Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, PinkDolphin כתב:

מטעה למדי.
נדיר מאד שצריך לטעון את מלוא הסוללה. המצב הרגיל הוא שצריך לטעון בלילה רק מספיק לכסות את מה שנסעת במשך היום.
הנסועה היומית הממוצעת בארץ (כולל נסיעות ארוכות שבהן יהיה שימוש בטעינה מהירה בדרך, כך שהנסועה היומית של  יוֹמְמוּת  היא פחות מזה, אבל נתעלם כרגע) היא 47 ק״מ. בקצב טעינה חד-פאזי של 7.4kW, חשמלית ממוצעת טוענת כ-36 ק״מ לשעת טעינה, כלומר נדרשת טעינה של פחות משעה וחצי. אין לרוב האוכלוסיה סיבה לטעון בקצב יותר גבוה רוב הזמן, ובכל עמדות הטעינה ניתן לכוון את הקצב.
בקצב תלת-פאזי רגיל של 11kW, אותה חשמלית תטעון כ-55 ק״מ לשעת טעינה, כלומר צריך פחות משעה.

עדיין יש שעה שרובינו חוזרים מהעבודה,

ואז אוטמאטי נחבר את האוטו למטען(מהפחד שפתאום נצטרך נסיעה ארוכה ונשאר בלי בטריה),

ואז קיבלת מצב של המון מחוברים בו זמנית לרשת החשמל שגם ככה בשעות השפל, צורכת כמויות גבוהות,

והלואי שאתבדה,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 38 דקות, WE988244 כתב:

עדיין יש שעה שרובינו חוזרים מהעבודה,

ואז אוטמאטי נחבר את האוטו למטען(מהפחד שפתאום נצטרך נסיעה ארוכה ונשאר בלי בטריה),

ואז קיבלת מצב של המון מחוברים בו זמנית לרשת החשמל שגם ככה בשעות השפל, צורכת כמויות גבוהות,

והלואי שאתבדה,

התיכנון בארץ (וזה ללא קשר לרכב חשמלי) זה לעבור ל-ToU, כדי להתאים את הצריכה לכושר ויעילות הייצור. המצב הנוכחי של flat rate קבוע תמיד הוא לוקסוס, ואין מדינה מתוקנת שעדיין נוהגת כך.
רוב העמדות ורוב הרכבים החשמלים מאפשרים לתכנת מתי תתחיל/תפסיק הטעינה (או בתפריט ברכב, או באפליקציה שלו), כך שהטעינה לא בהכרח חייבת להתחיל כשאתה מחבר אותו. כאמור, הסוללה תהיה רוב הזמן בתחום 60%-80%. אם אתה צריך פתאום לנסוע לאילת באופן בלתי מתוכנן, אפשר טעינת ביניים בעמדה מהירה בדרך.
כל הבעיות שמעלים כאן לא חדשות. יש כבר מליונים של רכבים חשמלים בעולם, וכל הנושא הזה כבר פתור מזמן.
נכון, צריך למצוא פתרונות למי שלא יכול לטעון בבית, או אין לו חניה קבועה, ועובדים על זה -- אבל זה לא מונע ממי שכן יכול.

פורסם
לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

במדינות ללא הטבות מס הפער בין קונה בנזין לחשמלי עומד על בערך 30% לאותה רמת גימור, שזה סכום שניתן להרוויח חזרה לאורך תקופת החזקת הרכב בדלק וטיפולים

אם תוריד גם את המיסוי האגרסיבי על הדלק,

תגיע לחיסכון בערך של 10 אג' לק"מ (תלוי כמובן במחיר הדלק),

אחרי 400,000 ק"מ תחזיר את ההשקעה בחשמלית,

(יהיה גם חסכון באחזקה, ימים יגידו כמה).

לזה אני קורא שהשוק לא מכתיב מעבר לחשמליות,

אלא המדיניות.

פורסם
לפני 1 דקה, race driver כתב:

אלא המדיניות.

רכב דלקי מסובסד. כל המיסוי לא מכסה את הנזק הבריאותי והסביבתי שהוא עושה, את הטריליונים שעולה להחזיק את הצבא האמריקאי שחלק גדול מייעודו לשמור על דיקטטורות נפט. חברות הדלק והזיקוק לא משלמות את העלויות האלו. זו דוגמא קלאסית להפרטת רווחים וסוציאליזציה של ההפסדים. 

