Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס השתכרות לשווי הרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי הפרמטר הגרוע ביותר לבחירת רכב (מאלף סיבות שונות), ובכל זאת אשאל... מה לדעתכם צריך להיות מינימום\מקסימום שווי הרכב של רווק בעל הוצאות מינימליות עם משכורת בטווח של 20 - 25 אלף ברוטו?

אולי אם יש לכם דוגמאות אחרות, גם יכול להיות מעניין לשמוע.

פורסם (נערך)

שאלה קצת פשטנית.

נתחיל בכך שהרעיון הבסיסי שמאחורי השאלה נכון - כיצד להתאים את הרכב ליכולת הכלכלית. אבל יש כמה הערות:

1. צריך לחשוב על הצרכים - האם מדובר ברווק שמשתמש ברכב לנסיעה מהבית לעבודה וחזרה 15 ק"מ ביום ויוצא פעם בשבוע, או שהוא גומע 500 ק"מ בשבוע? האם הוא נוסע בעיר ונלחם כל הזמן על חניה או שהוא זקוק דווקא לרכב שימתודד היטב בכביש המהיר? האם המטען שלו הוא תיק מסמכים או שהוא מחזיק ארגזי כלים? כל אלה קובעים את הסוג הרכב זלו הוא זקוק, ובהתאם לכך גם את עלויות האחזקה.

2. מה התחזית של אותו אדם? האם מדובר בסטודנט בן 22 חופשי ומאושר או שהוא בן 30 והקמת משפחה נראית איפה שהוא באופק? בחירת הרכב צריכה להתבסס לא רק על צרכים עכשוויים אלא גם עתידיים. הרי אם ירכוש כעת רכב מיני ובעוד שנה יצטרך להשתדרג מדובר בהפסד כספי כזה או אחר.

3. מה מצבו הכלכלי הכולל, כעת ובטווח התחזית? האם יש חסכונות, האם יש הוצאות גדולות או צפי להן, כגון דיור\הקמת משפחה\הקמת עסק? ומצד שני, לא רק מה ההכנסות השוטפות אלא גם מה ההוצאות השוטפות. אם אותו אדם עדיין חי בבית ההורים וחוסך 10,000 ש"ח בחודש (שמהם הוא מוכן להוציא חלק על החזר הלוואה לרכישת רכב) או האם הוא שוכר דירה בצנטרום של הפיילה ובקושי מצליח לאזן את תקציבו? האם יש לו חסכונות של כמה  מאות אלפי ש"ח או שמא רכישת הרכב תאפס את חשבון הבנק שלו? שוב - אלה מצבים שונים לחלוטין שגוררים תשובות שונות לגמרי לשאלה שנשאלה.

אז, פות"ש, כאשר אתה מתכוון לרכוש רכב נסה לחשוב בטווח קצת יותר גדול - מה הסכומים שיש בידך כעת, מה קצב החסכון שלך, ומצד שני - מה הצרכים והיכולות הנוכחיים והעתידיים שלך.

ועוד דבר, פות"ש - החשיבה הזו נכונה גם לגבי כל הוצאה אחרת - מקניית מזון (כן - האם אתה בוחר בהמבורגר של שופרסל או בואגיו של איציק הגדול) - ועד רכישת דירה - כל הוצאה, קטנה כגדולה, משפיעה על המאזן שלך. ולא פחות חשוב - סדר העדיפויות האישי שלך. האם במסגרת התקציב שלך חשוב לך רכב נאה, או שמבחינתך כל מה שאתה צריך זה משהו שנוסע, מביא אותך לעבודה באמינות ובטיחות ולא מרתיע את הבנות, או שחשוב לך רכב נוצץ עם הסמל הנכון בחזית - מול צרכים (קיימים או עתידיים) שנמצאים פחות יותר גבוה בסולם העדיפויות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 8
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין דבר כזה.

