Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח מפורט רבעון ראשון 2022

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ומה יגידו סוכנויות משנה של קרסו :crazyeyes

קרסו יש לו את ניסאן,רנו,דאצ'יה,אינפיניטי.

יש לו מה למכור.

פורסם (נערך)

דאצ'יה זה 3 סוכנויות בפני עצמו אם אני לא טועה,יש מצב שכל אחד בסוכנות קרסו יכול למכור, מודע בחיים לא התעמקתי. ניסאן קצת הציל את המצב, מותג אינפיניטי בארץ בדיחה, הרבה יותר מגיע בייבוא מקביל לפי דעתי, ועדיין 3 מותגים זה פחות מ-2500, אלו מספרים עלובים תאמין לי מול המספרים שהשוק הכולל מוכר ! 

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 8 שעות, Mike808 כתב:

המותג היה מידרדר בכל מקרה כי ההקצאות שלהם מצומצמות. נכון להיום לג'אז יש ביקוש אבל אין הקצאות וזמני ההמתנה ארוכים גם ככה.

לא אני ולא אתה יודעים בכמה רוכש היבואן המקומי את הרכב ומה שולי הרווח שלו.

נכון לעכשיו הליין הנוכחי שלהם בישראל לא ראוי להצלחה מיוחדת בעיני. סיוויק מיושנת מאוד ומרגישה ככה. CR-V יקר משמעותית מטויוטה ראב 4 ללא שום סיבה. ג'אז הוא הדגם העדכני היחיד שלהם אבל לפחות לטעמי הוא לא שווה את תג המחיר שהוצמד לו.

סיוויק האצ' החדשה אמורה להגיע לארץ מתישהו. היא נחשפה לפני שנה, אבל הגרסה ההיברידית הייעודית לשוק האירופאי הושקה רק לפני חודש.

אני לא חושב שבגלל הקצאות הוא התדרדר ככה, זה לא שיש המון ביקוש אבל אין היצע, הנפילה הזו התחילה כבר מלפני כמה שנים כשכל הדיבור על הקצאות כמו שיש היום פחות היה רלוונטי.

יכול להיות שהדגמים פחות מפתים ובטופ מבעבר אבל לא מגיע להם להמכר ככה (לא אשתמש שוב בדוגמא של סוזוקי), זה נטו תמחור לא מציאותי בעליל, שנינו מסכימים שזה טירוף למצב את ה CRV באיזשהו אופן מעל הראב 4 אז למה זה קורה?

גם הג׳אז מתומחרת בצורה מגוחכת.

אתה חושב שהיבואן לא יכל לשאוף לתמחור הרבה יותר תחרותי ונורמלי? אני מתקשה להאמין. הם איבדו את הצפון, החליטו מאיזשהי סיבה שיש להם איזו חבילת איכות/פרימיום שאין ברכבים אחרים בסגמנט ולכן צריכים לשלם תוספת על פני התחרות. ככה זה הרגיש לי עוד כששיווקו את ה C-RV בזמנו וזה הגורם הישיר למצבם העגום כיום.

ה TYPE R למשל נחשב למלך הבלתי מעורער של הקטגוריה אבל התמחור שלו היה מאוד מוגזם גם ביחס לרמת האיכות ולכן מכר יחידות בודדות (כן, גם בהתחשב בזה שהוא ידני ומוחצן הוא מכר מעט), זה אותו סיפור כמו עם היונדאי i30N שתומחרה פה באופן מחפיר ומכרה בבודדות, רק שהיבואן של יונדאי פישל ככה (או יצא ידי חובה כלפי היצרן, מי יודע) עם ה 30N בלבד ואת שאר הדגמים תמחר טוב בעוד שאצל הונדה הבעיה היתה רוחבית לאורך כל הליינאפ (שברובו בינוני או סביר אבל בטח שלא מצטיין באופן ברור מעל התחרות כמו הטייפ R מה שעוד יותר מדגיש את האבסורד) ולא רק בדגם הספורט הקיצוני שמלחתכילה פונה לנישה אז אין פה בדיוק הפתעה שזה מצבם היום.

