Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי I10 שנת 2010 , נפגע בדלת האחורית וצריך פחחות וצבע , הפוגע מוכן לשלם 1000 שח מעל השתתפות עצמית כ-2000 שח סך הכל.. לי ולו יש מקיף..

הערך של הרכב שלי לפי המחירון הוא כ15000 שח , הבנתי שהביטוח של הפוגע ,עשוי לבחור להגדיר את התאונה כטוטאל לוס

ולשלם לי רק כחצי מערך הרכב..

מישהו יכול להעריך האם יש סכוי שיקרה לי דבר כזה, ?1069972428_1.thumb.jpeg.1cedae954fdac45d0859c432d6030a7f.jpeg2014797670_12.thumb.jpeg.b39f7272c3bf099c3543d1733c1b4fd0.jpeg

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מה זאת אומרת "מוכן לשלם", אם הוא אשם בתאונה הוא צריך לשלם את מלוא הנזק עד לתיקון מלא.

זה נראה לי נזק של הרבה יותר מ-2000₪, תעביר לביטוח שלך את פרטי הביטוח שלו ושהם יפעלו מולו.

יש סיכוי לאובדן להלכה.

במקרה כזה אתה אמור לקבל את מלוא השווי, למה רק חצי?

עריכה אחרונה על ידי Michael01
  • רעיון טוב! 2
פורסם

"ההגדרה המדויקת קבועה בתקנות משרד התחבורה, המגדירות את המצב כ"רכב ששמאי רכב קבע לגביו שהוא יצא מכלל שימוש או שהנזק הגולמי בו הוא 60 אחוזים ומעלה משוויו". 

פורסם

הערכה זהירה , התיקון יגיע לעלות של כ 4000 שקל , אני לא יודע להגיד על פי התמונה אם ניתן לתקן את הדלת ואו שיהיה פשוט יותר לחפש דלת מפירוק ולחסוך את הפחחות.

הפוגע אינו מחליט כמה הוא מוכן לשלם, פנה לסוכן שלך שיתנהל מול הסוכן של הפוגע כדי לסיים את הנושא.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

תודה .. אם נחליף דלת כמה זה יעלה בערך?

יש לי הראל סוויץ ללא סוכן ישיר, בטלפון נאמר לי לבחור מרשימות שמאי ומוסך ,והם 

יתנהלו מול הביטוח של הפוגע .

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

העלות לא תהיה שונה משמעותית כיוון שאלא אם תמצא דלת בגוון זהה אשר תחסוך את ההכנה לצבע ואת הצביעה עצמה , דלת בכל גוון אחר תדרש לתהליך.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ממה שאני קורא הבנתי שרוב הסיכויים ששמאי החברה ימליץ על תיקון ולא על החלפת 

דלת, זה נכון.

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

לאו דווקא. לי היה נזק הרבה יותר קטן בדלת - אבל במיקום אסטרטגי, תפר בקצה האחורי שלה - והמלצת הפחח היתה להחליפה. במקרה שלי היה מדובר ב-2500 ש"ח + מע"מ וכנראה שנמצאה דלת בגוון המקורי, שכן לא נראה הבדל בינה לבין הדלת האחורית. 

במקרה שלך יש נזקים גם לכנף האחורית ולדלת הקדמית, צריך לתמחר גם אותם. ואולי גם עוד איזה נזקים נסתרים שאינם נראים בתמונות (עמוד B?) יתכן שתגיע לגבול האבדן להלכה (50%) ואולי האבדן המוחלט (60%).

הבעיה החמורה יותר שעלולה להיות לך היא עניין ה"אשם התורם" - השיטה של חברות הביטוח לגבות השתתפות עצמית משני הצדדים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר את עניין האשם התורם? במקרה שלי הפוגע מודה באשמה..

האם כדאי לי להעדיף שמאי פרטי ,על שמאי מרשימת הביטוח המקיף שלי? 

והאם שמאי של הביטוח שלי ,הוא בצד שלי ,או לטובת הביטוח של הפוגע?

כדי לא להגיע למקרים שאתה אומר , מה יהיה לי נכון יותר בבחירת השמאי?

פורסם

תאורטית שמאי מטעמך תמיד אמור להיות יותר לצידך. מעשית זה לא כל כך פועל, כי רוב פרנסתם של השמאים מגיעה באמצעות חברות הביטוח, ושמאי לא יערוך שומה "לרעת" חברה המפרנסת אותו. אני נתקלתי בסיפור הזה כשהיה לי נזק לדירה והתקשיתי מאד למצוא שמאי שלא היה קשור הבהסדר עם המבטחת (במקרה שלי אותה חברה ביטחה גם אותי וגם את הבית המשותף, שבמקרה זה היה אחראי לנזק). 

