Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

אני בת כמעט 30 לומדת נהיגה כמעט שנתיים עשיתי 6 טסטים ולא עברתי עדיין

בפעמיים הראשונות יכול להיות שלא הייתימוכנה עדיין

אבל החל מפעם שלישית ומעלה אני וגם המורה שלי הרגשנו שאני מוכנה לגמרי ונוהגת מעולה.

וכל פעם אני נכשלת על משו קטן אחר - לא משו שחוזר על עצמו

פעם אחת עליתי על מדרכה בכיכר בקטנה ולא העבירו אותי על זה

פעם אחת כתבו לי שנצמדתי פעם אחת לרכב לפני ולא עברתי

פעם אחת שחזרתי לימין בפניה לחד  סיטרי לא הסתכלתי במראה

בקיצור כל פעם על איזה שטות אחרת שמורידה אותי

והאמת אני ממש ממש מיואשת מזה

וגם מבחינה כספית אני כבר לא עומדת בזה

יש למישו רעיון בשבילי מה אפשר לעשות? האם כדאי להחליף מורה או לעבור עיר? או שאין עניין כי עד שאני כבר מכירה את העיר בה אני לומדת כ"כ הרבה זמן

אשמח לכל עצה

בתודה מראש.

• מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

אין ברירה, תמשיכי לנסות.

אני עברתי בניסיון רביעי 

האחיינית שלי בשישי

הבן הצעיר שלי בשביעי (האחים שלו בראשון ובשני, הוא נכשל 3 פעמים לפני הצבא, חזר ללמוד לנהוג אחרי שהשתחרר ואז עבר ברביעי)

אבא שלי איבד את הספירה - נכשל אינסוף פעמים בגלל לחץ. עבר רק כאשר המורה והבוחן סידרו לו מבחן כשהבוחן עלה לרכב בתור "טרמפיסט", והוא לא ידע שהוא במבחן (את יכולה להבין שמדובר בעידן אחר. אבל הפרינציפ של אין ספור ניסיונות. אחרי זה הוא נהג עוד 50 שנה).

ואני מכיר הרבה מאוד אנשים מוכשרים בהרבה תחומים שנכשלו בטסט שוב ושוב, ואחרים, שהייתי מצפה שלא ינהגו לעולם - ועברו בניסיון ראשון.

אז לפני המבחן שתי מים, תחשבי שהבוחן הוא המורה שלך, סעי "לפי הספר", ואם את נכשלת, תמשיכי ללמוד עד שתעברי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שזה בעיה של מורה,

אשתי לא עברה 4 טסטים אצל המורה שלה, כשקלטתי שזה לא עובד, העברתי אותה למורה שלי והיא עברה בטסט ראשון,(טסט 5 מהתחלה)

היו לי עוד כמה חברים שהחליפו מורים ועברו,

אני ממליץ לעבור מורה לשיעור או שנים בכדי לקבל אינדיקציה מעוד מישהו על תפקודך בכביש,

לפעמים מישהו אחר שרואה יוכל לומר שהמורה הקודם לא מוצלח,

ולפעמים הוא יגיד שפשוט צריך להמשיך עוד ועוד,

אבל לשבת אצל אותו מורה 6 טסטים ולא לשמוע עוד חוות דעת זה טירוף.

• אהבתי 4
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לפני שנכנסים לדכאון, חשוב לקבל קצת פרופורציות. בדומה להפלות טבעיות וחיבה לערוץ הקניות, אנשים לא ממש מדברים על כך שעברו טסט רק בפעם החמישית++, למרות שיש לא מעט כאלה מסתובבים בינינו. בנוסף למה שכבר כתב למעלה ספריאל, דוגמה קטנה מהמשפחה שלי:

• אבי עבר טסט רביעי. (התחיל ללמוד בגיל 45)
  • אחיו שלמד איתו אצל אותו מורה על אותו רכב באותו זמן עבר טסט עשירי. (התחיל ללמוד בגיל 38)
  • אמי עברה טסט שביעי, אחרי שני מורים ומשהו כמו ארבע וחצי שנות לימוד. (התחילה בגיל 40 פלוס)
  • אחותי עברה טסט שישי למיטב זכרוני, אחרי שנתיים של לימוד ושלושה מורים. (התחילה בגיל עשרים וקצת)
  • אני, שהייתי חובב רכב מגיל אפס ולכאורה הכי מוכן נפשית מבין כולם, עברתי טסט שני או שלישי. (התחלתי בגיל 21)
  • טסט על קטנוע עברתי מנסיון שלישי. על אופנוע - נסיון ראשון. כנ"ל על משאית, אבל זה דרש לא פחות משלושה מורים ושנה לימוד עם הפסקות.

