Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל בכך שהעברת הזיהום אל מחוץ למרכזי האוכלוסיה מפחית מחלות הנובעות מחשיפה לחלקיקים נשימים. זה לא מבוטל. מעבר לכך, בלא מעט מדינות חלק נכבד מייצור החשמל נעשה ממקורות מתחדשים (כגון הידרואלקטרי) או עם זיהום נמוך (גרעיני), ובכך הרכב החשמלי מפחית מאוד פגיעה סביבתית. בישראל, שבה למעלה -90% מהחשמל מיוצר מדלק מאובנים רק הסעיף הראשון נכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, nit_zan כתב:

מה שקורה שגורמים אינטרסנטיים (ע"ע אילון מאסק) השתמשו בעושרם ובכוחם הכלכלי

והפוליטי  ע"מ להנדס תודעה של ציבור רחב להסוות את האמת ואף לשקר בכל הנוגע לזיהום הסביבתי שנגרם ע"י הרכב החשמלי וגם ליכולות שלו(טסלה כרכב אוטונומי לדוגמה)

עוד פעם התחלת עם תאוריות הקונספירציה ההזויות? חבל שלא כתבת שאילון מאסק השתיל שבבים במוח של אנשים כדי להשפיע על התודעה שלהם ולהפוך אותם לעדר של זומבים, כי נראה שאתה גם מאמין בזה.

לפני כשעה, sperial כתב:

נתחיל בכך שהעברת הזיהום אל מחוץ למרכזי האוכלוסיה מפחית מחלות הנובעות מחשיפה לחלקיקים נשימים. זה לא מבוטל.

זה יחסוך לפחות 50% מ-2,500 מקרי המוות המיוחסים לזיהום אוויר בשנה בארץ. בהחלט לא מבוטל.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Gopher כתב:

עוד פעם התחלת עם תאוריות הקונספירציה ההזויות? חבל שלא כתבת שאילון מאסק השתיל שבבים במוח של אנשים כדי להשפיע על התודעה שלהם ולהפוך אותם לעדר של זומבים, כי נראה שאתה גם מאמין בזה

לא,השבבים זו שיטה בלעדית של גיל בייטס בשיתוף עם מפתחי חיסוני הקורונה:)

ועכשיו ברצינות

לא צריך שום שבבים, פשוט להיות כריזמטי מספיק ובעל כח השפעה ע"מ להפוך לסוג של ראש כת

כבר ב2015 2016 הוא דיבר על זה שאוטוטו הטסלה תוכל לנהוג בעצמה ללא התערבות נהג

גם היום זה לא קרה עדיין אבל זה לא מפריע ממנו לדרוש מהרוכש אלפי דולרים נוספים על אופציות עתידיות שעדיין אינן קיימות ברכבים תוך טענה שהמחיר עוד יעלה בעתיד

אני סבור שלא מעט אנשים לא נוהגים ברציונליות כאשר הם מושפעים ממנהיג כריזמטי ורוצים ל"השתייך לקבוצה"

זה קורה וקרה לאורך ההיסטוריה לא מעט בכל מיני תחומים

יש כאן אפילו דוגמה בפורום של מישהו שרכש רכב חשמלי חדש ולאחר שהבין שזה פחות פרקטי לאחר פחות מחצי שנה מנסה למכור ולא עקב בעית תזרים ,זה לא ממש סממן להתנהלות רציונלית.

אז יכול להיות שבעתיד המחירים ירדו לרמות שפויות וטכנולגית הסוללות תשתפר כך שניתן יהיה להטעין 20-80 ב10 דקות(כמו זמן תדלוק ממוצע) ועמדות טעינה  יהיו נפוצות כמו תחנות דלק  

אבל עד אז לטעמי לפחות כיום זה פחות פרקטי ודי מסבך את החיים לרוב האנשים שאין להם גישה לעמדות טעינה פרטיות

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 9 שעות, nit_zan כתב:

אז יכול להיות שבעתיד המחירים ירדו לרמות שפויות וטכנולגית הסוללות תשתפר כך שניתן יהיה להטעין 20-80 ב10 דקות(כמו זמן תדלוק ממוצע) ועמדות טעינה  יהיו נפוצות כמו תחנות דלק  

אבל עד אז לטעמי לפחות כיום זה פחות פרקטי ודי מסבך את החיים לרוב האנשים שאין להם גישה לעמדות טעינה פרטיות

אני לא בא להגיד שהכל מושלם.

