Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 13.5.2022 בשעה 08:59, Derish כתב:

לא הייתי ממליץ להגביל את עצמך ככה, במיוחד כשאין אפשרות קלה להשלים לידני אח"כ. יש עולם שלם מחוץ לישראל (וגם בתוכה, בשוק המשומשות) שבו עדיין נוהגים על ידני, וזו מיומנות שחבל לאבד. 

נכון,

אבל באירופה כבר הרבה פחות קשה להשיג רכב אוטומטי והפערים שהיו פעם הם כבר לא פערים גדולים.

רק כדי לסבר את האוזן, יצא לי לבדוק השבוע השכרת רכב בשני יעדים באירופה (ספרד ורומניה) - ממה שראיתי מדובר על כמה מאות שקלים בודדים לשבוע. לפני כמה שנים ההפרשים היו הרבה יותר גדולים.

אז כן, זה דורש תוספת כספית אבל זה לא מהותי ולא קשה כמו שהיה פעם.

בתור אחד שעשה רישיון על ידני והיה פריק של גיר ידני (ובסוף עבר לאוטומט בגלל הפקקים וגם בגלל שאי אפשר להשיג שום רכב נורמלי בארץ עם גיר ידני ורמת גימור נורמלית) אני לא חושב שאם היה לי ילד שצריך ללמוד נהיגה עכשיו, הייתי ממליץ לו ללמוד על ידני, רק אם הוא (או היא) ממש מתעניין בזה.

במילא רכבים חדשים בארץ כבר כמעט לא מוכרים עם גיר ידני. אז היתרון הוא בעיקר למי שרוצה לקנות משומשת.

אז כן, זה מגביל קצת או מייקר קצת, אבל זה לא נורא כמו שזה היה פעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

נושא שכרירת הרכב נכון, אבל לא לגמרי. לפני כ-3 שנים שכרתי רכב (בשווייץ) - ובגלל אשתי (הרבה שנים נהגה בידניות, אבל ב-20 השנים האחרונות מסרגת לכך) שילמתי את התוספת לאוטומטי. אבל, כאשר פרצו לי את הרכב - החלופי היחיד שהיה בתחנת ההשכרה בעיר הקרובה היה ידני. 

הבנים שלי למדו על ידני, ושניים מהם גם ניצלו זאת בחו"ל. לי המיומנות הזו נראית די טריויאלית, ואני בספק האם מישהו נכשל בגלל הידני. סה"כ הוא לא צריך לפגום במודעות המרחבית. אם כבר, הנוהג בידני מודע יותר למצב רכבו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.5.2022 בשעה 21:14, לומדת נהיגה כתב:

וכל פעם אני נכשלת על משו קטן אחר - לא משו שחוזר על עצמו

פעם אחת עליתי על מדרכה בכיכר בקטנה ולא העבירו אותי על זה

פעם אחת כתבו לי שנצמדתי פעם אחת לרכב לפני ולא עברתי

פעם אחת שחזרתי לימין בפניה לחד  סיטרי לא הסתכלתי במראה

אם כל פעם זה משהו קטן...

נראה לי שבטסטים בימינו יש איזה ניקוד לסוגי טעויות, חלקן נחשבות קטנות עם פחות נקודות. רק אם הניקוד עובר סף מסוים, הטסט נכשל. הדברים לעיל נשמעים לי קטנים. בדקת את סוגיית הניקוד? אפשר לנסות לערער על החלטה.

לגבי הדיון על ידני לעומת אוטומטי, נראה לי ששדרוג לידני אפשר לעשות אח"כ די בקלות, אחרי צבירת ניסיון עצמאי חופשי (בלי שיהיה צריך לשלם על כל שעת נהיגה).

עריכה אחרונה על ידי elera
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ואני בספק האם מישהו נכשל בגלל הידני.

אולי לא נכשל על החלפת הילוכים ותפעול קלאץ' (למרות שלמשל רצף כיבויי מנוע בזינוק בעליה בטוח לא עוזר), אבל זה עוד משהו שהנבחן צריך להקדיש לו קשב, וזה עלול להסיט את הדעת ממשהו מהותי בדיוק ברגע הלא-מתאים. גם מורי נהיגה, דרך אגב, ממליצים לעבור לאוטומט למי שנכשל הרבה בידני או שנראה שלא מצליח ללמוד גם אחרי הרבה שיעורים. 

לפני 58 דקות, elera כתב:

ששדרוג לידני אפשר לעשות אח"כ די בקלות

בתאוריה אולי, מעשית, זה עדיין לקחת שיעורים ולהשקיע לא מעט כסף וזמן במשהו שייתן רווח שולי מאוד קטן. אישית, אני לא מכיר נהג אחד בסביבה שלי שרוצה לנהוג אי פעם על ידני (להוציא את עצמי) - על אחת כמה וכמה להוציא רישיון על ידני.

גם אם מסתכלים על החסכון הכלכלי בשכירת רכב ידני לעומת אוטומט בחו"ל, צריך לסוע לא מעט לחו"ל כדי שההשקעה ברישיון ידני אחרי אוטומט תחזיר את עצמה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תתיאשי. 

גם אני הייתי במצב שלך.

התחלתי ללמוד נהיגה חודשיים לפני הגיוס לצבא ועברתי את הטסט חודשיים אחרי שהשתחררתי.

כל החברים הקרובים של אותה תקופה סיימו עם זה הרבה לפני וזה בא להם די בקלות.

אבל אני היחיד מכל אותם חברים שהפך את הרכב לתחביב ומעולם לא היה בבעלותי רכב אוטומטי. תמיד חיפשתי ומצאתי את הידניות.

עברתי טסט שמיני לרכב פרטי, הכי גבוה מכל מי שאני מכיר אישית. על אלו שעשו יותר טסטים ממני רק שמעתי.

עברתי טסט חמישי על אופנוע. גם זה לא בא לי בקלות. כשמישהו שואל איזה טסט עברתי- תמיד אומר את האמת, למרות שאין שום דרך לבדוק את זה.

אני ממש נלחץ לפני כל טסט, לא ישנתי 2 לילות לפניו, כל רגע התעוררתי ועוד בתחילת הטסט הרגשתי פחד בגוף.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה עניין של חרדה מבחינות ופחות שייך לרמת הנהיגה שלך. עם המורה שלך את נוסעת בביטחון והוא לא צריך להתערב לך בנהיגה? אולי אפשר לבקש שהוא יהיה נוכח בטסט אם זה מקל על הלחץ. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עברתי טסט 8,והלוואי ולנהגים בארץ היה 50% מהראייה שיש לי בכביש. 

אני היום עם קטנוע ספורטיבי לייט כבר תקופה ולא היה לי״אופס״ אחד אפילו ואני נותן בגז ונוסע כמו ״שהיד״.(וגם פה לא עברתי טסט ראשון כמובן...)יודע לקרוא מצבים הרבה ליפני איך שהם קורים פשוט בטסטים משהו מתפקשש. 

הטובים לא עוברים טסט ראשון. וגם לא שני. 

אח שלי זה אחד הנהגים היותר טובים שאני מכיר(ונוהג בגיפים מגיל 15 בג׳יפים מאוד חזקים בנויים)ועבר טסט 5 בזמנו. 

אחותי שלא יודעת עד היום לנהוג עברה טסט ראשון בסוף כולם עוברים. לא להתייאש. 

אני אחרי הטסט 4 ממש בכיתי מעצבים כל פעם שנכשלתי,בסוף אף אחד לא זוכר איזה טסט עברת. 

בקיצור,טסט זה חרטא.

בהצלחה,כולם עוברים. 

פורסם

נראה לי היום מותר לבקש את הוידאו של הטסט, אם אני לא טועה. כל פעם שאת עושה טסט, לבקש ולבדוק מה בדיוק הטעות.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Ido12 כתב:

אני היום עם קטנוע ספורטיבי לייט כבר תקופה ולא היה לי״אופס״ אחד אפילו ואני נותן בגז ונוסע כמו ״שהיד״.

תתפלל ששהיד כמוך לא יפגוש נהגת כמו פותחת השירשור שלא מסתכלת במראות במעבר נתיב.

פורסם

אפשר לבקש,

מי שמגיש ערעור לא יכול להמתין טסט נוסף עד לבחינת הערעור,

ובאם יוכח שהוא צודק אז מזכים בעלות הטסט, אך לא מאשרים את הטסט,

מדינת חלם,

חלק מירבי מעלות הטסט זה השיעור לפני, ועלות העמדת רכב לטסט,

ככה שלא משתלם להגיש ערעור גם אם אתה חושב שאתה צודק.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
בתאריך 13.5.2022 בשעה 15:28, Derish כתב:

לא למדתי נהיגה בעשור האחרון, אבל היום כבר לא עושים טסט פנימי? זכור לי שעשיתי כאלה עם מורים חיצוניים ברשיון של המשאית והאופנוע, וזה עזר מאד לתת דגשים ספציפיים שהמורה שלי פספס או לא יחס להם חשיבות.

עושים טסט פנימי, רק ששם מספיק נסיעה ברמה מאד מאד בסיסית כדי לעבור, בלי דגשים על כל הפרטים הקטנים, שרובם נכשלים בהם בטסט האמיתי.

פורסם
לפני שעה, WE988244 כתב:

אפשר לבקש,

מי שמגיש ערעור לא יכול להמתין טסט נוסף עד לבחינת הערעור,

ובאם יוכח שהוא צודק אז מזכים בעלות הטסט, אך לא מאשרים את הטסט,

מדינת חלם,

חלק מירבי מעלות הטסט זה השיעור לפני, ועלות העמדת רכב לטסט,

ככה שלא משתלם להגיש ערעור גם אם אתה חושב שאתה צודק.

רגע רגע רגע, אם אני מבקש את הוידאו, אזי אני חייב להגיש ערעור? אני לא יכול פשוט ללמוד מהטסט?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...