Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל הנוכחים

רציתי לבדוק את חכמת ההמונים ולשאול מהו הפתרון שלכם לקיץ הקרוב בנושא השמש?

הרכב של אשתי בצבע שחור - קניתי סוכך לשמשה הקדמית, משתדלים לחנות בצל אבל כל זה לא מספיק לדעתי.

אין לנו חנייה מקורה (עדיין).

מילא היא ואני, אבל לצערי התינוקות מתבשלים בחום הזה 😶

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

לאמי היה בזמנו (אי שם בשנות ה-90) מאוורר קטן שישב על החלון שהוציא אוויר חם מהרכב בעת החניה (נטען סולארית).

לטענתה זה עזר מאוד לקרר את הרכב מרגע שהותנע והופעל מזגן.

מסתבר שיש היום מוצרים דומים, אבל אין לי מושג מה איכותם (חיפוש קצר בגוגל מצא גם בעלי וגם באמאזון).

image.thumb.png.11c0d02b1cc142f0bec285aeb6f9d5f6.png

• רעיון טוב! 1
פורסם
  • השחרת חלונות צד אחוריים + שמשה אחורית. משפר משמעותית את המצב, במיוחד ברכב עם מזגן שנולד חלש כמו אצלי. דואג ללכת מדי שנה למכון טסטים שנוקט גישת בית הלל ולא פוסל על השמשה.
  • כיסוי *חיצוני* לשמשה קדמית מסוג "תחבושת הגיינית" או מסוג "חזיה", ראה להלן. סוכך *פנימי* זה דבר ששווה לתחת.
  • מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 3 דקות, קורן בן אשר כתב:

כיסוי *חיצוני* לשמשה קדמית מסוג "תחבושת הגיינית" או מסוג "חזיה", ראה להלן. סוכך *פנימי* זה דבר ששווה לתחת.

הבעיה שכיסוי חיצוני מקובע על ידי הדלתות ויכול לגרום לעיוות של הגומיות ונזילות בחורף.
נכון שהכיסוי הפנימי פחות יעיל מהחיצוני, אבל עדיין עושה את העבודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככל שתכסה יותר משטח החלונות, ככה יהיה פחות רותח להיכנס לרכב אחרי שעמד הרבה זמן בשמש. איך תעשה את זה, תלוי בך.

כיסוי לשמשה הקדמית יש לך.

יש כל מיני כיסויים לחלונות צד, החל מכיסוי "גרביון" על הדלת וכלה בהשחרת חלונות.

פעם היו וילונות נגללים לחלון האחורי, לא יודע אם זה קיים עדיין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Boltik כתב:

הבעיה שכיסוי חיצוני מקובע על ידי הדלתות ויכול לגרום לעיוות של הגומיות ונזילות בחורף.
נכון שהכיסוי הפנימי פחות יעיל מהחיצוני, אבל עדיין עושה את העבודה.

לא נתקלתי בתלונות בנושא זה, עם זאת אני אישית משתמש בכיסוי "חזיה" עם ווים (ראה קישור בשרשור שצירפתי לעיל), כבונוס הוא גם גדול יותר ומכסה חלק מחלונות הצד הקדמיים.

סוכך פנימי מאוד לא אפקטיבי, הוא אמנם מצל על חלק מהדאשבורד ועל ההגה, אבל מעשית אף פעם לא תופס את כל גודל השמשה, וחוץ מזה, מבחינה פיזיקלית, אם אתה שם כיסוי חיצוני אתה חוסם קרוב ל-100% מהקרינה, לעומת זאת עם סוכך פנימי בהגדרה אתה מתחיל באחוז נמוך יותר (להערכתי 80% במקרה הטוב, אין לי נתונים מדודים כרגע). כמובן שכל הקרינה שלא הצלחת לסלק (= להחזיר החוצה) הופך לחום שמחמם את הרכב. אותו כנ"ל לגבי וילון נגלל אחורי.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

הוא אמנם מצל על חלק מהדאשבורד ועל ההגה, אבל מעשית אף פעם לא תופס את כל גודל השמשה

תלוי מה קונים. זבל "one size fits all" מרשתות בארץ לא שווה הרבה, אבל אפשר להזמין מאמזון מגנים שמותאמים לדגם הרכב ומכסים משמשה קדמית ב-100%.
אני לגמרי מסכים שכיסוי חיצוני יהיה יותר יעיל, אבל לא מצדיק את ההתעסקות וקיפול מגן מלא אבק ולכלוך ולהכניס את כל הלכלוך לתוך הרכב.

פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

אני לגמרי מסכים שכיסוי חיצוני יהיה יותר יעיל, אבל לא מצדיק את ההתעסקות וקיפול מגן מלא אבק ולכלוך ולהכניס את כל הלכלוך לתוך הרכב

יוצא לי לפעמים לכסות את הרכב עם כיסוי חיצוני פעמיים ביום. ממש לא נורא ושווה את "ההשקעה".

מכסה תמיד על רכב נקי.

אבק על הכיסוי? מכבס אותו פעם בחודשיים-שלושה, תלוי באובך.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 37 דקות, pasat04 כתב:

יוצא לי לפעמים לכסות את הרכב עם כיסוי חיצוני פעמיים ביום. ממש לא נורא ושווה את "ההשקעה".

מכסה תמיד על רכב נקי.

אבק על הכיסוי? מכבס אותו פעם בחודשיים-שלושה, תלוי באובך.

גם אני מכסה, אבל חוץ מלנער אותו מידי פעם אין לי ממש כוח ללכת למכבסה ולכבס (הוא לא נכנס במכונה). עצלנות, קווים לדמותה...
יש כיסויים עם ציפוי כסוף שמגנים ממש טוב מהשמש, אבל גם הכיסוי ה"אפור" שלי עושה עבודה טובה ומוריד מאוד את הטמפרטורה בימים חמים.

פורסם

להשאיר את החלונות מעט פתוחים בשני הצדדים, אוויר חם עולה למעלה ויוצא החוצה, כשנכנסים לרכב פותחים את החלונות עד הסוף לא משנה כמה חם, זה מוציא את כל האוויר הרותח שנשאר, יש האלו שסוגרים החלונות לחלוטין נכנסים לרכב ומדליקים ישר מזגן, זה כמו להפעיל מזגן כשאתה בתוך תנור, טיפשי.

פורסם (נערך)

אני אישית לא סובל חום ועושה את המירב בשביל להימנע כמה שיותר.
רכב לבן עם ריפודים בהירים, בעבודה( או כל מקום אחר שאני לא דואג..) אני משאיר חלונות וסאנרוף קצת פתוחים שיצא כל החום, ומגן שמש איכותי שמכסה את כל השמשה הקדמית.
גם ביום סופר חם הרכב לא חם בהרבה ממה שקורה בחוץ כי החום יוצא החוצה מהפתחים.

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• תוכן חדש...