רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
היי לכולם, כמעריץ הדוק של שרשורי סיכום חודשיים של כמות מכירות הרכבים החדשים וכפריק של מספרים וסטטיסטיקות באופן כללי, שמחתי לגלות שהמאגר של משרד התחבורה נפתח לשירות הכולם לפני זמן מה. בחודשים האחרונים הייתי נכנס לבדוק כל מיני נתונים על רכבים שמעניינים אותי, עד שנפל לי האסימון שאפשר לעשות את כל זה נגיש ונוח הרבה יותר. גם בשבילי, וגם לכולם. אז פיתחתי אפלקצית אנדרואיד שעושה בדיוק את זה. בנוסף לפיצ'ר של חיפוש לפי מספר רישוי, הוספתי גם יכולת של חיפוש לפי יצרן, שם דגם, שנתון ורמת אבזור. בשילוב של כל אלה ניתן לראות את כמות הרכבים מדגם מסויים שנמכרו השנה (למשל כמה סה"כ יונדאי i30N הצליחו למכור), או כמות הרכבים שנשארו על הכביש פר שנתון מסויים (לדוגמא חלוקה של מאזדו…
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלומות, התבקשתי להתייעץ כאן ע"י חבר שגר בישראל ולא בקיא מדי בתחום הרכב, אבל מרגיש עקוץ. הנ"ל בעל טויוטה אוריס בת כעשור, מהראשונות שכבר היו היברידיות. במשך שנים הוא טיפל בה באופן סדיר אצל מוסך מורשה יבואן מהמוכרים בארץ, והיה מאד מרוצה מהשירות. מדי שנה בשנה הוא גם שילם ביטוח נוסף בשווי כמה מאות שקלים שאמור היה לכסות נזק או תקלה בסוללות. ביולי האחרון בוצע הטיפול השנתי, ובדיעבד מסתבר שהמוסך לא הזכיר לו שהביטוח נגמר והוא לא זכר לחדשו. בפברואר השנה פתאום שבקו הסוללות, אין לי פרטים על התקלה המדוייקת אך הבנתי שהגיעו לסוף חייהן. כאשר פנה הבחור למוסך הוא גילה שאין לו ביטוח, ושסט חדש עולה כ-9000 ש"ח. המוסך מעולם לא שלח הצעת מחיר בכתב אך הקליינט הסכים למחיר הנ…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 985 צפיות
למי שהתקין עמדת טעינה בבניין משותף- האם בכל חברה מחייבים חתימה של ועד בית? וגם על איזה חברה תמליצו
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לחמי יש בן עם נכות %60 (שכלי) ואין שם לאפחד רישיון, תכלס הם מתניידים הרבה עם מוניות בגלל קושי להתמודד בתחב"צ עם הילד. האם הוא יוכל לרכוש רכב על שמו ושאישתי תנהג עליו כדי לנייד את הבן (גרים קרוב) .השאלה בעיקר אם הוא יוכל לקבל הנחה בטסט? אין הכוונה לנצל חניות של נכים, רק הנחה בטסט או בביטוח אם יש.
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
הבת שלי לקחה את הסוויפט לקניון, כשחזרה לאוטו גילתה שהתווסף קווץ' חינני לפינת הפגוש האחורי (תמונה מצורפת). הטסט בקרוב. האם זה עובר טסט? או שאפשר לחכות עם התיקון למועד מאוחר יותר? (אני מתנצל על הלכלוך שעל האוטו, יטופל בהקדם).
