רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
משהו הזוי שפעם ראשונה נתקל בו עכברים כרסמו לי את הצינור של הווישרים לא נעים בכלל . מישהו נתקל בדבר כמו ויודע איך פותרים את הנושא שלא יקרה שוב .
הודעה אחרונה מאת אלחנן בני ברק, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים ותודה מראש! לאחרונה רכשתי את הרכב הראשון שלי, ניסאן נוט 2011. אני תושב יו"ש ומתבלט האם לעשות מיגון נגד אבנים לרכב. יודעים להגיד האם זה מוריד את הביצועים של הרכב? יוצר בעיות אטימה או בעיות אחרות בחלונות? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר שטיפה השתמשתי במטלית מיקרו פייבר של כימיקל גיגס ,ומשום מה נשארו סיבים שלא יורדים מהשמשה , ניסיתי במטלית אחרת וופל להוריד את זה אך ללא הצלחה , אולי זה בגלל האוטם צבע זה נדבק לשמשה? כמובן ניסיתי עם נוזל חלונות VID_20220630_034843.mp4
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 876 צפיות
היי, בצעתי עבודת התקנה של וו גרירה והעסק שהתקין, לא מצליח לייצר פיתרון מתאים (ככל הנראה, בשל חוסר מקצועיות) גם בפעם הרביעית שאני אצלו. בגדול, יש צורך לחתוך בצורה קצת יותר מדוייקת את החלק התחתון בפגוש ולהדק את אחד החלקים בעזרת חיבור מותאם ולא אזיקון. אשמח לשמוע על המלצה לבעל עסק סבלני שיכול לבצע את העבודה - אני מעוניין להגיע ולשבת אצלו שיסגור פינה (מוכן להגיע צפונית עד זכרון ודרומית עד הרצליה) בלי להריץ אותי הלוך חזור. חשוב מאוד, כפי שאמרתי, בעל עסק סבלני.
הודעה אחרונה מאת For Martha, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בתהליך החלפת רכב הליסינג שלי, מוצעות 3 אפשרויות, שבאות בחשבון מבחינתי: פורד פומה 1 ליטר טיטניום, יונדאי קונה היברידית ויונדאי קונה בנזין prime. מבלי להיכנס לסוגיות איכות הרכבים/אבזור/ביצועים, האם לאחד מהם יש עדיפות מבחינת זמינות לאספקה בימים טרופים אלו, כי זה יכול להיות שיקול מרכזי לבחירה ביניהם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
-
ג'ילי זמינות
מאת טרבלסקי- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו בקהל הזמין ג'ילי, או שנכנס לרשימת המתנה? מה הצפי להזמנה ולהגעה? אני רציתי להזמין אבל אמרו שמ 16/6 נסגר ההזמנות עקב מחסור
הודעה אחרונה מאת טרבלסקי, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פגע בי רוכב אופנוע והרכב נגרר למוסך. אני רוצה דווקא הערכת שמאי הכי נמוכה, כדי שהרכב לא יוכרז כטוטאל לוסט. בלי להכנס כרגע לסוג הנזק, שנת הרכב וכול' - האם יש "כלל אצבע" מי עדיף - שמאי שמזמין המוסך, או שמאי חברת הביטוח?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
"היו זמנים אני אותם זוכרת.." מאזדה 323 או בשמה המוכר יותר, לאנטיס, היתה מלכת המכירות בשנות התשעים של המאה שעברה ובתחילת המילניום . מדובר היה ברכב משפחתי בסיסי, (לא) מעוצב בצורה בסיסית ואנונימית, לא נוח במיוחד וגם צפוף, שהתחרה ראש בראש במיצובישי לנסר, טויוטה קורולה, סובארו אימפרזה וכמובן הונדה סיביק ובהצלחה גדולה. בתקופה הזאת, הקוריאניות היו בעיקר כל מיני דברים עתיקים לא אמינים ולא מעוצבים סביב מנוע ותיבות הילוכים מיושנות של יצרנים אחרים, האירופאיות נסעו מידי פעם, בעיקר בין ביקור במוסך למשנהו וסין היתה בגדר קוריוז. ככה שהיפנים שלטו ללא עוררין בשוק הישראלי, בעיקר בגלל מוניטין של אמינות, פשטות ומחירי תחזוקה זולים יחסית וכאמור הלאנטיס עלתה על כולנה. …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 8 אלף צפיות
הרכב נצפה ברומא, פרט לכיתוב DR מקדימה ואחורה לא כתוב עוד שום דבר. באינטרנט יש מידע רק באיטלקית וכנראה מדובר בחברה מקומית. מכירים פרטים על הרכב? או על המותג בכללי? חייב גם לציין שברומא חוץ מהרבה סמארט ופיאט 500 ברחובות יש כל מיני שיקוצים קטנים בלי סמלים מוכרים כלל.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
קניתי פיאט טיפו 2017,אורות שלה בצבע צהוב אני רוצה להחליף ללבן מישהו יודע איזה אור דרך/אור גבוהה/ ארפל יש לה ? נראה לי אור דרך הוא H7 והשאר איני יודע.
