Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'נסיס GV60 בדרך?

PriceDevil
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, OF כתב:

האמת חבל, אני חושב לקנות SUV חשמלי קומפקטי בנוסף לטסלה והג'נסיס הזה התאים בול, ו ב 252 הייתי כנראה קונה. אבל 300 אני לא אוציא על רכב כזה, ולמי שכבר מוציא נראה שיש אופציות עדיפות (לטעמי לפחות - ה Q4 או להלחץ ולהזמין מודל Y או i4).

נחכה ל Ev6 למרות שהכיוון לא טוב...

ספציפית ה q4 etron חוץ מלעמוד בתצוגה, אין אפשרות להזמין אותו. 

במקרה הלכתי לראות אותו שבוע שעבר, אין מה להשוות מבחינת איכות החומרים בינו לבין הגנסיס. איכות הפלסטיקים והריפוד פשוט מצחיק. כולו גם שחור ודי צפוף וקלטסרופובי

פורסם
לפני 38 דקות, stas12 כתב:

ספציפית ה q4 etron חוץ מלעמוד בתצוגה, אין אפשרות להזמין אותו. 

במקרה הלכתי לראות אותו שבוע שעבר, אין מה להשוות מבחינת איכות החומרים בינו לבין הגנסיס. איכות הפלסטיקים והריפוד פשוט מצחיק. כולו גם שחור ודי צפוף וקלטסרופובי

לצ'מפיון אין מלאי, אבל בייבוא מקביל נמסרו כבר 34 יחידות במגוון הספקים ורמות גימור במחירים בין 250000 ל-386000 ש"ח תולי במפרט.

פורסם

לדעתי התמחור חזירי ביותר. רכיבה על הגל של הטרנד החשמלי עם ביקושים מאוד גבוהים. לא יודע אם ניתן להשוות, אך זה מרגיז במיוחד כאשר

ה GV70 עולה 30K פחות כשמשווים את רמות הגימור הגבוהות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Acoca_N כתב:

לדעתי התמחור חזירי ביותר. רכיבה על הגל של הטרנד החשמלי עם ביקושים מאוד גבוהים.

אכן חזירי , אבל אם נגלה שהיבואן כבר מכר את רוב/כל המלאי שהוקצה לו (אין לי מושג אם זה קרה אבל אני לא אופתע) על מה נלין.... מטרתו למקסם רווחים ואם העדר קונה.... 

פורסם

מה חזירי בתמחור של הרכב? 

מאיפה הבאתם את התפיסה שמותג יוקרה צריך לתמחר את עצמו 'קצת מעל' מותגים נפוצים. 

זה מותג יוקרה, ומהתרשמות סטטית קצרה מאוד, הוא מאוד שונה מהאיוניק 5 בתחושה ובמראה.

לא יודע לגבי ה EV6.

אבל תמחור חזירי ממש אין כאן. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

העולם והמציאות בו מחוץ לישראל הביאו את זה, לא שוכני הפורום המציאו.

ברוב המקומות שבדקתי, האיוניק 5 הבכירה מתומחרת כמו ולעיתים אפילו יותר מה-gv60 ה"בסיסית".

בישראל - 22% יותר.

כלומר, איך שלא תסתכל על זה, יש פה פער מחיר חריג בין השניים. 

יש לי רק בעיה עם המונח חזירי. אין פה חזירות, יש פה מיקסום רווחים. מספיק אנשים מוכנים לקנות במחיר הזה? הטענות צריכות להיות מופנית אליהם לא אל היבואן. 

אני שקלתי לעבור ל-GV70 החשמלית לכשתגיע. עם בסיס תמחור כזה, כנראה שאני אאלץ למצוא אלטרנטיבה אחרת, ועדין זכותו של היבואן לתמחר באופן שימקסם את רווחיו. אני לא הייתי רוכש במחיר כזה, מסתבר שמספיק אנשים חושבים אחרת ממני.

פורסם (נערך)

1. כן, ליבואן/יצרן יש בהחלט אינטרס למכור בכמה שיותר, כולם עושים את זה כולל טריקים שיווקיים כמו ליצור הפרש מלאכותי קטן יחסית בין רמות גימור, לייקר את הנמוכות, בכדי לגרום לרוכשים להוסיף עוד בכדי לקבל את הדגם היותר מאובזר או חזק. 

2. מאוד קשה להשוות מחירים שכן אין בעיה לאבזר דגם אחד עם תוספות בכמה אלפי אירו שיחד עם המס בישראל הופכים את ההפרש לעשרות אלפי שקלים. רק על מערכת השמע המשודרגת בג'נסיס משלמים באירופה כ- 4100 שקל ובתרגם ישראלי זה 10,000 שקל לאחר מס רכבים. חבילת הבטיחות המלאה, שלא מגיעה כסטנדרט, זה עוד 12,000 שקל באירופה... יתכן כי המחיר היה צריך להיות 275 ולא 295? בהחלט אבל לרעתינו ההיצע של חשמליות קטן מאוד, זמני ההמתנה ארוכים ואם יש משהו זמין יחסית במלאי מוכנים לשלם עליו. 

3. ג'נסיס GV60 הוא בהחלט רכב פרימיום ובהחלט שווה הפרש משמעותי במחיר לעומת האיוניק 5 העממית, למרות שזה פסיכי לקרוא לרכב במחיר של 200 אלף שקל ומעלה עממי. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, ch2856 כתב:

ג'נסיס GV60 הוא בהחלט רכב פרימיום ובהחלט שווה הפרש משמעותי במחיר לעומת האיוניק 5 העממית, למרות שזה פסיכי לקרוא לרכב במחיר של 200 אלף שקל ומעלה עממי

הוא לא שווה את ההפרש כי עובדה שבחו"ל ג'נסיס לא חושבת  שהוא שווה יותר(וגרסת השני מנועים של איוניק 5 בארץ מאוד מאובזרת). בארץ של אנשים עם תסמונת סטוקהולם בה כל אחד למד להצדיק את האוליגופול/קרטל שדפק פה מחירים עד שטסלה הגיעו,  ימשיכו לאכול לקרדות...כי כל אחד מנסה לתרץ למה כלכלת אוליגופול כל כך טובה לנו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 18 דקות, Uri-G כתב:

הוא לא שווה את ההפרש כי עובדה שבחו"ל ג'נסיס לא חושבת  שהוא שווה יותר(וגרסת השני מנועים של איוניק 5 בארץ מאוד מאובזרת). בארץ של אנשים עם תסמונת סטוקהולם בה כל אחד למד להצדיק את האוליגופול/קרטל שדפק פה מחירים עד שטסלה הגיעו,  ימשיכו לאכול לקרדות...כי כל אחד מנסה לתרץ למה כלכלת אוליגופול כל כך טובה לנו.

נראה שטסלה הסתגלה מהר מאוד ואפילו התקבלה כחברת כבוד באוליגופול

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

הטסלה 3 מתומחר בהתאם למחירים בחו"ל והעליות שהיו לרכב, קרו גם  בחו"ל(בארה"ב אפילו יותר).  והטסלה y שאכן טסלה "דפקה" עליה מחיר, ביחס לחו"ל, עדיין במחיר עדיף בהרבה על מחירי האוליגופול. הטסלה y מתחרה בחו"ל ב ix3 של במוו ומנכרת במחיר מאוד קרוב אליו, בארץ הפרש המחירים בינהם מעל 100 אלף שח. וכמו שאמרתי האוליגופול תמיד מנצח.

פורסם

ואולי טסלה מייצרת רכבים זולים ומוכרת יקר? יכול להיות? 

לפני שעתיים, Uri-G כתב:

אז תרכוש איוניק 5, מה הבעיה? יש גם אנשים שחושבים שמיותר לרכוש אאודי A6 אם יש סקודה סופרב ובג'נסיס ישראל מאמינים שזה המחיר הנכון עבור הרכב. זה המוצר וזה המחיר שלו ואם המס בישראל היה נורמלי, אז אולי ליבואנים הייתה פחות יכולת לשחק עם המחיר כלפי מעלה או ליתר דיוק המשחק היה באלפי שקלים ולא בעשרות אלפי שקלים. כן, למודל 3 היה בתחילת הדרך מחיר אטרקטיבי, כיום כבר לא והסיבה לכך היא חסרת משמעות שכן אף רכב אחר בישראל לא התייקר ב-25% בזמן כל כך קצר. 

פורסם (נערך)

אם טסלה התייקרה בכל העולם, להם יש שוק משוכלל משלנו, ואנשים קונים, אז כנראה היא שווה את הכסף, כי שם הם יכולים לקנות את הג'נסיס הזאת במחיר מאוד דומה לטסלה 3 בסיסית ועדיין רשימות ההמתנה לטסלות רק הולכות ומתארכות.

לפני כשעה, ch2856 כתב:

אז תרכוש איוניק 5, מה הבעיה?

לא צריך, יש לי טסלה שמעיפה לי את התחת :)

אבל אני ימשיך להתריעה בפני כולם שיבואן ג'נסיס גוזר עליהם קופון טימטום של 50 אלף שח ויחליט הלקוח אם הוא רוצה לשלם את מס הטמטום הזה או לבחור בטסלה, איוניק 5 או אניאק שלהם תמחור עדיף בהרבה, וימשיך עוד יותר לצעוק שמדובר באוליגופול מקולל שהגיע הזמן שהציבור והמדינה יטפלו בו וידאגו לפרק אותו מהיסוד ולא ייתן פרסים ליבואן שמיישר קו עם התמחור שאוליגופול הזה קבע.

• אהבתי 1
פורסם

גם אם תגיד אוליגופול עוד מיליון פעם, זה לא יהפוך את זה ה לנכון. 

אתה, אני וכל אחד אחר יכולים מחר לפתוח יבואן מתחרה, לייבא את הג׳נסיס ולמכור אותה באיזה מחיר שנרצה. אם יש פה 50 אלף קופון אז יאללה תפתח יבואן ותמכור ב-30 אלף פחות. יהיה לך את הרווח של היבואן + 20 אלף קופון לחתיכה. מה רע? זה הרבה מאוד כסף עבור ההקצאה שתקבל מהיצרן. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא יכול. ג'נסיס לא תמכור לי. יש ליבואן בלעדיות.אני יצטרך למצוא ספק משנה שיש לו מספיק מלאי, לשלם לו את הרווח שלו על המכירות שלו ללקוחות פרטיים בנוסף לעלות הרכב, לשלם הובלת הרכב לספק המשנה וממנו  הובלה נוספת לארץ ואחרי זה לשלם על כל זה מס למדינה, ולקוות שג'נסיס לא יעלו על זה ויעצרו את הספק שלה מלמכור לי. במקרה הטוב אני יגיע למחיר שמאוד קרוב ליבואן רק בלי הרווח העצום שלו ועם הרבה יותר סיכון, ברכבי יוקרה שם מס הטמטום גדול בהרבה מ 50 שח אכן עושים את זה הרבה אנשים.. וכן יש פה 50 אלף שח מס טמטום המספרים מחו"ל מספרים את זה.

• תוכן חדש...