Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטו יפה

סיפור יפה

מזכיר לי שב 1985 נסעתי עם חבר לנמל אשדוד לאסוף את הפורד אסקורט "אריקה" לבנה וחדשה שהוא יבא מבלגיה. בנמל ראיתי לראשונה את הקדט הזו בגרסת הסטיישן שלה - דגם שלא היה קיים אז בארץ. ונדהמתי מהעיצוב המיוחד שלה - משהו עם הזוויות הפינתיות העגלגלות, והפלסטיקים השחורים בין החלונות והפגושים. היה משהו מיוחד בעיצוב של הרכב הזה - אפילו המדבקה "DECAL" של הדגם עוצבה באותו סגנון.

אני אולי אסגיר במעט את גילי בכך שעד היום הידע המכני שלי נשען על הספרים של היינס (חידון - מי זוכר באיזו עיר/רחוב/בית מכרו אותם?), ואני יודע לטפל היטב ברכבים עם קרבורטור ודיסטריביוטור וגם לעשות כיוון שסתומים. לך תתעסק עם כמה מחשבים שמחוברים ביניהם, חיישנים למכביר, הזרקה ישירה ומרימי שסתומים הידראוליים.

אין על המכוניות של האייטיז. הייתי רוצה אחת כזו בחניה (וגם זמן וכסף לטפל בה.. :-))

פורסם
האם יש אמת בשמועה שהמזגנים המוקדמים בכמה דגמים יפניים היו ממוצא ישראלי?

אולי אתה מתכוון למזגני רסקור שהותקנו בארץ?

פורסם

אני אולי אסגיר במעט את גילי בכך שעד היום הידע המכני שלי נשען על הספרים של היינס (חידון - מי זוכר באיזו עיר/רחוב/בית מכרו אותם?), ואני יודע לטפל היטב ברכבים עם קרבורטור ודיסטריביוטור וגם לעשות כיוון שסתומים. לך תתעסק עם כמה מחשבים שמחוברים ביניהם, חיישנים למכביר, הזרקה ישירה ומרימי שסתומים הידראוליים.

אין על המכוניות של האייטיז. הייתי רוצה אחת כזו בחניה (וגם זמן וכסף לטפל בה.. :-))

אני יותר צעיר קצת. את הספרים מכרו ליד התחנה המרכזית הישנה בתל אביב...

חוץ מזה יכול לאמור על עצמי בערך את אותו הדבר ורוב הידע נרכש אצלי בזכות האוטו שבנושא השירשור.

פורסם

כן ברור. אבל לא בתצורת 3 דלתות, עם מידת צמיגים כזאת ועוד דברים שפירטתי בהתחלה.

פורסם
אני יותר צעיר קצת. את הספרים מכרו ליד התחנה המרכזית הישנה בתל אביב...

זה "ספרי יאיר" במקרה? אחי הבכור נהג להביא road & track, car & driver, motor ו-autocar משם בשנות השבעים והשמונים.

וכן, גם היינס, כשהיה צורך.

(:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ממש נהניתי לקרוא.

מקווה שאתה לא מדבר על השירשור המוזר משהו מלפני עשור...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת היא שעל שניהם. גם אני מאוד קשור לרכב שלי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

נחמד מאוד, תודה על השיתוף.

אופל קלאסית, מעוצבת נאה, בלי שום מאפיין בולט לטובה או לרעה, כזה שיהפוך את האוטו לנחשק או נבלה.

מעולם לא נתקלתי במידת הצמיגים הזאת בקדט.

גם בדייהו רייסר היא לא הייתה קיימת,

רק בסופר-רייסר (רייסר 2 או נקסיה בשווקים אחרים) היא הופיעה מחדש.

לרייסר/סופר רייסר היו מתלים רכים יחסית, מהסוג המתנדנד - חוץ מזאת שבסמלון, אני מניח שהיחידה בארץ עם בולמי קוני אדומים (יש היסטוריה מקוטעת אצל עמוס השרת).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה "ספרי יאיר" במקרה? אחי הבכור נהג להביא road & track, car & driver, motor ו-autocar משם בשנות השבעים והשמונים.

וכן, גם היינס, כשהיה צורך.

(:

כן זה הוא.

רק שאת הספר היינס לאופל קדט קניתי באוטו-דיפו. היה אז ניסיון למכור ספריי הינס בכמה סניפים. העמדות האלו עם הספרים נעלמו די מהר, מניח שמחוסר ביקוש.

פורסם

רמות הגימור בקאדט היו:

LS בסיסית ביותר בלי כלום!

GL שונה מהפשוטה בצורת צלחות הגלגלים, מד סל"ד, פס קישוט כסוף בתוך פסי הגומי בדלתות והגה T.

GT/SR - כנראה הדגם המדובר כאן. ג'אנטים כמו בתמונה, מושבים עם תמיכת צד, ספויילר אחורי בדמי ההצ'בק ומראה ימנית!

הדבר היחיד שלא מסתדר לי בתמונה זה חצאיות הצד שלא זכורות לי משום רכב כזה בארץ.

כנראה יבוא אישי (אני מכיר כמה אנשים שיבאו קאדט מגרמניה/בלגיה) או סוג של הזמנה מיוחדת, באולם התצוגה של "ליאו גולדברג" בתל אביב, עמדה בשנת 88 אחת לבנה דגם GT 3 דלתות למרות שלא יובאה באופן סדיר.

מנוע ה-1300s היה מוצלח מאוד ולא נפל בהרבה ממנוע ה-1600 של הדגם, 75 כ"ס לעומת 82 בלבד ב-1600.

דגם ה-1600gt היה בעל מנוע משודרג שסיפק 90 כ"ס.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• אחראי פורום
פורסם

בוקי, למיטב זכרוני באת איתה למפגש פורום המיתולוגי באשדוד, אני צודק?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כן, זה היה ב 09/06/2006. אני זוכר לפי התמונות, השאלה איך אתה זוכר? האוטו עמד בצד בפינה רחוקה עם עוד כמה אופלים :-D

• תוכן חדש...