Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשים זקנים נוהגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני האחרון שמאמין שהכביש שלי!.

אני מאלה שנוסעים 90-100 בצד ימין, מאותתים בכל פניה, עוצרים בעצור גם באמצע הלילה במדבר.

וככה הייתי כל חיי,

אני מסכים שחברה צעירים(מה זה צעיר בשבילך?) שעושים כל מה שרשמת צריך להעיף גם מהכביש, שגם ככה הפך פה לשדה קרב.

יש הבדל קטן שהם מודעים לזה שהם מסכנים, וזה שהם מטומטמים. 

אני נתתי דוגמא לאנשים שכבר אין להם תפיסה מרחבית, ואתה לא יכול לצפות מה הם יעשו. כמו שרשמתי עצירה באמצע הכביש בפתאומיות, מזל שתמיד אני שומר מרחק, נסיעה בזיגזג, כי פשוט כבר לא רואים טוב.

אנחנו מסכימים על אותם דברים.

רק מנסה למזער סיכונים שנוכל להגיע הביתה בשלום.

ושנהג ללא רישיון יחצה את הנתיב ויהרוג אותנו, אבל זה כבר לשרשור אחר.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 דקות, לירון .ה. כתב:

(מה זה צעיר בשבילך?)

מתחת ל 35 לא צריכים להיות על הכביש. 

אני נתתי דוגמא לאנשים שכבר אין להם תפיסה מרחבית,

ואת זה אתה קובע לאחר איבחון מעמיק? 

רק מנסה למזער סיכונים

לא, אתה לא. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כי מ 36, הם הופכים לרגועים?

בוא נסכם שכל מי שבמודע או לא במודע מסכן את עצמו ואחרים. 

לא צריך להיות על הכביש

יאריס 2005

פורסם
לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

כי מ 36, הם הופכים לרגועים?

לא, פשוט יש לי כמה חברים שאני לא סגור על הגיל שלהם. 

לפני 17 דקות, לירון .ה. כתב:

כמו שרשמתי עצירה באמצע הכביש בפתאומיות,

אם נהג עצר לרגע עצירה פתאומים באמצע הכביש, אתה חייב לעצור אחריו, לא לעקוף בעצבים, ולא כלום. אתה לא יודע מה הוא ראה או מה יש מתחת לגלגלים שלו. 

אני מתחיל לחשוב שאתה הרבה יותר מסוכן ממה שנראה בתחילת הדיון . 

כבד את המשתמשים האחרים בכביש, גם אם אתה בטוח שהתגובות שלהם לא מהירות כמו שלך.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם
לפני 34 דקות, לירון .ה. כתב:

רק מנסה למזער סיכונים

כבר כתבו לך פעמיים, הסטטיסטיקה מוכיחה שקבוצת הגיל שלך מסוכנת יותר.

למה זה משנה אם אתה מסוכן בגלל האופי שלך או בגלל הכשירות שלך? אם הקטגוריה שלך היא זו שגורמת ליותר תאונות, היא זו שצריכה לרדת מהכביש.

כי אתה לא באמת בא למזער סיכונים, באת לקטר על נהג שהפריע לך על הכביש. כמו מאות שרשורים אחרים על נהג משתולל, נהג לא החלטי, נהג שלא בודק מראות, נהג שלא מאותת, נהג שצופר וכו׳ וכו׳.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני שמתעסקים עם הנהגים המבוגרים, כן מסוכנים או לא מסוכנים לעצמם ולסביבה, נלחם בגורמי התאונות שכבר קרו בצורה החלטית ובלתי מתפשרת. נתחיל בהורדה מהכביש של נהגים - עברינים מועדים עם עשרות דוחות שכל אחד מהם פנינה אמיתית. לקרוא שנהג משאית עם 50 עבירות גרם לתאונה קטלנית , זה מצב הזוי שכנראה מתרחש באופן מובהק בישראל.  בסופו של דבר " תרומתם" של הנהגים המבוגרים  לסך התאונות זניחה להבנתי, וראוי לבחור ולטפל ללא וויתורים והנחות, מה שלא קורה, באוביקטים אחרים שתרומתם המוכחת לקטל ולנזקים הנובעים מהתאונות באמת משמעותי .

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתם שוב מתבלבלים בין שיקול דעת של נהגים מסויימים, שאפשר לתפוס רק באמצעות אכיפה(ודרך אגב, בהרבה מקרים אנשים אלה מתמתנים עם הגיל) לבין יכולת שניתן למדוד אותה די בקלות.

מה הקשר בין תרומה לתאונות? יש פה אנשים שלא כשירים פיזית, מנטלית. לא מדבר על דפוקים בראש שעוקפים בקו לבן שאותם, שוב, צריך להוריד מהכביש על ידי אכיפה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, discoTD5 כתב:
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

כמו שרשמתי עצירה באמצע הכביש בפתאומיות,

אם נהג עצר לרגע עצירה פתאומים באמצע הכביש, אתה חייב לעצור אחריו, לא לעקוף בעצבים, ולא כלום. אתה לא יודע מה הוא ראה או מה יש מתחת לגלגלים שלו. 

אני מתחיל לחשוב שאתה הרבה יותר מסוכן ממה שנראה בתחילת הדיון . 

כבד את המשתמשים האחרים בכביש, גם אם אתה בטוח שהתגובות שלהם לא מהירות כמו שלך.

קראת את מה שרשמתי בהתחלה?

