רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
החליפו לי צינורות ברקס ומאז הברקס מתחיל לעבוד רק באמצע הלחיצה שלו. האם מסוכן לסוע עם זה? ממה זה יכול להיגרם?
הודעה אחרונה מאת om2, -
הרכב שלי I10 שנת 2010 , נפגע בדלת האחורית וצריך פחחות וצבע , הפוגע מוכן לשלם 1000 שח מעל השתתפות עצמית כ-2000 שח סך הכל.. לי ולו יש מקיף.. הערך של הרכב שלי לפי המחירון הוא כ15000 שח , הבנתי שהביטוח של הפוגע ,עשוי לבחור להגדיר את התאונה כטוטאל לוס ולשלם לי רק כחצי מערך הרכב.. מישהו יכול להעריך האם יש סכוי שיקרה לי דבר כזה, ?
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האמור מתוך 'כלכליסט' מהבוקר, לא חקרתי לעומק (עדיין). בחוק ההסדרים המוצע יש שלושה סעיפים מעניינים: 1 היערכות לרכבים חשמליים פרטיים והטלת מס נסועה – הקמת ועדה שתבדוק את כלל ההיבטים של השינוי מהמשמעות על צרכי החשמל של המשק, ועד בחינת המנגנון בו יוטל מס הנסועה שצפוי להחליף את המס על הדלק (הבלו). מס זה צפוי להיות דומה למנגנון של אגרות גודש. הפרשנות שלי, יעבור עוד הרבה זמן עד שהמדינה תוותר על הבלו ותעבור למס נסועה. אבל המתווה די ברור. 2. ביטוח רכב לפי נסועה – תיקון החקיקה כך שמחיר הביטוח יהיה תלוי בכמות הנסועה בפועל. השאלה המעניינת היא אם המדינה תעשה את הצעד הנוסף לעבר ביטוח לנהג ולא לרכב. 3. רשויות תחבורה מטרפוליני…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קודיאק 1.5, טיגואן אולספייס אלגנס 1.5, לא ברור לי מדוע קודיאק מדורגת ברמת זיהום אויר 11 בזמן שטיגואן אולספייס עם אותו מנוע בדיוק (1.5 בנזין במקרה הזה) נושאת דרגת זיהום 14 - תובנות?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
עולים על הפודיום
מאת פבל- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי הרבה שנים שהם חפרו בכתב, שלומי ויואב החליטו להתחיל לחפור לנו ווקאלית. אז הם הצטרפו לבועז קורפל שניסיון וכשרון החפירה הווקאלי שלו הוא שני לאף אחד ויצרו יחד את "דרייב", פודקאסט על מכוניות, נהיגה, בטיחות, טכנולוגיה ושאר דברים נוטפי שמן ומעלי עשן. רוצים להאזין? כל הפרקים כאן: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RyaXZlaGFwb2RpdW0vZmVlZC54bWw?sa=X&ved=0CAMQ4aUDahcKEwjglaTBxLL4AhUAAAAAHQAAAAAQAQ
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הדעיכה של הקורונה פתחה את השמיים ולאחר הפוגה ארוכה יחסית הגעתי שוב לצפון מערב ארה"ב במסגרת העבודה. הפעם החלטתי ללכת על הקצה ולשכור רכב מעניין. בחניה עמדו רכבים רבים ואופציות מאוד מגוונות. אבל אופציה אחת בלטה מעל כולם! בגלל הצבע ובעיקר בגלל המראה. לא היה לי מושג באיזה רכב מדובר ומה הנתונים שלו אבל ידעתי שמהחניה של מרכז ההשכרה בשדה התעופה, אני יוצא רק עם הרכב הזה: מדובר במכונית "שרירים" מדגם DOGE CHALLENGER עם מנוע V8 אטמוספרי בנפח 5.7 ליטר ו 375 כ"ס. עמיתים לעבודה שהגיעו יחד אתי לא הבינו את ההתלהבות והבחירה המוזרה שלי. הם שכרו משהו הרבה יותר סטנדרטי, פרקטי ונוח - ניסן סדאן גדולה יחסית. אנחנו עוד נגיע לדעה …
