Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה רכב לשכור באיטליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על איזו חברת השכרה מדובר? לא לשכוח שלרוב (אלא אם צוין אחרת) הרכב שאת רואה באתר הוא דגם מייצג ומה שיתקבל בפועל זה מה שיש במלאי.

רנגייד הוא אחיו התאום של ה-500x וכפועל יוצא אם אני לא טועה גם של ה-L.

יצא לי לשכור פעמיים רכב באיטליה, פעם אחת 500x ופעם שנייה 500L לטעמי המבנה הרבוע של ה-L יותר יתאים למשפחה,אם כי תא המטען לא גדול במיוחד (במקרה שלנו היינו זוג).

זוג + 3 לדעתי צריך להתמקד בסטיישנים כמינימום עם העדפה למיניוואן בהנחה והתקציב מאפשר.

חשוב יותר מהרכב עצמו ,כמו ש-Sperial ציין לעבור על חוקי התנועה באיטליה כדי למנוע אי נעימויות אח״כ (תמיד נכון,פי כמה וכמה באיטליה).

פורסם

אני חושב שכדאי לשכור רכב קצת יותר גדול ממה שחושבים שיתאים, גם בגלל דגמים שונים בקטגוריה שפתאום יכולים לא להתאים.

יכול להגיד שבהשכרה האחרונה שלי שכרתי רכב Full size בקנדה למרות שהיינו רק שניים, בארץ אני מתנייד בקורולה.

באופן די הזוי הציעו לי באחת ההשכרות (אני מזכיר שהזמנתי קאמרי) - פאסאט, מאליבו (שתיהן הגיוניות בקטגוריה), אלנטרה ופורטה. לא ברור למה הציעו לי את שתי האחרונות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לך הבטחה שהרכב אותו תזמיני הוא הרכב שתקבלי ? אני שוכר לא מעט כלי רכב בחו"ל, ההשכרה, למעט מקרים בודדים ויקרים מאוד של שכירות רכב אקזוטי מיוחד, מתייחסת לקבוצה, הרכב שאת רואה בדף ההזמנה מייצג את הקבוצה, לא יותר מכך. בחלק נכבד מהמקרים מזמינים א' ומקבלים ב' המשתייך לאותו סיווג.

פורסם

והקשר בין הסיווג למציאות לפעמים רופף. אם הרכב המתקבל לא מתאים - למשל קטן מזה שהוזמן, אפילו רק הבגאג' - לא להתבייש ולחזור לדלפק ההשכרה על מנת להחליף למתאים.

@bv12מה שכתבתי נכון לכל מדינה. צריך להכיר את החוקים והתמרורים המקומיים, את המנהגים של הנהגים, את המנהגים של המשטרה, את חוקי החניה (כולל סימון מדרכות בכל מיני צבעים ושימוש במדחנים ובדיסקית חניה) ואת דרכי התשלום בכבישים מהירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Mike808 כתב:

מצטער להגיד שלדעתי לא ממש. הרנגייד יהיה צפוף ל-3 מאחור והוא לא נוח במיוחד.

מה מקבלים אם עולים קבוצה אחת למעלה ומה פער המחיר?

בוקר טוב, פער של 100 יורו לרכב. מציעים פז'ו 3008. אבל יקר!! רעיונות איפה אפשר להשיג רכבים במחירים טובים כמו באופרן, כולל ביטול השתתפות עצמית??

לפני 12 שעות, sperial כתב:

אלא שפות"ש נוסעת בלי ילדים.

@זהבה דברת בהרכב שבו את נוסעת, ואם את לא מעוניינת בכל מיני פינוקים אלא בפונקציה הבסיסית של נסיעה מ-A ל-B - בחרי ברכב משפחתי כלשהו. כעקרון גם סופרמיני יספיק - נסעתי עם אשתי בכאלה, למשל רנו קליו - אבל ההמלצה שלי לשכירת רכב היא תמיד לקחת מידה אחת יותר גדולה מהנדרשת. רכב יותר מרווח בנסיעות ארוכות, עם מקום למטען כולל הקניות האחרונות בפרימארק,שישית מים ומקום לזרוק א המעילים בבגאג'.

