Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

הסיבה שרוב האנשים עוברים לחשמליות היא כמו שאתה אומר כלכלית. אני זוכר אנשים שטענו בביטחון מלא שיהיה מס נסיעה ויעלו את אגרת הרישוי לחשמליות כבר יותר משלוש שנים! בינתיים מי שיכל להתקין עמדה טעינה פרטית ולא רכש חשמלית הפסיד בגדול.

למה אנשים עושים את כל ההתקנות המורכבות האלה של עמדות טעינה כמו ששלחתי בתמונות (ויש עוד הרבה שלא פירסמתי)? כי הם רוצים להצטרף לחגיגה עם עמדה פרטית שלהם ומבינים כמוך את המשמעות הכלכלית.

ובכיף סוגר איתך להיפגש ב-2030 ולראות מי צדק 😎

אחד הבעיות המרכזיות לנהל איתך דיון, זה בגלל שאתה יצרתה לעצמך איזה "בעוה" אין לי מושג מאיזה סיבה, אולי לדחוף נרטיב שלך סטייל בולשיט של "עולם ירוק", מחפש כל הזמן כל פיסת מידע של איזה פלוץ שזורק איזה אמירה הזויה שתומך בנרטיב שלך, או שאתה חושב שכל הרעש ברשתות החברתיות זה מייצג מה שקורה בחיים האמיתיים ?!
להבדיל ממך אני עוסק ומתפרנס מעולם האוטומוטיב, כדי שעוד 7 שנים אנשים יקנו רק רכבים חשמליים, כבר מעכשיו חייב לחלחל לתודעה של "עמך" המשמעות האמיתית איך להתנהל ביום יום איתם, ולא לדבר שחייב השקעה מאסיווית ודחיפה מצד הממשלה, שממש לא מעוניין בזה !
ואנחנו שנות אור מזה עדיין, אנשים שמבינים ויש להם אופציה לטעינה ביתית , רוב המוחלט לא מצליח להבין איך רכב ב-160-180 אש"ח יהיה יותר זול מאשר רכב ב-100 אש"ח, הרי אנשים עוד חיים בסרט שדיזל ( מזמן סולר הרבה יותר יקר מדלק שמחסל כל יתרון שעושה יותר ק"מ על ליטר מול בנזין לרוב, לא לדבר על עלויות תחזוקה גבוהות יותר) ולא לדבר על טימטום להסבה לגפ"מ !
כרגע זה ברמת שיח של "טרנד" קוריוז של שיחת סלון, שמעת ההוא בכמה סיפסר ברכב חשמלי שהזמין ?? טסלה זה גאדג'ט יקר, אמירה חברתית סטייל אייפון, אין שום קשר לכדאיות כלכלית במחירים הנוכחיים....יכולת טעינה חד/תלת פאזית של הרכב , איזה לוח/רשת חשמל יש לי האם זה בכלל אפשרי, מה זה AC/DC, מה זה אומר 1KWH או צריכה אנרגטית זה עדיין סינית ל-99% מהאוכלוסיה !
אולי דור הצעיר יותר פתוח ( לצערי להרבה נדפק המוח מרוב הרשתות החברתיות) אבל אין להם כסף למחירים של רכבים EV, ודור הישן אפילו אם מבינים ומוכנים לעבור אין להם תשתית להטענה ביתית, כמו רוב אוכלוסיית הארץ, וכבר היום לא משתלם להחזיק רכב חשמלי במיוחד אם אתה נוסע ממוצע ואם אתה צריך לשלם תאריף לא ביתי וזה יהיה יותר גרוע בהמשך (על זה אתה יכול לסמוך), ולא לדבר שהיום כשר הייצור מסה"כ ייצור מכוניות בעולם זה פחות מ-10% כולל HEV/MHEV/PHEV ( מעל 90 מיליון רכבים יוצרים כל שנה בעולם), איך בדיוק תוך פחות מ-10 שנים יהיה לך אפשרות לקנות רק רכב EV נקי :rofl:

בארץ החשמל זוווווווווווווול....באירופה עם מחירי אנרגיה רכב חשמלי ממש לא כדאי גם אחרי סיסבסוד של ממשלות, גם שם זה טרנד.
בקיצור אני החלטתי כי החישובים שלי מראים לי שכדאי, וכמו שרשמתי אשכרה יכול לתקן את הדגם שלי להבדיל מכל צ'נג צ'אנג צ'ונג , שזה הולך להיות עוד סרט בפני עצמו עוד כמה שנים שירתיע הרבה לקוחות פוטנציאליים !!
בקיצור נחזור עוד שנה שנתיים להתעדכן עם התקדמות של נרטיב שלך לקראת 2030, הרי יש הצהרות ברורות וכל הסימנים (שלך) תומכים בזה :mm_cool: 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 27.9.2022 בשעה 23:32, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אחד הבעיות המרכזיות לנהל איתך דיון, זה בגלל שאתה יצרתה לעצמך איזה "בעוה" אין לי מושג מאיזה סיבה, אולי לדחוף נרטיב שלך סטייל בולשיט של "עולם ירוק", מחפש כל הזמן כל פיסת מידע של איזה פלוץ שזורק איזה אמירה הזויה שתומך בנרטיב שלך, או שאתה חושב שכל הרעש ברשתות החברתיות זה מייצג מה שקורה בחיים האמיתיים ?!
להבדיל ממך אני עוסק ומתפרנס מעולם האוטומוטיב, כדי שעוד 7 שנים אנשים יקנו רק רכבים חשמליים, כבר מעכשיו חייב לחלחל לתודעה של "עמך" המשמעות האמיתית איך להתנהל ביום יום איתם, ולא לדבר שחייב השקעה מאסיווית ודחיפה מצד הממשלה, שממש לא מעוניין בזה !
ואנחנו שנות אור מזה עדיין, אנשים שמבינים ויש להם אופציה לטעינה ביתית , רוב המוחלט לא מצליח להבין איך רכב ב-160-180 אש"ח יהיה יותר זול מאשר רכב ב-100 אש"ח, הרי אנשים עוד חיים בסרט שדיזל ( מזמן סולר הרבה יותר יקר מדלק שמחסל כל יתרון שעושה יותר ק"מ על ליטר מול בנזין לרוב, לא לדבר על עלויות תחזוקה גבוהות יותר) ולא לדבר על טימטום להסבה לגפ"מ !
כרגע זה ברמת שיח של "טרנד" קוריוז של שיחת סלון, שמעת ההוא בכמה סיפסר ברכב חשמלי שהזמין ?? טסלה זה גאדג'ט יקר, אמירה חברתית סטייל אייפון, אין שום קשר לכדאיות כלכלית במחירים הנוכחיים....יכולת טעינה חד/תלת פאזית של הרכב , איזה לוח/רשת חשמל יש לי האם זה בכלל אפשרי, מה זה AC/DC, מה זה אומר 1KWH או צריכה אנרגטית זה עדיין סינית ל-99% מהאוכלוסיה !
אולי דור הצעיר יותר פתוח ( לצערי להרבה נדפק המוח מרוב הרשתות החברתיות) אבל אין להם כסף למחירים של רכבים EV, ודור הישן אפילו אם מבינים ומוכנים לעבור אין להם תשתית להטענה ביתית, כמו רוב אוכלוסיית הארץ, וכבר היום לא משתלם להחזיק רכב חשמלי במיוחד אם אתה נוסע ממוצע ואם אתה צריך לשלם תאריף לא ביתי וזה יהיה יותר גרוע בהמשך (על זה אתה יכול לסמוך), ולא לדבר שהיום כשר הייצור מסה"כ ייצור מכוניות בעולם זה פחות מ-10% כולל HEV/MHEV/PHEV ( מעל 90 מיליון רכבים יוצרים כל שנה בעולם), איך בדיוק תוך פחות מ-10 שנים יהיה לך אפשרות לקנות רק רכב EV נקי :rofl:

בארץ החשמל זוווווווווווווול....באירופה עם מחירי אנרגיה רכב חשמלי ממש לא כדאי גם אחרי סיסבסוד של ממשלות, גם שם זה טרנד.
בקיצור אני החלטתי כי החישובים שלי מראים לי שכדאי, וכמו שרשמתי אשכרה יכול לתקן את הדגם שלי להבדיל מכל צ'נג צ'אנג צ'ונג , שזה הולך להיות עוד סרט בפני עצמו עוד כמה שנים שירתיע הרבה לקוחות פוטנציאליים !!
בקיצור נחזור עוד שנה שנתיים להתעדכן עם התקדמות של נרטיב שלך לקראת 2030, הרי יש הצהרות ברורות וכל הסימנים (שלך) תומכים בזה :mm_cool: 

אני נוהג ברכב חשמלי ומכיר מעולה את תחום הרכב ככה שאם אתה חושב שאני ניזון רק מרשתות חברתיות ופירסומים באנטרנט, אתה טועה כאן בגדול חבר.

