Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שאין מספיק מקום בלוח הראשי עבור שעונים נוספים לכלל הדיירים.

לגבי עלות שנשאל כאן. שת"פ בין שני דיירים שכלל: קדיחה בפיר החשמל במעבר דרך 14 קומות, מעבר בקומת החנייה של כעשרים מטר, פיצול אחרי שעון החשמל לדירה ולכיוון החנייה דרך מא"ז נפרד, כבל תלת פזי מהמא"ז ועד לחניון. עלות של כ 7,500 ש”ח לכל דייר.

• אהבתי 1
  • תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

בבניינים חדשים בדרך כלל גם יש חדרי מכונות\משאבות וכניסה ראשית של חח"י למבנה הציבורי\משותף. 

לא מבין למה לא להתחבר לנקודה הזו ולסלול תשתית ישירות לחניון עם מונה פרטי לדייר - אז ישלם על שני חוזים אבל לא יעשה התקנה שמכערת חזית בנין בצורה שכזו. 

בגלל שחברת החשמל לא מוכנה להתקין מונים נוספים ללקוחות פרטיים. עד לפני כמה שנים זה היה אפשרי אחרי דרך ייסורים ארוכה ועלות לא מבוטלת, אבל בשנה האחרונה הם מסרבים לעשות את זה בצורה גורפת.

פורסם

סתם מחשבה שעלתה לי אשמח לשמוע למה זה לא ישים.

שדיירי בניין משותף יקימו 3 חניות (אפשר יותר או פחות בגודל הבניין) חשמליות כאשר כל דייר יכול להטעין את רכבו ולאחר מכן להעביר לחניה שלו. ושיהיה כמו בטסלה שלאחר סיום הטעינה עלות החניה תעלה כך שאנשים יצטרכו לפנות את רכבם או יספגו קנסות. 

נשמע שזה יפתור את הבעיה של כל דייר פרטי להתקין ולבצע חיבורי מוזרים כמו בשרשור. ויכול להכניס כסף לבניין 

פורסם

המונה יצטרך להיות רשום על שם מישהו (הוועד?), אותו אחד יצטרך לרדוף אחרי הדיירים ולהתחשבן איתם על התשלום. לא יעבוד בארצנו.

פורסם

אפשרי לעשות עם תשלום כמו בעמדות ציבוריות.

הבעיה הגדולה תהיה למי הזכות להטעין בלילה.

ואם הרכב שלך סיים להטעין ב3 לפנות בוקר תצטרך להזיז אותו

.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Ron Poh כתב:

לגבי עלות שנשאל כאן. שת"פ בין שני דיירים שכלל: קדיחה בפיר החשמל במעבר דרך 14 קומות, מעבר בקומת החנייה של כעשרים מטר, פיצול אחרי שעון החשמל לדירה ולכיוון החנייה דרך מא"ז נפרד, כבל תלת פזי מהמא"ז ועד לחניון. עלות של כ 7,500 ש”ח לכל דייר.

7,500 ש"ח כבר הופך המחיר של ההתקנה למשהו סביר בהתחשב בהיקף העבודה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 16 שעות, om2 כתב:

ואם הרכב שלך סיים להטעין ב3 לפנות בוקר תצטרך להזיז אותו

הסיכוי שמישהו ירצה להטעין בשלוש לפנות בוקר הוא נמוך מאוד. אפשר להשאיר את הרכב עד הבוקר בלי למנוע טעינה מאף נהג אחר.

פורסם

ואם יש 3 עמדות ציבוריות  ו10 רכבים? אם תצטרך להטעין אתה תרד ב3 לפנות בוקר לעמדה.

ואם הרכב שלך יהיה שם. אתה תרד לפנות לשכן

.

פורסם
לפני 28 דקות, om2 כתב:

ואם יש 3 עמדות ציבוריות  ו10 רכבים? אם תצטרך להטעין אתה תרד ב3 לפנות בוקר לעמדה.

ואם הרכב שלך יהיה שם. אתה תרד לפנות לשכן

רוב האנשים שיש להם טעינה פרטית טוענים פעם או פעמיים בשבוע, ככה שבמצב שאתה מתאר רוב הזמן העמדות יהיו פנויות ובטח שלא תצטרך לרדת להטעין בשלוש בלילה.