אנשים לא בהכרח חיים רק ממשכורת, ולכל אחד יש את ההעדפות שלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מינימום - 0, לא להחזיק רכב בכלל או להשתמש ברכב של ההורים אם אתה עדיין גר איתם.

מקסימום - לשרוף גם יותר מהמשכורת שלך איכשהו (וזה קשה) עם הלוואה ענקית על איזו S קלאס חדשה או משהו בסגנון.

אין מספר מוגדר, אתה קודם כל צריך להחליט מה חשוב לך ברכב וכמה אתה רוצה להוציא על רכישה והוצאות מסביב (תחזוקה, דלק, בלת"מים, ביטוח וכו') ולפי זה אפשר להתכוונן גם אם תצטרך המלצות. לפי המשכורות אני משער שמדובר במשרת פיתוח ראשונה, אבל אולי יש עוד תחומים שיש בהם מספרים כאלו.

אני יכול להגיד לך שאני עובד בסטארטאפ ולהרבה אנשים יש מכוניות לא יקרות, לא רכבי חברה.

המנכ"ל נוסע ב-CX5, ראשי צוותים נוסעים באוריס היברידית, טוסון, איביזה ועוד. גם בעלי תפקידים לא נוסעים במכוניות יוקרה אלא מכוניות עממיות (מאזדה CX5, קיה ספורטאז' וכדומה).

מצד שני אני "רק" מפתח ויש לי קורולה היברידית בת כמה חודשים. אז כמו שאתה מבין אין פה באמת חוק כמה צריך להוציא על הרכב. זה כל אחד ומה שנראה לו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לדעתי,לא קשור למשכורת.

יש רכבים יקרים שהם החלטה כלכלית מעולה לקנייה.(מיאטה,ברז)ירידת ערך כמעט אפסית,לפעמים עליית ערך,תלוי בתקופות. 

מיני קופר 2.0 ידנית גם יהיה מעולה.

מיאטה משומשת ב160 אלף עדיפה כלכלית מאשר 208 חדשה. 

זה תלוי מה קונים. 

יהיה הרבה יותר קל להגיד איזה רכב אתה רוצה. 

מיאטה אין לי בעיה לקנות ב150 אלף,זה כסף שיחזור במלואו במכירה.(או כמו במיאטה הקודמת,נהנתי שנה,מכרתי ביותר,0 תחזוקה) 

גיפון משפחתי חדש אני ממש לא אקנה,בגלל הירידת ערך. 

גיפ רנלגר 2012-14 ב160 אלף,כן. 

זה תלוי....

עריכה אחרונה על ידי Ido12
פורסם

המשכורת לא אמורה להוות שיקול כלכלי, ההון העצמי הכללי דווקא כן. העניין הוא שרוב האוכלוסיה לא עושה חשבון כלכלי לכל דבר אלא תחשיב של הנאה מול הוצאה ולא עלות מול תועלת כלכלית. 

פורסם
לפני 11 שעות, LaCoco כתב:

אולי הפרמטר הגרוע ביותר לבחירת רכב (מאלף סיבות שונות), ובכל זאת אשאל... מה לדעתכם צריך להיות מינימום\מקסימום שווי הרכב של רווק בעל הוצאות מינימליות עם משכורת בטווח של 20 - 25 אלף ברוטו?

אולי אם יש לכם דוגמאות אחרות, גם יכול להיות מעניין לשמוע.

אין כאן נוסחה קבועה.

אם פוטנציאל ההשתכרות שלך יהיה למשל 50-55 ברוטו עוד 10 שנים, זה משהו אחד. אם תישאר עם אותה המשכורת, זה משהו אחר. תלוי אם יש לך דירה בלי משכנתא או שמתישהו תרצה לקנות או לחלופין לשלם שכירות כל החיים. יש עוד מלא משתנים אבל אם אתה רוצה לשמוע כיוון כללי...

בגדול, במשכורת שציינת, הייתי אומר:

1. רכב ב-150K אם חסכת כ-300K בצד. השאר להשקעה.

2. רכב ב-50K אם חסכת כ-100K בצד. השאר להשקעה.

3. אם חסכת 700K עדיין רכב בלא יותר מ-150K (במשכורת שציינת).

4. ואם לא חסכת? אז תתחיל לחסוך.

לא לשכוח לחזור ולעדכן פה על הרכישה 😘

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מינימום 15,329.12 ₪

מקסימום 233,111.11 ₪

החישוב מבוסס על תאוריה אסטרולוגית לא פשוטה לכן לא יכול לפרט

• מצחיק 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Ido12 כתב:

מיאטה משומשת ב160 אלף עדיפה כלכלית מאשר 208 חדשה. 

כן רק שב208 חדשה תוכל לנסוע בכיף לכל מקום בלי שיכאב לך הראש והגב בסוף הנסיעה, וגם תוכל לקחת יותר מתיק אוכל איתך 😄

כמובן שעל חווית הנהיגה אני לא מדבר.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

שאלה קצת פשטנית.

נתחיל בכך שהרעיון הבסיסי שמאחורי השאלה נכון - כיצד להתאים את הרכב ליכולת הכלכלית. אבל יש כמה הערות:

1. צריך לחשוב על הצרכים - האם מדובר ברווק שמשתמש ברכב לנסיעה מהבית לעבודה וחזרה 15 ק"מ ביום ויוצא פעם בשבוע, או שהוא גומע 500 ק"מ בשבוע? האם הוא נוסע בעיר ונלחם כל הזמן על חניה או שהוא זקוק דווקא לרכב שימתודד היטב בכביש המהיר? האם המטען שלו הוא תיק מסמכים או שהוא מחזיק ארגזי כלים? כל אלה קובעים את הסוג הרכב זלו הוא זקוק, ובהתאם לכך גם את עלויות האחזקה.

2. מה התחזית של אותו אדם? האם מדובר בסטודנט בן 22 חופשי ומאושר או שהוא בן 30 והקמת משפחה נראית איפה שהוא באופק? בחירת הרכב צריכה להתבסס לא רק על צרכים עכשוויים אלא גם עתידיים. הרי אם ירכוש כעת רכב מיני ובעוד שנה יצטרך להשתדרג מדובר בהפסד כספי כזה או אחר.

3. מה מצבו הכלכלי הכולל, כעת ובטווח התחזית? האם יש חסכונות, האם יש הוצאות גדולות או צפי להן, כגון דיור\הקמת משפחה\הקמת עסק? ומצד שני, לא רק מה ההכנסות השוטפות אלא גם מה ההוצאות השוטפות. אם אותו אדם עדיין חי בבית ההורים וחוסך 10,000 ש"ח בחודש (שמהם הוא מוכן להוציא חלק על החזר הלוואה לרכישת רכב) או האם הוא שוכר דירה בצנטרום של הפיילה ובקושי מצליח לאזן את תקציבו? האם יש לו חסכונות של כמה  מאות אלפי ש"ח או שמא רכישת הרכב תאפס את חשבון הבנק שלו? שוב - אלה מצבים שונים לחלוטין שגוררים תשובות שונות לגמרי לשאלה שנשאלה.

אז, פות"ש, כאשר אתה מתכוון לרכוש רכב נסה לחשוב בטווח קצת יותר גדול - מה הסכומים שיש בידך כעת, מה קצב החסכון שלך, ומצד שני - מה הצרכים והיכולות הנוכחיים והעתידיים שלך.

ועוד דבר, פות"ש - החשיבה הזו נכונה גם לגבי כל הוצאה אחרת - מקניית מזון (כן - האם אתה בוחר בהמבורגר של שופרסל או בואגיו של איציק הגדול) - ועד רכישת דירה - כל הוצאה, קטנה כגדולה, משפיעה על המאזן שלך. ולא פחות חשוב - סדר העדיפויות האישי שלך. האם במסגרת התקציב שלך חשוב לך רכב נאה, או שמבחינתך כל מה שאתה צריך זה משהו שנוסע, מביא אותך לעבודה באמינות ובטיחות ולא מרתיע את הבנות, או שחשוב לך רכב נוצץ עם הסמל הנכון בחזית - מול צרכים (קיימים או עתידיים) שנמצאים פחות יותר גבוה בסולם העדיפויות.

אוקיי, אז לצורך העניין:

1. נסועה נמוכה, 4-5 ימים בשבוע למשרד - קרוב ביותר. נסיעה בין עירונית (טכנית), אבל למעשה דומה לנסיעה עירונית קצרה.

פעם בשבוע-שבועיים נסיעה של 50 - 100 ק"מ סך הכל. גם זה לא תמיד.

אדם יחסית מינימליסטי - לא משנע דבר ברכב מלבד לפטופ בקייס.

2. אמצע שנות ה-20. ללא תכניות קונקרטיות למשפחה בטווח הנראה לעין.

3. חסכונות של כחצי מיליון ש"ח (עם תכנית סמי-קונקרטית לרכישת בית [לא בישראל] עם ההון הקיים), הוצאות נמוכות ביותר על גבול הלא קיימות - מגורים ביחידת דיור של ההורים חינם. אוכל כמו הומלס ולא קונה לעצמי כמעט כלום. [לצערי] לא מטייל או מבלה ממש לאחרונה.

4. חשוב לציין, בתכנית לעזוב את ישראל בתוך ה-2-3 שנים הקרובות.

אציין שצפיתי בדיוק רב יחסית את מה שכולם כתבו כאן. שאלתי שאלה טיפשית ביותר. ביודעין. אבל אסביר מהיכן היא נבעה, מה היתה הכוונה, ואילו תשובות רציתי לקבל.

אני נוסע ברכב ישן, מטופל אמנם ובמצב קוסמטי נהדר, אבל אקנובוקס ישן... אולי שווה 20,000 ביום בהיר וטוב. כל פעם שאני מגיע לעבודה ומחנה, אני פשוט לא יכול שלא לתהות אם בעלי הרכבים סביבי מרוויחים פי -3-4-5 ממני או פשוט מכלכלים את עצמם אחרת\בצורה פחות\יותר נבונה. או שאולי אני פשוט קמצן. אני יודע בוודאות שיש רבים שם עם נסועה דומה לשלי פחות או יותר ועם הרבה יותר הוצאות ממני. אני גם כמובן יודע שיש אנשים שם שמרוויחים כמה סדרי גודל טובים ונחמדים מעלי, למשל המנכ"ל שלנו עם 2~ מיליון דולר בשנה אחרי מסי חברה (בעיקר ממניות), הוא נוהג ברכב נחמד מאוד, לא אציין מה. אבל הוא יוצא דופן בהחלט. אני מדבר על הכלל. יש מאות רכבים בחניה.

כשאני מחנה ומסתכל מסביב, שווי הרכב שלי הוא באחוזון התחתון. וזה לא באמת מפריע לי מבחינת חזות, אני פשוט סקרן. טוב, אולי קצת גם מפריע מבחינת חזות. האם אני "אמור" לקנות רכב יקר יותר?

ציפיתי פשוט לכמה דוגמאות... למשל, אני מרוויח X, זה מה שאני עושה, זה כמה שאני נוסע, וכו'.

במחשבה לאחור, אולי הייתי צריך לנסח אחרת.

פורסם

אם אתה מתכוון לעזוב את ישראל בשנתיים שלוש הקרובות, הכי כלכלי להשאר עם מה שיש לך ולהשקיע מה שתחסוך במעבר. לאיפה עובר?

זה רילוקיישן? או מעבר קבע.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

כן, זה ברור. לא בתכנית להשקיע ברכב חדש כרגע. בעיקר דיון תיאורטי. סליחה שלא הייתי גלוי בנדון מלכתחילה.

אני חוזר לארה"ב - לקביעות.

כנראה שאוכל להחזיק במשרה שלי גם שם, אבל טרם דיברתי עם הבוס, וגם אני בכלל מחפש אפיקים אחרים אז אין לי כל כך מה להפסיד, למרות שלהמשיך לתקופה יתן נחיתה רכה יותר. אז אולי אפשר גם לכנות זאת רילוקיישן. אולי, אבל לא ממש. התפקיד שלי הוא מנהל פרוייקטים של מרקטינג בחברה.

עריכה: בארה"ב, אני כנראה ארכוש סדאן חשמלי כלשהי. רק כמה חבל שעליית המחירים לא מפסיקה ובד בבד כל השקעותי במצב... עדיף לא לדבר על זה.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

לעניות דעתי רכב קונים עם הלב ומחליטים עם השכל..

אסביר.

אם אני בחור בן 20 שמכניס לצורך העיניין כ10 אלף נטו, עכשיו אני מאוד מאוד אוהב רכבים, זה אהבה מגיל צעיר וכו',

אין לי הוצאת כאני חי עם ההורים, קונה דברים בקטנה ובא נאמר שסך כל ההוצאות שלי בחודש לא עוברים את ה2000 שח גג..

5000 אני חוסך כל חודש בצד,

נשאר לי 3000 שח בחודש לרכב..

בסכום כזה אני יכול להרשות לעצמי רכב עד 180 אלף שח פחות או יותר, במימון כמובן.

אם אני אוהב רכבים אז אני אקנה ב180, אבל אם אני רק מחפש להגיע מהבית לעבודה ורכב לא ממש מעניין אותי, אז אקנה את מה שאני צריך נטו..

לדוג' נסועה של כ400 קמ בחודש, אקנה רכב סופרמיני סביב 20 אלף שח ואסגור בזה סיפור.

תכלס אני רואה רכב כתחביב וגם צורך.

מקווה שהסברתי את עצמי.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני שעתיים, LaCoco כתב:

כל פעם שאני מגיע לעבודה ומחנה, אני פשוט לא יכול שלא לתהות אם בעלי הרכבים סביבי מרוויחים פי -3-4-5 ממני או פשוט מכלכלים את עצמם אחרת\בצורה פחות\יותר נבונה.

כשאני מחנה ומסתכל מסביב, שווי הרכב שלי הוא באחוזון התחתון. וזה לא באמת מפריע לי מבחינת חזות, אני פשוט סקרן. טוב, אולי קצת גם מפריע מבחינת חזות. האם אני "אמור" לקנות רכב יקר יותר?

מה אני אגיד בתור סטודנט? :) מחנים לידי רכבים 2022, 2023, חלקם כמובן של הורים/אחים, אבל גם לסטודנטים עם רכבים שבבעלותם יש רכבים ששווים לעניות דעתי יותר מ 40-50 אלף. 

אי אפשר לדעת מה הולך בתוך ניהול כלכלי של משפחות. אילו הנחות יש להם. אילו הלוואות הם לקחו. 

כששטפתי פעם אחת את הרכב בדיוק הגיע לשם איזה בחור בן 22 שהרגע קנה סיוויק ב 70 אלף. דיברנו קצת ובסוף הסביר לי שלקח הלוואה על 60 אלף כי ״אין מצב שלא יעבוד״ וזה כיף לנסוע ברכב חדש יחסית לבן 22. 

תשתדל להתמקד בלהיות מרוצה ממה שיש לך, כי יש כאלו שמקווים שתהיה להם את אותה אפשרות כמוך של להחזיק רכב :) 

Ford Fiesta 2014 Manual

• תוכן חדש...