פורסם

אז מה קרה ל-"רכב הוא פרה חולבת"?  העובדה הידועה כבר שנים היא שחלק מאוד גדול מהכנסות המדינה היא ממיסוי על רכב - גם מיסים על קניית רכב חדש, גם מס על דלק וגם (אם כי פחות) מיסים על חלקי חילוף.

ופתאום דווקא רכב דלק הוא מסובסד?  אני תוהה כמה הייתי צריך לשלם על רכב חדש ועל דלק לולא הסבסוד הזה.

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, race driver כתב:

אלא המדיניות.

אין מחיר קבוע לפערים בין מחירי חשמל ובנזין, כי זה מאוד תלוי במדינה שאתה גר בה ומקורות האנרגיה שלה (כמה נפט יש ומאיפה, וממה מפיקים חשמל ). בארה"ב לדוגמה, הפער בין מחיר נסיעה בדלק וחשמל עומד על בערך 12 סנט למייל לרכב ממוצע (ויש פערים בין המדינות). אם ניקח נתון מאוד קונסרבטיבי שרכב ממוצע נוסע 100 אלף מייל במהלך חייו, מדובר על חסכון של 12000 דולר לחיי רכב רק בדלק לפני טיפולים וזה פחות מההבדל במחירים בין קונה חשמלית לבנזין בארה"ב,  לרמת גימור דומה, בלי הטבות המס שחלק מהמדינות נותנות. בבמוו, כמו שאמרתי, החסכון הוא כבר מהשקל(סנט) הראשון.

כבר היום רכב חשמלי מחזיר את עצמו ללא הטבות המס ועם הטבות המס מדובר כמובן על חסכון ענק.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, race driver כתב:

אלא המדיניות.

ומה רע בזה?

אני לא הייתי מתנגד ללכת ברחוב, לנשום אוויר נקי ולשמוע שקט.

כמו שרשמתי למעלה, לפעמים רצוי וצריך שהמדינה תתערב, אחרת עד עכשיו היית נוסע באוטו עם קרבורטור שצורך דלק עם עופרת, עם רמת בטיחות של פחית קולה. או שותה קוקה קולה עם קוק. או מזריק הרואין כשכואב לך הראש. ונחנק מעשן סיגריות בכל מקום.

כמובן גם חי עד גיל 50 בלחץ, כשבגיל 28 היית נראה כמו שנראה היום בן 45.

לפני 6 שעות, einpoklum כתב:

אולי זה לא דבר פופולרי לכתוב בפורום על מכוניות, אבל - עיקר הפתרון לפליטות ממכוניות פרטיות איננו המעבר לרכבים חשמליים, אלא הפחתת הנסועה ברכב פרטי.

צודק לגמרי.

ערים שמתוכננות סביב רכב פרטי זה דבר גרוע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

התיכנון בארץ (וזה ללא קשר לרכב חשמלי) זה לעבור ל-ToU, כדי להתאים את הצריכה לכושר ויעילות הייצור. המצב הנוכחי של flat rate קבוע תמיד הוא לוקסוס, ואין מדינה מתוקנת שעדיין נוהגת כך.
רוב העמדות ורוב הרכבים החשמלים מאפשרים לתכנת מתי תתחיל/תפסיק הטעינה (או בתפריט ברכב, או באפליקציה שלו), כך שהטעינה לא בהכרח חייבת להתחיל כשאתה מחבר אותו. כאמור, הסוללה תהיה רוב הזמן בתחום 60%-80%. אם אתה צריך פתאום לנסוע לאילת באופן בלתי מתוכנן, אפשר טעינת ביניים בעמדה מהירה בדרך.
כל הבעיות שמעלים כאן לא חדשות. יש כבר מליונים של רכבים חשמלים בעולם, וכל הנושא הזה כבר פתור מזמן.
נכון, צריך למצוא פתרונות למי שלא יכול לטעון בבית, או אין לו חניה קבועה, ועובדים על זה -- אבל זה לא מונע ממי שכן יכול.

כל מה שאת הטוען טוב ויפה למדינות אירופאיות,

התושב הישראלי המצוי תמיד אבל תמיד לא יתחשב בשני,

יעשה מה שטוב לו ולא יענין אותו שהשני יפגע,

הוא לא יתחשב לבצע טעינה מתוזמנת לשעות לפנות בוקר אם הוא לא ירויח מזה,

הוא לא יחכה שהבטריה תגיע ל20% כיהשכן שלו לא יוכל להטעין,

כי אנחנו ישראלים בלב ובנפש,

זה המנטליות שלנו, ולך תבנה מדינה,

כל אחד יעשה מה שנוח לו ובמצב כזה העסק לא טוב.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

כולם נורא מודאגים שאם שני מיליון מכוניות חשמליות יתחברו לטעינה בבת אחת, רשת החשמל תקרוס תחת העומס, ואף אחד לא מודאג מזה שאם שני מיליון מכוניות ייכנסו בבת אחת לכל תחנות הדלק במדינה, כל התחנות ייקרסו תחת העומס. לא ברור.