דרך אגב - האם אי פעם נהגת באיטליה? אם כן - באיזה אזורים? אם לא - האם דאגת לקבל הדרכה לגבי הנהיגה במדינה הזו? יש כמה דברי שצריך להכיר בנהיגה האיטלקית ובאכיפה האיטלקית כדי לא לקבל מכתבים רשמיים מהסוג הלא נעים. ועוד דבר - לא להכנס עם הרכב לערים גדולות. אם את רוצה פירוט - העלי כאן. יש כאן מספיק אנשים שנהנו מאיטליה וישמחו לחלוק את ניסיונם, גם לגבי הצדדים הפחות נחמדים.

תודה, נסענו באיטליה והיא מוכרת לנו היטב כולל אזורי ZTL

לפני 8 שעות, bv12 כתב:

על איזו חברת השכרה מדובר? לא לשכוח שלרוב (אלא אם צוין אחרת) הרכב שאת רואה באתר הוא דגם מייצג ומה שיתקבל בפועל זה מה שיש במלאי.

רנגייד הוא אחיו התאום של ה-500x וכפועל יוצא אם אני לא טועה גם של ה-L.

יצא לי לשכור פעמיים רכב באיטליה, פעם אחת 500x ופעם שנייה 500L לטעמי המבנה הרבוע של ה-L יותר יתאים למשפחה,אם כי תא המטען לא גדול במיוחד (במקרה שלנו היינו זוג).

זוג + 3 לדעתי צריך להתמקד בסטיישנים כמינימום עם העדפה למיניוואן בהנחה והתקציב מאפשר.

חשוב יותר מהרכב עצמו ,כמו ש-Sperial ציין לעבור על חוקי התנועה באיטליה כדי למנוע אי נעימויות אח״כ (תמיד נכון,פי כמה וכמה באיטליה).

תודה, אני תמיד מזמינה באופרן אבל ההצע שלהם הפעם נמוך, לצערי, ואלה שציינתי הם הרכבים שבאים בחשבון. לנו (אנחנו ההורים) לא איכפת לנהוג בידני. הילדים ומשפחותיהם רוצים רק אוטומטי

לפני 42 דקות, רועי5 כתב:

יש לך הבטחה שהרכב אותו תזמיני הוא הרכב שתקבלי ? אני שוכר לא מעט כלי רכב בחו"ל, ההשכרה, למעט מקרים בודדים ויקרים מאוד של שכירות רכב אקזוטי מיוחד, מתייחסת לקבוצה, הרכב שאת רואה בדף ההזמנה מייצג את הקבוצה, לא יותר מכך. בחלק נכבד מהמקרים מזמינים א' ומקבלים ב' המשתייך לאותו סיווג.

תודה רועי, אבל אתה חושב שמשפחה עם 3 בנות יכולה לסמוך על זה? מה אם יתנו להם את הטויוטה הלא מתאימה או הג'יפ שמייצגים את הקטגוריות באתר?

dovratz

פורסם

דרך שלמה סיקסט כדאי לבדוק, יש כל מיני הנחות למועדונים של כרטיסי אשראי (הוט למשל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כדי להפחית מחיר צריך לחזור ל-2019.

יש מחסור עולמי ברכבים בכלל וברכבי השכרה בפרט - והמחירים בהתאם. בכלל, נראה שאיטליה התייקרה מאוד  אחד הבנים שלי ביקר לאחרונה ברומא, והטיול היה הרבה יותר יקר מכפי שציפה מביקורים לפני הקורונה. הוא הצטער שהזמין כרטיסי טיסה לפני שבדק מחירי השהות.

בקיצור - לא לצפות למציאות, וטיול עם 3 ילדים מחייב רכב מספיק מרווח - במיוחד אם יש עניין של מושבי בטיחות - מה שיעלה הון קטן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, dorsht כתב:

מבחינת הגודל לא תהיה לכם בעיה באף רכב.

