Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל תכסה את עצמך מבחינת ביטוח (כולל שמשות). הכי חשוב. אני החזרתי להם במוו אחרי 5 ימים ורק בנק' החזרה גיליתי על סדק בשמשה (כנראה מאבן שעפה ממשאית).

אם אתה רוצה מעברי הרים מעניינים, כמובן הזכירו את grossglockner שהוא ממש מיוחד (הכביש האלפיני הכי גבוה) שים לב שזה כביש אגרה.

עוד מקטע חובה בעיניי (באוסטריה) הוא המקטע בין elmen ל imst (נקרא Hahntennjoch) , אם ייצא לך לרדת דרומה לאיטליה, אז כמובן שהסטלביו.

לא יודע כמה ק"מ המסלול שאתה חושב, אבל ב4 ימים אנחנו עשינו 1200 ק"מ (עם שני רכבים) ועדיין מצאנו זמן להנות (למרות שכל המטרה הייתה נהיגה) המסלול היה מינכן-אוסטריה-איטליה-שוויץ-אוסטריה-מינכן.

יאללה תהנה. 

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • אהבתי 1

פורסם

אם מדברים על איטליה צריך לשים לב להגבלות מעבר גבולות. בעבר רכבים יקרים שנשכרו בגרמניה לא הורשו לעבור לאיטליה, איני יודע מה המדיניות הנוכחית, אבל כל נושא ה-cross border מחייב בדיקה מראש. כמוכן, אם יש כוונה לנסוע לשווייץ, כדאי לבקש מראש רכב הנושא את מדבקת האוטובאהן השוייצרית. אם תקבל כזה לחסוך 40 פרנק (כ-150 ש"ח).

@FlicK 300 ק"מ ביום זה לא הרבה, כלומר כאשר תנאי הנהיגה סבירים. נושא מזג האויר לא הוזכר, אבל חובה לבדוק כל ערב את התחזית למחרת ולהתאים את התוכניות. המעבר משמש זורחת לגשם זלעפות יכול לארוך דקות בודדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא משכיר M235 לא פרארי. אין שום בעיה לעבור בין המדינות (לאחרונה זה היה בחינם , אבל עכשיו sixt מבקשים עוד איזה 20$ בשביל לצאת עם הרכב למדינות השכנות).

לגבי כל הנושא של הכבישים המהירים באירופה , אין לי מושג , לא נהגתי בהם (חוץ מהאוטובאן הגרמני , ששם אין צורך במדבקה).

פורסם

לצרפת, דנמרק, אוסטריה או שווייץ אין בעיה ומעולם לא היתה, לפחות לא בעשורים האחרונים. אבל בעבר היה הגבלות על מעבר למזרח אירופה ולאיטליה. אני יודע שהיו שינויים במדיניות, אבל צריך לוודא את המצב המעודכן. מה שאני זוכר - וזה לא מעודכן - היה שרכבי BMW ומרצדס נכנסו לקטגורית ההגבלות באופן גורף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שילמתי "Foreign use", ובין הדוגמאות למדינות שאפשר, מצויינות אוסטריה ושוייץ. אוודא איתם גם לפני שאין בעיה עם המעבר בליכנשטן, וזה אמור לסגור את הפינה.

הוספתי ביטוח לשמשות וצמיגים, ושילמתי את המקסימום שהיה ניתן אצל SIXT כדי להוריד את ההשתפות עצמית ל-1500 יורו "בלבד". ראיתי של-passportcard יש אופציה לבטל השתתפות עצמית בגובה 1500 דולר (ולא יורו), אז אבדוק איתם מחר אם בכלל רלוונטי למקרה הזה.

בנוגע לאינטרנט, הייתי בברלין לא מזמן עם חבר, וחווינו את הבעיה של רכישת סים גרמני. למזלי קניתי לפני טלפון חדש עם eSim שעבד שם נהדר, ואני מתכוון להשתמש בו שוב למשך כל הטיול, ולא להסתמך על WIFI. הורדתי מפות offline לכל מקרה למקומות ללא קליטה.

Grossglockner ו-Hahntennjoch ללא ספק נמצאים אצלי ברשימה, אבל רק בשביל לוודא, את התשלום עבורם אפשר לעשות בתחילתם, או שיש מקום ספציפי שמשלמים/דיגיטלית? כי באתר של Grossglockner למשל יש רק פירוט על המחירים, אבל לא על ביצוע התשלום עצמו.

פורסם (נערך)

Hahntennjoch  לא כביש אגרה.

Grossglockner יש toll station בכניסה, יכול להיות שגם דרך האתר אפשר לקנות תחפש בגוגל GROSSGLOCKNER TICKETS.

לא יודע כמה אתה תיכנס לתוך שוויץ , אבל הייתי שם עין על furka pass ו  san bernardino pass.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לגבי המדבקת אגרת כבישים מהירים באוסטריה - אפשר לקנות את זה בכל תחנת דלק, אפילו בגרמניה,

אבל תבדוק עם סיקסט אם אתה בכלל צריך, לא שמתי לב שצריך מדבקה רק אחרי חצי מהטיול, קניתי והדבקתי על השמשה, אח"כ שהחזרתי את הרכב הבחור בדלפק אמר לי שבכלל לא הייתי צריך (חברת יורוקאר).

אשמח כמובן שתעדכן אותנו אחרי הטיול במיוחד על כל הקטע של הרכב עם סיקסט (כבר כמה שנים שאני מתכנן טיול כזה עם רכב BMW מסיקסט).

פורסם (נערך)

תודה FlicK, מוסיף את הפאסים למפה.

ו-DC10, בכיף. אבדוק איתם בנוגע מדבקות ואגרות.

עריכה אחרונה על ידי serg90
פורסם (נערך)

עוד פאסים שנזכרתי בהם שגם אהבתי timmelsjoch באוסטריה ו fluelapass שנמצא בשוויץ.

בקיצור אין לזה סוף, ותמיד צריך להשאיר טעם של עוד , לא משנה איפה תנהג בין אוסטריה לשוויץ אתה תגיע למקומות יפים וכבישים מהנים.

רגע לפני שאתה יוצא עם הרכב מהחנייה של סיקסט , תצלם את הרכב מכל זווית + ג'אנטים  (היו כבר סיפורים על סיקסט).

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...