כי לתחנת דלק אתה נכנס פעם בשבוע שבועיים כשאתה מסיים את המיכל (או רבע מיכל אם אתה מהמחמירים), הרכב החשמלי מיועד לטעינה כל לילה כמו אייפון.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

כל מה שאת הטוען טוב ויפה למדינות אירופאיות,

התושב הישראלי המצוי תמיד אבל תמיד לא יתחשב בשני,

יעשה מה שטוב לו ולא יענין אותו שהשני יפגע,

הוא לא יתחשב לבצע טעינה מתוזמנת לשעות לפנות בוקר אם הוא לא ירויח מזה,

הוא לא יחכה שהבטריה תגיע ל20% כיהשכן שלו לא יוכל להטעין,

כי אנחנו ישראלים בלב ובנפש,

זה המנטליות שלנו, ולך תבנה מדינה,

כל אחד יעשה מה שנוח לו ובמצב כזה העסק לא טוב.

לא שמעת אף פעם על תעריף תעו״ז? בדיוק ככה זה עובד, ועל זה אני מדבר כבר כמה פוסטים. תחת תוכנית תעו״ז, קוט״ש חשמל בשעת שיא עולה עד פי 3 מאשר בשעת שפל, ולכן יהיה כדאי מאד לצרכן לטעון בשעות השפל (וכנ״ל לגבי הפעלת מכשירי חשמל ״כבדים״ כמו מייבש כביסה). לא בונים כאן על אלטרואיזם לשם שמיים 😃.
כבר עשור שחברת החשמל מאפשרת לרוב הצרכנים הפרטיים בארץ לעבור לתעריף תעו״ז, אבל הם עשו עבודה מאד גרועה של להסביר ולהפיץ את המידע. לא לכל צרכן זה כדאי היום, אבל כאמור, בעתיד יש כוונה להעביר את כל הצרכנים הפרטיים לתעריפים כאלה.
מה זה תעו״ז

תעריפים נכון להיום, לדוגמה:
https://www.iec.co.il/content/tariffs/contentpages/taozbp-private

פורסם
לפני 12 שעות, PinkDolphin כתב:

רכב דלקי מסובסד. כל המיסוי לא מכסה את הנזק הבריאותי והסביבתי שהוא עושה

נניח.

כל זה דיון עקרוני מעניין,

אבל לא נוגע למה שטענתי בפועל

שתנאי השוק לא באמת תומך במהפכה חשמלית.

לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

ומה רע בזה?

אני לא הייתי מתנגד ללכת ברחוב, לנשום אוויר נקי ולשמוע שקט.

לא נכנסתי בכלל לשאלה אם זה רע.

דעתי האישית שזה מעולה, לפחות בחלק של השקט (בפרט באוטובוסים....).

הנידון היה במה תנאי השוק האמיתיים תומכים,

בנוגע לזה הביאו נתונים השונים ממה שטענתי:

לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

בארה"ב לדוגמה, הפער בין מחיר נסיעה בדלק וחשמל עומד על בערך 12 סנט למייל לרכב ממוצע (ויש פערים בין המדינות). אם ניקח נתון מאוד קונסרבטיבי שרכב ממוצע נוסע 100 אלף מייל במהלך חייו, מדובר על חסכון של 12000 דולר לחיי רכב רק בדלק לפני טיפולים וזה פחות מההבדל במחירים בין קונה חשמלית לבנזין בארה"ב

היות שאין לי את כל הנתונים אני לא יכול לטעון בודאות שהם טועים,

אבל לא נראה שהנתונים שהביאו משקפים את כל התמונה,

לדוגמא:

לא יודע איזה מנועים מפלצתיים האמריקאים משתמשים,

אבל ברכב מודרני ממוצע בישראל הצריכה באזור 1 ל14

לפי מחיר דלק ממוצע של 3.5 ש"ח לליטר (ללא התערבות הרגולטור)

זה 25 אג' לק"מ.

מעניין מחירי החשמליות בארה"ב,

אבל כמדומה שגם שם זה לא נתוני השוק

אלא יש מענקים משמעותיים מאוד לחשמליות.

• תוכן חדש...