אף פעם לא טענתי שהמעבר לרכב חשמלי יהיה קצר ופשוט אלא ההיפך הוא הולך להיות מסובך ולהימשך לפחות עד 2035, אבל זה כבר נקבע ולא ע"י שנינו אלא ע"י יצרני הרכב המובילים שיפסיקו ליצר רכבים מזהמים עד 2030.

כפי שכתבתי משרדי הממשלה והרשויות בארץ מקדמים את הרכב החשמלי הרבה יותר ממה שציפיתי, וזה אפילו מפתיע אותי כי הייתי בהתחלה בגישה שלך. כמובן שאפשר לעשות יותר אבל קורים דברים חיוביים ובקצב די מהיר.

את ההבדל בין AC ל-DC או מה זה חשמל חד/תלת פאזי, 90% אחוז מהאנשים לא ידעו גם עוד עשר שנים וזה לא קשור בכלל לנושא שלנו 😁

מצטער להגיד לך, זה הזוי שאתה נוסע בעצמך ברכב חשמלי, מרוויח מזה המון כסף, נהנה מחווית נסיעה שלא תמצא ברכב מזהם, וכותב שזה לא משתלם לאנשים אחרים. אתה יודע טוב מאוד שלמי שיש אפשרות לעמדת טעינה פרטית זה מאוד משתלם. ממש לא ברורה לי מה המטרה שלך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם

נתקלתי היום בפרסום למונה צריכה חכם  לדירות/יחידות דיור 

image.thumb.png.4e3c70af3c2265e1adbb0566b0039251.png

אבל ביקור קצר באתר החברה  https://www.kapandrianet.co.il/  מציע פתרון גם לעמדות טעינה :  https://www.kapandrianet.co.il/page/תצוגת_טעינת_רכב_חשמלי

לטעמי זה אמור לתת מענה לכל המתלבטים בנושא עמדות בביניינים משותפים.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מצרף את הסכום לתשלום החודשי לועד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כנראה אתה לא בוועד, או שהתמזל מזלך לגור בבניין מסודר שבו כולם משלמים בזמן.

ברוב הבתים תמיד יש דייר או כמה סרבנים, שתמיד משלמים באיחור. עכשיו אתה מוסיף עוד מטלות על הוועד שיצטרך גם לנהל מעקב תשלומי חשמל.

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא בועד אבל מכיר מקרוב, דייר שלי השאיר לי חוב של אלפי שקלים לועד . אבל יש לא מעט דיירים ישרים שפשוט הוסיפו לתשלום החודשי עבור "חריגים" שבאחריותם.

אני מניח שמי שישים מונה פרטי כזה יהיה ישר מספיק לצרף את עלות השימוש שלו במשאב המשותף, לתשלום החודשי שלו.

aside אני מכיר גם ועד בית מיליטנטי שמצליח כל פעם לגבות הכל מכולם 😁 לפעמים יש הפתעות, וגם שכנות טובה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סתם בשביל הספורט, עשיתי עכשיו סיבוב ארוך במקום מגורי(כרכור). מקום שברובו יש אוכלוסיה מבוססת. והרבה בתי קרקע, או שכונות שיש בהם יחסית הרבה מקומות חניה בטבו.

בשכונה גדולה של צמודי קרקע, או בתים של 2/3 קומות, אבל לכולם חניה צמודה, ראיתי רק חשמלית אחת מכול המאות.

אצלי שאני גר בבניין של 7 קומות, והחניה שלנו מאוד מרווחת, ולכולם יש חניה או 2 בטבו, אין חשמלית, ב 2 בניניים השכנים עם אותן נתונים, ראיתי 2.