כי נראה שמאוד קל פה לאנשים להסיק מסקנות על אנשים אחרים רק מקריאה בפורום.

רשמתי עקפתי לאט!, לא בעצבים לא בכלום..עצרתי הסתכלתי לראות מה קורה ואז עקפתי.

אתה מוזמן אם תרצה שאני אראה לך את העבר שלי בקנסות או עברות תנועה, אז אין אפילו אחד.

אם נפגעת באופן אישי אז מצטער, רק מנסה להציף בעיה, ומודע לסטיסטיקות, אז מה? נחיה רק על פי אלו? או שננסה שבאמת יהיו לנו חיים בטוחים פה.

לי נראה שקצת הרמת ידיים.

אני עוד לא

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם
לפני 37 דקות, לירון .ה. כתב:

אם נפגעת באופן אישי אז מצטער,

חלילה, למרות שאני בהחלט בגיל שכבר אנשים לא צריכים להיות על הכביש אלא להיות סגורים באיזה מוסד, או מינימום לתת להם לצאת לבד לערבות השלג. 

אני בטוח (מקווה?) שאתה נהג זהיר. 

ההכללה שעשית על מבוגרים בפועל לא תופסת במציאות. 

ההכללה על נהגים צעירים בפועל כן תופסת במציאות.

אנשים לא כשירים לנהוג - יש הרבה כאלה. אבל לצערי לא אני קובע מה הקריטריונים ל'אי כשירות'.

פורסם

שוב תראה מה רשמתי בהתחלה.

"אישה מאוד זקנה".

בשום מקום לא רשמתי אנשים מבוגרים אסור להם לנהוג 

אין לי שום דבר נגד מבוגרים, ההפך מעדיף את חברתם על צעירים.

ואכן אני נהג זהיר ומתחשב, וכל זה 

אז אתה גם טוען שכל הצעירים נוהגים בצורה מסוכנת? 

אני חושב שגם שנעשה חשוך וקר, צריך להדליק מדורה קטנה. ויש לי הרבה ניסיון עם חשוך וקר

יאריס 2005

פורסם
לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

אתם שוב מתבלבלים בין שיקול דעת של נהגים מסויימים, שאפשר לתפוס רק באמצעות אכיפה(ודרך אגב, בהרבה מקרים אנשים אלה מתמתנים עם הגיל) לבין יכולת שניתן למדוד אותה די בקלות.

מה הקשר בין תרומה לתאונות? יש פה אנשים שלא כשירים פיזית, מנטלית. לא מדבר על דפוקים בראש שעוקפים בקו לבן שאותם, שוב, צריך להוריד מהכביש על ידי אכיפה.

אתה מנסה להכניס רציונל לדיון, שאיפה שהוא בעמוד הקודם הפכו אותו לאמוציונלי (כמו שכמעט תמיד קורה פה). זה לא יעבוד לך, אבל אני ללא ספק מעריך את הניסיון. לשרשורים כאלו יש נטייה להפוך לפורקן אישי והוצאת ואוורור של רוב המגיבים מאשר דיון שכלתני. מגמה שלצערי הרב נפוצה בחודשים האחרונים בפורום יותר ויותר. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שהצעתי(ישים או לא מבחינה תקציבית) - מבחן מעשי מגיל מסויים. הם לא יוכלו לזייף נהיגה נכונה, להבדיל מנהגים "צעירים ופרועים"

פורסם (נערך)

הכותרת מעניינת, עכשיו תמשיך ותכנס לפירוט על פי איזה קריטריונים יבחנו את הזקנים, איך תמדד היכולת שלהם הלכה למעשה, חוות דעת של בוחן אולי מוטה ענינית וזהו, או ב"אמצעים דיגיטאליים". בגדול נתת כותרת שמאחוריה אין כלום שהוא מעשי ובעיקר לא מועיל בכלום גם אם היה בא לעולם , בקיצור  רעיון שלא תורם כלום למשימה של הפחתת התאונות.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

וזה בקלות?

יש לך מושג בכמה נהגים מדובר בכל שנה? כמה טסטים תצטרך להוסיף? כמה בוחנים תצטרך לגייס ולהכשיר כדי לעמוד בעומס הנוסף? כמה יעלה להוסיף פיצ'ר למערכת הרישוי שיזמן את הנהגים הרלוונטים למבחן? יעקוב אחרי הביצוע? יתלה את הרשיון? מה יהיה ההליך הבירוקרטי? איך יזמינו טסט? טסט היום מוזמן דרך בתי הספר לנהיגה, אז הקשישים יצטרכו ללכת לבית ספר? תקים פיצ'ר שמאפשר להם לזמן מבחן לבד? על איזה רכב? שלהם? ואם אין להם? ואם הנבחן אכן נהג רע, אין לבוחן דוושות כפולות, הבוחנים בכלל יסכימו לבחון על רכב כזה? אז חזרנו לרכב של מורה? אז הם יצטרכו לשלם לו עבור הזמן? מותר להם לקחת שיעורים? ומי שלא יכול להרשות לעצמו שיעורים יופלה לרעה?

ולמה לעצור בקשישים? אולי גם לבחון את מי שעבר טסט עשירי? אם הפרמטר הוא נהיגה מבולבלת וחסר החלטיות אז צריך לבחון גם את הנהגת כבת 40 שנסעה לפני הבוקר, ובממוצע נהג אחד בכל נסיעה שלי.

הכל נורא קל ופשוט כשמישהו אחר צריך לפתור את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...