בסופו של דבר כולנו נהגים, מי יותר טוב ומי פחות, אבל הרבה מעל הרמה הממוצעת בכבישי ישראל. כך שאת לא לבד בסיטואציה הזאת, ולא צריך להרגיש שמשהו לא בסדר איתך.

אחרי שאמרנו את זה, בהחלט הייתי מנסה תקופה עם מורה אחר, ואם זה לא יעזור - גם בעיר אחרת. מה שעשיתי בזמנו כשראיתי שלימודי המשאית שלי לא מתקדמים זה ללכת דווקא על ביה"ס הזול ביותר שלימד בקבלנות (לא יודע אם עדיין קיים), אבל היה שם מורה מעולה עם משאית חדישה שדרשה הרבה פחות מאמץ לנהיגה, וזה מה שבסופו של דבר הוביל אותי לטסט ראשון מוצלח. כמו כן, מעולם לא עשיתי טסט בעיר שלי או בחרתי את המורה הכי קרוב. תמיד נעזרתי בהמלצות מפורומים שונים, בחרתי מורים שהרגשתי שבאמת אלמד מהם משהו, והשתדלתי להתנסות בכלי רכב שונים ומעניינים במקום מה שהיה אצל כולם.

עכשיו שהבנו את זה, ספרי לנו מאיפה את בארץ ונראה אם אפשר להמליץ לך על מורה טוב ברדיוס של נסיעת אוטובוס מהבית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, Derish כתב:

עכשיו שהבנו את זה, ספרי לנו מאיפה את בארץ ונראה אם אפשר להמליץ לך על מורה טוב ברדיוס של נסיעת אוטובוס מהבית.

תמיד שאלתי אל עצמי למה לשיעורי נהיגה אני צריך להגיע עם אוטובוס, לא יותר פשוט להגיע עם האוטו😀.

אבל ברצינות: תספרי איפה את מתגוררת בארץ, ויאלה לעבור טסט.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

טסטים, זה כמו ראיונות עבודה- הרבה עניין של מזל על איזה בוחן נפלת ומה היה המצב רוח שלו וכו. טסטים שהייתי פגז בהם נכשלתי; ועברתי דווקא את הטסט הכי גרוע שלי. 

בכל אופן, תזכרי שאין יאוש בעולם- אם את רוצה להשיג משהו בחיים, את תמיד תצליחי בסוף, כי אין דבר העומד בפני הרצון.

וכמו שאמרו פה כבר, יש מצב שהמורה שלך לא שם לב למשהו שאת עושה ססיטמטית לא נכון, או שיכל להיות שהוא לימד אותך משהו לא נכון והוא מתבייש להודות בזה ומקווה לנס. תנסי (עדיף בלי שהוא יודע) עם מורה אחר. אולי תקחי גם את אבא שלך שישב איתך מאחורה באיזה שיעור או שניים- כי אין חכם כבעל הנסיון.

והכי חשוב, תזכרי שהכל עובר ובעוד 10 שנים תשכחי מזה לגמרי כבר, כמו ששכחת מהקשיים שהיו לך בצבא.

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, laplug כתב:

אולי תקחי גם את אבא שלך שישב איתך מאחורה באיזה שיעור או שניים- כי אין חכם כבעל הנסיון.

או את אמא, כי אנחנו ב-2022 והיום כבר מותר לה לצאת לשעה ביום מהמטבח.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 2
  • מצחיק 8
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אל תתייאשי, תחליפי מורה ותספרי לו מראש למה את מחליפה מורה. כמובן רק אוטומטי. בהצלחה, ותשקלי עזרה של תרופה טבעית להרגעה אם זו הבעיה.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בנוסף לכל העצות הטובות לעיל, מציע שתגדירי לעצמך מראש שאת עושה 10 טסטים ואז לוקחת הפסקה. אולי זה קצת יוריד את הלחץ (הידיעה שהטסט הזה הוא סתם ניסוי ואם לא - לא נורא).

חוץ מזה, זה שנכשלת בשישה טסטים לא אומר שום דבר - פשוט לא כלום! - על הסיכוי שלך להצליח בטסט הזה, בהנחה שאת בסה"כ נוהגת בסדר וכך זה נראה.

אם זה מה שלמדת ואין לך בעיה מיוחדת עם גיר ידני, אני לא חושב שכדאי לך לוותר על זה. את לא יודעת מתי תצטרכי את זה.

בהצלחה!!!

פורסם

תודה לכולם על העצות

וגם על התיאורים של הטסטים, נראה שאני לא לבד בצרה הזו:)

אני מאזור מודיעין ולומדת במודיעין

יש למישו פה המלצה על מורה ממודיעין?

אני לא מתכוונת לוותר רק שואלת איך אפשר לקדם את זה?

אני ממש חייבת את זה דחוף (עובדת מחוץ לעיר ומטלטלת בדרכים לבינתיים:(( )

• תוכן חדש...