הסוללות של הרכבים התפתחו מאוד בעשר השנים האחרונות אבל עדין הם ימשיכו להתפתח בשנים הקרובות (סוללות מצב מוצק ראשונות יגיעו לשוק כנראה ב-2024), מה שיגרור טווח ועמידות מוגברים.

יש אנשים כיום שעדיף להם לדחות את המעבר לרכב חשמלי בעיקר אם אין להם אפשרות לעמדות טעינה פרטיות, אבל גם התשתיות הציבוריות ישתפרו עם הזמן. יש כבר היום עמדות טעינה רבות בתחנות דלק, שזה מקום מעולה לטעינה מהירה.

מדובר בתהליך ארוך והדרגתי שמשרדי הממשלה והרשויות הרלוונטיות השונות חייבות להיערך אליו. אני חייב להגיד שאני די מופתע לטובה מכך שנראה שגופים אלה נרתמים למאמץ, החל מכסף רב שמושקע במכרזים לעמדות טעינה של משרד האנרגיה ועד החובה להתקין תשתיות לעמדות טעינה בבניינים חדשים החל מפברואר, צעד שאפילו לא ננקט במרבית מדינות אירופה.

פורסם

טכנולוגיית טעינה של 800V כבר מגיעה לזמני טעינה סבירים, נכון שזה רק עד 80 אחוז אבל ניתן לומר שכרגע זה מספיק ל-80 אחוז מהאוכלוסייה, השאר יכולים להמתין עוד מספר שנים לטכנולוגיה קצת יותר מתקדמת, שברור שעוד תגיע. 

גם אני ממתין, לא בגלל טווח או זמן טעינה אלא כי אני חובב רכבים קומפקטיים וקלים ולזה, צריך להמתין עוד מספר שנים. 

שנה הבאה לדוגמה ישווק כאן דגם mg4, זה כבר רכב שמביא את הבשורה החשמלית לכל כיס ולא מדובר בהסבה אלא ברכב חשמלי מהיסוד עם כל היתרונות הנלווים לכך. 

תחנות הדלק ישמחו להחליף את כל המשאבות בעמדות טעינה, גם זול יותר, לא דורש תחזוקה מיוחדת וחנויות הנוחות יעשו עוד כמה שקלים כי צריך להעביר 15 דקות בתחנה. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

טכנולוגיית טעינה של 800V כבר מגיעה לזמני טעינה סבירים

עוד הרבה זמן לא רלוונטי למדינה שלנו, תחנות אולטרה מהירות של 150KWH יש בודדות בכל הארץ שלא באמת מסוגלים לספק את זה, היינו מסתפקים גם ב-50-60KWH בכמות מספקת, הדפוקים מקימים עם זוג אקדח טעינה, אחד CHADEMO (רובנו עם CCS) שאך אחד כמעט לא משתמש, ולא לדבר שרוב הזמן הם עם תקלות, הזיה, בעיר שאני גר הקימו לידי לפני חודשיים DC מהיר, לפעמים אני אומר בוא ניתן "SPLASH" של 10 דקות טעינה (לפי מגבלה של רכב שלי זה כמעט 12KWH), אני חושב חודש וחצי היה תקול............אז לצפות לתחנות טעינה של 250KWH בפריסה רחבה בכל הארץ ואמינות יעני אשכרה עובדות בשנתיים-שלוש הבאות שכנראה יהיו עם מיתון כלכלי, ללא ספק רוצה את הכדורים שלכם :mm_tongue

לפני שעתיים, ch2856 כתב:

שנה הבאה לדוגמה ישווק כאן דגם mg4, זה כבר רכב שמביא את הבשורה החשמלית לכל כיס ולא מדובר בהסבה אלא ברכב חשמלי מהיסוד עם כל היתרונות הנלווים לכך.

אם תמחור בסיבות 160 אש"ח זה לכל כיס המושגים שלנו ללא ספק שונים

לפני שעתיים, ch2856 כתב:

גם אני ממתין, לא בגלל טווח או זמן טעינה אלא כי אני חובב רכבים קומפקטיים וקלים ולזה, צריך להמתין עוד מספר שנים. 

