Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בברצלונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך להתעצבן. אם לא הייתי מעוניין לשמוע ולהתייעץ, לא הייתי פותח שרשור. אנחנו מעוניינים לנסוע למקומות כגון פורט אוונטורה, קוסטה ברווה ועכשיו שגם זרקו פה רעיון אז כנראה גם לפירנאים. ממה שהסתכלתי עד כה יש חניון לא יקר בברצלונה. הנחתי שבשביל להגיע לכל היעדים האלה רכב שכור יהיה הפתרון הנוח ביותר, אם זה לא המצב ויש תחבורה טובה לכל המקומות, אני לגמרי פתוח לזה.

לעניין החברות, טוב לדעת, לדעתי אסגור בשלמה סיקסט או אלמו. לעניין החצי עקיצה, בעניין 'המיוחדות' לדעתי אם כבר מדברים על רגישות לתרבות מקומית בספרד גם שווה לזכור רגישות לישראלים. מה לעשות, אני חושב שרוב חברי הפורום יסכימו שהפרש של כ-50 יורו או קצת יותר לטיול של שבוע זה דיי זניח. ועם מחירי אחזקת הרכב בארץ, זה לגמרי פינוק שאפשר לקחת אם כבר שוכרים בחו"ל, אז כן לגיטמי שאנסה לוודא שאני אקבל את מה שאני חושב שאני מזמין ולא קצת אתבאס בטיול אם אקבל גולף במקום (לא שיש לי משהו נגד הרכב). אגב אכן ממה שהסתכלתי נדמה שבקטגוריה הזאתי מדובר בA קלאס או A3 או סדרה 1. מתפתה גם לקטגוריה מעל שכוללת C קלאס או סדרה 3, לא בגלל שנדרש למרחב, אלא בגלל ההנעה האחורית. מתאר לעצמי שעל הדרך אקבל יותר נוחות בבין עירוני ושקט בתא הנוסעים בשדרוג הזה. את זה נשאיר לבדיקה עם הקובעת גם מבחינת הקטגוריות.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אחד הדברים שאני עושה בהכנה לנסיעה הוא בדיקה באתר של שדה התעופה הרלוי טי. תמיד יהיה פרק על התחבורה לשדה. בדרך כלל יהוי אוטובוסים או רכבות מותאמים לנוסעים עם כבודתם.

עשיתי לך את העבודה.

לגבי הפירנאים - זה לא טיול יום מברצלונה, אלא יעד שמצדיק יציאה של כמה ימים. לפני מספר שנים נתתי לבנים שלי טיול כזה כמתנה - טסו לברצלונה, שהו בעיר יומיים-שלושה ואז אספו את הרכב השכור (308 ידנית) ונסעו לעוד 4-5 ימים בפירנאים.

אם את מתכוון לבצכ כוכב מברצלונה אני מציע שלימים אלה תלון במלון בשולי העיר.

אני לא מבין למה אתה קורא "חניון לא יקר בברצלונה". המטרופולין הזה משמעותית יותר גדול מגוש דן, ואתה תתברבר לא מעט עם הנהיגה בתוכו.

עוד אופציה היא נסיעה לאתרים שלא מחוברים טוב לטיולים מאורגנים של חברות מקומיות, במלון ישמחו לחבר אותך.

ממליץ.לך מאוד לבדוק את האפשרות להתנייד בתחב"צ, בבין עירוני בעיקר ברכבות. מצריך בדיקת לוחות זמנים אבל  יחסוך הרבה עצבים. בכלל הכלל שלי בנסיעות לחו"ל הוא שטיול עירוני במטרופולין גדול מבוסס על תחב"צ (שבדרך כלל מצויין) ואוטופוס, בטיולים מחוץ לעיר שוכר רכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אחרי אתמול כשחשבתי על זה התכוונתי להציע לחברה שלי שאולי נאסוף את הרכב מהשדה, ניסע לקוסטה ברווה, נלון שם יום, בוקר למחרת לנסוע לפירנאים, ללון שם יום. משם לפורט אוונטורה ללון שם יום ואז לנסוע לעיר עצמה ושם להזדכות על הרכב. 

קצת צפוף ולא ישאיר המון זמן בחוף ובעיר אבל אולי יכול לעבוד. בקשר לפירנאים, מדוע אתה לא ממליץ להיות שם יום שלם? אין שם מסלול יפה שנמשך יום? פשוט אנחנו טסים לשבוע. אז האפשרויות הן בערך להיות שם יום או גג יומיים בלחץ או לוותר על ההגעה לשם. (מה שתכלס חבל כי זה משתלב לא רע על פניו במסלול שתיארתי)

פורסם

יום בפירנאים זה לא מספיק זמן, צריך שם כמה ימים, כמובן בתלות בתחומי העניין ומסגרת הזמן שלך.

