Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב קדימה.. לקנות/לחכות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה 

אי אפשר להתעלם מהתהליכים והתנועות בתקופה האחרונה.. מחירי הרכב עולים ועולים. יד1 יד2 יד3 זה כבר ממש לא משנה. 

למה ככה? 

יש הרבה הסברים אפשריים לאירוע. 

אינפלציה- האם באמת? שיעור מדד המחירים והאינפלציה אכן עלו משמעותית, אבל איתם גם ההוצאות של היבואנים אמורים לעלות בסדר גודל סביר. למרות הסברה ניתן להבחין שאחוז הרווחיות של היבואנים על כל מסירה דווקא עלו ואף הכפילו את עצמם משנים קודמות. *מצורפת תמונה

Screenshot_20221124-083835_Chrome.thumb.jpg.dd0f19a27c900b1742f0a42a4364abe9.jpgאז לא בהכרח אינפלציית מחירים כגורם מרכזי. 

מכוניות חשמליות / משבר שבבים / מחיר הדלק שעולה בעולם / 

אלו מאפיינים מאקרו כלכליים שאמורים להקפיץ לכאורה את המחירים בכל העולם.. אך פחות כך הדבר.

וזה מביא אותי לבסיס של הבסיס.

מלאים.. כלומר.. היצע שנידון כאן בפורום רבות.

Screenshot_20221124_084807.thumb.jpg.a1d3409d9f266e0ebd49bc005cb7c12f.jpgקחו את עקומת ההיצע שמאלה, לא משנה אם בסיבוב או במקביל המחיר Pיעלה, בעוד כמות Q  המסירות תרד. 

פשוט נכון?

אז זה די קריטי.. 

אבל זה מביא אותי לחבר של היצע, הקו האדום, אנחנו - *ביקוש*. 

למה הביקוש עולה? למה הביקוש שמורכב גם מכמות - כמה אנשים רוצים מכונית חדשה , וגם מהמחיר - כמה שקלים אנשים היו מוכנים לשלם על מכונית חדשה .. נשאר יציב ועולה???

הרי מכונית שנוסעת ממקום למקום עם מזגן זה ממזמן כבר מוצר מאוד זול.. אך עדיין, זו שאלת השאלות על הצרכן הישראלי והיחס שלו לרכב בחניה או על הכביש. 

למה לחוץ לנו להחליף רכבים? "משתדרגים" 

ומה יוריד את המחירים אם בכלל? 

אולי נצביע ברגליים ובידיים. 

מה המשמעות של : " אני צריך להחליף את הרכב ואין מלאי" 

אנחנו צרכן בעייתי מאוד ביחס לעולם: 

*תמיד חוששים שלא ישאר לנו

*תמיד יש תחושה שיש חגיגה ואנחנו לא חלק ממנה (רכב חדש מפנק חשמלי משהו פצצה) 

*תמיד חשש מעליית המחיר (יש עכשיו מחיר השקה אז כדאי)

* אוהבים לקנות דברים בתשלומים, הלוואות וכו, בעיקר עם כסף שאין לנו

* אוהבים "קומבינות" (בוא נקנה רכב חדש נירשם ונמכור כשלא יהיה מלאי ברווח) ממש הפכנו לדילרים 😀 

שוק חופשי, הכל הגיוני בלי ביקורת חס וחלילה.

מה יכול לשנות את התמונה? 

הריבית שעולה עכשיו (מבאס מאוד) קצת מקררת את הלהבות בשוק, עסקאות הליסינג יעלו למעלה, הביקוש להלוואות טיפה ירד , אולי זה יגרום לנו לחשוב פעמיים. (לי זה כבר גרם) 

ולמה אני ממיין כאן את השכל. לא כי למדתי כלכלה, כי אני פשוט לא יודע אם לקנות או לחכות? 🤕 

פורסם

מה שיכול לשנות את התמונה זה חינוך כלכלי / צרכני מגיל צעיר אבל יותר מזה חינוך תרבותי.

העולם שבו אנחנו חיים הוא עולם שבו אחוז הולך וגדל מהאוכלוסייה עסוק בלבחון מה יש לאחר וברצון להשיג יותר ממנו וכמובן להראות את זה כי בלי להחצין, זה לא שווה דבר. לדעתי זה קשור לתרבות האינסטגרם, פייסבוק ודומיהם. 

לגבי המתנה. אם אתה יכול תמתין, אם אתה זקוק לרכב כעת תרכוש.

אף אחד לא יכול לדעת האם מחר המחירים ירדו או יעלו, תקבל דעות לכאן ולכאן. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...