עד אז יהרגו כל כדאיות כלכלית של רכב חשמלי מבחינת חישוב TCO , בחסות מיסים חדשים וגזרות שונות !

רק פות"ש חיי בסרט שהמדינה רוצה לקדם את נושא איכות הסביבה ושאנשים קונים בגלל סיבה הזאת  :rofl:
אני ויתר 99.9% קנו רכב חשמלי רק מבחינת "עלות נסוע" נכון להיום, לפני שיסגרו את החגיגה !

לפני שעתיים, ch2856 כתב:

תחנות הדלק ישמחו להחליף את כל המשאבות בעמדות טעינה, גם זול יותר, לא דורש תחזוקה מיוחדת וחנויות הנוחות יעשו עוד כמה שקלים כי צריך להעביר 15 דקות בתחנה. 

שטויות, גם עוד 30 שנה יהיו תחנות דלק, ומרוויחים יותר על זה פר דקה !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 25.9.2022 בשעה 15:37, nit_zan כתב:

מה שקורה שרכב חשמלי זה לא עוד מוצר צריכה או אמצעי להתנייד 

זו גם אמירה שבעיקר באה להביע:

אני אמיד(רכב חשמלי יקר ב20-30 אחוז יותר מרכב ICE באותו סגמנט)

אני לא מזהם\דואג לכדור הארץ

אני מודרני\חדשני

יש לי הרבה  זמן פנוי:

לחפש עמדת טעינה פנויה\ לחכות לטעינה\לעמוד בתור וכו'  ואני  לגמרי בסדר עם זה

מה שקורה שגורמים אינטרסנטיים (ע"ע אילון מאסק) השתמשו בעושרם ובכוחם הכלכלי

והפוליטי  ע"מ להנדס תודעה של ציבור רחב להסוות את האמת ואף לשקר בכל הנוגע לזיהום הסביבתי שנגרם ע"י הרכב החשמלי וגם ליכולות שלו(טסלה כרכב אוטונומי לדוגמה)

סה"כ החשמל מיוצר בארץ ובעולם ברובו ע"י דלק מאובנים אז זה פשוט להעביר את הזיהום הסביבתי ממרכזי האוכלוסיה והכבישים  לאתרי יצור החשמל

כל דבר שהאדם עושה משפיע על הטבע לרעה. אין כזה דבר משהו ירוק לגמרי. גם טורבינות רוח הן מגרסות ציפורים ענקיות ולייצור הלהבים שלהן דרושים כימיכלים מזהמים ופאנלים סולארים משתמשים בפוליסיליקון מזהם שדורש זיקוק סיליקון באמצעים כימיים וטמפרטורות גבוהות. השאלה מה הכי פחות נורא.

איסוף וטיפול בסוללות בצורה מרוכזת הוא יותר יעיל מפליטת גזים רעילים משריפת דלקים במנועי הרכבים, שמתפשטים לכל עבר ללא שליטה. גם ייצור והובלת החשמל בתחנות הכוח, אפילו אלה שפועלות על פחם (שהן זן שהולך ונכחד), יעיל יותר משריפת דלק ברכב ושינוע שלו במיכליות לתחנות התדלוק.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עד אז יהרגו כל כדאיות כלכלית של רכב חשמלי מבחינת חישוב TCO , בחסות מיסים חדשים וגזרות שונות !

שכחת שהורידו את מס הבלו במסגרת כלכלת בחירות? אחרי הבחירות מחיר הבנזין יטוס למעלה.

לגבי כל ההפחדות על מס לרכב חשמלי: מס נסועה על רכב חשמלי? "סיכוי קלוש שיקרה לפני 2025"

בקיצור יהיה לך עוד הרבה זמן לחגוג עם החשמלית שלך 😁

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון גרוע 1
פורסם

הבעיה שלך שאתה מאמין יותר מדי למה שפוליטיקאים או עיתונאים מקשקשים.
מס נסוע אכן זה סיפור לא פשוט לחייב, אבל בשלב ראשון בטח יעלו את אגרת רישוי, ואני משוכנע שאם הכמות הרכבים החשמליים יעלו, ימצאו דרך לגרום לזה להיות לא כלכלית.
ואתה עדיין מאמין שעד 2030 יפסיקו למכור רכבי ICE :rofl:

