Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס השתכרות לשווי הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, LaCoco כתב:

אני נוסע ברכב ישן, מטופל אמנם ובמצב קוסמטי נהדר, אבל אקנובוקס ישן... אולי שווה 20,000 ביום בהיר וטוב. כל פעם שאני מגיע לעבודה ומחנה, אני פשוט לא יכול שלא לתהות אם בעלי הרכבים סביבי מרוויחים פי -3-4-5 ממני או פשוט מכלכלים את עצמם אחרת\בצורה פחות\יותר נבונה

בהייטק (ולא רק בהייטק, ברוב המגזרים בישראל זה ככה) רכב הוא לא בהכרח פונקציה של כמה הבן אדם מרוויח או כמה גבוה הוא יושב.

יש כאלה שמחליפים ג׳יפון חדש בחדש כל 3 שנים, יש כאלה שעדיין נוסעים על קורולה תכלת דהוי מחדל 2004 שקיבלו מתנה מההורים כשהיו סטודנטים, או על משהו שקנו מאחד ממגרשי חברות ליסינג.

אני למשל נתקלתי בכמה אנשים שלקחו רכב ליסינג, סיימו חוזה עליו, קנו אותו ועכשיו נוסעים בו עד שהוא יתפגר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, LaCoco כתב:

כל פעם שאני מגיע לעבודה ומחנה, אני פשוט לא יכול שלא לתהות אם בעלי הרכבים סביבי מרוויחים פי -3-4-5 ממני או פשוט מכלכלים את עצמם אחרת\בצורה פחות\יותר נבונה. 

מה אכפת לך? שכל אחד ינהל את ענייניו לפי שיקוליו. אתה לא יכול להבין מהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, LaCoco כתב:

אני נוסע ברכב ישן, מטופל אמנם ובמצב קוסמטי נהדר, אבל אקנובוקס ישן... אולי שווה 20,000 ביום בהיר וטוב. כל פעם שאני מגיע לעבודה ומחנה, אני פשוט לא יכול שלא לתהות אם בעלי הרכבים סביבי מרוויחים פי -3-4-5 ממני או פשוט מכלכלים את עצמם אחרת\בצורה פחות\יותר נבונה. או שאולי אני פשוט קמצן. <<< בדיוק!

אם אתה חושב שצריך להרוויח פי 3-4-5 יותר ממך כדי לנסוע באוטו שעולה יותר מ20 אלף כנראה שאתה, כמו שאבא של חבר טוב שלי נוהג לומר, "אבו גרדנה".

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ויש סתם מקרים(כמו שלי)שקניתי מאזדה 3 שהיית במחירון 100 אלף(בת שנתיים) 

אח שלי במקום להחזיר אותה לליסינג,מכר לי אותה באיזה 50% מהמחירון שלה. 

ואז יצא מצב שילד בן 18-19 שהתגייס נוהג על רכב של 100 אלף,אבל עלה לי 50 בערך,אולי פחות אני לא זוכר. 

זה היה ליפני 3-4 שנים בערך. 

או לקחת לאבא את הגיפ(שתכלס,הוא לא כזה יקר,אני חושב k250 הוא פשוט נראה יותר)ואז חושבים שאתה עשיר ואתה ממש לא. 

סהכ שליח וולט בן22 בלי שמץ מהחיים...

חבר שלי עם במוו סדרה 5 2.5 שקנה ב60 אלף,שם רמוס ושם סמלים של m5,במבט מהצד נראה רכב של חצי מיליון. 

אחד הרכבים היותר מרשימים על הכביש,והוא ברמן שלא תמיד קם למשמרת.

היה לי מיאטה שעבדתי בתחנת דלק...

עבדתי במועדפת בתחנת דלק,בעיקר בחורף בתקופת הצבא. 

יצא לי לראות A7 חדשות,גיפים מרצדס וכו עם סירובי אשראי בכל הכרטיסים,ומלאו דלק בכמה עשרות שקלים. 

ויצא לי לראות רכבים ב30-40 אלף,עם נהגים שדברו בטלפון על עסקאות של מיליונים.(נדיר,אבל קרה כמה פעמים)

מספיק לעשות סיבוב בקיבוצים יקרים(אני שליח ויש המון משלוחים לקיבוצים עשירים)90% מהרכבים שם זה רכבים רגילים. 

דווקא בשכונות שהם מעמד בניים פלוס,יש רכבים יקרים בחניות. 

אז אין שום קשר בן הרכב לבן הכנסה של בן אדם. 

מלבד רכבי-על שזה כבר כן אומר. 

לא מבין למה אנשים עדיין חושבים שרכב אומר משהו על מצב כלכלי כל עוד זה לא גרוטעה שלא בטוחים שהיא תניע בבוקר.(כי זה לא כיף לאף אחד)

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, Ido12 כתב:

דווקא בשכונות שהם מעמד בניים פלוס,יש רכבים יקרים בחניות. 

אני לא יודע באיזה שכונות מעמד ביניים פלוס אתה מסתובב,

אבל הסתובבתי בכאלו ואני גר בשכונה כזו בעצמי, רכבים סטנדרטיים לגמרי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש עוד המון פרמטרים שמשפיעים על מחיר/ערך הרכב שיש לבן אדם , וזה לא תלוי רק במשכורת החודשית שלו.

לי לדוגמא אין הון עצמי בכלל , אני ואשתי מרוויחים ביחד פחות ממה שאתה מרוויח (אנחנו זוג+1) , וטכנית אף אחד לא ימנע ממני עכשיו לרכוש רכב ב100 אלף ש"ח במימון מלא , אולי קצת עזרה מההורים. פשוט כנראה התנאים של ההלוואה יהיו גרועים מאד וזה יכביד מאד על ההוצאות החודשיות שגם ככה מתקשים לעמוד בהם.

אם זאת , רוב האנשים שנוסעים ברכב ישן ואינם מחליפים אותו שנים רבות (נגיד משנתון 2009 ומטה) , ברוב המקרים, סביר להניח לא יהיו מאלו שמרוויחים יפה.

פורסם

להרבה אנשים יש שיקולים נוספים שכרגע אותך לא מעניינים בנקודה הזו של החיים.

למשל, ברגע שיש לך משפחה וילדים אז צריך רכב שהספסל האחורי מספיק מרווח לדחוף 3 ילדים, צריך רכב ביטיחותי (זה לא רק אתה יותר, ויש הבדלים ענקים בין רכבים ישנים לחדשים) צריך תא מטען שיכול להכיל עגלה ואת כל השטויות של הילדים וכו..

לכן גם אם המשכורת שלך נמוכה יותר כנראה שתקנה רכב יקר יותר שישרת את הצרכים שלך.

טסלה 3 2022

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שאלה משעשעת.

לדעתי אתה חושב בכיוון הלא נכון, במקום לשאול איזה רכב מתאים למי שרמת ההכנסות שלו x, צריך לשאול אם אני רוצה רכב שיעשה a/b/c, רמת ההכנסה שלי x ונשאר לי y לצורך קניית ואחזקת רכב - מה האופציות שלי?

זה כמו שביל גייטס הולך עם שעון קסיו שעולה 200 שקל אבל רמת ההכנסה שלו מאפשרת שעון שעולה כמו דירה ברוטשילד.

הקשר בין רמת ההכנסה לרכב זה רק היכולת, לא הצרכים. ואם אתה יכול לקנות, לא יודע, טרקטור מכסחת דשא אבל לא צריך, אין סיבה שתקנה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 1.11.2022 בשעה 13:13, Moshe c כתב:

המשכורת לא אמורה להוות שיקול כלכלי, ההון העצמי הכללי דווקא כן. העניין הוא שרוב האוכלוסיה לא עושה חשבון כלכלי לכל דבר אלא תחשיב של הנאה מול הוצאה ולא עלות מול תועלת כלכלית. 

בניגוד למשה, אני לגמרי עם פות"ש. ממשפט הפתיחה כאן הייתי מוחק "לא".  

רכב זו הוצאה שוטפת, וההוצאה על רכב לגמרי צריכה להיות פונקציה של תזרים התשלומים שלך. ולא לגעת בהון, אם יש, רכב זו הוצאה ולא השקעה הונית. 

רכב צריך לתקצב כמו כל הוצאה שוטפת. זה כמו שתשאל: כמה להוציא על אוכל? על בגדים? -- ברור שזה תלוי בהעדפות של כל אחד. אצלי למשל ההוצאה על מזון גבוהה מאוד ביחס למשקי בית אחרים, על ביגוד כמעט לא קיימת, על רכב - תלוי בתקופה (אני מחליף בתדירות די גבוהה).  חבר שלי מוציא חצי משכורת על בילויים ונסיעות, אפס על רכב. לכן הדבר הרציונלי זה לבנות לך תקציב חודשי, כמה אתה מכניס כמה מוציא, איפה הרכב בסולם ההעדפות שלך, ובהחלט לתמחר את ההוצאה ביחס למשכורת ולשאר ההוצאות. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לא חושב שצריך להיות שום יחס בין הדברים, קונה את מה שצריך ורוצה בלי להסתכל על אחרים. אני יכול להרשות לעצמי רכב מאוד יקר, אבל למה? בשביל לנסוע בפקקים פעמיים בשבוע ולפחד לחנות ליד אחרים אני מסתדר יפה עם הc1 שלי. גם מי שאוהב מכוניות לא צריך להוציא ישר את ה180 אלף שהוא מסוגל, כי אפשר להנות מאוד מאוטו מיוחד ישן ב40 אלף שקל. או ישן מאוד לא פרקטי וזול + חדש זול (זה מה שאני עושה).

כל אחד צריך כסף, במיוחד אם מתכוון לקנות לעצמו בית מתישהו, ואין סיבה להוציא 180 אלף אם ב50 אלף אתה מרוצה.

אם החלום שלך עם מכוניות זה דווקא דווקא לנסוע במשהו שיש לו ירידת ערך מטורפת וזה כל האהבה שלך למכוניות אז לך על זה, אבל נראה לי רכב פרוייקט זול יספק את רוב אוהבי המכוניות, ורכב יום יומי ב40 אלף גם יספק את הצרכים היומיומיים של כל ישראלי כמעט.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כיום לא ניתן לדעת מה ההכנסה וההון של בעלי הרכבים, זה תלוי אופי. 

רכב זו הוצאה. אפשר להוציא פחות ואפשר יותר, כל אחד וההסברים / תירוצים שהוא מספק / מתרץ לעצמו. 

לדעתי, אם מעוניינים לרכוש רכב מעל סכום בסיסי של 30,000₪ בערך, השיקול צריך להיות רחב יותר מהשכר וצריך לכלול גם את ההון העצמי כלומר, אם יש דירה, המשכנתא שנלקחה אם בכלל, חיסכון בצד ליום סגריר וכו'. הגישה הרווחת היום היא אכול ושתו כי מחר נמות.

אני לא נגד רכישת רכב בעלות גבוהה, אני רק חושב שקודם צריך לדאוג ללחם לפני שרוכשים עוגה.

גובה החוב הממוצע למשק בית רק עולה עם השנים והגיע למימדים עצומים. לרוב זה כדי לפאר את עמוד הפייסבוק / אינסטגרם ולדעתי זו גישה לא נכונה וילדותית. 

פורסם (נערך)

לפני 35 דקות, Moshe c כתב:

כיום לא ניתן לדעת מה ההכנסה וההון של בעלי הרכבים, זה תלוי אופי. 

רכב זו הוצאה. אפשר להוציא פחות ואפשר יותר, כל אחד וההסברים / תירוצים שהוא מספק / מתרץ לעצמו. 

לדעתי, אם מעוניינים לרכוש רכב מעל סכום בסיסי של 30,000₪ בערך, השיקול צריך להיות רחב יותר מהשכר וצריך לכלול גם את ההון העצמי כלומר, אם יש דירה, המשכנתא שנלקחה אם בכלל, חיסכון בצד ליום סגריר וכו'. הגישה הרווחת היום היא אכול ושתו כי מחר נמות.

אני לא נגד רכישת רכב בעלות גבוהה, אני רק חושב שקודם צריך לדאוג ללחם לפני שרוכשים עוגה.

גובה החוב הממוצע למשק בית רק עולה עם השנים והגיע למימדים עצומים. לרוב זה כדי לפאר את עמוד הפייסבוק / אינסטגרם ולדעתי זו גישה לא נכונה וילדותית. 

זה נכון.. אבל לדעתי יש עוד דבר שצריך לקחת בחשבון..

לא תמיד רכב זול - באמת עולה זול ולא תמיד רכב יקר - עולה יקר.

אסביר. 

אני לדוגמא חושב שהרכב שאני אמור להחזיק בהתאם להכנסות הינו סביב 40 אלף שח.

מצד שני, אני נוסע כ3500 קמ בחודש.

אז באמת קניתי רכב ב35, אבל היה עולה לי דלק כ2000 שח בחודש.

אז החלפתי לרכב חשמלי.. נכון שהרכב עצמו עלה לי כ140 אלף שח, אבל מצד שני יוצא לי חשמל בחודש כ300 שח. מה שאומר שאת המימון על הרכב אני משלם במקום לשלם דלק ונשאר עוד עם עודף..

לדעתי המשוואה אמורה להיות כך:

מחיר הרכב + דלק + ביטוח + בלאי ותחזוקה - פר חודשי.

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 10 דקות, המהיר הזהיר כתב:

זה נכון.. אבל לדעתי יש עוד דבר שצריך לקחת בחשבון..

לא תמיד רכב זול - באמת עולה זול ולא תמיד רכב יקר - עולה יקר.

אסביר. 

אני לדוגמא חושב שהרכב שאני אמור להחזיק בהתאם להכנסות הינו סביב 40 אלף שח.

מצד שני, אני נוסע כ3500 קמ בחודש.

אז באמת קניתי רכב ב35, אבל היה עולה לי דלק כ2000 שח בחודש.

אז החלפתי לרכב חשמלי.. נכון שהרכב עצמו עלה לי כ140 אלף שח, אבל מצד שני יוצא לי חשמל בחודש כ300 שח. מה שאומר שאת המימון על הרכב אני משלם במקום לשלם דלק ונשאר עוד עם עודף..

לדעתי המשוואה אמורה להיות כך:

מחיר הרכב + דלק + ביטוח + בלאי ותחזוקה - פר חודשי.

כמובן שמה שכתבתי היה כדוגמא לנהג הממוצע ויש לכאן ולכאן. 

אם כבר אתה עורך חשבון, תשקלל גם ירידת ערך ולא רק ריבית אלטרנטיבית / הוצאות מימון, והרגל לרכב ברמה מסויימת. כי גם אם הרגלי הנסיעה ישתנו, קל להשתדרג קשה מאוד לשנמך. 

בנוסף, הוצאות מימון משמע שיש הלוואה ובמקרה של רצון לרכוש דירה, הסכום יורד מיכולת ההחזר החודשי וכפועל יוצא פוגע ביכולת לרכוש דירה. 

• אהבתי 1
פורסם

צריך לקחת בחשבון גם את הערך במכירה. 

אפילו רכב חדש בעלות 110,000 ש"ח (סופרמיני), יהיה שווה אחרי 7 שנים נניח.. 45,000 ש"ח? 

בסופו של דבר זה מסתכם בהוצאה של 800 ש"ח לחודש על ירידת ערך. 

כיוון שעל כל רכב בשימוש ממוצע מוציאים גם ככה בסביבות 1,500-2,000 ש"ח בחודש (דלק + טיפולים + ביטוח + טסט), וברכב משומש ו"זול" נכנסים גם הוצאות תיקונים, לא בטוח שההבדל כל כך משמעותי. וכמו שכבר כתבו כאן, היברידי/חשמלי עשוי לקצץ משמעותית גם בסכום הזה. 

לפעמים הזול עולה ביוקר...

• תוכן חדש...