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, קניתי רכב לא מזמן ומחפשת מצלמה לרכב. רוצה מצלמה שעובדת 24/7 (בונים לידינו והמצב בחניות לא משהו...). מעדיפה מצלמה שמשדרת גם לנייד בזמן אמת. הציפיות: - לפחות 1080p - ראיית לילה טובה - זוית צילום רחבה (לפחות 140) - שתומכת בזיכרון גבוה, לפחות 32GB - לפחות שנה אחריות - עדיפות לאחריות על התקנה - עדיפות לקדמית ואחורית ראיתי פרסומים על מצלמת בשם proof, שהיא קצת יקרה, וגם לא הצלחתי למצוא לגבי איכות הצילום שלה בלילה למשל, והאם באמת אנשים מרוצים ממנה. אשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות/המלצות, וגם מחירים אם יודעים. אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שרכשו את המצלמה שהם ממליצים עליה ולא…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הכל התחיל כשהתקשרו מחברת הליסינג לבשר לנו שאין, אבל ממש אין, רכבים במלאי. "תקשיב" אמר לי אחראי הרכב בחברה. "נכון שאתה צריך לקבל רכב, אבל אין. אז יש לך שתי אפשרויות. אחת, לחכות שיגיע הרכב המועדף שלך למלאי (רציתי את האייוויז החשמלי או אם אין, אז MG היברידית) וזה יקרה לדעתנו, בערך קצת לפני סיום המילניום הנוכחי ובינתיים תיסע באוטובוס, או שתיקח רכב גישור". "טוב, תביא רכב גישור. איזה רכב" "יאריס" "@$#%@$" "אז אוטובוס" "חלאס. תביא" נסעתי לקחת את דוריס. היא חיכתה לי במרתפי חברת הליסינג. עם פרצוף יפני עצבני רצח. (אחראי הרכב בטח לכלך עלי) האמת שמיד בהתחלה שמתי לב שמדובר בעוף קצת מוזר. הגברת מגיעה בתצורת אבזור לא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רמז: מהחלק הקדמי ביותר של הפרצוף. (מי שהוא נהג חדש או בעלי קוצבי לב, נא לא לגלול למטה. תמונות קשות לצפיה.) . . . . . . . . . . . . מישהו צריך לספר למאיור קובאליוב שנמצאה האבדה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hyd0mlyc9 https://www.themarker.com/news/2022-06-21/ty-article/.premium/00000181-851a-d96d-a383-e53e085a0000 מצד אחד טוב לנו ומצד שני - שוחד בחירות אני אשמח שהמס יירד ואולי שאם כבר הוא פועל כך שיבטל אותו לג🙏מרי
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בנוסעי באחד מכבישי ישראל כנראה עפה אבן חצץ קטנה וסדקה לי את השמשה בסדק בקוטר 1₪. לא היה לי ביטוח על השמשה. אמרו לי כמה אנשים, אחד מהם בעל מוסך, שאין בעיה לעשות עכשיו ביטוח ועוד חודש לדווח על השמשה. שאלתי האם זה לא גניבה, ונאמר לי שלא, המדינה ממנת את זה כיוון שזה קרה בכבישיה, ואפילו יש לי אפשרות לגשת למשטרה להצהיר מה שקרה, ולקבל את התיקון. האם זה נכון? מישהו יכול לשפוך לי אור על הנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
מחירון רכב
מאת gan-even- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 928 צפיות
הי, האם יש דרך לדעת כמה עלה רכב משומש בשנה מסויימת מבלי לשלם 160 ש"ח לארכיון של לוי יצחק? לצורך העניין מה היה המחירון של קיה סורנטו ex בנזין שנת יצור 2018 בשנת 2020?
הודעה אחרונה מאת gan-even, -
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכל הנוכחים רציתי לבדוק את חכמת ההמונים ולשאול מהו הפתרון שלכם לקיץ הקרוב בנושא השמש? הרכב של אשתי בצבע שחור - קניתי סוכך לשמשה הקדמית, משתדלים לחנות בצל אבל כל זה לא מספיק לדעתי. אין לנו חנייה מקורה (עדיין). מילא היא ואני, אבל לצערי התינוקות מתבשלים בחום הזה 😶
הודעה אחרונה מאת Michael01, -
איזה עצבים. אני אוהב את הרכב שלי (350E אוונגארד), באמת אוהב. לא משנה כמה שהוא ישן (והוא כבר בן 14) ושיש לו נסועה שלא תבייש מקרר יפני (יותר מ 200K ק"מ) הוא עדיין מפנק ונותן את הבעיטה כשמועכים את הגז (בכל זאת V6 של 3.5 ליטר שנתן בצעירותו 270+ כ"ס) אבל לפעמים הוא מביא לי קריזות. יום ראשון, יוצא מהבית ומחכה ברמזור בצומת נשרים ופתאום נדלקת מנורת מנוע... אוקצור, כל השבוע אני נוסע כמו סבתא וכל הזמן מנסה לחשוב מה קרה במנוע. הרכב נוסע ללא שינוי, צריכת הדלק לא השתנתה אבל עדיין הייתי עצבני כשנכנסתי לרכב. והיום בבוקר סוף סוף הצלחתי להגיע למוסך "רם" בת"א. נכנס פנימה בשמונה וחצי (יצאתי מהבית בשבע, אני שונא את הפקקים בבוקר בת"א) והמוסך מלא. חונה בכניסה ועדי מחבר את האו…
