Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם!

ראיתי מישהו שמפרסם להשכרה את הרכב הפרטי שלו ואני שוקל ללכת על זה. הוא יוסיף את הנהג לביטוח המקיף שיש לו על הרכב.

רציתי לשאול מה החוק אומר לגבי זה? למה צריך לשים לב- לפני, אחרי, ותוך כדי גם מצד המשכיר וגם מצד השוכר? יש איפשהו להשיג חוזה שכירות כזה או שנצטרך לנסח לבד?

אתם הייתם עושים את זה? כן או לא ולמה?

תודה מראש לעונים!

• רעיון גרוע 2
פורסם (נערך)

נשמע לגמרי לא חוקי.
יש חוק מאוד מסודר לגבי הנושא - כדי להשכיר רכבים  יש צורך ברשיון מאת המפקח על התעבורה. יש גם הגבלות בחוק - כדי להשכיר רכבים צריך מינימום מסויים של כלי רכב וכו'.
שום פוליסת ביטוח של אדם פרטי לא מכסה אופציה להשכרת רכב בתשלום. אם במקרה של תאונה חוקרי הביטוח יעלו שזה אכן המצב - תהיה בעיה קשה.

אם אתה צריך לשכור רכב, ונשמע שאתה כן רוצה שהדברים יהיו מסודרים, מחפש חוזה - פשוט תשכור רכב מחברת השכרה מסודרת, עם ביטוח מסודר, וסע בראש שקט. 

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בכל פוליסת ביטוח שראיתי עד היום מופיע במפורש שאסור לעשות שימוש ברכב לטובה עסקית (לא זוכר את הנוסח המדיוק).

אם הבחור משכיר לך, הפוליסה לא תהיה בתוקף. מתאים לך רכב בלי ביטוח?

• אהבתי 1
פורסם

כמובן שהדבר מנוגד לחוק וההתנייה מפורטת בכל פוליסת ביטוח חובה. אסור להשכיר את הרכב ואסור להסיע בשכר למעט מונית. ביטוח החובה לא מכסה בנזקי גוף ובמקרה של ביטוח מקיף חברת הביטוח תתנער גם מכיסוי נזקי רכוש. עשה לעצמך טובה ותתרחק מהעניין זה פתח לצרות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ליתר דיוק:

נוסח הפוליסה מחריג השכרת הרכב דרך עיסוק,

הוה אומר,

אם הלה משכיר דרך קבע, השימוש לא מכוסה,

אם זה משהו חד פעמי,

אמור להיות מכוסה.

זה שהמשכיר עובר על כמה חוקים,

כנראה לא קשור אליך. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

שאלת כן או לא

אז לא

לך לחברה שזה תחום העיסוק שלה.

זה אולי יעלה לך קצת יותר, אבל זה יקנה לך שקט, ושקט זה מוצר ששווה לשלם עליו קצת יותר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

אני רואה לאחרונה די הרבה פרסום על השכרות ”שחורות”.

הם פונים בעיקר לנהגים צעירים / חדשים שלא יכולים לשכור רכב בחברות הרגילות.

אם יש לך אפשרות להוציא רכב בחברה נורמלית לך על זה, במקומות השחורים אתה תקבל רכב ישן, שנהגים צעירים התעללו בו, מטופל אם בכלל בדיר קדיס..

חבר שלי הוציא פעם אימפרזה עם  k250 ק’’מ מהשכרה כזו, הרכב היה מתוחזק ברמה של שכונת פשע מבנגלדש ונסע בהתאם..

אם אין לך אפשרות להוציא השכרה לבנה, קח בחשבון שבמידה וזה עסק שלו / השכרה קבועה - אתה בלי ביטוח.

אם זה משהו חד פעמי אני חושב שאתה כן מבוטח.

(גם בפוליסה שלי כתוב - למעט השכרת רכב כדרך עיסוק)

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ברגע שחברות הביטוח יעלו על ה"קומבינה" הזאת אז יתחילו הצרות.

מספיק שתעשה תאונה ותפלוט למישהו שזה רכב שכור כדי שהחברת ביטוח שלו תתנער.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

במחשבה שניה אני לא בטוח שהפרשנות של השכרה דרך עיסוק היא השכרה רב פעמית.

יתכן שדרך עיסוק הכוונה ”רווח”, והביטוח מאפשר רק השכרה לכיסוי הוצאות.

אני לא יודע אפשר אולי לפנות לחב’ ביטוח ולבדוק, או לחפש פסקי דין.

• מעניין 2

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, חובב רכב- אלא מה כתב:

תודה לכל מי שענה!

אני מבין שאם בביטוח שלו כתוב "דרך עיסוק" וזה חד פעמי אז מבחינת החוק והביטוח אנחנו בסדר.

אחרי שאני סוגר את הפינה הזאת למה עוד צריך לשים לב לדעתכם?

תשמע אם חברת הביטוח ידעו שהוא השכיר את הרכב תהיה בטוח שהם ינסו להתנער..

חברות ביטוח לא ממהרות להוציא כספים בעיקר כשמדובר בתחום "אפור" שבו הם אולי יכולים להתנער..

עכשיו מה לגבי דוח, נגיד השכרת ונסעת, מצלמת מהירות צילמה אותך, מה אתם עושים? ..

עכשיו לקחת את הרכב ויש תקלה משביתה לרכב, מה עושים?

יש תקלה לא משביתה אבל מבאסת כמו מזגן לא תקין, אתה חושב הוא יתן לך להחזיר את הרכב ולקחת את הכסף? תקבל רכב חלופי?

תחשוב במידה ויש תקלה זה אתה והמשכיר לבד.. אין חברת ביטוח אין כלום נטו אתה והוא כנל במקרה של דוחות משטרה

רוצה רכב בצורה בטוחה ובזול? חפש רכב ב 4-5 אלף שנוסע, אל תקח לבדיקה רק תבדוק אתה שהכל נראה בסדר(חלקים שלמים, צבע מים במיכל עודפים..)

סע על הרכב תראה שנוסע סבבה(באמת שלא חסרים מדריכים לבדיקת רכבים ביוטיוב)

תעשה ביטוח חובה+ג 

סע עם הרכב, סיים שימוש תעמיד למכירה, תבטל ביטוח ותקבל החזר ייחסי 

רכב נגיד עלה לך 4, תמכור ב 3 שיעוף מהר וסיימת את הסאגה 

חודש שימוש יעלה לך -+1300 /יש סיכון בשיטה הזו כמובן אבל לדעתי אם אתה מחפש בזול אז זה הכי בטוח שיש .. יותר מלהשכיר ממישהו זר בקומבינה..

עריכה אחרונה על ידי online
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
  • תוכן חדש...