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עוד הרבה זמן לא רלוונטי למדינה שלנו, תחנות אולטרה מהירות של 150KWH יש בודדות בכל הארץ שלא באמת מסוגלים לספק את זה, היינו מסתפקים גם ב-50-60KWH בכמות מספקת, הדפוקים מקימים עם זוג אקדח טעינה, אחד CHADEMO (רובנו עם CCS) שאך אחד כמעט לא משתמש, ולא לדבר שרוב הזמן הם עם תקלות, הזיה, בעיר שאני גר הקימו לידי לפני חודשיים DC מהיר, לפעמים אני אומר בוא ניתן "SPLASH" של 10 דקות טעינה (לפי מגבלה של רכב שלי זה כמעט 12KWH), אני חושב חודש וחצי היה תקול............אז לצפות לתחנות טעינה של 250KWH בפריסה רחבה בכל הארץ ואמינות יעני אשכרה עובדות בשנתיים-שלוש הבאות שכנראה יהיו עם מיתון כלכלי, ללא ספק רוצה את הכדורים שלכם :mm_tongue

אם תמחור בסיבות 160 אש"ח זה לכל כיס המושגים שלנו ללא ספק שונים

רק פות"ש חיי בסרט שהמדינה רוצה לקדם את נושא איכות הסביבה ושאנשים קונים בגלל סיבה הזאת  :rofl:
אני ויתר 99.9% קנו רכב חשמלי רק מבחינת "עלות נסוע" נכון להיום, לפני שיסגרו את החגיגה !

שטויות, גם עוד 30 שנה יהיו תחנות דלק, ומרוויחים יותר על זה פר דקה !

לדגמי MG4, באירופה היא זולה יותר מדגם MG ZS EV, לכן הצפי הוא לרכב בזרת ה-130-140 אלף שקל. 

לגבי עמדות טעינה מהירות? אתה צודק בהחלט, בשלב זה התשתית מאוד לא אמינה (לא ברור לי מדוע מוצר כל כך פשוט יחסית כל כך לא אמין) וכנראה שייקח עוד המון זמן עד שנראה עמדות בהספקים של 350kW ומעלה. 

הפריחה הנוכחית של הרכב החשמלי היא אכן רק בשל TCO, בהחלט ללא כל קשר לאיכות הסביבה אחרת בכלל הפתרון הנוכחי של רכב מבוסס סוללות הוא שגוי מיסודו. אבל, בסוף רוצים לחייב אותנו לנהוג רק בזה, כך שלא משנה מה זה פשוט יהיה ההיצע. לפחות לפי הכוונות הנוכחיות של מי ששולט ומחליט. 

פורסם
לפני 31 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ואתה עדיין מאמין שעד 2030 יפסיקו למכור רכבי ICE :rofl:

לא רק מאמין, כל הסממנים מצביעים על כך. צריך להיות עיוור כדי לא לראות את זה.

רכבים חשמליים הופכים במהירות להיות הסחורה הכי מבוקשת. אפילו ב-YNET שעוין את הרכב החשמלי כבר מבינים את זה. זאת כתבה מהיום: שוקלים לרכוש רכב חשמלי? שאלות ותשובות למהססים

עובדה שאתה כבר קיבלת את ההחלטה הנכונה 😁

פורסם
בתאריך 25.9.2022 בשעה 23:40, sperial כתב:

נתחיל בכך שהעברת הזיהום אל מחוץ למרכזי האוכלוסיה מפחית מחלות הנובעות מחשיפה לחלקיקים נשימים. זה לא מבוטל. מעבר לכך, בלא מעט מדינות חלק נכבד מייצור החשמל נעשה ממקורות מתחדשים (כגון הידרואלקטרי) או עם זיהום נמוך (גרעיני), ובכך הרכב החשמלי מפחית מאוד פגיעה סביבתית. בישראל, שבה למעלה -90% מהחשמל מיוצר מדלק מאובנים רק הסעיף הראשון נכון.