הודעה אחרונה מאת Froyne, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, השאלה כמו בכתורת, איזה מערכת עדיפה? אישית אני בעד המערכות האלו, כשמגדירים אותם על מצב קיצון, וההתראה רק להתנגשות, באופן אישי זה עזר לי לפחות פעם אחת. רכשתי עכשיו רכב 2017 שאין לו מערכת כזאת, זה יחזור אלי כ 1500 שח ב3 שנים + הנחה בביטוח החובה, אז בסה"כ זה כלכלי. אז איזה מערכות עדיפה? ממה שהבנתי הרדאר ב AWACS עולה עוד , אז בכולם מדובר על הגרסא הבסיסית
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
התחדשתי בפיג'ו 3008 יד שניה שיש לה קודן (לא יודע בדיוק איזה ואיך מחובר) ויש לה גם פוינטר עם מנוי. חברת הביטוח דורשת או ג'י פי אס או קודן עם כספת. בהנחה והקודן הקיים הוא ללא כספת וילות התקנה של כזה היא סדר גודל של 800 שקלים מה אתם ממליצים לעשות? הרי מנוי שנתי בפוינטר מגיע לעלויות האלה ומכסה שנה אחת בלבד. קודן הוא לכל החיים. או שלשלם תוספת לביטוח זה עדיף? אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
בת הזוג שלי הפשירה רישיון נהיגה אחרי שלא נהגה 5 שנים ואני מנסה להיות סובלני ולתת לה להשתפשף אבל בסופו של דבר יש לי הרגשה שמה שמשתפשף זה רק הרכב שלי ואין התקדמות בנהיגה שלה. הבעיה העיקרית היא היצמדות מוגזמת לשוליים בין אם זה לימין או לשמאל, היא יכולה להתחיל פניה לימין כאשר היא צמודה לימין ולעלות למדרכה עם הגלגלים הימניים ולסיים אותה כאשר היא צמודה לשמאל ועולה על המדרכה השמאלית. כנ"ל בכביש בגלל היצמדות מוגזמת לימין ונסיעה איטית נהגים חושבים שהיא עוצרת ועוקפים משמאל ואז היא מאיטה עוד יותר כי זה מפחיד אותה ואז עוד יותר עוקפים אותה עד שהיא נדחקת לגמרי. הבאסה שהיא ממש מנסה היא ראתה כבר אולי 60 סרטונים של מורי נהיגה ביוטיוב שמסבירים על נהיגה ואיך לשמ…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ברכות לכולם! בשעה טובה מכרתי את הרכב הקודם שהיה ברשותי וביצעתי העברת בעלות באיזור האישי במערכת ההזדהות הממשלתית, התבקשתי לשלם אגרת העברת בעלות על סך 210 ש"ח, בכל הקניות / מכירות רכב הקודמות שביצעתי וששמעתי עליהם שהתבצעו דרך הדואר, תמיד הקונה היה משלם את האגרה (לעיתים נדירות הקונה והמוכר מתחלקים בסכום) השאלה שלי, למה באתר הממשלתי זה נופל על המוכר?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב. אני רוצה לוודא אם הבנתי נכון את מה שראיתי באתר משרד הרישוי בקשר לאגרת רישוי וטסט: גיל אפס, קנית הרכב החדש מהיבואן - תלום אגרת רישוי דרך היבואן, וכמובן אין טסט. גיל שנה - תשלום אגרת רישוי ואין טסט. גיל שנתיים - תשלום אגרת רישוי ואין טסט. גיל 3,4 וכו' - כל שנה ביצוע טסט ותשלום עליו ועל אגרת הרישוי (וכמובן תיקון מה שידרשו בטסט, אם ידרשו). הבנתי נכון ?
הודעה אחרונה מאת ?Why_So_Serious, -
-
מצלמת דרך לרכב
מאת hondaO- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו המלצה על מצלמת דרך לרכב? אני לא מחפש את המצלמות שמחברים גם ברכב מאחורה וכו' מצלמה דיי "פשוטה" שתצלם רק את הבפנים של הרכב + את הכביש איזה מצלמות טובות יש שמצלמות באיכות טובה ויעשו את העבודה ובמידה וחס וחלילה יקרה משהו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת FiS, -
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
סקודה פאביה מתוחת פנים כבר כאן עם ארבעה דגמים, שני מנועים, וללא אופציה ידנית. פאביה AMBITION נפח 999 סמ"ק 110 כ"ס מחיר 114990 ש"ח פאביה STYLE נפח 999 סמ"ק 110 כ"ס מחיר 122990 ש"ח פאביה STYLE נפח 1498 סמ"ק 150 כ"ס מחיר 128990 ש"ח פאביה MONTE CARLO נפח 1498 סמ"ק 150 כ"ס מחיר 134990 ש"ח המפרט כולל 9 כריות אוויר, מערכות בטיחות מלאות כולל בקרת שיוט אדפטיבית וללא זיהום עצמים בשטח מת.
הודעה אחרונה מאת DC10, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם ניצב במשטרה ואלוף בצה"ל נוסעים כיום באותם רכבי שירות? בעבר ניצבים נסעו אאל"ט פיג'ו 508. ואצל האלופים היה סוג של הבדל בין הקרביים (לנד קרוזר) לעורפיים (סקודה סופרב) מישהו יודע מה קורה כיום?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 30 עוקבים
- 95 תגובות
- 18.2 אלף צפיות
איך נפלו גיבורים, במצטבר באיזה 100 תגובות בערך ,האג'נדה שלי הייתה ברורה- "כיום רק משוגע יקנה רכב יד 2 מתוצרת PSA עם מנוע 1.2 טורבו". אז מה השתנה? האם אני סופר צבוע? כן , ובעיקר לא. מה שהשתנה זה שגיליתי שלסיטרואן יש 5 שנות אחריות. ככה שאם יהיו בעיות(ובתקווה שלא יהיו) יש אחריות יבואן. אני עדיין מאוד נגד לקנות רכב כזה ללא אחריות. ובקשר לרכב עצמו, מרגיש מאוד נוח, עם הרבה אופציות כיוון תנוחת נהיגה, שמקלות לי מאוד על הכאבים בגב ובברך. ובלי קשר אני מאוד אוהב את הצורה שלו. מלבד זה הרכב שנת 2018 עם 70 אלף קילומטר. שמור מאוד, מטופל לפי הספר, והציג בדיקת קומפיוטסט הכי נקיה שראיתי אי פעם. הרכב אצלי מאתמול, ככה שלא צברת…
הודעה אחרונה מאת dn1978, -
-
שלום לכולם מנצל סיבוב שני של קורונה 😷 כדי להתייעץ עם חכמי הפורום, קראתי לא מעט בפורום על "הפרדת רשויות" ורכישת רכב דיילי ורכב ספורטיבי לסופ"ש / ימי מסלול וכד' אני בוחן בימים אלה החלפה של הרכב (החדש מדי) שלי במשהו יותר חזק, נושא ההפרדה פחות מדבר אלי, גם כי אני לא בענייני ימי מסלול וגם כי בת זוגתי ואני עם רכב אישי כל אחד וזה מספיק לנו.. אני נוהג כיום בטיגואן 2021 (2 ליטר / 190 סוסים / 4*4) שלקח לי ים זמן "להשיג", חיכיתי 9 חודשים לרכב בהזמנה מיוחדת עם גג פנורמי, דיי מהר הבנתי שהרכב אמנם חזק מהרכב הקודם שלי ומפנק מאוד, אבל הוא קצת מגושם, עדיין חסר לי כוח ותנוחת הישיבה שלי יכלה להיות טובה יותר, למעשה כדי למצוא תנוחת נהיגה טובה הייתי …
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במאזדה בניר צבי טיפול אחד אומרים להחליף בלמים טיפול הבא לא להחליף בלמים(קרה לפני עשור) ביונדאי מהיום מורידים מספר שמים מסגרת של המוסך, אומרים מחיר אחד מבקשים מחיר אחר, לא רוצים להגיד איזה שמן משתמשים. למה הכל כל כך קשה עם המוסכים האלה? למה במוסך בכפר ערבי אני מקבל שירות יותר מוצלח?
הודעה אחרונה מאת YoJ, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה אני מוצא השוואה מעודכנת של מחירי סולר?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 987 צפיות
שלום נאמר לי בחנות אביזרי רכב גדולה, שאין אפשרות להרכיב כיסויים לרכב הזה, אלא רק בהזמנה מיוחדת לפי תפירה או משהו בסגנון, יש למישהו פיתרון? ( לפני שאני קונה סדין שחור ועוטף איתו את המושבים, שזו אופציה אמיתית )
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
בהמשך לכתבה: https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/rjle7tntq האם הרכב באמת מעניין ונותן תמורה ביחס למתחרות?
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים, בהנחה שבביטוח המקיף לא צריך שום מיגון לרכב שלכם, וקיבלתם אותו עם קודן, אתם מנתקים או משאירים את הקודן? אשמח לשמוע מכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
ג'נסיס GV60 בדרך? 1 2 3 4 5
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 67 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
דגם ראשון של ג'נסיס GV60 נרשם במאגרי משרד התחבורה השבוע. מדובר בגירסה הבכירה של הדגם ברמת גימור Sport Plus הנעה: כפולה הספק: 489 כ"ס 0-100: 4.0 שניות טווח WLTP ק"מ: 368 ק"מ המכונית מבוססת על אותה פלטפורמה עליה נבנו האיוניק 5 והקיה EV6. מחיר: 379000 ש"ח סקירה על הדגם:
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
הזמנת טורבו 1 2
מאת ASHER710-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רציתי להזמין טורבו מאמזון עלות 250 דולר אבל מחיבים דמי יבוא ומשלוח ,וידוע שדברים עד 500 דולר לא חייבים במס ,מישו יודיע אם זה נכון תודה
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל