Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

נפלה לי הזמדנות לחופשה בין עבודות למשך 8 ימים, לא כולל טיסות (כן, יודע שתקופה בעייתית).

משום שזאת הזמנה מעכשיו לעכשיו, יש לי מעט מאוד זמן, ולכן רציתי להתייעץ איתכם, כי אני זוכר שראיתי פה לא מעט אנשים שעשו סיקורים על טיולים מוטורים דומים.

בגדול אני חושב להתבסס על זה: https://www.ontheroadexperiences.com/downloads/itineraries/AC8_en.pdf

אבל רציתי להתייעץ איתכם האם יש דרכים יותר מעיינות, כי הדגש שלי הוא החוויה המוטורית, ובא לי לנהוג בעיקר בכבישים יפים ומהנים לנהיגה (וכמובן עם עצירות מעניינות באמצע).

חוץ מזה ביצעתי הזמנה ל-M235, אבל טרם קיבלתי תשובה מסיקסט האם הרכב זמין או לא (זאת הזמנה ע"פ דגם ספציפי, ולא ע"פ קטגוריה של רכבים דומים).

יש לי כבר את הכרטיס טיסה, והם כתבו שיחזירו לי תשובה עד יום לפני כן. אז במקרה ולא יהיה להם את הרכב המבוקש, האם הם מביאים במקרה זה משהו דומה, או שפשוט מבצעים הזמנה חדשה מ-0, ע"פ מה שזמין במלאי באותו רגע?

חוץ מזה, ידוע לי שעבור אוסטריה חובה לקנות מדבקה בתחנות דלק עבור הכבישים המהירים. האם יש דבר כזה גם בשוויץ וגרמניה עצמה?

ודבר אחרון, יש לי וותק נהיגה של 10 שנים, אבל טרם נהגתי על רכב חזק עם הנעה אחורית (מלבד יום טיול על RZR).

חוץ מהעניין הברור של להיות מאוד זהיר ולהתרגל לאוטו, האם יש טיפים שאתם יכולים לתת מבחינת בטיחות, וגם קצת מבחינת להנות מהאוטו? ברור לי שיש קורסים שלמים שעושים את זה, אבל אין לי כרגע את הזמן לעשות אחד כזה.

עריכה אחרונה על ידי serg90
פורסם

שמע, לא יודע מי ערך את המסלול הזה אבל זה נראה שוחק בטירוף... עשיתי טיול בגרמניה עם מרחק נסיעה כולל דומה, על פני שבועיים. מה שמוצע פה זה שעות של נהיגה בכל יום, לא כולל הפסקות ומנוחה. בקושי יש זמן לראות משהו או לעשות משהו, וזה עוד בלי להעריך כמה כוח יהיה לך אחרי 6 שעות על ההגה. מציע מניסיון לצמצם משמעותית את המסלול, לפחות לחצי או שליש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 28 דקות, TheArcane כתב:

שמע, לא יודע מי ערך את המסלול הזה אבל זה נראה שוחק בטירוף... עשיתי טיול בגרמניה עם מרחק נסיעה כולל דומה, על פני שבועיים. מה שמוצע פה זה שעות של נהיגה בכל יום, לא כולל הפסקות ומנוחה. בקושי יש זמן לראות משהו או לעשות משהו, וזה עוד בלי להעריך כמה כוח יהיה לך אחרי 6 שעות על ההגה. מציע מניסיון לצמצם משמעותית את המסלול, לפחות לחצי או שליש.

ממינכן לאוסטריה ושוייץ בכלל ריאלי לעשות בטווח הזמן הזה מבחינת מרחקים, או שעדיף להתמקד רק באחת מהן?

פורסם (נערך)

באיזה הרכב אתה נוסע (לבד, זוג, משפחה, חברים), ומה מעניין.אותך חוץ מלשרוף אספלט?

לא בדקתי את המסלול, אבל תביא בחשבון כמה דברים:

1. תזקק למנוחה של לפחות חצי שעה כל שעתיים. חוץ מזה, תטעה בדרך - תהנה מזה, אבל תביא בחשבון שיגזול זמן. ויש גם פקקים. מבחינתי לתזמונים של מפות גוגל צריך להוסיף 30%.

2. גרמניה, שוויץ ואוסטריה מציעות הרבה יותר מנהיגה, כדאי להנות מגיוון. תכנן גם ביקןרים באתרים מעניינים, והקצב להם זמן.

3. אני מניח שאינך מכיר את מנהגי המדינות הרלוונטיות, יקח לך כמה ימים להתרגל לנהיגה השונה מאוד מזו שבישראל.

4. אם אינך מנוסה בנהיגה במדינות אלה השקע בלימוד החוקים  המנהגים ונוהגי האכיפה המקומיים. לא נעים להעצר במקום, או לקבל הביתה בוכטה של קנסות ממצלמות.

בקיצור - הכן שיעורי בית לפני הנסיעה, הכן מסלול שיגרום לך הנאה ולא התשה, תהנה ותשאיר גם משהו לפעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ממינכן לזלצבורג ( אוסטריה) זה סה"כ 145 ק"מ, כל חבל זלצבורג וטירול מהנים לנהיגה עם נופים יפים, מעבר האלפים גרוסקלונר הוא חובה.

בגרמניה יש לך את כביש 308 לכיוון  BAD HINDELANG, לא רחוק מטירול.

אני בספטמבר בכל האיזור הזה עם אופנוע (זה המסלול שלי).

אוסטריה.PNG

עריכה אחרונה על ידי guccii800
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

באיזה הרכב אתה נוסע (לבד, זוג, משפחה, חברים), ומה מעניין.אותך חוץ מלשרוף אספלט?

לא בדקתי את המסלול, אבל תביא בחשבון כמה דברים:

1. תזקק למנוחה של לפחות חצי שעה כל שעתיים. חוץ מזה, תטעה בדרך - תהנה מזה, אבל תביא בחשבון שיגזול זמן. ויש גם פקקים. מבחינתי לתזמונים של מפות גוגל צריך להוסיף 30%.

2. גרמניה, שוויץ ואוסטריה מציעות הרבה יותר מנהיגה, כדאי להנות מגיוון. תכנן גם ביקןרים באתרים מעניינים, והקצב להם זמן.

3. אני מניח שאינך מכיר את מנהגי המדינות הרלוונטיות, יקח לך כמה ימים להתרגל לנהיגה השונה מאוד מזו שבישראל.

4. אם אינך מנוסה בנהיגה במדינות אלה השקע בלימוד החוקים  המנהגים ונוהגי האכיפה המקומיים. לא נעים להעצר במקום, או לקבל הביתה בוכטה של קנסות ממצלמות.

בקיצור - הכן שיעורי בית לפני הנסיעה, הכן מסלול שיגרום לך הנאה ולא התשה, תהנה ותשאיר גם משהו לפעם הבאה.

אני נוסע לבד ומעוניין לעשות בעיקר טיולי יום בטבע ועצירות בנקודות עניין עם נופים/אטרקציות, ופחות מעדיף טיולים עירוניים בערים גדולות.

יש לי ניסיון נהיגה בניו זילנד (תנועה בשמאל, ורמזורים קטנים בתוך רמזורים ראשיים עבור פניות קצרות), ובמזרח אירופה ששם לא זוכר הבדל כלשהו, מלבד זה שהאנשים מכבדים ולא מתנחלים על הנתיב האכיפה.

שמעתי על האכיפה הקיצונית של שוויץ והקנסות הגבוהים, אבל חוץ מזה איזה עוד הבדלים מהותיים יש? אשמח להפניה לשירשור או מאמר בנושא אם יש.

לפני כשעה, guccii800 כתב:

ממינכן לזלצבורג ( אוסטריה) זה סה"כ 145 ק"מ, כל חבל זלצבורג וטירול מהנים לנהיגה עם נופים יפים, מעבר האלפים גרוסקלונר הוא חובה.

בגרמניה יש לך את כביש 308 לכיוון  BAD HINDELANG, לא רחוק מטירול.

אני בספטמבר בכל האיזור הזה עם אופנוע (זה המסלול שלי).

אוסטריה.PNG

למשך כמה זמן המסלול הזה מתוכנן, ומה הממוצע נסיעה ליום?

עריכה אחרונה על ידי serg90
פורסם

תתחיל בגוגל driving in והמדינה הרלוונטית.

חפש את האוטובאהן של 3 המדינות (הכללים שונים).

אכיפה נוקשה קיימת בכל המדינות, אך הדגשים שונים.

חכה שאגיע למקלדת נורמלית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, serg90 כתב:

למשך כמה זמן המסלול הזה מתוכנן, ומה הממוצע נסיעה ליום?

אנחנו נוסעים לשמונה ימים, תתעלם מתחילת המסלול מממינגן למינכן, פשוט אנחנו נוחתים בממינגן אבל את האופנועים נאסוף במינכן, המסלול הןא בסביבות 1100 ק"מ, 6 ימי רכיבה.

• אהבתי 1
פורסם

אם יש לך ניסיון כלשהו בנהיגה באירופה - גם המזרחית - אתה כבר על הסוס.

בכל זאת - כמה דגשים, מנקודת מבט של נהג מכונית (ולא דו"ג):

1. נהגי הדו"ג נוהגים כאילו יש להם 4 גלגלים, לא מפצלים נתיבים ולא משתחלים - אלא עומדים בתור כמו כולם.

2. עניין הפניה שמאלה ה"לא מוגנת" ברמזור עם עדשה ירוקה ללא חיצים - בירוק מתקדמים לאמצע הצומת וממתינים שהתנועה הנגדית תפסק (גם אם בינתיים הרמזור מתחלף). 

3. אכיפה דרקונית של מהירות בכל מדינות אירופה. אין אזהרה לפני מצלמות, ובחלקן גם איסור על החזקת מפות (כולל אלקטרוניות) של מצלמות. אם יתפסו אותך עם מפה כזו צפה לסנקציות פליליות של הכשלת שוטר.

4. תשלומי אגרת כבישים - הכללים שונים ממדינה למדינה וצריך לעשות עבודת הכנה. זה מתחיל ממדבקה חד פעמים שעולה כמה אירו לשבוע או 10 ימים באוסטריה, דרך תשלום בשערי אגרה ומסתיים בצורך ברישום באינטרנט בשביל חיוב אלקטרוני. הקנסות על העדר מדבקה או רישום יכולים להגיע למאות ואף אלפי אירו.

5. הקפדה מוחלטת על הנהיגה בימין (יוצאת מכלל ה איטליה, שבה מוצאים לא מעט מתנחלים באמצעי, אבל לא הייתי מסתכן בכך).

6. איסור על מצלמת דרך (חלון או קסדה) בחלק מהמדינות - וזה כולל את מדינות היעד של @guccii800.

7. מעגלי תנועה נפוצים מאוד, כולל רב נתיביים.. במעגלים האלה זכות קדימה למי שיוצא מהמעגל. הכלל הוא להכנס למעגל בנתיב הימני אם אתה יוצא ביציאה הראשונה, אחרת נכנסים לנתיב הפנימי, אסור להחליף נתיב בתוך מעגל התנועה, והיציאה היא מהנתיב בו אתה נמצא. אם אתה נוסע בחיצוני אתה מחוייב לצאת ביציאה הקרובה ולתת לנעים בנתיב הפנימי זכות קדימה לצאת. דומני שהמדינה היחידה בה זה שונה היא אירלנד.

8. פקקי תנועה שיכולים להיות באורך עשרות קילומטרים, וזה כולל גם את האוטובאהנים של גרמניה. אם אתה נתקל בשלט (אלקטרוני או סתם בד הפרוש על גשר) עם המילה STAU האט - מאחורי איזה עיקול תמצא פקק אימתני. כשאתה מצטרף עליו הפעל 4 מהבהבים, עד שמישהו מצטרף מאחוריך, ואז בטל אותם.

זהו לכרגע. כאמור - צריך להתכונן בקריאה על הנהיגה בכל מדינה ומדינה. כעקרון כולן ממלאות את אמנת וינה, אבל בכל זאת בכל מדינה יש כל מיני הבדלים קטנים, תמרורים מעט שונים כולל כאלה שאנו לא מכירים, וגם מנהגים לא כתובים.

• אהבתי 2

פורסם

המון תודה לשניכם.

לפי מה שקראתי רק באוסטריה יש מספר כבישים שדורשים רישום דיגיטלי בנוסף למדבקה. ללא ספק זה מידע חשוב שלא הייתי מודע אליו עד עכשיו.

מבחינת אפליקציות ניווט קיבלתי המלצה ל-maps.me לטובת מפות offline. עדיין לא מכיר ממש את האפליקציה, מקווה שאין בה את סימון המצלמות.

פורסם

אני תמיד מעדיף את וייז. לאופליין אני מעדיף את HereWeGo או מפות גוגל.

בעבר ניסיתי את maps.me, אבל זנחתי אותה.

כיוון שכל האפליקציות האלה חינם אני מציע שתוריד אותן ותשתמש קצת בארץ, תשאיר אותן מותקנות (עם המפות הרלוונטיות) ותשתמש במה שתאהב.

ועוד 2 הערות:

1. במרבית רכבי ההשערה תהיה מערכת ניווט מובנה. במיוחד בגרמניה, שבה מקובלת רמת אבזור טובה גם ברכבי ההשכרה.

2. כל ערב ללמוד את המסלול של מחר. לא ברמה של בה"ד 1, אבל להכיר את האיזור והשמות, כדי לזהות בזמן סטיות מהמסלול וחריגה מגבולות הגזרה. הרי בסופו של דבר קל מאוד לטעות בין 2 פניות סמוכות - למשל כניסות לאוטובאהן - ולנסוע בדיוק בכיוון ההפוך. הוראות הניווט נכתבו בדלק שנשרף.

• אהבתי 1

פורסם

קרוב לודאי שלא. 

בכל מעבר גבול הוייז מתאים עצמו למקום. למשל - תקבל רשימת כבישי אגרה מעודכנת. באיטליה תוכל לבחור ZTL שאתה רשאי להכנס אליו וכך התאמות מקומיות. אפילו השפה תעבור אוטומטית לשפת המדינה או המחוז (למשל בשוויץ, במעבר בין קנטונים דוברי גרמנית או צרפתית).

פורסם

למי שאוהב נהיגה, אני ממליץ בכלל לא לתכנן עם אפליקציות ניווט אלא לשבת על מפת נייר.

אפליקצית ניווט תמיד תציג לך את הדרך המהירה להגיע לאיזה מקום.

במפת נייר אפשר לבחור את סוג הכבישים שמתאים לך. כשהנהיגה היא היעד, עדיף בדרך כלל כבישי נוף קטנים יותר. הם גם מסומנים במיוחד במפות. 

אוטוסורדות זה רק אם חייבים לעבור מרחק גדול מהר בגלל איזשהו לחץ זמן.

אחרי שתיכננת מסלול, אפשר להכניס את שמות היישובים על פי הסדר לנווטן של הרכב או גוגל מפס, כדי לאלץ אותו לנסוע מהכבישים שבחרת. 

וייז חסר ערך בשביל זה כי אי אפשר לתכנן מסלול עם יותר מ2 נקודות.

כמו כן אני לא אוהב להזמין מקום לינה מראש בטיול נהיגה, אלא פשוט לפני החשיכה למצוא מלון על הדרך. ככה אתה לא צריך להלחיץ את עצמך להספיק להגיע לאיזה מקום ביום מסויים. (חוץ מיום סיום הטיול, חזרה לעבודה או לארץ..)

לגבי החשש מהחזקת אפליקציה עם מיקומי מצלמות, נכון שזה אסור אבל לא הייתי חושש יותר מדי. הרבה יותר סיכוי שתחטוף קנס על חריגה ב4 קמ"ש משיתפסו שיש לך אפליקציה.

נסיעה טובה.

PXL_20220614_164620789.jpg

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קרוב לודאי שהאפליקציה פשוט לא קיימת, כך שההתלבטות נחסכת.

לגבי עבודה עם מפות נייר - נכון מאוד, אם כי אפשר להשתמש גם במפות גוגל על מסך מחשב עם ההגדלה הנדרשת. לי, אישית, יש מחשב עם מסך "10 פריק (למעשה טאבלט חלונות עם מקלדת פריקה) שמשמש אותי למטרה זו ולכל מיני בירורים במלון, לגיבוי המצלמה כל ערב ולגלישה ב-CF בשעות הפנאי. הדבר הזה עלה לי איזה 800 ש"ח בדיוטי לפני 3 שנים, אבל היו לי כאלה כבר מימי ה-netbook הראשונים ב-2009.

מכל מקום, אם רוצים מפות נייר, כדאי להזמין מספיק זמן מראש מ-bookdepository ולשים לב שמדובר במהדורה האחרונה, כי הם מוכרים גם מהדורות ישנות במחיר מוזל, אבל זה מאוד לא מומלץ.

חוץ מזה, עניין המפות והתכנון הזכיר לי שבגרמניה היתה בעיה קשה עם WiFi בבתי מלון בגלל בעיות של זכויות יוצרים ופרטיות, אני לא יודע האם הבעיה נפתרה. גם רכישת סים מקומי היא קצת ביורוקרטית, להביא בחשבון בילוי של חצי שעה בנקודת המכירה (רק בנקודות רשמיות של חברות הסלולר!!) בגלל דרישות לרישום הבעלות על הקו. ואם יש לך דרכון גרמני אל תציג אותו, כי ידרשו ממך תעודת תושב.

• תוכן חדש...