Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

:)

היינו שם שעות, מספיק זמן לקלוט רכב ולקשר לבעלים שלו.

וגם עמדנו ברמזור ביחד.

זוכר אותה במיוחד בגלל הדגם הייחודי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
רמות הגימור בקאדט היו:

LS בסיסית ביותר בלי כלום!

GL שונה מהפשוטה בצורת צלחות הגלגלים, מד סל"ד, פס קישוט כסוף בתוך פסי הגומי בדלתות והגה T.

GT/SR - כנראה הדגם המדובר כאן. ג'אנטים כמו בתמונה, מושבים עם תמיכת צד, ספויילר אחורי בדמי ההצ'בק ומראה ימנית!

הדבר היחיד שלא מסתדר לי בתמונה זה חצאיות הצד שלא זכורות לי משום רכב כזה בארץ.

כנראה יבוא אישי (אני מכיר כמה אנשים שיבאו קאדט מגרמניה/בלגיה) או סוג של הזמנה מיוחדת, באולם התצוגה של "ליאו גולדברג" בתל אביב, עמדה בשנת 88 אחת לבנה דגם GT 3 דלתות למרות שלא יובאה באופן סדיר.

מנוע ה-1300s היה מוצלח מאוד ולא נפל בהרבה ממנוע ה-1600 של הדגם, 75 כ"ס לעומת 82 בלבד ב-1600.

דגם ה-1600gt היה בעל מנוע משודרג שסיפק 90 כ"ס.

חצאיות צד וג'אנטים אלה דברים שאפשר להוסיף לרכב אחרי הרכישה.

אצלי באוטו יש מידת צמיגים מוגדלת עם ג'אנטים של הדגם היותר מאובזר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

גלגל ספייר היה באותה מידה ומאותו וג'אנט זהה לכל האחרים כך שאני מניח שזה מקורי. בדרך כלל כשמשדרגים, לא מחליפים את הספייר.

גם החצאיות נראו מקוריות לגמרי אבל לך תדע...

קטע מצחיק, רק אחרי איזה 5 שנים גילית איך מדליקים את האור הפנימי. כמו בכל המכוניות הגרמניות, היה בורר אורות נפרד משמאל להגה שמדליק תאורה חיצומית ואורות נמוכים.

בשביל להדליק את המנורה הפנימית באוטו היה צריך למשוך את הבורר הזה, עליתי על זה במקרה.

הייתה תקלה "מוזרה" שנלחמתי בה המון זמן, יותר משנה:

בבוקר הוא היה מניע בנגיעה ועובד טוב כ 40 שניות, אחרי זה כבה ולא מניע יותר. זה כאשר אחרי ההתנעה לא נוסעים אלא עומדים בסרק.

אם מיד אחרי ההתנעה נותנים גז או מתחילים לנסוע, הכל בסדר. לא כבה.

יש הימורים, מה זה היה?

פורסם

ברכב של אמא שלי (1600 אוטומט סדאן 88) אותו מתג הדלקת אורות פשוט נשבר בזמן משיכה לצורך הדלקת האור של תא הנוסעים...

האם היה לך ברכב הגה כח או הגה שדורש המון כח?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא היה הגה כוח, דווקא ההגה היה סביר ולא קשה מידי. זאת אומרת חוץ מסיבוב במקום בחניה.

מתג האורות גם אצלי נשבר. החלפתי בחדש ובדיוק אחרי שהתקנתי אותו גיליתי שהוא יודע להדליק את האור הפנימי.

פורסם

איזה עתיק.

החזקנו סטיישן נפוצה באותה תקופה, משנות ה90 המאוחרות עד 2009, הייתה מודל 84 עם 4 הילוכים ומנוע 1300 עם 60 כוח סוס, עגלה אמיתית.

בתור ילד בחופש הגדול הייתי שומע את האופל המרעישה מגיעה במורד הרחוב ויודע שההורים חוזרים והגיע הזמן לישון...

היא הייתה אצל סבא שלי בהתחלה והוחלפה על ידי אסטרה קארוון ביבוא אישי ידנית שלא הייתה נפוצה בארץ.

אני זוכר את המאפרות הקטנות בדלתות האחוריות שעבדו על ציר סיבובי, כמו גם החלונות הידניים שהיו מאוד קשים להעלאה, וכמובן את המחסור בחגורות בטיחות מאחורה.

סופה של האופל, אחרי אכילות שמן ותקלות שלא היו שוות את ההשקעה, היה עבור 3000 שקל לגריטה.

פורסם

לאבא שלי הייתה קדט 5 דלתות והיא עשתה המון בעיות (לא בטוח אם מדובר בחוסר מזל אבל זה היה בשנות ה90)

הרכב מזכיר לי נוסטלגיה מפעם למרות שלא הראה אמינות טובה אצלנו

פורסם

עוד דבר מעניין ששכחתי לרשום - באוטו הזה (וגם בעוד אופלים מאותם שנים) אפשר להחליף קלאץ' בלי לפרק את הגיר מהאוטו.

יש פנל בתחתית הגיר ויש גל הינע נשלף מהצד השני של הגיר. זה מאפשר להוציא את הקלאץ' כלפי מטה כשהגיר מורכב במקומו.

תופסים את הקלאץ' במצב לחוץ עם 3 קליפסים יעודיים ומפרקים את הברגים מגלגל תנופה דרך אותו פתח מלמטה, בשביל כל בורג מסובבים את המנוע בכמה מעלות.

כל התהליך אמור לקחת כשעה למכונאי מנוסה.

לא הייתי צריך להחליף קלאץ' בזמן שהאוטו היה אצלי, רק התעניינתי בתהלך הנ"ל שמפורט בספרות אחזקה.

פורסם (נערך)
רמות הגימור בקאדט היו:

LS בסיסית ביותר בלי כלום!

GL שונה מהפשוטה בצורת צלחות הגלגלים, מד סל"ד, פס קישוט כסוף בתוך פסי הגומי בדלתות והגה T.

GT/SR - כנראה הדגם המדובר כאן. ג'אנטים כמו בתמונה, מושבים עם תמיכת צד, ספויילר אחורי בדמי ההצ'בק ומראה ימנית!

הדבר היחיד שלא מסתדר לי בתמונה זה חצאיות הצד שלא זכורות לי משום רכב כזה בארץ.

כנראה יבוא אישי (אני מכיר כמה אנשים שיבאו קאדט מגרמניה/בלגיה) או סוג של הזמנה מיוחדת, באולם התצוגה של "ליאו גולדברג" בתל אביב, עמדה בשנת 88 אחת לבנה דגם GT 3 דלתות למרות שלא יובאה באופן סדיר.

מנוע ה-1300s היה מוצלח מאוד ולא נפל בהרבה ממנוע ה-1600 של הדגם, 75 כ"ס לעומת 82 בלבד ב-1600.

דגם ה-1600gt היה בעל מנוע משודרג שסיפק 90 כ"ס.

שכחת את דגם הקבריולט והחציות כנראה נלקחו מדגם כזה.

הייתה בוודאות לפחות אחת כזו בארץ, כי הייתה לי בעיר אחת כזו לפני משהו כמו 20 שנים. אמנם הייתי ילד בבית ספר יסודי, אבל כבר אז הייתה לי חיבה לרכבים והייתי בוחן אותה כל פעם שהייתי עובר לידה.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

לאבי הייתה שנת 87, 4 דלתות, 1.3s, ידני, 4 הילוכים, שחורה. האוטו היה בשחור כי זה מה שהיה לחכות הכי קצת זמן...

היה אז גם יבוא של ליאו גולדברג במקביל.

הרכב אכן היה כמעט עירום, היה לו מד תצרוכת דלק מצחיק כזה...

ואני זוכר את האזעקה שהתקינו עם המפתח שקדחו חור בכנף האחורית...

היה לו די הרבה בעיות אמינות בעיקר במפלג ממה שאני זוכר, בניגוד לדעה שרווחת פה, נמכר לטובת סובארו dl מיתולוגית ואמינה.

מה שהכי אני זוכר לטובה זה העיצוב והתא מטען הענק.

ליאור.

פורסם

ליאו גולדברג היה היבואן הרשמי, לא המקביל.

היה במקביל יבוא די משמעותי מבלגיה על ידי מישה אחר, לא זוכר יותר פרטים.

פורסם
שכחת את דגם הקבריולט והחציות כנראה נלקחו מדגם כזה.

הייתה בוודאות לפחות אחת כזו בארץ, כי הייתה לי בעיר אחת כזו לפני משהו כמו 20 שנים. אמנם הייתי ילד בבית ספר יסודי, אבל כבר אז הייתה לי חיבה לרכבים והייתי בוחן אותה כל פעם שהייתי עובר לידה.

לפני כמה חודשים שוחחתי עם אדם מבוגר מחיפה שהציע למכירה קבריולט מודל 89 לבנה.

הוא סיפר שהוא יד ראשונה ושהרכב הוא אחד מתוך 2 יחידות שיובאו יחד ע"י אדם אחר שפשט רגל ולא שיחרר אותן מהמכס..

האיש איתו שוחחתי קנה אותה כשהיתה עדיין בנמל.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...