלו לעומת לחיצה פיזית והקושי הנוראי שהיא גורמת להם. זה הזכיר לי את הפרק בטופ גיר שקלרקסון מנסה להשוויץ בפני ג'מס מיי שברכב שהוא בחר יש נעילת תא מטען נסגר בלחיצת כפתור, וכרגיל מקבל תגובה סרקסטית:

:

רק באקסטרים :)

יש עוד דוגמה טובה

האמריקאים פיתחו בעלויות גבוהות מאד עט לכתיבה בחלל אבל הרוסים באו עם פיתרון זול ופשוט יותר - עיפרון 🤣

עריכה אחרונה על ידי kobi_g
  • רעיון טוב! 1

קובי

:-)

• תוכן חדש...