כמו כן לא ראיתי בכל האזור ממש מקומות מסודרים להטענה. חוץ מכמה תחנות דלק באזורים מסחריים, או ביגים. אבל שום דבר באזורים המגורים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

סתם בשביל הספורט, עשיתי עכשיו סיבוב ארוך במקום מגורי(כרכור). מקום שברובו יש אוכלוסיה מבוססת. והרבה בתי קרקע, או שכונות שיש בהם יחסית הרבה מקומות חניה בטבו.

בשכונה גדולה של צמודי קרקע, או בתים של 2/3 קומות, אבל לכולם חניה צמודה, ראיתי רק חשמלית אחת מכול המאות.

אצלי שאני גר בבניין של 7 קומות, והחניה שלנו מאוד מרווחת, ולכולם יש חניה או 2 בטבו, אין חשמלית, ב 2 בניניים השכנים עם אותן נתונים, ראיתי 2.

כמו כן לא ראיתי בכל האזור ממש מקומות מסודרים להטענה. חוץ מכמה תחנות דלק באזורים מסחריים, או ביגים. אבל שום דבר באזורים המגורים.

בפרדס חנה כרכור יש כרגע עמדות טעינה בתחנת טן ובביג.

הרשות המקומית שלך לא יצאה למכרז לעמדות טעינה ציבוריות, כמו למשל קיסריה הסמוכה שיש בה כמה עשרות עמדות טעינה ציבוריות.

זה שלא ראית כמעט רכבים חשמליים בשכונה של צמודי קרקע זה חבל. זאת בדיוק האוכלוסיה שיכולה להקים בקלות עמדות טעינה ולחסוך הרבה כסף.

עדין צריך לזכור שאנחנו רק בהתחלה של השינוי, אבל כבר מרגישים אותו. רק השבוע התחיל קמפיין גדול של PAZ CHARGE בכל המדיות: ערוצי טלוויזיה, יוטיוב ורשתות חברתיות, מה שאי אפשר היה בכלל לדמיין לפני שנה.

פורסם

בדיוק היום גם הסתובבתי בקיסריה, גם שם לא ראיתי כמעט רכבים חשמליים.

וזה רק מחזק את הדעה, שרכב חשמלי כרגע זה לבעלי הממון ובית פרטי, או מועצה חזקה ומתוקצבת.

יאריס 2005

פורסם
לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

בדיוק היום גם הסתובבתי בקיסריה, גם שם לא ראיתי כמעט רכבים חשמליים.

וזה רק מחזק את הדעה, שרכב חשמלי כרגע זה לבעלי הממון ובית פרטי, או מועצה חזקה ומתוקצבת.

תלוי באמת איפה מסתובבים, למשל בערים חזקות כלכלית כמו רעננה וכפר סבא או באזור הייטקיסטי כמו הרצליה פיתוח אתה תראה יחסית הרבה חשמליות.

עדיין השינוי לא חלחל לאוכלוסיות פחות מבוססות, אבל זה רק ענין של זמן עם הצפה של דגמים חשמליים חדשים ב-2023 ודגמים עממיים יותר כמו Leapmotor T03 עם מחיר של פחות מ-100K ש"ח. 

פורסם

פחות מ 100 אלף, ממש מבצע. אוכלוסיות פחות מבוססות,חושבות קודם על לשלם שכירות, וחוגים לילדים. 

עד שלא תהיה פה עמדות טעינה ברחוב, לכל מי שחונה בחוץ זה לא רלוונטי. נגיד שקניתי רכב חשמלי, ואני שוכר בית, כל תקופה שצריך לעבור מה אני יעשה,אם אני עובר למועצה שפחות משקיעה בזה. איפה אטעין?.

וכל מה שאתה כותב מחובר לאוכלוסיות ואזורים חזקים. את החלשים כרגיל שוכחים.

גרתי 5 שנים בנורווגיה, ואני יודע איך מדינה מתוקנת עם מחשבה לטווח ארוך מתארגנת למעבר לרכב חשמלי. אני כבר די בטוח שאסור למכור שם רכב בנזין חדש יותר, אבל, בנורווגיה יש תחבורה ציבורית מתקדמת שפועלת כל השבוע וגם כמעט כל הלילה.