האמת היא שאני לא הייתי שם, אבל הבנים שלי כן, אני יכול לבקש מאחד מהם לחפש את התוכנית. מכל מקום, זה כלל שופינג באנדורה, יום של מסע על אופניים, עוד איזה טרק ומי יודע מה עוד. ובדרך אפשר לעבור בעוד מקומות כמו מוזאון דאלי בפיגרס, משכנות העשירים באמפוריהבראבה, העתיקות בחירונה ועוד ועוד ועוד.

עוד המלצה חמה לגבי כל טיול: תפסת מרובה - לא תפסת. עדיף לבלות פחות בדרכים ויותר באתרים. מזה נגזר להתמקד בתא שטח קטן ולחפור בו. יש מקומות בהם זה לא פועל כי הפרישה רחבה מידי, ויש לפעמים צורך במעברים ארוכים - אבל אז אתה יודע מראש שיש יום שנשרף על נהיגה נטו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, Nico62 כתב:

בדקתי דרך הנחת הייטקזון במקום הנחת הנוסע המתמיד, ניתן לגלח עוד כ-10 יורו ככה לסכומים. מלון/דירה טרם בחרנו, נבחר בסופ"ש, כן נבחר אותה במיקום מרכזי.

לא חייב מונית, אפשר לשקלל תחב"צ, פשוט מתעניין מה העלות של הגעה מהשדה למלון ובחזרה בשביל ההחלטה של שבוע כנגד (בפועל) שכירות של 4 ימים.  וכן בסופ"ש כשאבדוק מלון אבדוק אם זה כולל חניה או לא, בטח זה ישפיע על השיקול לכמה זמן לקחת רכב בהנחה וחניה בעיר זה דבר יקר.

המחיר כולל כיסוי ביטוחי מלא על פניו. מה שכן לא מפורט שם קילומטראז' במידה ויש הגבלה.

car_rent_shlomo.PNG

לא מפורטת הקטגוריה. אם שלמה סיקסט עובד באמת עם חברת סיקסט (ומנסיון זה לא תמיד היה כך) הקטגוריה המצויינת לא קשורה לאיך שסיקסט העולמית רושמת אותה (ארבע אותיות באנגלית), כך שזה יכול להיות כל מה ששלמה המציא.

כדי לוודא קבלת מרצדס או דומיו אתה צריך קטגוריית פרימיום בסיקסט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש שתי צורות לרישום הקטגוריות לרכב שכור:

האחת היא 4 אותיות (גודל, מבנה, תיבת הילוכים, מידע נוסף על הנעה ומיזוג אויר). נקרא קוד ACRISS.

האחרת הדרה פנימית של חברות ההשכרה.

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

לא מפורטת הקטגוריה. אם שלמה סיקסט עובד באמת עם חברת סיקסט (ומנסיון זה לא תמיד היה כך) הקטגוריה המצויינת לא קשורה לאיך שסיקסט העולמית רושמת אותה (ארבע אותיות באנגלית), כך שזה יכול להיות כל מה ששלמה המציא.

האמת שברוב המדינות שלמה סיקסט לא עובד עם סיקסט.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 12 שעות, Uri-G כתב:

אם כך, מה מומלץ לי לעשות? להזמין באחד מהאתרים העולמיים/ספרדים של סיקסט/אלמו? 

או להזמין בארץ לא בהכרח אחד מהיקרים אלא קטגוריה רגילה בארץ במחיר טוב ולהוסיף במקום על שדרוג?

פורסם (נערך)

לדעתי להזמין מהארץ, יש לכך כמה יתרונות:

1. בדרך כלל אפשר לכלול כיסוי ביטוחי נרחב, עד כדי ביטול השתתפות עצמית. אני יודע שאקים עלי כמה אנשים שיעדיפו לרכוש ביטוח כיסוי השתתפות עצמית, אחרי ניסיון מר אני מעגיף את הכיסוי של חברת ההשכרה עצמה, זה חוסך סיבוכים ביורוקרטיים.

2. קבלת הנחות של מועדוני לקוחות. בהשכרה האחרונה שלי - לפני הקורונה - כל שנדרש היה כרטיס אשראי ישראלי לפי המבצע התורן. כמובן שצריך לבדוק מה העסקות העדיפות ביום הבזמנה.

3. העסקה נעשית תחת החוק הישראלי, יתרון עצום כי החוק מוכר, ואם תהיה מחלוקת או צורך בהדיינות משפטית.

4. כלל שלי - להזמין קטגוריה אחת מעל מה שההית רוצה בארץ. לזוג הזמן משפחתית (דגמים מייצגים גולף, 308 ודומיהם). אין לי ניסיון בהזמנת דגמים יותר יוקרתיים, אבל זו המלצתי מבחינת נוחות ומקום למטען.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לדעתי להזמין מהארץ, יש לכך כמה יתרונות:

1. בדרך כלל אפשר לכלול כיסוי ביטוחי נרחב, עד כדי ביטול השתתפות עצמית. אני יודע שאקים עלי כמה אנשים שיעדיפו לרכוש ביטוח כיסוי השתתפות עצמית, אחרי ניסיון מר אני מעגיף את הכיסוי של חברת ההשכרה עצמה, זה חוסך סיבוכים ביורוקרטיים.

