Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 2000 אחי התחיל את לימודי התואר בטכניון. הוא קיבל חדר במעונות הסטודנטים, אחד התנאים לקבלת החדר היה אי בעלות על רכב שעולה לפי מחירון לוי יצחק יותר מ 12.000 ש"ח.

מכיוון שהוא כן רצה רכב, התחלתי לחפש לו רכב כזה. מה אפשר היה לקנות בשנת 2000 ב 12000 ש"ח - כל מיני סובארו לאנוה 82-83, דייהטסו שרייד מאותם שנים, פיאט אונו קצת יותר חדשה וכו'.

ואז במקרה ראיתי באיזור רחוב בני דן בתל אביב את האוטו הזה. נראה טוב, אהבתי מאוד. קניתי חוברת של לוי יצחק ובדקתי: לא מופיע בכלל דגם 3 דלתות. 5 דלתות הכי פשוטה 1986 ידני 1.3 - משהוא כמו 12.500 או 12.800 ש"ח. טוב נו, מקווה שיעבור...(וזה באמת עבר, הנהלת המעונות קיבלו את הצילום של רישיון הרכב ואת העמוד הרלוונטי מהמחירון ולא התעקבו על חריגה קטנה במחיר).

האוטו היה יד שניה, 7 שנים בבעלות הראשונה ו 7 בבעלות השניה. קניתי אותו ב 12.000 ש"ח בדיוק. על הספידומטר 60.000 ק"מ. יש 5 ספרות, לא ברור אם זה סיביוב ראשון או שני או שלישי או רביעי. הבעלים אמר סיביב שני. זאת אומרת 160.000 קילומטר. שיהיה.

מנוע 1.3S עם 75 כ"ס, (היה באתום שנים גם 1.3N עם יחס דחיסה נמוך יותר 60 כ"ס), גיר ידני 5 הילוכים (4 הילוכים בכל קדט סטנדרטית 1.3 שנמכרה בארץ) וצמיגים "רחבים" 185/60/14 (לעומת 13 אינץ' באחרות). ספויילר וחצאיות פלסטיק, מושבים עם תמיכת צד רצינית יותר ושעון סל"ד. חוץ מזה שום איבזור חשמלי וכמובן מזגן של "אלכס אוריגניל".

עד היום אני לא יודע מאיפה הגיעה הגרסה הזאת, יבוא אישי? אולי. יבוא סדיר של כמה יחידות? לא ראיתי בארץ עוד קדטים במפרט כזה.

אחרי טיפול קטן מסרתי אותו לאחי. האוטו שירת אותו באמינות טובה מאוד במשך כל התואר. עבר טסטים בלי בעיות והיה לי שקט כמעט מוחלט ממנו במשך 4 שנים, היה עושה כל שנה כ 8000 ק"מ. עד שבסיום התואר האוטו היה כבר 18 שנה על הכביש ואז עשיתי עם אחי החלפה: הוא קיבל את הפיאט טיפו 1.4 מודל 94 שהייתה לי ואני לקחתי את הקדט...למרות שכבר היה לי רכב חברה.

למה - אותו סיפור כרגיל: חבל למכור, זה לא שווה כמעט כלום, האוטו נוסע ותקין אז שיהיה בשביל התחביב.

הקדט הייתה אצלי על תקן רכב אספנות עד שנת 2006. זה אחלה בית ספר. אוטו פשוט מאוד מכאנית, נוח לטיפול והכי חשוב - העתק כמעט זהה שלו - דייהו רייסר - נמכר בארץ בכמויות. 80% מהחלקים זהים, לא הייתה בעיה להשיג שום חלק. הכל קיים בכל חנות. טייפלתי בו לבד. קניתי ספר היינס מודפס. בארץ. אז עוד היו מוכרים ספרים כאלה בארץ. נסעתי בה פעם ב...בשבתות, היה כייף. עדיין שמרה על אמינות טובה, כמעט שום דבר לא התקלקל. מכונית לא נוחה, מתלים קשים וישיבה מאוד מאוד נמוכה. מנוע כנראה לא היה בשיאו אבל לא הייתה לה בעיה לשייט על 130, צריכת דלק הגיונית וצריכת שמן כמעט אפסית. באותם שנים זה היה אוטו בדיוק על הגבול שבין משהו שכבר נעלם מהכבישים לבין רכב אספנות "ענתיקה" של ממש. "כמעט" אספנות" או אולי "כמעט" רגיל. תלוי איך מסתכלים על זה.

בשנת 2006 קניתי רכב אספנות אחר והקדט כבר לא קיבלה את תשומת הלב הדרושה. ב 2008 פעם ראשונה לא חידשתי את הטסט. ומפה זה רק התדרדר. ב 2010, 10 שנים אחרי שנקנתה, נשברתי ופירסמתי אותה למסירה ללא תשלום.

נאספה תוך כמה דקות על ידי חבר פורום שאני לא זוכר את שמו :-)

1.JPG2.jpg4.jpg3.jpg

פורסם

ללא ספק רכב אגדי. היו גם גלגולים קודמים, כנראה לא פחות מוצלחים.

לגבי אלכס אוריגינל - היה לי בסקודה פיבוריט, התקנתי אחרי שהתיאשתי מניסיונות למכור אותה והחלטתי להחזיק בה רכב שני. כאב הרבה שנים לא ראיתי את השם עד שבשבוע שעבר ראיתי מזגן שלהם על גגון של טנדרון לא ישן מדי. ברומניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאלכס אוריגינל היום יש מפעל גדול באיזור תעשיה בנתניה, עובדים בתחום התקנת מזגנים למסחריות ולמוניות שרות גדולות.

פורסם

כנראה שלא שמתי לב למותג. אבל היה מעניין לראות את הדגם בייצוא.

בוקי - כמומחה להיסטוריה - האם יש אמת בשמועה שהמזגנים המוקדמים בכמה דגמים יפניים היו ממוצא ישראלי?

מתנצל על סטיה קלה מנושא השרשור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם יש אמת בשמועה שהמזגנים המוקדמים בכמה דגמים יפניים היו ממוצא ישראלי?

שמעתי על זה גם אבל לא יודע לאמור בוודאות.

מה שכן אני יכול לאמור שהמזגנים המקומיים במכוניות עם מנועים קטנים היו מכבידים מאוד על המנוע, עד למצב שאתה מכבה את המזגן ופותח חלון, רק בשביל שהוא יסחוב כמו שצריך.

פורסם (נערך)

לא רק המקומיים. המכונית הממוזגת הראשונה בה נהגתי - רנו 19 1400 1990 - נזקקה לכיבוי המזגן בעוקף נו"ש. נראה שה-issue יותר במנוע ופחות במזגן, כנראה שהספק 80 כ"ס לא היה מספק לרכב בגודל הזה עם מיזוג.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב נחמד מאד. העיצוב שלו היה חדשני כשהוא יצא, בניגוד לשאר המכוניות המרובעות מאותה תקופה. היום נדיר לראות את הדגם הזה על הכביש, בטח בגרסה המיוחדת הזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב באוטו לא היו חגרות בטיחות במושב האחורי. הייתה הכנה, אבל חגורת עצמן לא היו מותקנות. רק ב 1987 חגורת בטיחות במושב האחורי הפכו לחובה בכל רכב.

אצל הרבה יצרנים חגורות במושבים האחוריים הופיעו הרבה לפני 1987.

• אחראי פורום
פורסם

אחלה סיכום.

רכב שתמיד חיבבתי, נאה ובנוי טוב.

לפני כמה חודשים מכרתי את הסוד שלי אחרי 13 שנה, מניח שגם אצלך זה צער מהול בהקלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אגב באוטו לא היו חגרות בטיחות במושב האחורי. הייתה הכנה, אבל חגורת עצמן לא היו מותקנות. רק ב 1987 חגורת בטיחות במושב האחורי הפכו לחובה בכל רכב.

אצל הרבה יצרנים חגורות במושבים האחוריים הופיעו הרבה לפני 1987.

אולי מישהו מהבעלים הקודמים הסירו אותן?

פורסם

קשה להאמין, מדוע מישהו ירצה להסיר את חגורת הבטיחות?

אני חושב שלפי התקנות כל רכב שהושק אחרי 1983 היה חייב להיות מצוייד בנקודות הכנה לחגורות בטיחות במושב האחורי.

פורסם

דגם מהתקופה הטובה של אופל, כשזה היה רכב פשוט ואמין, זה ואסטרות מוקדמות.

מישהו רשם כאן פעם על אסטרה 1.4 שנת 1995 שסבא שלו הוציא מהסוכנות, והגיע איתה ל400 אלף ק"מ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני כמה חודשים מכרתי את הסוד שלי אחרי 13 שנה, מניח שגם אצלך זה צער מהול בהקלה.

מבין אותך, אבל עדיין מתבאס לשמוע :|:cry:

מניח שזה כמו לראות את החותנת עפה מצוק בקאדילק החדשה שקנית (רגשות מעורבים) :-P

סליחה שחטפתי השירשור, לא יכלתי להישאר אדיש להודעה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מניח שגם אצלך זה צער מהול בהקלה.

אם שמת לב לתאריכים, זה היה לפני 8 שנים. נכון לאותה נקודת זמן זה היה הדבר הנכון לעשות, אבל בהמשך קניתי ענתיקה אחרת בגרושים.

פורסם

תודה על סקירה המזכירה נשכחות

אופל קדט משנת 1989 ארבע דלתות דגם מפואר שירתה אותנו בנאמנות והנאה והחזירה נשמתה לאחר שנפל עליה עץ בשלג הכבד בירושלים בשנת 1992

• תוכן חדש...