יש מרחב אישי, ואין ספור הטבות לבעל רכב חשמלי, כבר 20 שנה. יש להם רכב חשמלי תוצרת נורווגיה עם 2 מקומות לשימוש עירוני, קטן יותר מסמרט.

אז לסמוך על המדיניות פרט'צ שיש פה בישראל, אני עדיין לא רואה את זה כרגע.

זה ישאר לטובת בעלי הממון ודירות הקרקע 

אם כל הכבוד לתחנות טעינה בתחנות הדלק.

יאריס 2005

פורסם (נערך)
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

פחות מ 100 אלף, ממש מבצע. אוכלוסיות פחות מבוססות,חושבות קודם על לשלם שכירות, וחוגים לילדים. 

עד שלא תהיה פה עמדות טעינה ברחוב, לכל מי שחונה בחוץ זה לא רלוונטי. נגיד שקניתי רכב חשמלי, ואני שוכר בית, כל תקופה שצריך לעבור מה אני יעשה,אם אני עובר למועצה שפחות משקיעה בזה. איפה אטעין?.

וכל מה שאתה כותב מחובר לאוכלוסיות ואזורים חזקים. את החלשים כרגיל שוכחים.

גרתי 5 שנים בנורווגיה, ואני יודע איך מדינה מתוקנת עם מחשבה לטווח ארוך מתארגנת למעבר לרכב חשמלי. אני כבר די בטוח שאסור למכור שם רכב בנזין חדש יותר, אבל, בנורווגיה יש תחבורה ציבורית מתקדמת שפועלת כל השבוע וגם כמעט כל הלילה.

יש מרחב אישי, ואין ספור הטבות לבעל רכב חשמלי, כבר 20 שנה. יש להם רכב חשמלי תוצרת נורווגיה עם 2 מקומות לשימוש עירוני, קטן יותר מסמרט.

אז לסמוך על המדיניות פרט'צ שיש פה בישראל, אני עדיין לא רואה את זה כרגע.

זה ישאר לטובת בעלי הממון ודירות הקרקע 

אם כל הכבוד לתחנות טעינה בתחנות הדלק.

נורווגיה זה בהחלט מודל לחיקוי מבחינתי, הלוואי והי ינו במצב שלהם. הממשלה והרשויות הרלונטיות בארץ יכלו לעשות הרבה יותר כדי לקדם את המהפכה החשמלית בארץ, אבל עדיין אנחנו במקום די טוב אפילו לעומת מדינות מתקדמות באירופה שהן לא נורווגיה.

בשנה האחרונה הייתה התפתחות משמעותית לעומת השנה שלפניה (חובת התקנת תשתית לעמדות טעינה החל מפברואר, הכפלה של פי שלושה של מספר החשמליות לעומת השנה שעברה, פריסה של עמדות טעינה בכל רחבי הארץ כולל תחנות הדלק וחברת פז שלוקחת את זה עוד כמה צעדים קדימה ועוד).

זה היה ברור מלכתחילה ששינוי כל כך משמעותי יהיה מורכב ויקח הרבה זמן, אבל בהתחשב בכל מה שקרה בשנה האחרונה לדעתי אנחנו במסלול הנכון.

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

ברוב הבניינים המשותפים שנבנו בארץ ב 20 השנים האחרונות יש חניות פרטיות בחניון המשותף.
רק הציבור הערבי שרובו מתגורר בבתים פרטיים מהווה כמעט 25% מתושבי המדינה, כך שביחד עם הבתים הפרטיים לרוב התושבים בארץ יש חניה פרטית ואין להם צורך במטענים ציבוריים בשימוש יום יומי.
ומכיוון שרוב האנשים לא עובדים בתור נהגי שליחויות בקו מטולה-אילת, אז רק בטיולים ארוכים מאוד שבהם נוסעים לצד השני של המדינה הם יצטרכו טעינה, משהו שלא עושים כל שבוע, הרוב עושים אולי פעם בכמה חודשים.

אז אמנם יש הרבה יוצאים מן הכלל, אבל לרוב האנשים בארץ לא צריכה להיות שום בעיה לעבור לרכב חשמלי כבר היום בלי להרגיש מגבלות משמעותיות מיוחדות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...