פורסם

תמיד הם תמחרו מעל המתחרים הישירים, בשנים שהרכבים שלהם היו טובים ואולי הייתה לכך איזשהי הצדקה זה עבד והישראלים שילמו וקנו הונדה. כשהם הפכו לרכבים מיושנים ומכוערים זה הפסיק לעבוד.

כשאין הקצאות וכל הרכבים נמכרים גם ככה אין סיבה אמיתית להוריד במחיר. התמחור התחרותי לא מעניין את היבואן אלא שורת הרווח וההפסד, וכל עוד הם יכולים להרוויח יותר הם לא יהססו לעשות זאת.

פורסם

השאלה אם הם ברווח על המותג הזה, אנחנו לא מדברים פה על יבואן פרארי שמוכר 10 רכבים ברבעון ומבחינתו הוא עשה את שלו מרוב ששולי הרווח קיצוניים, מתאר לעצמי שגם אורכיד, יבואן פורשה עם מכירות של 100 רכבים מבסוט עד הגג ושוחה בתוך כסף. אבל הונדה עם מספרים ברמה כזו? ממש לא רואה את זה. 

פורסם (נערך)

אין דין הונדה/מאיר כדין אורכיד/פורשה.

יבואן הונדה מוכר רק בארץ וזה השוק הנגיש לו. פורשה מוכר "גם בארץ" והכמות הנמכרת כאן היא נוסף על מה שהוא מוכר בשאר איזורי הזיכיון שלו ,ואל דאגה הוא חי  טוב גם קודם. לפחות הוא נותן למותג את המקום הראוי לו, שלא כמו היבואן הקודם שמכר פורשה באולם סוג ד' בחזית מוסך סוזוקי בפתח תקווה.

למי שזוכר, סוזוקי אלטו על ליפט ליד 911 😱 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יבואן מיצובישי עבר לשווק את האקליפס, אאוטלנדר ו-ASX בתקימה אמריקאית - אפשר לראות לפני הפנסים הכתומים.

קרסו מוכרים ומכרו ניסאן בתקינה אמריקאית.

היבואן של הונדה יכול לפתור את הבעיה של הקצאות נמוכות אם גם הוא ישווק דגמים בתקינה אמריקאית.

ותהיות לגבי פולקסוואגן.

ארטאון בייבוא מקביל מכרה יותר מפאסאט בייבוא סדיר.

נכון לעכשיו היבואן נשען על ארבעה דגמים - גולף (שפרט ללאון, פוקוס ומאזדה 3 הסגמנט הזה כבר נעלם בארץ), פולו, טי-קרוס וטיגואן.

באירופה בין הטי-קרוס לטיגואן נמכרים גם הטאיגו והטי-רוק ולמרות אופנת הקרוסאוברים, איכשהו שניהם מסורבי עלייה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מהפכה במגזר החשמל 😂 

טסלה איבדה את תואר החשמלית הכי נמכרת בישראל
לפי נתוני משרד התחבורה נמסרו מתחילת השנה 1,450 דגמי מודל 3, לעומת 1,519 דגמי ג'ילי גיאומטרי C.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sj11om611uq

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אולי המחיר בכל זאת משפיע ואולי זאת שאלה של זמינות ומועדי משלוחים. ואולי גם וגם...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

זה היה מהיר, לקח להם רק 44 דקות

• מצחיק 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יונדאי מנחיתה כאן את דגמי N

עם תמחור אטרקטיבי, מערך שיווק ושירות ייעודי ואולי אפילו יצירת מועדון אקסקלוסיבי, יונדאי בהחלט יכולה להצליח. ואז, מי יודע, אולי גם בטויוטה ישתכנעו.

• תוכן חדש...