בתאונות שהיו לי תמיד נעזרתי בשירותי השמאי שהופנה על ידי סוכן הביטוח שלי. 

לדעתי במקרה שלך אתה צריך להחליט האם ברצונך לתקן את הרכב או להשבית אותו, ואז, אם סכום השומה גבולי, לנהל מו"מ עם השמאי לקביעת סכום המתאים לרצונך. בד"כ המוסך מנהל מו"מ מול השמאי לגבי עלויות, ויתכן שתוכך להעזר בו להדרכה.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שוב תודה.. אני לא רוצה להשבית את הרכב והאמת שאין בעיה להשאירו גם כך, אבל זה קצת מכוער..

ממש מפתיע שהשמאי של הביטוח שלי מתפרנס גם מחברת ביטוח שמנגד...

כתבת "בד"כ המוסך מנהל מו"מ מול השמאי לגבי עלויות, ויתכן שתוכך להעזר בו להדרכה."

לא הבנתי ,האם להיעזר במוסך מול השמאי?

כי הבנתי, שאני צריך לראות קודם שמאי ,ורק אחר כך לפנות למוסך שברשימת ההסדר?

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

נרכב רחוק מהשבתה , הנזק אינו מגיע ל 7500 ש"ח .

פנה לשמאי מטעם חברת הביטוח שלך, בקש שיבצע שמאות ומשם תתחיל להתנהל.

הנזק לאחר ניפוח אולי יגיע ל 5000 כולל מעמ.

• רעיון טוב! 1

פורסם

הנוהל הוא שאתה בוחר מוסך, מכניס את הרכב, ואז מגיע שמאי לבדוק אותו. למה במוסך? כי לפעמים השמאי מגיע פעם שניה ושלישית, אחרי שבמוסך מקלפים את הבצל.

ואז מתחיל המו"מ על מה לתקן ואיפה להשיג חלקי חילוף. כבר נתקלתי במצב בו שמאי קבע כלק תחליפי, והמוסכניק התגלגל מצחוק, כי לא קיים כזה.

@CX25GTIעל פניו זה נראה כך, אבל כיוון שיש פגיעה בשתי הדלתות יתכן שיש נזק נסתר - למשל לקורה B - ואז התמונה משתנה וירידת ערך של כמה אחוזים יכולה לגלגל את הנזק לסף 50%. אנחנו גם לא יודעים האם לרכב יש ירידת ערך קודמת או פרמטר אחר המפחית את ערכו, גם זה יכול לעשות את ההבדל בין 49% ל-51%.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

הנוהל הוא שאתה בוחר מוסך, מכניס את הרכב, ואז מגיע שמאי לבדוק אותו. למה במוסך? כי לפעמים השמאי מגיע פעם שניה ושלישית, אחרי שבמוסך מקלפים את הבצל.

ואז מתחיל המו"מ על מה לתקן ואיפה להשיג חלקי חילוף. כבר נתקלתי במצב בו שמאי קבע כלק תחליפי, והמוסכניק התגלגל מצחוק, כי לא קיים כזה.

@CX25GTIעל פניו זה נראה כך, אבל כיוון שיש פגיעה בשתי הדלתות יתכן שיש נזק נסתר - למשל לקורה B - ואז התמונה משתנה וירידת ערך של כמה אחוזים יכולה לגלגל את הנזק לסף 50%. אנחנו גם לא יודעים האם לרכב יש ירידת ערך קודמת או פרמטר אחר המפחית את ערכו, גם זה יכול לעשות את ההבדל בין 49% ל-51%.

לגבי הנזק, אני פניתי ברמזור שמאלה במהירות 20 קמש בערך ,והוא פנה ימינה ופגע רק בדלת הימנית אחורית במהירות אטית , כך שלא נראה לי שהנזק גדול מפח וצבע..

תמונה של הנזק אצלו אולי תתן אומדן ,הצבע הכחול שייך לרכב שלי..

צלום פגיעה אצל הפוגע.jpeg

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

או שכן או שלא. תן לפחח ולשמאי לקבוע. אנחנו, ההדיוטות, לא יודעים להסתכל על נזק.

יכול לספר לך שלפני שנה וחצי פגעו בי מאחור. הפחח הסתכל, אמר 3000 ש"ח. הסתכל פעם נוספת והעריך - 8000 ש"ח. השמאות הסופית, כולל טיפה ירידת ערך, היתה טיפה מעל 12,000 ש"ח. אל תשכח שיש לך נזק גם לכנף, קצת שפשוף בפגוש וקצת שפשוף בדלת הקדמית, גם התיקון שלהם עולה כסף. ולפחות לגבי הפח, לא הייתי משאיר אותו כמות שהוא אלא אם הכוונה להשבית את הרכב בקרוב, שכן החלודה תאכל אותו מהר מאד.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...