אכן, אבל אחד היתרונות המשמעותיים של רכב חשמלי שעם המעבר לאמצעי ייצור חשמל פחות מזהמים (מה שבתכנית), לא צריך לעשות שינויים בצי כלי הרכב, ולא לדאוג לרשת הפצה יקרה מאד כמו למימן. הרכב נהיה ירוק יותר באופן אוטומטי עם הזמן.
בנוסף, הסטטיסטיקות מוכרות היטב. אפילו בתמהיל ייצור כמו אצלנו (ואגב יש הבדל עצום בין פחם לגז טבעי -- הראשון מייצא כפליים זיהום) של 90% דלק מאובנים, עדיין סה״כ הזיהום מחשמליות משמעותית פחות. נובע גם מהיעילות של ייצור בקנ״מ גדול מול ייצור אנרגיה מכנית נפרד בכל מכונית, וגם מהעובדה שבתנועה עירונית או פקוקה (מצב מאד נפוץ אצלנו) אין שריפת דלק כאשר הרכב עומד; מערכות start/stop לא משפרות כמעט כלום.
לגבי התוכניות העתידיות, נכון שעד היום אף ממשלה לא עמדה בתיכנון, אבל כרגע התיכנון (והמחוייבות באמנות בינ״ל) הוא להגיע לייצור של 30% חשמל מאנרגיות מתחדשות (בעיקר סולרי) ב-2030, ומשרד האנרגיה טוען שניתן להגיע באותה שנה גם ל-40% באופן ריאלי (זה כבר שאפתני למדי, וכבר ידרוש גם השקעה באמצעי אגירת אנרגיה). ייצור ממקורות מתחדשים היה 8% ב-2021 .

פורסם (נערך)

יש הבדל עצום בין סחורה מבוקשת לבין יכולת לספק את זה ועוד במחיר שווה לכל כיס !
מה שמתפתח כרגע זה ספסרות בכל העולם, שנים רבות רכב חשמלי יהיה בעודף ביקוש.
גם המטורללים מבריסל ישלימו עם העובדות עקב משבר האנרגיה החמור שילווה אותם עוד הרבה שנים, יהיו שינויים/הקלות, ומנועי ICE ימשיכו להתקיים בעזרת חישמול חלקי MHEV/HEV/PHEV ועד 2030 יהיו פיתוחים משמעותיים בתחום של דלק סינטטי :cool:
אני קיבלתי החלטה לקנות חשמלי קודם כל כי יש לי אפשרות להטעין וזאת הדרך היחידה לז*** בחזרה את המדינה, וגם זה מצליח כי אני נוסע הרבה ועלות הגבוה מתקזז מול הוצאות שוטפות, ואני משוכנע שיהיו הרעות בשנים הבאות בתחום הזה, ותפסיק לצטט לי כתבות מעיתונים כדי לנסות לשכנע את עצמך שאתה מבין מה יהיה פה ב-2030, נחזור לדיון הזה עוד כמה שנים :mm_tongue

לפני 49 דקות, ch2856 כתב:

לדגמי MG4, באירופה היא זולה יותר מדגם MG ZS EV, לכן הצפי הוא לרכב בזרת ה-130-140 אלף שקל. 

עם כל הספסרות וחוסר יכולת לספק ביקוש, לצערי לא רואה תמחור כזה, במיוחד אם המיסוי יעלה ל-20%, וכמובן היבואנים ראו את התופעה של יד שניה 0 ק"מ +20/30 אש"ח מכל דחליל שעשה הזמנה בכל סוכנות אפשרית, אולי לדגם 51KWH שישמש ל-UPSALE לדגם 64KWH בסביבות 160 אש"ח, ולפי דעתי זה לא מחיר שווה לכל כיס, במיוחד שתם עידן של כסף חינם, פריים מינוס !

וכנראה שייקח עוד המון זמן עד שנראה עמדות בהספקים של 350kW ומעלה. 

תאמין לי 50-70KWH זמין ובכמות מספקת זה יותר חשוב מעמדה 350KWH, אבל גם זה לא יקרה בקצב מספקת, ואם אתה מגביל ל-80% DC ולא כל הזמן משתמש בזה, גם לא ישפיע על חיים של הסוללה, הבעיה אצל אנשים ללא יכולת טעינה איטית בריאה, טעינה יום יומית כזה יכול לקצר בשליש את מספר מחזור טעינה/פריקה של סוללה בגלל הטכנולוגיה של הסוללות הנוכחיות (לכן באותיות קטנות היצרנים רושמים שזה לא מומלץ), וזה כבר יכול להיות בעיה ותאמין לי יהיו סירובים של כיבוד אחריות כי טכנית אחרי 3-4 שנים הדגרדציה תהיה ממש קיצונית אם כל הזמן אתה מטעין רק ב-DC ויש לזה לוג במערכת !

