Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה בתים משדרגים ל-40X3 אמפר?

כמה ק"ו צורכת דירה ממוצעת פלוס?

תוסיף עוד 11 ק"ו לטעינת רכב בכל דירה, ואולי 2 עמדות כי יש 2 רכבים ולא רוצים להחליף ביניהם בלילה, זה יוסיף עשרות אחוזים לצריכה באותו בניין/רחוב/שכונה. מצריך תשתיות נוספות בכל האיזור, ומעלה גבול מסויים גם יכולות ייצור. לא כל כך פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא צריך הגדלות או שידרוגים, פשוט מטעינים בשעות הלילה וגם/או לא צריך להטעין על המקסימום. אנחנו גרים במדינה בגודל אפונה, רוב האנשים לא עוברים את ה 50 קמ נסיעה ביום בממוצע. זה פחות משעת טעינה על המקסימום ופחות מצריכת קוט"ש אחד אם פורסים טעינה על 10 שעות.

אני ורבים אחרים, כבר עברו לרכבים חשמליים, בלי הגדלת ארונות חשמל בלי שום שידרוגים ובלי תפילות לאלת החשמל. אני יכול להעיד יותר מזה שההשפעה על החשבון חשמל היא מינורית, מה שאומר ששאר צריכת החשמל בבית הרבה יותר משמעותית מרכב חשמלי. 

לפני 31 דקות, sperial כתב:

תוסיף עוד 11 ק"ו לטעינת רכב בכל דירה, ואולי 2 עמדות כי יש 2 רכבים ולא רוצים להחליף ביניהם בלילה, זה יוסיף עשרות אחוזים לצריכה באותו בניין/רחוב/שכונה. מצריך תשתיות נוספות בכל האיזור, ומעלה גבול מסויים גם יכולות ייצור. לא כל כך פשוט

זה היה יכול להיות בעייתי אם אתה חי בבניין שבו כל הדיירים נוסעים כל יום, עם שתי המכוניות שלהם מעל 300 קמ ביום. מצד שני אם זה המצב, האנשים לא בבית ממילא, חוזרים בשעות הלילה אחרי הנסיעות הארוכות שלהם כך שזה יתקזז עם הצריכה הביתית שלהם.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

עזבו תשתיות מקומיות - דברו על החמשל בכלל. כבר היום אנחנו בקצה תפוקת החשמל בקיץ ואף נעשות הפסקות חשמל יזומות במקרים מסויימים.

מה יקרה כש20% מהרכבים יהיו חשמליים? 40%? 80%? האם מישהו בחברת החשמל בכלל תכנן לזה?

• אהבתי 2
פורסם

די...נו, כל השירשורים הופכים ללולאות אינסופיות? אנשים תעשו טובה תעברו על השירשור לפני שאתם מגיבים. זה מייאש.

רכבים חשמליים מטעינים בעיקר בלילה!!!!! אין עומסים בלילה(!!!!! ) בחברת חשמל, נהפוכו.

פורסם

בעיקר!!!!! זה לא רק!!!!! וזה זה לא "שאין עומסים בלילה" אלא הם פחותים. ושוב, מדובר על מעמסה כבדה שכלל לא תכננו אליה ולא נראה שמישהו שם בכלל מתייחס.

פורסם

אין כמעט צורך להטעין רכב חשמלי בשעות היום לאדם ממוצע(אני מדבר על רמה של אחד למאה אנשים במקרה הטוב. אני מטעין את שלי כל כמה ימים), כך שמעבר לכיריים חשמליות לדוגמה הוא הרבה יותר קריטי למשק החשמל,  ולא התכוננו לזה ואותם מפעילים בעיקר בשעות היום. יש פאניקה בנושא? חברת החשמל מתרגשת?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

גם אני חשבתי שאין עומסים בלילה אבל אז הדייר סיפר לי שהכל התחיל באחת בלילה. נהיה חם (המזגן הפסיק). ראה שאין חשמל בבניין , רץ לפתוח תריסים וגילה שתריס חשמלי לא עובד. אני בטוח שלקבלן יש פה רשלנות תורמת .  עם האכלוס לא רק שיש נזילות חשמל קשות אלא גם נזקי מים ורטיבות בקירות. 

בבוקר , מי שחנה בחניון נתקע עם שער חניון סגור. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

מה שאתה מתאר זו בעיה נקודתית של  תשתית בבניין/שכונה ולא בעיית אספקה. בעיות כאלה הם באחריות קבלן/חח"י ויש לטפל  והם לא מצב סביר עם או בלי רכב חשמלי וניתן לתבוע נזק אם המצב לא מטופל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

יותר נכון לשדרג את התשתיות בהמשך, ברגע שיש בסיס - השדרוג לא מאד יקר, מה גם - ההנחיות קובעות מינימום, קבלנים שירצו להפוך את הבניין לאטרקטיבי - יועילו ב'טובם' ויציאו משהו מעל המינימום הנדרש.

