Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכל'ס, איך חונים ברוורס?

army
שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא נעים אבל עד היום עדיין אני מתקשה בחניה בין שני מכוניות ברוורס כשהמרחק ביניהם אינו לפחות כפול מגודל הרכב שלי (7 מקומות),

אז אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יכול ללמד אותי איך עושים את זה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאן? 

בהתכתבות? 

קח מורה לנהיגה, ובקש ממנו שיעור או שניים, ותתרגל את זה. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

756600566693002.jpg.f491562f7dc3a41b032ae82ad8e16997.jpg

1. עצירה במקביל לרכב ה"קידמי", מרחק ממנו כ 0.6 - 0.7 מטר. גלגל אחורי שלך במקביל לקצה הפגוש שלו.

2. איתות ימינה, בדיקת מראות, הגה ימינה עד הסוף, שילוב לרוורס. לנסוע במהירות הכי נמוכה שאפשר תוך בדיקת מראות.

3. בנקודה בה במראה השמאלית רואים את  הרכב "האחורי" בשלמות, ליישר את ההגה.

4. להמשיך לנסוע עם הגה ישר עד שהפינה הימנית קידמית שלך עוברת את קצה הפגוש של הרכב ה"קידמי". בנקודה זו הגה שמאלה עד הסוף.

5. להכנס לחניה תוך יישור ההגה.

אם נדרש, לבצע שיפור עמדה.

6. הפסקת איתות, בלם יד, כיבוי מנוע.

זה קל לכתוב אבל קשה לבצע ללא תרגול. ולכן הפתרון הוא תרגול, תרגול ותרגול, תוך צמצום הדרגתי של המרחק.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, army כתב:

לא נעים אבל עד היום עדיין אני מתקשה בחניה בין שני מכוניות ברוורס כשהמרחק ביניהם אינו לפחות כפול מגודל הרכב שלי (7 מקומות),

אז אולי פעם אחת ולתמיד מישהו יכול ללמד אותי איך עושים את זה?

עם השיטות שלמדתי ממורה הנהיגה שלי על הונדה קטנה הצלחתי בהמשך הקריירה להחנות גם משאית באורך שמונה מטרים. ומנסיוני, ככל שהרכב גדול ומרובע יותר זה רק מקל על הפרוצדורה.

מצא לך מורה נהיגה איכותי ותשלים איתו את כל מה שהמורה הקודם לא לימד אותך כדי לעבור טסט. וישא"ק, לפני שתעשה נזק לעצמך או למישהו אחר שחולק איתך את הכביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Derish כתב:

עם השיטות שלמדתי ממורה הנהיגה שלי על הונדה קטנה הצלחתי בהמשך הקריירה להחנות גם משאית באורך שמונה מטרים. ומנסיוני, ככל שהרכב גדול ומרובע יותר זה רק מקל על הפרוצדורה.

כנ"ל.

עבד לי על כל אוטו ולא משנה מאיזו קטגוריה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע לחנות היטב ברוורס, לצד ימין ולצד שמאל, עם מכוניות בכל גודל.

אבל שמתי לב שאם אני מנסה להסביר לנהג שלא יודע לחנות ברוורס איך עושים את זה, אני לא מצליח להסביר. כנראה שבאמת צריך מורה טוב.

המפתח לחניה מוצלחת, לדעתי, הוא להבין את מיקום הנהג ביחס לצירי הגלגלים ומה גודל הסרח העודף קדימה ואחורה.

דבר אחר: חיישני חניה מפריעים לי ממש מאחר ובדרך כלל אין שום קשר בין חוזק הציפצוף לכמה מקום באמת יש לך. כנ"ל אנשים שמנסים לכוון ממחוץ לרכב, בלי שביקשו מהם. תזוזו בבקשה.

מצלמת רוורס, לעומת זאת, יכולה לעזור ברכבים גדולים במיוחד.

תמיד אפשר לקבל השראה מהמקצוענים: https://www.youtube.com/watch?v=3l31bNE6LT0

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

אבל שמתי לב שאם אני מנסה להסביר לנהג שלא יודע לחנות ברוורס איך עושים את זה, אני לא מצליח להסביר.

דבר אחר: חיישני חניה מפריעים לי ממש מאחר ובדרך כלל אין שום קשר בין חוזק הציפצוף לכמה מקום באמת יש לך. כנ"ל אנשים שמנסים לכוון ממחוץ לרכב, בלי שביקשו מהם. תזוזו בבקשה.

מסכים, ובמיוחד עם מה שהשארתי בציטוט.

אצלי זה כמו ששואלים את הסבתות הזקנות "סבתא, כמה מלח מוסיפים?"

"לא יודעת... ככה, לפי העין".

אין לזה שיטה. העיקר הוא מתי וכמה לסובב את ההגה לצד השני.

תרגול, תרגול ועוד תרגול.

בהצלחה

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

הוא להבין את מיקום הנהג ביחס לצירי הגלגלים

גם ביחס לציר האורך. אחרי 20 שנות נהיגה נסיתי פעם ראשונה לחנות במקביל ברכב עם הגה בצד ימין, היה קשה מאוד. כמו נהג חדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה אוטו צרפתי, אז עד הבום ואז עוד קצת

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...