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני שוקל לקנות cx-30. דבר אחד אבל שמדאיג אותי הוא שדה הראיה. קראתי על זה תלונות וגם כשישבתי ברכב, החלונות הרגישו לי קטנים. שדה ראיה חשוב מאוד כדי להימנע מתאונות, אבל זה גם כיף לראות החוצה מהרכב, גם בשביל הנהג וגם בשביל הנוסעים. אני הולך לעשות נסיעת מבחן ואראה איך זה. בינתיים עשיתי נסיעת מבחן על סובארו xv ושם שדה הראיה מצויין. מה דעתכם על המצב ב-cx-30? כמו כן, הם שדה הראיה שלו טוב יותר משל מאזדה 3 האצ’בק? איפה ההבדלים? החלונות נראים די דומים.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
בשנת 2000 אחי התחיל את לימודי התואר בטכניון. הוא קיבל חדר במעונות הסטודנטים, אחד התנאים לקבלת החדר היה אי בעלות על רכב שעולה לפי מחירון לוי יצחק יותר מ 12.000 ש"ח. מכיוון שהוא כן רצה רכב, התחלתי לחפש לו רכב כזה. מה אפשר היה לקנות בשנת 2000 ב 12000 ש"ח - כל מיני סובארו לאנוה 82-83, דייהטסו שרייד מאותם שנים, פיאט אונו קצת יותר חדשה וכו'. ואז במקרה ראיתי באיזור רחוב בני דן בתל אביב את האוטו הזה. נראה טוב, אהבתי מאוד. קניתי חוברת של לוי יצחק ובדקתי: לא מופיע בכלל דגם 3 דלתות. 5 דלתות הכי פשוטה 1986 ידני 1.3 - משהוא כמו 12.500 או 12.800 ש"ח. טוב נו, מקווה שיעבור...(וזה באמת עבר, הנהלת המעונות קיבלו את הצילום של רישיון הרכב ואת העמוד הרלוונטי מהמחירון ול…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
https://www.tecnobreak.com/iw/סוף-עידן-לפורד-פוקוס-יש-כבר-תאריך-פרישה/ https://thecar.co.il/פורד-פוקוס-מגיעה-אל-סוף-הדרך-ברוך-הבא-ע/ פורד פוקוס מגיעה לסוף דרכה מעניין כמה היתה התרומה של תיבת ההילוכים להחלטה הזו של הנהלת פורד
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
ישנו תמרור "אזור מיתון תנועה", שכתוב בו "30" על רקע לבן עם עיגול אדום. אבל ישנו תמרור דומה, שכתוב בו "30" בלי רקע לבן ועיגול אדום. הנה שני התמרורים: (זה לקוח מהספר של משרד התחבורה לתלמידים: https://rsa.digitaler.co.il/rsa1/86/#zoom=z) השאלה היא: מה ההבדל בין שני התמרורים?