אז אם קל לשדרג (וזה לא) ולקבלנים יש אינטרס לתכנן אקסטרה (ואין להם), אז התקנה מיותרת. לא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה זה לא יותר קל לשדרג כשיש תשתית קיימת? 

ראיתי איזה סיפור מהתחת זה להעביר סיב אופטי לאינטרנט בבניין ישן בלי תשתית מתאימה, אז הטענה לרכב חשמלי? בטח פי כמה. לא עדיף שיהיה בסיס? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ממש קל לשדרג. עיקר הבעיה בהקמת עמדת טעינה זה החיווט לחניה. ברגע שקבלן מכין חיווט,  רוב הבעיות הם שוליות.

מעבר לזה, שבארץ, ממזמן עברנו את הימים שסטנדרט קבלן זה מרצפות טרצו 20 על 20 ותריסול. קבלנים משקיעים הרבה מעל המינימום כדי להפוך את הבניין שלהם לאטרקטיבי, אין סיבה להאמין שעמדות נורמליות לא יהפכו למקדם מכירות נוסף. נכון הוא, שמי שיגיד לקבלן אל תתקין לי תשתית טעינה כי אני בנזיניסט ותזכה אותי בכסף, יקבל שקל וחצי במקרה הטוב.

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

ראיתי איזה סיפור מהתחת זה להעביר סיב אופטי לאינטרנט בבניין ישן בלי תשתית מתאימה

ראיתי איזה סיפור מהתחת להגיע להסכמות על שיפוץ חדר מדרגות בביניין ישן עם 8 דירות, שזה גרושים בהשוואה לשידרוג ארון חשמל.

לפני 22 דקות, Uri-G כתב:

ממש קל לשדרג. עיקר הבעיה בהקמת עמדת טעינה זה החיווט לחניה. ברגע שקבלן מכין חיווט,  רוב הבעיות הם שוליות.

מסכים, ולכן אני מעדיף לקבל צנרת מהדירה מאשר הקצאת הספקים בארון חשמל משותף בחניון. תנו לי הקצאה סטנדרטית לדירת מגורים ואני אחליט על איזה מכשירי חשמל לוותר בדירה על מנת להטעין את הרכב.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי את ההודעה שלך.

אם יש תשתית, יותר קל לשדרג בעתיד. לא ככה?

סה"כ רוצים למנוע מצבים שקיימים היום בבתים ישנים שלא מאפשרים התקנה של עמדה.

חיבור ישיר לדירה זה יותר טוב, אבל כנראה שזה משהו שיותר מדי מגביל לחייב. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@SlowRide
תשתית מורכבת מכמה:
- כבל בין הארון לעמדה, שאותו קל לשדרג.
- ארון חשמל עצמו. ברגע שהאין יותר הספק פנוי בארון, שידרוג שלו הופך לפרויקט יקר מאוד שמחייב הסכמה והשתתפות כספים של הדיירים. או התקנת מערכת לניהול טעינה שמגדירה עלויות ומורידה אמינות.

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

חיבור ישיר לדירה זה יותר טוב, אבל כנראה שזה משהו שיותר מדי מגביל לחייב. 

במה זה מגביל? 

פורסם (נערך)

בדרך הכבילה לארון דירה יש 3 שלבים:

1. כבילה בין פיר החשמל לחניה. זו בד"כ הבעיה הגדולה ביותר, מאחר והחניה יכולה להיות רחוקה ולפעמים חיצונית מה שאומר סלילה מתחת לאדמה שעולה הרבה כסף ואת זה החוק פתר. כי לרוב ארון הבניין קרוב לפיר החשמל או הגישה נוחה אליו.

2. כבילה בין הפיר הקומתי לארון הדירתי. זה כבר תלוי תכנון בניין והחוק לא נותן פיתרון. אבל לרוב זו אינה בעיה משמעותית בגלל תקרות צפות והעובדה שמדובר במרחקים קצרים יחסית.

3. כבילה בפיר עצמו מקומת הכניסה עד לקומת הדירה. בבניינים מודרנים זו לא בעיה כי הפירים לרוב מאוד רחבים. הבעיה היחידה שקומות גבוהות צריכות כבלים ארוכים (ויקרים יותר) עם בזבוז אנרגטי גדול בדרך ולזה אין פתרון. זו גם הסיבה שאני מניח שבגללה אין חיוב בחוק לבצע הכנות כאלה(בדומה לאי חיוב בדודי שמש על הגג ברבי קומות) .

אבל זה אומר שניתן יהיה לעשות את זה, פשוט לא יהיה כדאי לקומות גבוהות וקצת יותר יקר ,בעיקר בגלל סעיף 2, לנמוכות.

• תוכן חדש...