Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשים זקנים נוהגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אה, ברור, כי לא צריך לכתוב מכרז כדי לקנות אותם, לתחזק אותם, לשלם על מתחמים שבהם הם יוצבו, אנשים שיתפעלו אותם... והבירוקטריה שמסביב לא עולה כסף.

פורסם

טוב שכנעת אותי

לא נעשה כלום.

גם ככה טובים פה בישראל לא לעשות כלום, אין המשכיות, אין ממשלה יציבה

אז מה זה משנה,עוד משהוא שלא יחתרו לפתרון.

ממתי הפכנו לכאלו??

מתי הרמנו ידיים.

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אף אחד לא אמר להרים ידיים, אבל כשכותבים כשאפשר לעשות משהו "בקלות" צריך להבין במה זה כרוך. וכשמבינים במה זה כרוך וכמה זה עולה צריך להחליט אם זה שווה את ההשקעה, וכשמגלים שההשקעה תוריד מהכביש כמה נהגים שההשפעה שלהם על מספר התאונות היא מינורית, צריך לבדוק האם לא עדיף להשקיע את הכסף הזה במקום שבו הוא יביא יותר תועלת ולא יענה על בעיה נקודתית שעיצבנה נהג כזה או אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

ממתי הפכנו לכאלו??

מתי הרמנו ידיים.

ביום שעלו פורומים באינטרנט לאוויר וכל אחד יכול לכתוב סיסמאות. 

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

א. קושי בירוקרטי הוא משותף לכל שינוי שמוכנס למערכת. אז לא ייעשו שינויים כי זה מסובך?

לא התעמקתי בנתונים אבל בשלוף -

לפי הלמ"ס אחוז הקשישים(מעל גיל 75) שמחזיקים ברישיון הוא 3.7 אחוז. בערך 170,000 זו לא כמות כל כך גדולה, אם זה פעם בשנתיים או שלוש זו תוספת של כ10-15אחוז ממספר הטסטים(בסביבות 620 אלף) מכביד - כן, אבל בטווח הסביר.

ולאחר הרפורמה עלו מספר הטסטים בשנה ב-200k בערך אבל מספר הנכשלים גדל משמעותית אז אפשר להסיט חצי מהכמות הנוספת כדי לבחון קשישים. 

זה אמנם נתונים לא מדוייקים אבל אני בטוח שאם המדינה תחליט ללכת על זה היא תצליח(לא שהיא תעשה כי זה בגדר מניעה ולא אכיפה שזה לא בראש מעייניה)

ב. זיקנה מלווה בירידה ביכולות קוגניטיביות בין היתר באופן גורף. יכולות קוגניטיביות הן אבן היסוד של נהיגה.

מה הקשר לאלה שעברו רק בטסט עשירי? הם בהכרח נהגים פחות טובים מאלה שעברו בטסט ראשון?

ואני לא מבין, האם הורדת נהגים לא כשירים מהכביש זו גישה פסולה? או שזה בסדר אבל הבירוקרטיה מפריעה לך או הסיבה היא שיש אוכלוסיה מטורגטת? הרי ממילא הם צריכים לעבור בדיקות רפואיות כלשהן, אולי נבטל גם אותן?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 50 דקות, discoTD5 כתב:

ביום שעלו פורומים באינטרנט לאוויר וכל אחד יכול לכתוב סיסמאות. 

אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. 

לא כי לפני הפורומים היינו חברה אוטופית שכולם רק עזרו אחד לשני, והממשלות רק חיפשו איך לעזור לאזרח הפשוט.

אפשר לרשום משפטים בפורום, ואפשר גם בחיים לעשות מעשים, לא סותר.

פה יש יותר נגישות לאנשים להשמעת דעות.

זה לא סיסמאות, וזה נשמע קצת ציני וקר לרשום דבר כזה, יש פה מקום לכולם להשמיע דעות.

ואני בדעה שכל תאונה שאפשר למנוע זה רווח נקי.

יאריס 2005

פורסם

ונגיד שהרעיון המבריק שלך יתגשם וירחיקו מהכבישים נהגים מבוגרים, נראה לך שעקומת התאונות תרגיש מכה קלה בגרף-כנף, בוודאי שלא.

תשתחרר מהצורך להוכיח כמה אתה בכיוון, אתה פשוט לא.

פורסם

אתם צודקים

תוכנית המסטר שלי למגר אנשים זקנים בעלי כושר קונקטיבי לקוי כנראה נכשלה

ואתם ממשיכים לרשום נהגים מבוגרים, למרות שבחיים לא רשמתי את זה.

אז נעזוב

נמשיך ככה, רק בריאות לכולם

• אהבתי 2

יאריס 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, לירון .ה. כתב:

ואתם ממשיכים לרשום נהגים מבוגרים, למרות שבחיים לא רשמתי את זה.

בתאריך 29.7.2022 בשעה 07:00, לירון .ה. כתב:

לפני שבועיים בשבת על כביש 4 ליד חיפה, שוב אישה מבוגרת נוסעת 50 קמש שהכביש פנוי, גורמת לכל התנועה מסביב שנוסעת על 100 פלוס לבלום מהר.

השאלה, איך היא נוהגת? מה אומר החוק?

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

צודק.

טעות, אין כוונה למבוגרים, היא לא הייתה מבוגרת.

מדובר בלבד על אנשים זקנים בעלי כושר קונקטיבי לקוי

אין לי שום דבר נגד מבוגרים, ההפך

יאריס 2005

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, לירון .ה. כתב:

מדובר בלבד על אנשים זקנים בעלי כושר קונקטיבי לקוי

אז שלא ינהגו על פורד קונקט.

יש בישראל מערכת שנועדה לסנן נהגים בעלי ליקויי בריאות (ובכללם ליקויים קוגניטיביים, מוטוריים ואחרים). זה כולל הצהרות בריאות של הנהג, של הרופא, וכנראה גם איסוף נתונים ממוסדות רפואיים. המערכת הזו מסננת נהגים עם פוטנציאל להיות מסוכנים, בכל גיל.

לדבר הזה קוראים "מכון רפואי לבטיחות בדרכים", ובקיצור "מרב"ד".

אגב, @לירון .ה.- תגדיר לי, בבקשה, נהגים "מבוגרים" או "זקנים".

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

יש בישראל מערכת שנועדה לסנן נהגים בעלי ליקויי בריאות (ובכללם ליקויים קוגניטיביים, מוטוריים ואחרים). זה כולל הצהרות בריאות של הנהג, של הרופא, וכנראה גם איסוף נתונים ממוסדות רפואיים. המערכת הזו מסננת נהגים עם פוטנציאל להיות מסוכנים, בכל גיל.

לדבר הזה קוראים "מכון רפואי לבטיחות בדרכים", ובקיצור "מרב"ד".

אגב, @לירון .ה.- תגדיר לי, בבקשה, נהגים "מבוגרים" או "זקנים".

הוא בוודאות לא עושה את העבודה שלו.

יש גיל שבו לא צריך לנהוג יותר,היכולת המרחבית,ראיה,שמיעה,ראיה בלילה.

אצל כל אחד זה גיל קצת שונה.

הבעיה היא שזה מתדרדר מהר מאוד ומבחן כל 5 שנים לא עוזר פה.

לדעתי צריך שתהיה אפשרות לבני משפחה לשלוט על זה,עם כמה שזה לא נעים אבל יש נהגים מבוגרים בטוחים שהם יודעים לנהוג ובפועל סכנה לאחרים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שבני משפחה ישלטו באדם בוגר שאחראי למעשיו?

למה לעצור ברשיון נהיגה? שגם יקבעו מה לעשות עם הכסף שלו, איפה הוא גר ועם מי הוא מדבר.

פורסם

ומהו הגיל הזה? 

פוטייטו, המפגשים עם אנשים מבוגרים הוא לחם חוקי, ואולי תופתע, אבל יש לא מעט בני 85-90 ויותר חדים כתער עם כושר גופני שלא היה מבייש בני 70.

יש לי ביקורת על המרב"ד, אבל הוא עובד לפי קריטריונים שמקובלים בארצות "נחשלות" כמו קנדה. הביורוקרטיה שלו בעייתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...