2. קבלת הנחות של מועדוני לקוחות. בהשכרה האחרונה שלי - לפני הקורונה - כל שנדרש היה כרטיס אשראי ישראלי לפי המבצע התורן. כמובן שצריך לבדוק מה העסקות העדיפות ביום הבזמנה.

3. העסקה נעשית תחת החוק הישראלי, יתרון עצום כי החוק מוכר, ואם תהיה מחלוקת או צורך בהדיינות משפטית.

4. כלל שלי - להזמין קטגוריה אחת מעל מה שההית רוצה בארץ. לזוג הזמן משפחתית (דגמים מייצגים גולף, 308 ודומיהם). אין לי ניסיון בהזמנת דגמים יותר יוקרתיים, אבל זו המלצתי מבחינת נוחות ומקום למטען.

כן, גם אני שמתי לב שבארץ הביטוחים הרבה יותר ברורים ומובנים בהזמנה עצמה, באתרים העולמיים מענישים מאוד על ביטוח מלא וגם יוצא יקר הרבה יותר. וכן מנסיון הפעלת ביטוח חול לפני חודש, זה סרט שלא בא לי לחזור עליו. המאה דולר הכי מעצבנים וקשים שקיבלתי בחיים שלי, כולל הזמן שעבדתי בסופר בגיל 14 אולי.

נראה לי אקח משהו בארץ ואקווה לטוב שם/אגיד במקום מה שצריך על מנת שבתקווה אצא מרוצה. גם אם אצטרך לזרוק עוד כמה יורו על שינוי במקום, כנראה עדיין יצא זול יותר ככה.

בעניין הפיראניים, חברה שלי פחות בעניין של לדחוס לטיול אז מסתמן טיול כוכב שמתוכם 3 ימים צמודים עם רכב בשביל לצאת מהעיר.

פורסם

אם מדובר בימים בודדים של יציאה מהעיר בדוק את הרכבות. לרכב שכור יש יתרון כאשר אתה מסתובב בין אתרים רבים בלי חיבור תחב"צ ראוי, אבל אם מדובר במקום מרכזי - נניח עיר אחרת שבה אתה ממילא צועד הרבה - סביר שהרכבת תעלה פחות כסף וזמן ותהיה יותר נוחה. כל זה, כמובן, לפי תוכנית הטיול, ואם בנהיגה עצמה אינה חוויה שמעניינת אותך.

פורסם
בתאריך 25.8.2022 בשעה 16:03, Nico62 כתב:

אנחנו מעוניינים לנסוע למקומות כגון פורט אוונטורה.

אחלה מקום. הייתי שם ומומלץ. אפשר לקנות כרטיס משולב ולהיות בלונה פארק הרגיל, נאמר  עד הצהריים, ואז להחליף לבגד-ים ומהצהריים ,כשחם, להיות בפארק המים שצמוד אליו(אבל אם רוצים למצות - אז יומיים.כדאי להגיע מוקדם לפני העומסים הכבדים).

ל- port Aventura  יש רכבת ישירה מברצלונה. נסענו בה - עם מזגן, נסיעה חלקה ומאד נוחה (ומגיעה בזמן). היה צריך ללכת כ-200 מטר מהתחנה לכניסה לפארק.

פורסם
בתאריך 26.8.2022 בשעה 21:47, Nico62 כתב:

אם כך, מה מומלץ לי לעשות? להזמין באחד מהאתרים העולמיים/ספרדים של סיקסט/אלמו? 

אם אתה רוצה להיות בטוח שאתה אכן תקבל רכב ספציפי, תזמין דרך סיקסט (לא שלמה).

אבל מדובר בקטגוריות הגבוהות. 

בברצלונה בקבוצות הרכבים המובטחים (Model Guaranteed) תמצא בעיקר דגמי ב-מ-וו ופורשה כמו: Z4 M40, M440, סדרה 8 רגילה וקבריולה,  מקאן, פאנמרה ועוד.

פורסם

גם קטגורית פרימיום בסיקסט (לא שלמה) מבטיחה רכבי פרימיום ומנסיון רב שנים שלי איתם אף פעם לא מקבלים את הגרסה הכי חלשה שיש לרכב. תמיד הגרסאות השניה או השלישית בהיצע המנועים לרכב הספציפי (אני מדבר על קטגוריית פרימיום. לא יודע איך בקטגוריות אחרות). רכבי פרמיום בסיקסט הם אאודי,במוו או מרצדס. פעמיים קיבלתי וולוו תוך שידרוג בגודל של הרכב לקטגוריה אחת מעל.

• תוכן חדש...