Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות cx-30. דבר אחד אבל שמדאיג אותי הוא שדה הראיה. קראתי על זה תלונות וגם כשישבתי ברכב, החלונות הרגישו לי קטנים. שדה ראיה חשוב מאוד כדי להימנע מתאונות, אבל זה גם כיף לראות החוצה מהרכב, גם בשביל הנהג וגם בשביל הנוסעים. אני הולך לעשות נסיעת מבחן ואראה איך זה. בינתיים עשיתי נסיעת מבחן על סובארו xv ושם שדה הראיה מצויין.

מה דעתכם על המצב ב-cx-30? כמו כן, הם שדה הראיה שלו טוב יותר משל מאזדה 3 האצ’בק? איפה ההבדלים? החלונות נראים די דומים.

פורסם

הי, שקלתי לקנות 3 סדאן. הישיבה בה הייתה לי מעט נמוכה עם שדה ראיה קצת קטן עבורי. בדקתי את ה CX30 - יושבים יותר גבוה ורואים הרבה יותר. רכשתי דגם אקזקיוטיב - אני לא מרגיש עם זה שום בעיה, להיפך - מבחינתי אידאלי. יש לי גם CX5 בבית - כל אחת מהן קונספט אחר. ה CX30 פשוט ממתק. אוטו בונבונירה עם טונות של אופי. מאוהב. במחשבה נוספת - הייתי לוקח את ה 2.5 ליטר.

פורסם
לפני 1 דקה, BassDriver כתב:

הי, שקלתי לקנות 3 סדאן. הישיבה בה הייתה לי מעט נמוכה עם שדה ראיה קצת קטן עבורי. בדקתי את ה CX30 - יושבים יותר גבוה ורואים הרבה יותר.

איך זה? דווקא ב-3 סדאן החלון האחורי יותר גדול והייתי מצפה ששדה הראיה יהיה יותר טוב. לפחות מלשבת בה באולם תצוגה, היא הרגישה יותר טובה בשדה ראיה. מה גורם לשדה הראיה ב-cx-30 להיות יותר טוב?

פורסם

השאלה לאיזה חלונות באוטו אתה מתכוון. מהפוסט הקודם הבנתי שאתה מתכוון לאוטו בכלל. שדה הראיה בחלון האחורי ב CX30 קטן יחסית. אני נעזר במצלמה האחורית. לא כל כך מהותי כי לרוב אין לי צורך בכניסה לחניה מאחור. אבל כאמור המצלמה מסייעת.

פורסם
לפני 5 דקות, BassDriver כתב:

השאלה לאיזה חלונות באוטו אתה מתכוון. מהפוסט הקודם הבנתי שאתה מתכוון לאוטו בכלל. שדה הראיה בחלון האחורי ב CX30 קטן יחסית. אני נעזר במצלמה האחורית. לא כל כך מהותי כי לרוב אין לי צורך בכניסה לחניה מאחור. אבל כאמור המצלמה מסייעת.

התכוונתי לכל החלונות. הם כולם נראים קטנים. האחורי במיוחד, אבל גם האחרים. אני גם ראיתי טענות שב-cx-30 המצב יותר טוב מב-3 האצ’בק, אבל לא הצלחתי להבין איפה ההבדל, כי החלונות נראים דומים.

פורסם (נערך)

שלום

טוב שאתה בודק נושא זה לפני שיהיה כבר מאוחר. היה לי מאזדה 3 סדאן 2020, לא הייתי מרוצה משדה הראיה בשמשה הקדמית. החלפתי לפני כשנה לרכב קטן יותר, יאריס 2021, שדה הראייה הקדמי שלו הרבה יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי Basko
כתיב
פורסם
לפני שעתיים, traveler1 כתב:

התכוונתי לכל החלונות. הם כולם נראים קטנים. האחורי במיוחד, אבל גם האחרים. אני גם ראיתי טענות שב-cx-30 המצב יותר טוב מב-3 האצ’בק, אבל לא הצלחתי להבין איפה ההבדל, כי החלונות נראים דומים.

לא יודע על איזה טענות מדובר, פעם ראשונה שאני שומע על הנושא זה השרשור הזה. למעט החלון האחורי שלי זה לא קריטי וכאמור נעזר במצלמה. יתר החלונות ב CX30 אני לא רואה בעיה.

פורסם

העניין פסיכולוגי ברובו. החלונות במזדה בהחלט קטנים יותר מרכבים אחרים אבל זה עניין של התרגלות.

לי הפריע יותר הגג הנמוך אבל כאמור, מתרגלים.

אגב פסיכולוגיה, הישיבה הגבוהה כמובן שלא נותנת כלום. 

5 ס''מ הבדל לא יהפכו את שדה הראיה שווה ערך למשאית  וזה לא שיש משהו מעניין לראות בים הפקקים .