אם אתם מתכננים לנסוע בכבישים הרריים יותר אני ממליץ על רכב אוטומטי, יותר נוח לדעתי.

לא מבין את ההגיון במשפט הזה..

כבישים הרריים זה בדיוק המקום שבו גיר ידני עדיף בהרבה, שליטה יותר מדוייקת לנהג ובלימות מנוע.

אבל במציאות קשה להשיג, במיוחד בהשכרה, רכב גדול וידני.

לא נורא, אפשר גם לנסוע עם אוטומט אבל זה לא יותר טוב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לגבי ה-500L - פעמיים שכרתי כזה, בטיולים זוגיים. האחד היה עם מנוע דיזל ותיבה ידנית  היה מצויין גם בכפרים ההרירים של פרובאנס. השני היה בסרביה, מנוע בנזין עם 110,000 ק"מ  תה"ל ידנית תקולה (לא ניתן לשלב שישי), היה בסדר לשכירות של 12 שעות שלה נזקקתי, אבל לא ליותר מזה.

פורסם
לפני 26 דקות, amosbmw כתב:

לא מבין את ההגיון במשפט הזה..

כבישים הרריים זה בדיוק המקום שבו גיר ידני עדיף בהרבה, שליטה יותר מדוייקת לנהג ובלימות מנוע.

אבל במציאות קשה להשיג, במיוחד בהשכרה, רכב גדול וידני.

לא נורא, אפשר גם לנסוע עם אוטומט אבל זה לא יותר טוב.

לי היה ניסיון עם ידני באיטליה, באותה תקופה גם נהגתי בידני בארץ.

לא היה לי נוח, במקום להתעסק בכביש, בסיבובים, ברוכבי אופניים שיש על הכביש, מצאתי את עצמי מתעסק בעוד משהו שאני יכול להוריד מעצמי.

פורסם

אנחנו נהיה בטוסקנה/אומבריה- לא אזור הררי, רק גבעות- משפחה מורחבת - 6 רכבים.. 1 מהם אנחנו - ההורים. הילדים רוצים רק אוטומטים. אנחנו "הזקנים"- לא איכפת לנו ידני. אוהבים את אופרן. ההיצע שלהם לא משהו. אי אפשר לסמוך על זה שהמשפחות לא יקבלו רכבים קלסטרופוביים כמו טויוטה או ג'יפ לא נוח.. מה עושים? וגם קצת חוסכים?

dovratz

פורסם (נערך)

יש חשיבות גם לאופי הנסיעות.

אם לא נוהגים מרחקים ארוכים בכל פעם, ומתכוונים להכנס לכפרים ציוריים, עדיף רכב קטן שעובר בסמטאות.

טיילתי באיטליה עם רנו מודוס קטנטנה, שני מבוגרים ושתי מזודוות. 

היה תענוג. עוברת בכל סמטה, קלה לחניה ותמרון, ובשביל נסיעה של שעה-שעתיים ליעד כזה או אחר היא היתה סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

6 רכבים.... חתיכת אופרציה.

אני מניח שמדובר בשלושה דורות - האם אפשר להצמיד חלק מהילדים (ובוודאי מהכבודה שלהם) לסבא/סבתא/דודים? אם כן אפשר אולי להסתדר עם 2 ילדים ברכב, מה שיקל מאוד על עניין הצפיפות מאחור.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

6 רכבים.... חתיכת אופרציה.

אני מניח שמדובר בשלושה דורות - האם אפשר להצמיד חלק מהילדים (ובוודאי מהכבודה שלהם) לסבא/סבתא/דודים? אם כן אפשר אולי להסתדר עם 2 ילדים ברכב, מה שיקל מאוד על עניין הצפיפות מאחור.

תודה רבה יקירי, זאת לא הבעיה.. הבעיה היא למצוא רכב אוטומטי נוח למשפחה עם אופציה ש-3 ילדים כן ישבו מאחור, אחת מהן על בוסטר

dovratz

• תוכן חדש...