פורסם (נערך)

אני עשיתי לא מזמן התקנה של עמדה בבניין ציבורי לחניון תת קרקעי חניה פרטית. היה לי בבית חיבור חד פאזי (40x1) לכן עשיתי תלת פאזי (40x3). בית בן 30 בערך. אני גר בקומה 1 (יש גם קומת קרקע) והעברתי כבל משעון ביתי דרך מרפסת שירות דרך פתח של צנרת מזגן (מדחס של מיני מרכזי נמצא מחוץ למרפסת). על הקיר בצינור פלסטית לחניון תת קרקעי (קומה 1-). ואז למעלה מעל התקרע של החניון דרך הפינות שלא יהיה בולט לעין עד לחניון. בסה"כ יצא משעון לחניון כ-35מטר כבל ירוק תלת פאזי כולל צינורות ושרבולים. בנוסף כיוון שהוצאתי כבר כבל טעינה מהדירה הוצאתי באותו צנרת גם כבל רשת מנתב בבית עבור עמדה חמה של אינטרנט בחניון. לפי דעתי יצא ממש לא רע. מבחינת השכנים דיברתי עם ועד הבניין הראתי לו בדיוק מה אני רוצה לעשות. מה שהכי חשוב להם היה זה שצריכת החשמל תהיה מהדירה שלי ולא בניין משותף ושעבודה תתבצע על ידי איש מקצוע מדופלם. יש לי עוד שכן שעשה התקנה דרך אפקון מקומה חמישית לחניון תת קרקעי לו כן חיברו ללוח ראשי של הבניין כולל שעון נפרד שהוא משלם לפיו כל חודש. הוא יכול היה לעשות גם חיבור למונה בבית דרך תעלת חשמל שבכל בניין עוברת כל הקומות עד למטה ליד שעוני חשמל בכל קומה אך הם לא רצו לעשות כי זה יותר מורכב להם אך זה בהחלט אפשרי.

עלויות:  

1. עמדת טעינה - 2100ש"ח (קניתי מאפקון עם משלוח עד הבית)

2. הגדלת חיבור בדירה לתלת פאזי (40x3): - 8543ש"ח

2.1 עלות שעון והגדלת חיבור לחברת חשמל - 2957ש"ח

2.2 החלפת לוח חשמל בדירה לתלת פאזי כולל כל המספקים, ראשי, פח"ת וכוי כולל בדיקה לפני בודק של חברת חשמל - 5000ש"ח

2.3 בדיקה של בודק חברת חשמל שבודק לוח חדש ושקעים אקרעית בתוך הדירה לפני שמאשר חיבור ומחליף את השעון בחדר מדרגות לתלת פאזי - 586ש"ח

3. עלות התקנה משעון בדירה דרך תעלת מזגן-מרפסת שירות-למטה לחניון תת קרקעי כולל גם השכלת כבל רשת מנתב דרך תעלות מיזוג וחיבור יחד עם כבל ירוק באותו צינור ושרבולים בדרך לחניון (כולל כבל ירוק וכבל רשת רק הם עולים כ-700ש"ח) - 7000ש"ח

במקרה שלי הכל יצא - 17643ש"ח

התקנה של שכן שעשה חיבור ללוח ציבורי כולל עמדה יצא כ-5000ש"ח בסה"כ

יתרונות אצלי זה חיבור לשעון שלי בדירה בלי שום התעסקות עם הועד ותשלומים עתידיים, שינוי תשתית בדירה לתלת פאזי (בזמן השינוי תשתית מצאו פגם בטיחותי חמור מאוד עם הארקה כמובן שטופל) והעברת תשתית אינטרנט לנקודה חמה בחניון. כמובן החיסרון הגדול הוא עלות הרבה יותר גדולה.

עריכה אחרונה על ידי Johnik
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק תיקון לחשבון, זה עלה לך 26,186 ש"ח כמה אתה נוסע, כדי לחשב את זמן השוואת העליויות ל-ICE.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

רק תיקון לחשבון, זה עלה לך 26,186 ש"ח כמה אתה נוסע, כדי לחשב את זמן השוואת העליויות ל-ICE.

סעיף 2 זה סכום כולל עבור כל תת סעיפים

2100+8543+7000 

כל אחד איך שהוא מחשב את הכדאיות. זאת השקעה חד פעמית קודם כל והיא כוללת שינוי תשתית בדירה, עמדת טעינה שמתאימה לכל רכב חשמלי שיהיה בעתיד וגם אינטרנט בחניה שמאפשר הורדת עדכונים באוויר לרכב ועוד. את העלות הזאת ניתן להחזיר גם במכירת דירה בעתיד. אני חושב קדימה ולא לעכשיו. מחר הרכב שאתה רוצה לקנות יעלה ב-10-15 אלף ואתה תקנה אותו כי זה מה שאתה רוצה ובחרת לעצמך לאחר בדיקות וביקורות אך הכסף הזה ילך ליבואן, מיסוי וכל דבר אבל לא לך.

עריכה אחרונה על ידי Johnik
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אל תשכח שב 17000 האלו הוא גם שידרג באופן משמעותי את החשמל לכל הבית.

פורסם (נערך)

השקעה נבונה. גם עמדת טעינה + תקשורת, גם שדרוג לתלת-פאזי, גם עליית ערך הדירה ולא פחות חשוב - הארקה לא תקינה היא סכנת נפשות.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...