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, נפלה לי הזמדנות לחופשה בין עבודות למשך 8 ימים, לא כולל טיסות (כן, יודע שתקופה בעייתית). משום שזאת הזמנה מעכשיו לעכשיו, יש לי מעט מאוד זמן, ולכן רציתי להתייעץ איתכם, כי אני זוכר שראיתי פה לא מעט אנשים שעשו סיקורים על טיולים מוטורים דומים. בגדול אני חושב להתבסס על זה: https://www.ontheroadexperiences.com/downloads/itineraries/AC8_en.pdf אבל רציתי להתייעץ איתכם האם יש דרכים יותר מעיינות, כי הדגש שלי הוא החוויה המוטורית, ובא לי לנהוג בעיקר בכבישים יפים ומהנים לנהיגה (וכמובן עם עצירות מעניינות באמצע). חוץ מזה ביצעתי הזמנה ל-M235, אבל טרם קיבלתי תשובה מסיקסט האם הרכב זמין או לא (זאת הזמנה ע"פ דגם ספציפי, ולא ע"פ קטגוריה …
הודעה אחרונה מאת FlicK, -
זו הכתבה: https://www.engineerine.com/2022/06/the-secret-behind-toyotas-cautious-ev-approach.html?m=1&fbclid=IwAR19btg7fZX8XHRP7ONA6BV177tHaHKImBOTp9XXRtzfuWY3cnXT4fl9BhA המשפט שהדגישו בכתבה: "אם כל המכוניות ביפן יהיו חשמליות, החשמל יגמר בקיץ". מה שאני לקחתי מהכתבה, זה את הרעיון שמקדמים בטויטה. "האויב שלנו הוא פליטות פחמן, לא רכב בעירה פנימית". הם מאמינים שלכל מדינה צריך להתאים את סוגי הרכבים בהתאם ליכולת של המדינה. הם גם מסבירים שלמרות שהמכוניות חשמליות, תחתנות הכח משתמשות בפחם ובגז ובעצם פליטת הפחמן רק עולה. אהבתי את הגישה. השאלה אם המחוקקים יתפסו לפופוליזם ואז זה יכול לפגוע בטויוטה.
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי רכב שהיה פעם אובדן גמור להלכה, מצרף קובץ של מרכז סליקה, נכנסו בי לפני יומיים והרכב שוב הוכרז כאובדן להלכה, חברת הביטוח צריכה להחזיר לי כסף, השאלה אם תהיה ירידת ערך מהרכב בגלל שכבר פעם הוא הוכרז כאובדן כללי/להלכה ואם כן אז על כמה אחוזים בערך מדובר?
הודעה אחרונה מאת cap210191, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
במכרז הראשון לרכישת כלי רכב חשמליים זכתה קבוצת לובינסקי. הרכבים שזכו במכרז הם: MG ZS EV פיג'ו e2008 פיג'ו 208 e תקופת הרכישה היא בתחילה ל- 12 חודשים עם אפשרות של הארכה ב- 12 חודשים נוספים. מנהל הרכב הממשלתי ירכוש בשלב ראשון כ- 75 כלי רכב חשמליים.
הודעה אחרונה מאת אבנר.אלקיים, -
בהמשך לפוסט הנ"ל הגיע הזמן שלכם ושלכן לשפוך את דעתם ו"לעצב" את העתיד שלנו בתחבורה למילוי הסקר לחצו כאן לא לשכוח להוסיף שצריך מסלולי מירוצים וגם לאפשר תקינה אוסטרלית לשינוי מבנה רכב. אני מקווה שהלינק תקין לחלוטין, תעדכנו אם לא תקין. יש עוד 21 יום בערך אז אשמח מאוד אם תענו גם אם אתם לא נוסעי תחבורה ציבורית. אשמח שגם תשתפו חברים ומשפחה שימלאו כי זה בהחלט יכול לעזור לכולנו.. בברכה DD
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 46 תגובות
- 11 אלף צפיות
הרבעון הראשון של שנת 2022 הסתיים עם 95200 מסירות מהן 4916 חשמליות, 5803 פלאג אין. להלן טבלת התוצרים בסדר יורד: תוצר כמות יונדאי 19004 טויוטה 15322 קיה 12566 מזדה 5594 סקודה 4791 מיצובישי 4…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
חבילות בדואר
מאת YLKLN- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 807 צפיות
האם הפקק בדואר בכל הקשור למוצרי תעבורה השתחרר? אותו פקיד יחיד שנותן אישורים חזר לעבודה? חבילה מאנגליה היגיעה לארץ תוך 4 ימים ומאז במעקב מופיע כבר 4 ימים מועבר להמשך מיון???
הודעה אחרונה מאת YLKLN, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, האם רכב נכה (כשהנכה נמצא פיזית ברכב) רשאי לנסוע בנתיבי נתצ? האם מצלמות בנתיבים של נתצ יצלמו רכב נכה וישלחו לו דוח? או שמא רשאי לנסוע בנתיבים? תודה
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב אני מתנייד מביתי לעבודה ביום יום על אופנוע. אני עובד במגדל משרדים במרכז ת"א לאורך 3.5 שנות עבודתי שם, אופנועים נהגו לחנות בסמוך לבניין ללא מפריע בשבוע האחרון בכל פעם שאופנוע מגיע לחנות בחניה, ישר יוצאת הבחורה מהקבלה ומספרת לנו שהמשטרה עושה מבצע אכיפה על האופנועים וחבל שנקבל דו"ח. על חלק זה עובד ועל חלק פחות, אבל סה"כ הרחבה דיי נקיה. אני אישית לא מאמין לה ואני מעוניין להמשיך לחנות שם עד אשר יוכח שהיא צודקת( מוכן לבלוע את ה250 ש"ח האלה) עד כה לא קיבלתי דו"ח. יש סיכוי שקיבלתי אותו, אבל לא על השמשה? איזה דרכים עוד יש לקבל דו"ח חניה? על ידי משטרה או עירייה. …
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 975 צפיות
הרכב שלי I10 שנת 2010 , נפגע בדלת האחורית וצריך פחחות וצבע , הפוגע מוכן לשלם 1000 שח מעל השתתפות עצמית כ-2000 שח סך הכל.. לי ולו יש מקיף.. הערך של הרכב שלי לפי המחירון הוא כ15000 שח , הבנתי שהביטוח של הפוגע ,עשוי לבחור להגדיר את התאונה כטוטאל לוס ולשלם לי רק כחצי מערך הרכב.. מה הסיכוי לכך, והאם אני יכול להימנע מהאפשרות הזו? מצורפות תמונות?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, עד היום אני משתמש בכיסוי רכב פנימי לרכב, כזה שמתלבש על השמשה מתוך פנים הרכב. בימים האחרונים אני רואה שיש רכבים שיש עליהם כיסוי חיצוני שמתלבש על השמשה. רציתי לשאול - כיסוי חיצוני עושה עבודה טובה יותר כך שפנים הרכב יהיה פחות חם? הימים האחרונים מאוד חמים ואני מאמין שזה עוד ילך ויגבר, אני בטוח שכמוני רבים אחרים סובלים מחום אדיר כשמגיעים לרכב אחרי שישב כמה שעות בשמש.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז שנה עברה וצריך טיפול 15 יש מה לשלם את מס הזהב של מוסך כלמוביל ולצפות מהם לתמורה במקרה טיפול התקלות באחריות או שהם כמו יבואן הקרם ידיים?
הודעה אחרונה מאת zhr, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום בערב מישהו דפק אותי מהצד ,החלפנו פרטים יש לי יונדאי I10 שנת 2010, עם בטוח מקיף, יש פגיעה בצבע ובפח הדלת האחורית . איך הכי כדאי להתקדם מכאן ,יש לו מקיף, האם אני צריך לערב את הביטוח שלי? יש צילום של הרכב שלי ושלו ואת הפגיעות. החלפנו טלפונים ,וצילום רישיון רכב וביטוח חובה
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רכב שנת 2006 שאני רוצה למכור לפירוק - ולהוריד אותו מהכביש אבל אני לא שילמתי רשיון מעל שנתיים (ונהגתי ברכב -קיבלתי כמה דוחות חנייה בשנתיים האלה) אם אני ילך עכשיו למשרד הרשוי להוריד את הרכב מהכביש - האם אני רק יצתרך לשלם את החוב/אגרת או האם יזמינו אותי לבית משפט? או למכור ולהעביר בעלות?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
שלום לכולם, בחודשיים האחרונים חיפשנו רכב (ראשון) לזוגתי. המטרה שלנו הייתה לקנות רכב לטווח ארוך, כך שיתאים לצרכינו גם כשיהיו ילד אחד או שניים. מאחר והרכב שלי לא בטיחותי במיוחד, היה חשוב שהרכב הזה יהיה בטיחותי כי הוא עתיד גם לשמש כרכב עיקרי. מיד רכבי מיני ירדו מהפרק בגלל הגודל והתמקדנו ברכבי סופר מיני-משפחתיות קומפקטיות (עד איזור ה4.2 מטר). האישה התעקשה לחזור לנהוג על גיר ידני לכן ההתמקדות הייתה עבור רכב ידני, מה שאפשר לנו לעלות בשנתון לעומת דגם אוטומטי מקביל. התקציב שעמד לרשותנו היה 20 אלף ש"ח, ומה טוב אם היינו סוגרים את הסיפור אפילו ב13-15 אלף. אז התחלנו לחפש ריו, ג'אז וסוויפט ידניות. ההיצע של היפניות מאוד נמוך והמחירים גם גבוהים יחסית. ה…
הודעה אחרונה מאת MiG, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הרכב עם 62 בלוחית זה פורד אסקורט מלפניו זה אמור להיות אלפא סוד. בקצה הימני זה מרצדס? מה האדום ליד הפורד? האדום בקצה שמאל זה פולקסוואגן?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
קיה פיקנטו
מאת moz1-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא בטוח שקשור לכאן... אבל שכרתי היום בשלמה share קיה פיקנטו מהדגמים החדשים. זו כבר פעם שניה ששוכר את הדגם החדש. פשוט רכב נורא. המעבר בין ההילוכים - 1 - 2 - 3 - פשוט מזוויע, ירידת כוח בין הילוך להילוך ותחושה של בחילה. זה רק ברכבים להשכרה או בכלל? יש לנו במשפחה פיקנטו מהדגם הישם והא ממש מצוין לעומת הדגם הזה. זה משהו מוכר?
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קבוצת כלמוביל, יבואנית מרצדס, מיצובישי, יונדאי וג'נסיס השיקה היום את הג'נסיס GV60 – הקרוסאובר החשמלי של מותג היוקרה הקוריאני. לאלו מכם ששומעים את השם ג'נסיס בפעם הראשונה, מדובר במותג היוקרה של קונצרן יונדאי, כמו לקסוס של טויטה, אקורה של הונדה ואינפיניטי של ניסאן. המותג הוקם לפני כשש שנים, משווק שישה דגמים ב 17 מדינות, ועד היום מכר כ 700,000 כלי רכב בעולם. ג'נסיס הושקה בישראל לפני כשנה, ונהנית מאמון לא מפתיע של קהל צרכני מותגי היוקרה, עם למעלה מ 700 מסירות מאז ההשקה. הג'נסיס GV60 היא הרכב החשמלי השני שמשיקה החברה (אחרי ה G80 שעבר התאמה להנעה חשמלית), והראשון שפותח על פלטפורמה חשמלית ייעודית של הקונצרן ה E-GMP (Electric-Gl…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אם אתם מבטחים רכב נכים (מסחרי) בביטוח חובה או מכירים מי שמבטח רכב נכים בביטוח חובה. כדאי לדעת את המידע הבא: תעריף מוזל בביטוח חובה לרכב נכה ביטוח רכבי נכים אמור להיות יקר יותר לכאורה; פלח המבוטחים הנכים דורשים שירותי רכב מיוחדים והתאמה אישית לצרכים הפרטיים של כל סוג מבוטח. מאות אלפי אנשים זקוקים להתקנת תוכנית ביטוח רכב שעלולה לעלות יקר בעוד שממילא מדובר על אדם שיש לו אבדן כושר עבודה או הגדרת נכות מסוימת. יחד עם זאת, ישנה זכאות להנחה על ביטוח הרכב על פי ההנחיה של המפקח על הביטוח. כך ניתן לחסוך מאות שקלים בשנה בביטוח רכבי נכים מסחריים הנזקקים לניידות. שינויים בענף הביטוח סעיף 5 לתקנות הפיקוח על הביטוח – המדברות על תעריף חו…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 777 צפיות
אשמח לקבל המלצות על יישור ג'אנטים במכונה (לא בפטיש) ג'אנטים ברזל, באיזור הדרום, (באר שבע והסביבה)
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להוציא העדר תביעות לביטוח רכב דרך הסוכנות שהייתי בה, האתר מוציא לי באופן עצמאי של שנת 2020 בלבד, הייתי מבוטח אצלהם ואני מדגיש עד נובמבר 21, האם בגלל שלא הסתיימה שנת 2021 איתם אמורה להיות בעיה להוציא מסמך שכזה? הסקרנות גומרת אותי ועכשיו הם לא עונים עם נציג אנושי ורק דרך האתר ואני חושש שתהיה לי בעיה, חודש דצמבר 21 עד מאי 22 היה לי ביטוח דרך רכב ליסינג מהעבודה אז את זה לא בעיה להוציא והקצין רכב כבר מסדר לי את זה, מה לגבי השאלה של שנת 2021? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מוניות 100% חשמליות ראשונות בכבישי ישראל 🚀 Ford Mustang MG ZS EV Nissan Leaf Skoda Enyaq 80 JAC e-52
הודעה אחרונה מאת Gopher, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי האם יצא למישהו לבנות רכב, ברמה של למצוא עץ ברחוב, ברגים חורים וכו' לקנות ולשים מנוע ואולי שלט וכך לעשות סדנת בניית רכב עם הילדים? אשמח לרעיונות להשראה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, תודה מראש למשיבים. אשמח לשמוע על אתרים/אפליקציות בהם אפשר לחפש, למצוא ולהזמין חלקים/חלפים/לפני טיפול ועוד. ולהזמין לארץ. אני משוכנע שאפשר לחסוך מאות שקלים ברכישות חו''ל.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל