Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב שבת שלום לכולם,

תמיד היה לי חלום לפרויקט אספנות חובבן...

ותמיד ראיתי בהרבה מקומות שיש רכבים נטושים עם חלודה, שנראה שיושבים ככה כמה שנים.

אשמח מאוד אם יש למישהו איזה רכב נטוש, או שמכיר מישהו שמכיר מישהו שיש לו אחד כזה, ומעוניין למסור לי אותו, כמובן שהגרירה והרישוי יהיה על חשבוני.

אני יותר רוצה את זה בשביל הפרויקט לתקן, לצבוע וכו', להרגיש שהצלחתי לשקם רכב...

תודה רבה לכולם.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

יש לך איפה להעמיד את הרכב? חצר או מקום מקורה?

יש לא מעט פרטים מסביב שעלייך לחשוב עליהם לפני שאתה קופץ למים

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 18 שעות, המהיר הזהיר כתב:

ערב שבת שלום לכולם,

תמיד היה לי חלום לפרויקט אספנות חובבן...

ותמיד ראיתי בהרבה מקומות שיש רכבים נטושים עם חלודה, שנראה שיושבים ככה כמה שנים.

אשמח מאוד אם יש למישהו איזה רכב נטוש, או שמכיר מישהו שמכיר מישהו שיש לו אחד כזה, ומעוניין למסור לי אותו, כמובן שהגרירה והרישוי יהיה על חשבוני.

אני יותר רוצה את זה בשביל הפרויקט לתקן, לצבוע וכו', להרגיש שהצלחתי לשקם רכב...

תודה רבה לכולם.

רכבי אספנות כמו יין, רק משתבחים עם השנים.
חלודה, רקבונות, קרעים בריפוד, רק מוסיפים להם חינניות משלהם.
רכב מעל גיל 30, מכפיל את ערכו ברגע שהגיל קיבל קידומת 3.
לפיכך, בהצלחה... רכבים כאלה שווים לפחות מספר בין 5 ספרות, גם כשהם לא במצב נסיעה.

פורסם
לפני 8 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום

מה גיל הרכב שאתה מחפש ?

שבוע טוב,

לפחות שיהיה בין 15...

לפני 7 שעות, yairw כתב:

יש לך איפה להעמיד את הרכב? חצר או מקום מקורה?

יש לא מעט פרטים מסביב שעלייך לחשוב עליהם לפני שאתה קופץ למים

יש לי חניה פרטית מקורה, ויש לי גם ידע סביר במכונאות.

מכיוון שזה פרויקט, אני לא לחוץ לסיים זריז, אלא אעבוד בהתאם לתקציב והזמן שלי.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• אחראי פורום
פורסם

רכב בן 15 רחוק 15 שנה מסטטוס אספנות, שזה משפיע על עלויות הרישוי והביטוח, אם בגללם בין היתר אתה מחפש אספנות.

אם זה רכב עבור חוויית השיפוץ בלבד ובלי קשר לסוג או מודל ישן במיוחד אז יש לך לא מעט היצע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 8 שעות, Ron Poh כתב:

זה בכלל לא גורף.

יש דגמים שלא מעניינים אף אחד, גם אם הם במצב טוב.

זה שיש בעלים שחושבים שרכב שעומד כבר שנים כולו רקוב וכל המכלולים בו זקוקים לשיפוץ, שווה הרבה רק בגלל שהגיע לגיל 30, לא הופך אותם לצודקים.

מנגד, רכב מדגם מבוקש ומוצלח ערכו כבר יעלה לקראת גיל 30 כך שגיל 30 לא יכפיל את ערכו.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, Ron Poh כתב:

רכבי אספנות כמו יין, רק משתבחים עם השנים.
חלודה, רקבונות, קרעים בריפוד, רק מוסיפים להם חינניות משלהם.
לפיכך, בהצלחה... רכבים כאלה שווים לפחות מספר בין 5 ספרות, גם כשהם לא במצב נסיעה.

אהה באמת? אם יש לי פורד פיאסטה במצב נסיעה תקין אבל אין לה טסט כבר שנתיים, אני אהיה בר מזל אם מישהו ייתן לי עליה 1000 שקלים. אם היה לה טסט אז היא הייתה שווה לפחות 2500-3000 שקלים. אז לפי דברייך בשנת 2026 כאשר היא תהיה בת 30 אני אוכל לבקש עליה משהו כמו 6,7 אלף שקלים איך שהיא? איך אמר ניסים סרוסי, "אשללללליות".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה פרויקט שאתה מתכנן להשקיע בו הרבה זמן, מאמצים וכסף.

אם כך, אולי לא כדאי להתחיל אותו מגרוטאה רקובה שתמצא. אולי עדיף לחפש את הגרוטאה המתאימה ושמוצאת חן בעיניך גם אם היא תעלה קצת כסף.

יש ביד 2 המון רכבים במצב יחסית סביר (יחסית לרכב פרויקט) במחירים נמוכים.

נראה לי שעדיף להשקיע 2000 ש"ח ברכב שאתה יכול לבחור, שמניע ונוסע ושלא בלוי ומלא חלודה מאשר לחסוך 2000, ליסוע עד מטולה כדי לאסוף גרוטאה ואח"כ להשקיע הרבה יותר בשיפוץ.

אבל זו רק דעתי.

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לך על רכב שהוא כ 3-5  שנים לפני האספנות זאת אומרת מודלים 95-97 בערך. 

תעזוב את הקטע של "למסירה בחנים", תמצא מישהו שמוכר רכב כזה במצב נסיעה עם טסט ותקנה ב 2000-3000 ש"ח.

רכב כזה יספק לך המון התעסקות, תוך שנתיים - שלוש תוכל להביא אותו למצב יפה ותהפוך אותו לאספנות כשיהיה 30 שנה על הכביש. 

כל עוד אתה נשאר בתחום רכב עממי ולא מחפש  משהו מיוחד כמו רכב ספורט, שטח, קבריאולט וכו', יש במחר גדול של מכוניות כאלה, תבחר את מה שמדבר עליך יותר.

• אהבתי 2

פורסם

אפשר לבצע פרויקט כזה בלי ידע או ניסיון בתחום?

מדי פעם אני משתעשע (כן, המילה האהובה בפורום כרגע...) ברעיון הזה אבל אין לי ידע או ניסיון בתחום. יש ידיים טובות וסקרנות.

יעבוד?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 9 שעות, Froyne כתב:

יעבוד?

אם יש רצון, זמן ומקום להעמיד ולעבוד על האוטו + תקציב בסיסי של כמה אלפים, בהחלט יעבוד. 

הרצון (וכפעול יוצא חלוקת הזמן שלך) זה המצרך הכי בעייתי. זה צריך לשאוב אותך. 

לגרום לך בסופשבוע במקום לשבת בבית במזגן לראות טלוויזה לצאת לעבוד על האוטו הזה שקנית בכמה גרושים. 

זה תמיד חם, תמיד מלכלך, זה לא האוטו היומיומי שלך אז זה גם לא הכרחי לא נחוץ ולא צריך לסיים משהו תוך זמן מסויים.

אם אתה לא ממש מתחבר לזה אתה מחפש תירוצים למה לא היום, למה עדיף בשבוע הבא וכו' וזה מתדקם מאוד לאט. 

• אהבתי 2

פורסם

השאלה מה המטרה?

הנאה מעצם התחזוקה ואיתור החלפים ?

שיהיה כתוב על הלוחית אספנות ?(בשביל זה כל סובארו dl )מספיק

למשוך תשומת לב ?(צריך משהו ממש ישן לפחות 30 שנה  אחרת לא מושך  )

פורסם
לפני 10 שעות, ידני כתב:

צריך משהו ממש ישן לפחות 30 שנה  אחרת לא מושך

לא מושך תשומת לב של מי?

יש אנשים שרואים סובארו אימפרזה 1993 או קורולה מאותה שנה, במצב יפה ולא מבינים שזה רכב אספנות עוד רגע - מבחינתם צבע יפה ומצב יפה "זה אוטו חדש".

ויש אנשים שמקילומטר מזהים Youngtimer (הגדרה לרוב של מכוניות באיזור 20 -30 שנה) מטופח ומטופל ומעריכים את זה, גם אם זה משהו פשוט ועממי.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
בתאריך 27.8.2022 בשעה 21:22, Cerebral Cortex כתב:

אהה באמת? אם יש לי פורד פיאסטה במצב נסיעה תקין אבל אין לה טסט כבר שנתיים, אני אהיה בר מזל אם מישהו ייתן לי עליה 1000 שקלים. אם היה לה טסט אז היא הייתה שווה לפחות 2500-3000 שקלים. אז לפי דברייך בשנת 2026 כאשר היא תהיה בת 30 אני אוכל לבקש עליה משהו כמו 6,7 אלף שקלים איך שהיא? איך אמר ניסים סרוסי, "אשללללליות".

אתה תוכל כי ערך הכסף ישחק עד אז, ופיאסטות 'דרושות שיפוץ' נמכרות היום בין 1500 ל3000 (מדבר על אלו של שנות ה80)

לפות"ש מוזמן להכנס לשרשור שלי על ה204 ולהתרשם איך נראה שיפוץ של רכב אספנות 

• תוכן חדש...