רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 36 תגובות
- 11 אלף צפיות
רוצה לשתף חוויה שלילית מול טרייד מוביל, אני אומר מי הם, ומבחינתי שיתקשרו אלי, אני רוצה פיצוי על היחס הזה, השארתי הודעה לגבי רכב שהתעניינתי בו, המחירים באלפי שקלים כמובן, התקשרה אלי בחורה מהמוקד וטענה שמחיר הרכב 137, כאשר המחירון המשוקלל בלוי יצחק 129, הרכב חדש עולה 155 אך יש מבצע ונותנים הנחה ל149, אמרתי לה את זה, ואמרה בוא לסניף חיפה הרכב שם, נדבר עם המנהל ואפשר לדבר על המחיר, איך שהגעתי היחס היה חיובי, הראו לי את הרכב וטענו שהמחיר 140, אמרתי במוקד אמרו 137 ושאפשר להוריד, מכאן כבר התחילו לדבר איתי בזלזול כאילו שאני משקר, עד שהעליתי את המוקדנית מאצלי בטלפון והוכיחה, בכל מקרה זה לא עזר, לא היו מוכנים לרדת מ138 וטענו רק AS IS, אין אח…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי , כידוע החל מסביבות קיץ 2017 כל הרכבים שעלו לכביש התחילו להיות עם 8 ספרות , שזה גם דרך טובה היום לדעת עד כמה הרכב חדש , אם זאת ראיתי לא מעט פעמים רכבים של תתי דגמים שבוודאות כברו לא יוצרו בשנת 2017, ועדין יש ברכב 8 ספרות. ראיתי לדוגמא: יודנאי I35 (מהצורה של עד 2015) עם 8 ספרות. רנו פלואנס (מודל סביבות 2012) עם 8 ספרות. מספר לא מבוטל של מרצדסים מדור ישן יותר (אולי מוניות לשעבר?) הונדה אקורד "מזדקנת" עם 8 ספרות סתם מסקרן אותי לדעת ממה זה נובע?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם רכב בעל תג חניה כיסא גלגלים מורשה לנסוע בנתיב תחבורה ציבורית? במשרד התחבורה רשום שמותר בעריה טוענים שצריך רכב עם מעלון גם...
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכיב obd של פלאפון קאר מותקן אצלי במשפחה לשני כלי רכב, מבחינתי עונה על הדרישות היטב, מעדכן על תנועות חריגות, חום מנוע ומתח ומשמש hotspot. העניין שמחיר הרכיב והשירות יקר. באליאקספרס מצאתי רכיבי obd זולים אך אינם משדרים WiFi. מישהו מכיר תחליף ראוי?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין לעשות למישהו הפתעה בנושא. אני מחפש מידע כמו קטלוג שהיה פעם על רמות הגימור שהגיעו בפיגו 405 אחרי מתיחת הפנים (נראה לי אחרי 93) לארץ. אם יש למישהו אשמח אם יחלוק
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 848 צפיות
אשמח להצעות מחיר ממי שיודע
הודעה אחרונה מאת אלחנדרו, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מזמן לא דיברנו על הDSG... זה לא עוד שרשור על קלאצ'ים גמורים או מכטרוניקס שהלך לעולמו. כבר שנים רבות שאני עם הגיר הזה, בסיאט, VW וסקודה. תמיד הייתי מרוצה מהתנהגות הגיר ומעולם לא סבלתי מתקלות. אני מכיר היטב את הגיר, מגבלותיו וכיצד להוציא ממנו את המיטב. אני עם קודיאק חדשה, גיר רטוב 7 הילוכים. כבר כתבתי פה בעבר שהגיר מרגיש מאוד איטי. חיבור איטי של הקלאצ' ביציאה מהמקום, העברת ההילוכים לא חדה ומהירה כפי שאני מכיר. נראה שהכיול החדש נועד לשמור על הגיר ולתרום לחסכון. יש שיפור מסוים במצב ספורט אבל זה עדיין לא מושלם. לקחו את כל הכיף! לאחרונה אני מתנייד עם קיה שגם לה יש גיר רובוטי והוא מרגיש הרבה יותר מהיר וחד. מוזר... מעניין לשמוע, …
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
הגיע הזמן לטיפול 15K הראשון. הזדמנות טובה לפתוח שרשור מתגלגל אודות אחזקת הרכב. תזכורת לגבי תהליך הקניה וההתרשמות שלי מהרכב. הרכב אצלי מינואר, כצפוי מרכב חדש לא נרשמו שום תקלות או בעיות מיוחדות. לפני מספר חודשים נכנסתי למכון כיוון פרונט כדי לבצע מרכוז של ההגה בזמן שהרכב נוסע בקו ישר. הייתה סטיה מאוד מאוד קטנה ורק בגלל שאני סופר פדנט החלטתי לטפל בזה - עלות של 100 ש"ח. שדרוגים ואביזרים: תושבת איכותית לטלפון של פרוקליפ - 250 ש"ח. טלפון סיני קבוע לרכב עבור וויז וסופטיפי - 700 ש"ח מצלמה קדמית ואחורית של THINKWARE בעלות של 1500 ש"ח את ה IROAD העברתי מהרכב הקודם. מבחינת צריכת הדלק, הוולוו מפתיעה לטובה. המיכלים הראשונים בהרצה עמדו על 11.5 ק"מ לליט…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 8 אלף צפיות