הפריחה הנוכחית של הרכב החשמלי היא אכן רק בשל TCO, בהחלט ללא כל קשר לאיכות הסביבה אחרת בכלל הפתרון הנוכחי של רכב מבוסס סוללות הוא שגוי מיסודו. אבל, בסוף רוצים לחייב אותנו לנהוג רק בזה, כך שלא משנה מה זה פשוט יהיה ההיצע. לפחות לפי הכוונות הנוכחיות של מי ששולט ומחליט. 

תהיה רגוע, לפחות עד 2050 יכולים לרצות...אבל כמו שכבר כתבתי, נחזור לדיון הזה עוד כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 23 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אני קיבלתי החלטה לקנות חשמלי קודם כל כי יש לי אפשרות להטעין וזאת הדרך היחידה לז*** בחזרה את המדינה, וגם זה מצליח כי אני נוסע הרבה ועלות הגבוה מתקזז מול הוצאות שוטפות, ואני משוכנע שיהיו הרעות בשנים הבאות בתחום הזה, ותפסיק לצטט לי כתבות מעיתונים כדי לנסות לשכנע את עצמך שאתה מבין מה יהיה פה ב-2030, נחזור לדיון הזה עוד כמה שנים :mm_tongue

הסיבה שרוב האנשים עוברים לחשמליות היא כמו שאתה אומר כלכלית. אני זוכר אנשים שטענו בביטחון מלא שיהיה מס נסיעה ויעלו את אגרת הרישוי לחשמליות כבר יותר משלוש שנים! בינתיים מי שיכל להתקין עמדה טעינה פרטית ולא רכש חשמלית הפסיד בגדול.

למה אנשים עושים את כל ההתקנות המורכבות האלה של עמדות טעינה כמו ששלחתי בתמונות (ויש עוד הרבה שלא פירסמתי)? כי הם רוצים להצטרף לחגיגה עם עמדה פרטית שלהם ומבינים כמוך את המשמעות הכלכלית.

ובכיף סוגר איתך להיפגש ב-2030 ולראות מי צדק 😎

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, Gopher כתב:

הסיבה שרוב האנשים עוברים לחשמליות היא כמו שאתה אומר כלכלית. אני זוכר אנשים שטענו בביטחון מלא שיהיה מס נסיעה ויעלו את אגרת הרישוי לחשמליות כבר יותר משלוש שנים! בינתיים מי שיכל להתקין עמדה טעינה פרטית ולא רכש חשמלית הפסיד בגדול.

למה אנשים עושים את כל ההתקנות המורכבות האלה של עמדות טעינה כמו ששלחתי בתמונות (ויש עוד הרבה שלא פירסמתי)? כי הם רוצים להצטרף לחגיגה עם עמדה פרטית שלהם ומבינים כמוך את המשמעות הכלכלית.

ובכיף סוגר איתך להיפגש ב-2030 ולראות מי צדק 😎

מס הנסועה לא דחוף לממונים על הכנסות המדינה, כל עוד לא מדובר בכמות מכוניות משמעותית מתוך צי הרכב על הכבישים, לא נתח שוק ממכירות של רכב חדש; זה רחוק מלהיות הפסד משמעותי בינתיים, ויש שאלות של איך למדוד ולפי מה לשלם, האם רכב גדול יותר ישלם יותר פר ק״מ, מי יהיה פטור ואיך זה ישתלב עם מס הגודש שרוצים להטיל על גוש דן וכו׳. ייקח עוד שנתיים-שלוש לכל הפחות עד שזה יגיע, ואז יש סיכוי לא רע שאז זה בכלל יחול על כל כלי הרכב במדינה, במקום מס על דלק (זה למעשה הכי הוגן -- אין סיבה שהחישוב ייעשה באופן שונה לרכבים עם מערכות הנעה שונות).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...