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 897 צפיות
כל כך שונה מאצלנו, חוץ מהמהירות. https://www.confused.com/car-insurance/guides/top-motoring-convictions?utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_source=brandawareness&utm_term=20220627&utm_content=june2022newsletterenergyrdc_noname_012
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במאזדה רוצים 2612 ש"ח על קודנית, עלוקה, כספת והרמת שמשות. בסובארו 501 ש"ח על קודן + כספת.(שם יש טריקים במקום אחר) האם כדאי בכל אחד מהמקרים? אם לא עניין הגניבות, הייתי מסתפק בביטוח צד ג, אבל פחות בא לי לגלות שגנבו לי את הרכב ואין ביטוח. אז השאלות הן: כמה גונבים מאזדה cx-30 וסובארו xv? האם ומה נדרש להתקין בשביל ביטוח מקיף במחיר נורמלי? האם לקנות את הרכב עם המערכות או להתקין בהמשך או לוותר בכלל?
הודעה אחרונה מאת traveler1, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
באתר הממשלתי יש בסיס נתונים של מספרי רישוי משנת 1996 והלאה: https://data.gov.il/dataset/private-and-commercial-vehicles מישהו יודע אם יש גם של שנים מוקדמות יותר? באתר הבא יש נתונים גם על מכוניות ישנות יותר, אבל לא ברור מאיפה המידע: https://meshumeshet.com/
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נסעתי לצפון בחזרה ה waze אמר לי לפנות ולעשות פרסה והיה שלט גדול בצהוב "הנך נכנס לשטח A והכניסה אסורה ליהודים" משהו כזה ישר עשיתי פרסה, הקטע שהמקום לא רחוק מהמרכז משהו כמו מרחק 50 ק"מ, הרשות הפלסטינית היא לא במרחק רב יותר מהמרכז? כי קצת הפתיע אותי שבמרחק כזה קרוב יש שלט כזה.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
וכן לפני קצת פחות משבועיים קרסו העלו 2 יחידות של מכונית סדאן חשמלית גדולה ומרווחת, נראה שהסיבה שהדגם הגיע לכאן היא המכרז הממשלתי שהיא לכלי רכב חשמליים, לכן לא בטוח שישווק בקרוב. על כל פנים אלה פרטים הידועים לי: הרכב הוא פרטי של שת"פ בין רנו לקונצרן הסיני Jiangling ומיוצר בסין טווח WLTP ק"מ: 450 ק"מ גודל סוללה: 60kWh טעינה מהירה מ-0 ל-250 ק"מ: 40 דקות. הספק: 160 כ"ס 0-100: 9.6 שניות אורך: 467 ס"מ רוחב: 183.5 ס"מ גובה 148 ס"מ תא מטען: 411 ליטר גלגלי סגסוגת 17" 8 כריות אוויר מערכות בטיחות מלאות כולל זיהוי בשטח מת ובקרת שיוט אדפטיבית, והתראה על תנועה חוצה מאחור. הרכב נבנה ותכונן לש…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם, היום למרבה הפתעתי באתי לרכב שלי לאחר שחניתי אותו על יד תחנת אוטובוס, וראיתי פגיעה בפח בצבע ירוק (הרכב שלי אדום). בנוסף, שמתי לב שהגלגל שלי התפנצ'ר. החלפתי את הגלגל לחלופי ואז שמתי לב שלא רק שהוא התפנצ'ר, הוא התעקם! כמובן שהנהג לא השאיר פרטים. יש לי ביטוח צד ג' ומאסטר (גרירה, החלפת גלגל). מה ניתן לעשות? יש את מי לתבוע?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, פחות מתאים לפורום משפטי, אשמח שמישהו ישפוך אור על מצב כזה: רחוב דו סיטרי, שני נתיבים בכל כיוון והכביש ריק למעט שני רכבים שנוסעים כל אחד בנתיב השמאלה, האחד רוצה לפנות שמאלה לרח' צדדי, והשני שמתקדם ישר, (ואמור לקבל זכות קדימה) מעט, עוצר, ומסמן עם היד לעבור (מוותר על זכות הקדימה). אבא טוען שזאת שיטה להונאה, ושאם הוא היה נוסע הרכב היה נכנס בו בצד וטוען שזו אשמתו. אני טוען שהוא קצת חי בשנות ה90, ושאם יש מצלמת רכב והכל תועד, כולל תנועת היד, במידה וזה יגיע לתאונה ניתן יהיה להוכיח את אשמת הרכב ממול ואף פגיעה בזדון. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה חברה הכי מומלצת להתקנת עמדה כזאת בבית פרטי ?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול החלפתי מערכת מולטימדיה לרכב מסוג סוזוקי ספלאש (2013) לאחר מכן עשיתי סיבוב קטן עם הרכב והכל היה בסדר.. היום בבוקר הנעתי את הרכב וההילוך לא זז מP,יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?..