היי, חייבו אותי 22 שקל על 4-5 שעות שפנגו היה פועל (בפועל עמדתי שם בסך הכל 10 דקות), הלכתי לקנות מוצר שעולה 15 שח ובסוף עלה לי כפול… יש מה לעשות עם זה או לשלם ולשכוח שזה קרה?
הודעה אחרונה מאת PinkDolphin, -
-
מי מביא אותה - היבואן האהוב על כולם, צ׳מפיון https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/bjelnp8a9 ועכשיו עם הדגמים: BYD הסינית מגיעה ארצה עם מגוון חשמליות בעוד שבועות ספורים תתחיל ענקית הרכב הסינית לשווק בישראל מכוניות חשמליות. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הדגמים, התוכניות ואפילו המחירים
הודעה אחרונה מאת race driver, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בצער רב אחי עשה תאונה ונפתחו כריות אוויר, הרכב במצב גרוע וממה שנראה אי אפשר או כדאי לתקן. רציתי לשאול, אחרי שהלך למרפאה להיבדק, מה הדברים שצריך לעשות? יש ביטוח חובה וצד ג׳.
הודעה אחרונה מאת chezik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 963 צפיות
לפי זה, כל הזבל הזול באמאזון (ואני מניח מה שנמכר בארץ) לא להיט. בתגובות יש המצלות על VANTRUE שיש להם כל מני דגמים (והם אכן לא זולים), בהנחה שאני רוצה איכות טובה (לזהות לוחית זיהוי בכל מצב) ושלא תדבר עם הפלאפון / אינטרנט, על איזה דגם אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש מגבי בוש ל-3008 וc3 איירקרוס. אני רואה שיש מגבי בוש aeroeco וגם aerotwin יש לכם מושג מה ההבדל?. טוב מצאתי...אפשר לסגור/למחוק. מה ההבדל?, אין לי מושג אבל רק הבדל של רמה נגיד.
הודעה אחרונה מאת imprezadude, -
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, קיבלתי דוח תנועה שלא קשור למציאות - וכשהגשתי בקשה להישפט לא היה מקום לצרף סרטון ממצלמת הרכב - איך ניתן לצרך סרטונים? (דווקא כשהגשתי בקשה לביטול הדוח היה מקום להעלות סרטונים, לא שזה שכנע אותם לבטל...)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון על כרטיסי הנחה בתדלוק בגז בתחנות באזור ירושלים / מודיעין 1 באיזה תחנות יש אופציה כזו 2 איך משיגים את הנ"ל תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ruli k, -
היי, אנחנו מתכננים טיול בברצלונה בראש השנה וחושבים על לשכור רכב. חשבתי לעצמי שאם כבר עלה הרעיון של לשכור רכב, אולי מישהו כאן יכיר אופציות לרכבים מעניינים לנהיגה שם במחיר טוב. אשמח להמלצות ורעיונות, ניקו. עריכה: ראיתי שלשלמה דרך הנוסע המתמיד יש A CLASS ידנית במחיר שפוי, אבל מכיוון שזה קטגוריה דיי גנרית, אני חושש שזה סתם שם למשוך ובתכלס יתקעו אותי עם משהו פשוט יותר. ניתן לבטוח שאקבל משהו נחמד, או שיכולים לתקוע אותי שם בנקודת האיסוף ולא אוכל להגיד כלום?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השאלה בכותרת, זה מעיד רק על רכבים שלא יובאו לארץ בייבוא סדיר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברכבים פרטיים כבר נדיר למצוא רכב ללא מערכות בטיחות מקוריות. בשנים האחרונות התחילו לשווק בארץ גם מסחריות ומשאיות עם מערכות בטיחות מקוריות. אבל באוטובוסים החדשים עדין רואים מובילאיי, למרות שבחו"ל כן אפשר למצוא אוטובוסים עם מערכות בטיחות. מה הסיבה לכך? והאם בכלל ניתן להטמיע מערכות בטיחות מקוריות באוטובוס שמגיע רק עם שלדה ומורכב בארץ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
גיר רובוטי 1 2
מאת Ivri-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי חברים, האם יש למישהו/י טיפים או דברים חשובים לדעת בנהיגה בגיר רובוטי? ואיך למקסם את צריכת הדלק?
הודעה אחרונה מאת Ivri, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש מידע המלצות על מורת נהיגה רחלי נגב עובדת באזור רמלה לוד. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ירון דורפמן, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום וברכה ושבוע טוב. האם יש כאן מישהו שקיבל מהיבואן (כלמוביל) יונדאי i-20 מהסוג supreme plus בחודש אוגוסט 2022 ? אם כן, מתי בדיוק בוצעה ההזמנה באופן סופי, עם מקדמה 2000 שקל וכו' ?
הודעה אחרונה מאת harhanegev, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סיכום של 37,000 קילומטרים ב-10 חודשים, עם יונדאי איוניק. המכונית: יונדאי איוניק 2021 רמת גימור פרימיום (ליסינג תפעולי). נראות והרגשה: הצבע - כסוף כהה, שזה באנגלית Fluidic Metal. תכלס אני פשוט קראתי לזה "אפור כהה - בהיר", נראה לי דיי נאמן למציאות. מבפנים המושבים עשויים בד פשוט בצבע אפור חלק, ללא עיצוב או דוגמה כלשהי. הדשבורד בצבע אפור כהה, יותר טוב מהאופציה השנייה שקיימת - דו גוונית של אפור ובז' כאשר הצבע הבהיר משתקף בשמשה. האוטו כמובן מהצורה העדכנית עם גריל משבצות ולא פסים, חלונות כהים מאחור ואנטנת כריש. מבפנים המזגן כולו בפנל נפרד מהמסך הראשי (שזה מעולה) אבל הכפתורים הפיזיים הוחלפו בכפתורי טאצ', מה שמחייב אותך להסתכל לכיוון הקונסולה בכל פעם …
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב המדהים שכבש את הלבבות בסרטים חוזר בתצורה חשמלית https://www.auto.co.il/article/135343-world-news?utm_source=Mako&utm_medium=Auto-copmponent&utm_campaign=Ongoing&makoOpenChromeTabs=1
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב שבת שלום לכולם, תמיד היה לי חלום לפרויקט אספנות חובבן... ותמיד ראיתי בהרבה מקומות שיש רכבים נטושים עם חלודה, שנראה שיושבים ככה כמה שנים. אשמח מאוד אם יש למישהו איזה רכב נטוש, או שמכיר מישהו שמכיר מישהו שיש לו אחד כזה, ומעוניין למסור לי אותו, כמובן שהגרירה והרישוי יהיה על חשבוני. אני יותר רוצה את זה בשביל הפרויקט לתקן, לצבוע וכו', להרגיש שהצלחתי לשקם רכב... תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
מוצר שנתקלתי בו במקרה, מגן התחברות לשקע הOBD. כידוע גניבות רכבים חדשים בימינו מתבצעות גם על ידי חיבור לשקע הOBD, מחיקת המפתחות הקיימים ולימוד מפתח נקי חדש, כך מניעים את הרכב וגונבים אותו, מצאתי רעיון חכם לנעילת השקע, ממש מזכיר לי את נעילת מוט ההילוכים כמו שהיה לנו בשנות ה90.
הודעה אחרונה מאת nev, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי בנות, חופש גדול שמח לכולם! ממש ברגעים אלו, עלתה לאוויר גרסה 4.7 (נקודה 1 אם להיות קטנוניים) והיא כוללת בתוכה כמה שינויים קטנים אבל משמעותיים שצפויים לשפר את איכות החיים של כולנו. אז חשבתי לקחת דקה ולספר לכם עליהם. 1. חיפוש משופר בממשק החיפוש הוכנסו כמה שיפורים, כשהראשי שבהם הוא תוספת של בחירת ה"קטגוריה" בה אתם רוצים לחפש (לדוגמה בשרשורים, במשתמשים, באלבומים, בלוגים וכו', וכשאתם בתוך שרשור, גם בתוך השרשור הנוכחי) מבלי ללחוץ על האייקון של הזכוכית המגדלת אלא רק ע"י ריחוף מעל שורת החיפוש כמו בתמונה: בנוסף לזה, גם הממשק בתוך החיפוש עצמו שופר, ועכשיו אפשר לחפש מונח מסוים שנכתב ע"י משתמש מסוים. למשל כדי למצוא את הפעם ההיא שהמשתמש המעצבן ה…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 965 צפיות
היי לכולם, מתלבט לגבי רכישת הרכב הנ"ל, דגם רגיל ולא ספיידר, מנוע 2.4. הייתי שמח לדעת מבעלים נוכחיים או ממי שהיו בעלים של רכב כזה, מהי עלות הביטוח המקיף? חברת הביטוח רוצה הערכת שווי משמאי של לוי יצחק..
הודעה אחרונה מאת Meirsy101, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעקבות כמה מהנושאים שעלו כאן כמה שאלות - מדי פעם מעלים כאן נתונים על מכירות כלי רכב לפי דגם ויצרן או מספר כלי רכב שירדו מהכביש, אפוא נמצא המידע הזה? האם יש מידע גם על כלי רכב שהוחלף בהם מנוע לפי דגם ויצרן? והאם יש מידע על כלי רכב שהותקן בהם מערכת גפ"מ לפי דגם ויצרן? ואם יהיה אפשר לסנכרן בין הנתונים - האם בכלי רכב שהותקן בהם גפ"מ היו יותר החלפות מנועים - זה יפתור הרבה מחלוקות בתחום הזה.
הודעה אחרונה מאת WideFocus, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז פעם שניה שדפקו לי את הרכב בחניה בלי להשאיר פרטים. בפעם הקודמת (לפני כ-3 שנים) תיקנתי דרך הביטוח ועלתה לי הפרמיה, זה היה שווה כי התיקון היה יחסית יקר, יותר מההתייקרות. עכשיו יש לי קצת נזק בפגוש הקידמי, מכסה מנוע קצת מעוקם, צריך קצת פחחות וכמה חלקים חדשים כנראה. מצרף תמונות אם מישהו יוכל לאמוד את הנזק. מה כדאי לעשות במקרה הזה? לתקן דרך הביטוח ללא השתתפות עצמית ולספוג את העליה בפרמיה? לתקן לבד? אני עדיין מנסה לאתר את הנהג דרך מצלמות שהיו באיזור אבל כרגע אין לי משהו קונקרטי.
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז בתקופה האחרונה יצא לנו, במשפחה המורחבת, להחליף מכונית. ההונדה ג'אז של זוגתי הוחלפה בגולף MK7, שנת 2015, והיונדאי i20 של אמא שלי הוחלפה באיביזה FR חדשה, שני הרכבים מצויידים באותו המנוע, 1500, 150 כ"ס, מה שנתן לי הזדמנות גם להתרשמות מהמנוע הזה גם מהשילוב שלו ברכבים האלו, וגם באופן כללי משתי דוגמאות של ואגיות מודרניות. נתחיל מהגולף: באופן כללי הרכב שלנו הוא שנת 2015, עלה לכביש בדצמבר של אותה שנה, אני חושב שרמת הגימור נקראת קומפורטליין (זו המפוארת יותר), עשה 70 אלף ק"מ, והוא יד 1, שהיה של אמא של זוגתי לפני שאנחנו קיבלנו אותו. חייב להגיד שלמרות שהרכב נקנה חדש לגמרי והיה אצל הוריה של זוגתי מספר שנים נאה, לא אני ולא אף אחד אחרי מלבד הוריה זכה לנהוג בו, כך שלא…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,052 אורחים (הצג רשימה מלאה)