ההבדל היחידי הוא בנוחות משופרת בכניסה לרכב ופחות להתכופף כשצריך לקשור את הילדים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צודק, החלונות, לרבות הקדמי, מזכירים יותר מכל חרכים של טנק, הם קטנים מאוד, הדשבורד גבוה יחסית, לא למוכי קלאוסטרופוביה האוטו הזה. עוד דוגמה להקרבת נוחות ובטיחות לטובת טרנד עיצובי.

פורסם

אני עכשיו מחפש איזה רכב חדש לקנות ובהרבה מובנים cx-30 מתאים לי. עשיתי נסיעת מבחן ולא הרגשתי שחסר לי משהו בשדה הראיה. אני לא יודע אבל על מה שאני לא רואה. החלונות אבל באמת קטנים ברמה הזויה, והם יותר קטנים מאיך שזה נראה בתמונות מבחוץ. חלק מה-"חלון" זה לא באמת חלון. יש מאחורי זה חלקים אטומים של הרכב. שמתי לב שזאת מגמה בכלל ברכבים חדשים, אבל ב-cx-30 זה כבר הזוי. אני נוסע עכשיו ביאריס 2001, רכב הרבה יותר קטן עם חלונות הרבה יותר גדולים. יש פה גם עניין בטיחותי של שדה הראיה וגם כל הכיף בנסיעה זה לראות החוצה ולא להיות סגור בתוך טנק. אני ממש בדילמה כי בכל רכב שמתאים לי מרוב הבחינות, יש משהו אחד שדופק אותו. יש פה אנשים עם cx-30 או מאזדה 3 האצ'בק? מה החוויה שלכם לגבי החלונות?

פורסם

עניתי לך ראה פוסט קודם..:-)
אין דין ה CX30 כדין ה 3. ב 3 יושבים יותר נמוך וקו החלונות יותר גבוה ביחס לנהג מאשר ב CX30. זו אחת הסיבות שבגינה בחרתי את ה CX30, ומאוד מרוצה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין כמעט שום הבדל בגודל החלונות בין ה 3 - לCX30 המבוססת עליה.  הכמעט הוא בגלל הגג שפחות משתפל בקורות A ב CX30 בגלל אופי ה SUV.

ב 3 הגג באיזור קורות A בזוית מאד חדה מה שיוצר תחושה קלאוסטרופובית בהתחלה. מוסיפים לזה גם המראות שיחסית קרובות לנהג ביחס לרכבים אחרים.

באשר לעניין הגובה, אנחנו מדברים על הפרש של כ 10 ס"מ בגובה. 

לא לשכוח שה CX30 קטנה וחלשה יותר מה 3.

פורסם
בתאריך 25.6.2022 בשעה 21:05, ceyal כתב:

אין כמעט שום הבדל בגודל החלונות בין ה 3 - לCX30 המבוססת עליה.  הכמעט הוא בגלל הגג שפחות משתפל בקורות A ב CX30 בגלל אופי ה SUV.

ב 3 הגג באיזור קורות A בזוית מאד חדה מה שיוצר תחושה קלאוסטרופובית בהתחלה. מוסיפים לזה גם המראות שיחסית קרובות לנהג ביחס לרכבים אחרים.

באשר לעניין הגובה, אנחנו מדברים על הפרש של כ 10 ס"מ בגובה. 

לא לשכוח שה CX30 קטנה וחלשה יותר מה 3.

אני לא יודע אם אתה בעלים של 3 או CX30. אני בעלים של CX30, ולפני שרכשתי אותה התלבטתי בינה לבין ה 3 סדאן. ב CX30 אין שום בעיה של שדה ראיה למעט החלון האחורי, ואני נעזר במצלמה. הישיבה ב CX30 גבוהה יותר, והראיה החוצה טובה יותר מאשר ב 3. ולכן רכשתי את ה CX30.
למרות שהבסיס גלגלים ב CX30 קצר ב 5 ס"מ לערך מה 3, בפועל היא מרווחת יותר בשל תנוחת הישיבה הגבוהה יותר - גם מקדימה וגם מאחור. ואת זה אני אומר כאמור מנסיון אישי.
ל CX30 ול 3 יש מנוע 2.0 ליטר זהה בן 165 כ"ס, שמגיע גם ב CX5. ה CX30 נמכרת גם עם מנוע 2.5 ליטר שאין ב 3. בנתונים היבשים התאוצה ב 3 מהירה יותר - לדעתי בגלל יחסי העברה קטנים יותר. בפועל מנסיוני האישי ה CX30 חזקה מאוד, והשילוב של המנוע והגיר פשוט פנטסטי, במיוחד ברמת גימור אקזקיוטיב שיש בה מנופים להעברת הילוכים מההגה. אני חושב שמדובר ברכב מאוזן מאוד, וממליץ עליו בחום.

• תוכן חדש...