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני שוקל לקנות מאזדה. הם מתקמצנים בהנחות, אבל הציעו לי לקבל חיישני חניה קדמיים לרכב של קוברה במחיר עלות של 450 ש"ח. האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי לכולם! ראיתי מישהו שמפרסם להשכרה את הרכב הפרטי שלו ואני שוקל ללכת על זה. הוא יוסיף את הנהג לביטוח המקיף שיש לו על הרכב. רציתי לשאול מה החוק אומר לגבי זה? למה צריך לשים לב- לפני, אחרי, ותוך כדי גם מצד המשכיר וגם מצד השוכר? יש איפשהו להשיג חוזה שכירות כזה או שנצטרך לנסח לבד? אתם הייתם עושים את זה? כן או לא ולמה? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת online, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 35 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שאלת תם, למה מה שטוב לנהגי מוניות, וכל מי שאין לו הרבה כסף להשקיע, לא טוב למשטרה?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
הוגשה תביעה ייצוגית בעניין, נראה שעל ידי אותו עורך דין שייצג נגד פורד בייצוגית שעסקה בגיר של הפוקוס. קשה להגיד שמדובר בהפתעה, הן לגבי זהות התובע והן לגבי התביעה עצמה, מאחר והגיר משותף לגיר של הפוקוס, אבל אולי גם עכשיו בעלי הרנו יזכו למעט נחמה. קישור למי שמעוניין בחומר קריאה לסופ"ש: https://www.nevo.co.il/psika_html/kitvey/TY-20-01-49182-A.pdf שי
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, אני מחפש מאיפה לקנות צבע לקליפרים (צבע שצובעים עם מכחול/מברשת ולא ספריי!), עדיפות לקנייה בארץ. דוגמה לצבע שראיתי בסרטון ביוטיוב: אם מישהו יכול לעזור לי, אשמח מאוד
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
https://lcp.co.il/product/כיסוי-חיצוני-איכותי-לרכב/?gclid=Cj0KCQjwntCVBhDdARIsAMEwACl6mHDwMUK2HEaSVU5_n2wi6hHFUoUu_xxt2F0O5tguvg0U2-mSzVYaAoW1EALw_wcB היי חברים מישהו מכיר יודע את הכיסוי הזה? האם זה מתאים לגודל של שברולט ספארק? איזה מידה xl/XXL?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש ברשותי איוניק 2019 שאני מתכוון לקנות מהליסינג. יש משהו שמאוד מציק לי, אני רואה בהרבה פוסטים בפורום שהיא עושה 18, 19, 20 ואצלי הכי גבוהה שראיתי זה 17 וגם זה היה בנסיעה לאילת 100 120 קמש ברגוע בנסיעה היום יומית לעבודה כמה עליות גדולות ופקקים וזה עומד על 1-16 קבוע הנסיעה שלי די רגועה זה נראה לכם סביר, האם יש משהו שאני יכול לבקש לבדוק?
הודעה אחרונה מאת דור--,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל