Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם חושבים שלתכנן ולייצר רכב חשמלי יותר קשה מרכב בעירה פנימית?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, save כתב:

לא באמת מעניין פה זיהום. 

לכל ממשלה נורמלית בארץ, לשרים ולפקידים השונים, זיהום האוויר חייב להיות בראש מעייניהם.

לפי ארגון הבריאות העולמי מתים בארץ כ-2,500 איש כתוצאה מזיהום אוויר, מתוך זה כ-50% מיוחס לתחבורה. זה משהו שאפשר למנוע. לא חבל על חיי האדם ועל הסבל הנורא הנגרם מהמחלות הקשות?

פורסם

בתכלס זה יקפיץ את הזיהום שהתעשייה הזו עושה.

יצירת האנרגיה סך הכל תעבור לתחנות הכוח.
הזיהום שיווצר בתהליך בניית הסוללות הגדולות יקפיץ את הזיהום של התעשייה.

אחרי 7 שנים יראו אם זה באמת יתברר כירוק יותר.

• אהבתי 1
פורסם

גם בהנחה שהזיהום אכן יגדל 

מדובר כאן על הרחקה של מוקדי הזיהום, במקום רכבים מזהמים בשכונות מגורים 

המפעלים שמזהמים יישארו אבל הם יהיו באזורי תעשיה ומקומות לא מיושבים

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, רועי5 כתב:

יש כאן סחיפה לכיוון שהיום נראה מבטיח, העתיד הרבה פחות. ביום שבו הרוב ינהגו בכלי רכב חשמליים, בעיית זמן הטעינה והעדר אפשרות מעשית למרבית האוכלוסיה להטענה פרטית, יהפכו את התחבורה הפרטית לכאוס, זה בנוסף לעומס הבלתי נסבל בכבישים ייתר בכלל את התחבורה הפרטית. כלי רכב מבוססי חשמל הם בהחלט צעד נכון לעתיד נקי יותר, אבל הם צריכים להיות ציבוריים.

זה בדיוק החשש שהתחלתי איתו, מדינת ישראל, כל מה שמעניין את נבחרי הציבור שלנו זה הכסא שלהם. 

כמות עמדות הטעינה לא מספיק סקסית ולא משיגה מנדטים. אבל אל חשש, את המס על כל המכוניות הללו יעבירו מהר מאד.

ומסכים מאד שהתחבורה הציבורית צריכה לעבור חישמול. כמה שיותר מהר. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני כשעה, רועי5 כתב:

יש כאן סחיפה לכיוון שהיום נראה מבטיח, העתיד הרבה פחות. ביום שבו הרוב ינהגו בכלי רכב חשמליים, בעיית זמן הטעינה והעדר אפשרות מעשית למרבית האוכלוסיה להטענה פרטית, יהפכו את התחבורה הפרטית לכאוס, זה בנוסף לעומס הבלתי נסבל בכבישים ייתר בכלל את התחבורה הפרטית. כלי רכב מבוססי חשמל הם בהחלט צעד נכון לעתיד נקי יותר, אבל הם צריכים להיות ציבוריים.

זה בדיוק מה שאני לא מבין את כל ההתלהבות מרכבים חשמליים. שיהיה חשמלי, מימן, אטומי או מונע מדמעות של חדי קרן, who gives a s**t, בסופו של דבר זה עדיין עוד רכב פרטי טון פח ו4 גלגלים שנכנס לפול של הפקקים. התחשמלות זה מבורך אבל זה חייב לבוא עם וואחד רפורמה רובסטית של מערך התחב"צ פה, אחרת זה רק מוסיף לאנדרלמוסיה שכבר קיימת בכבישים כאן (שלא לדבר על בלגן הטעינות שילך פה)

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

בוא. מדובר על פאקינג פורד. מה שהם שכחו טסלה עוד לא למדו.

גם לא מדובר על חברה קטנה. אם הם טוענים שהם on track לעמוד במטרה שלהם, אני מאמין להם. בטח שלא אלמד אותם לייצר.

לטסלה לעומת זאת יש עוד המון מה ללמוד לגבי ייצור. אבל אני לא רוצה שזה יגרר לדיון על טסלה.

גם רצוי שטסלה לא ילמדו. יש הרבה סרטונים ברשת שמראים את יתרונות התכנון מאפס שטסלה עשתה מול תעשיות הרכב המסורתיות שמעתיקות מרכיבים מרכבי בנזין. הנה אחת:

• אהבתי 2
פורסם
לפני 29 דקות, Gopher כתב:

לכל ממשלה נורמלית בארץ, לשרים ולפקידים השונים, זיהום האוויר חייב להיות בראש מעייניהם.

לפי ארגון הבריאות העולמי מתים בארץ כ-2,500 איש כתוצאה מזיהום אוויר, מתוך זה כ-50% מיוחס לתחבורה. זה משהו שאפשר למנוע. לא חבל על חיי האדם ועל הסבל הנורא הנגרם מהמחלות הקשות?

אתה מדבר על תמותה עודפת אני מניח?

או שמדובר ב-2,500 איש שהיו ממשיכים לחיות לנצח אם כולם היו נוהגים בטסלה?

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Lior_Django כתב:

בתכלס זה יקפיץ את הזיהום שהתעשייה הזו עושה.

יצירת האנרגיה סך הכל תעבור לתחנות הכוח.
הזיהום שיווצר בתהליך בניית הסוללות הגדולות יקפיץ את הזיהום של התעשייה.

אחרי 7 שנים יראו אם זה באמת יתברר כירוק יותר.

ברוב הערים בישראל מעל 80%-90% מפליטת הזיהום מקורה בזיהום אוויר מתחבורה. ז"א שרוב האנשים חשופים לזיהום שנגרם מתחבורה רוב הזמן ופחות ממפעלים ותחנות כוח. כמובן שצריך לטפל בכל סוגי זיהום האוויר: לסגור את המפעלים המזהמים במפרץ חיפה ולעבור לאנרגיות מתחדשות.

לפני 21 דקות, Alif2 כתב:

אתה מדבר על תמותה עודפת אני מניח?

או שמדובר ב-2,500 איש שהיו ממשיכים לחיות לנצח אם כולם היו נוהגים בטסלה?

2,500 אנשים שהיו יכולים להמשיך לחיות ומתו בטרם עת, חלקם הגדול אחרי סבל רב. המוות נגרם משבץ, מחלות לב, מחלות נשימה ומחלות סרטן.

הכל מופיע בדוחות ארגון הבריאות העולמי.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, David32 כתב:

יש בעיקר את הערוץ הזה, שמוטה לטובת טסלה.

חוץ מזה שזה לא ייצור, אלא תיכנון.

מוטה או לא, הם מפרקים הרבה מכוניות. הוא בכלל עובד כיועץ הנדסי עבור חברות רכב סיניות בימינו, לא בטסלה ולפני כן עבד עבור gm ופורד.

יש עוד סרטים (לא שלו) מתכנוני המנועים, בטיחות, תהליכי ייצור ומחשבי הרכב שטסלה עשו.

אבל אם אתה כל כך אוהב את תעשיית הרכב הישנה, שום דבר לא ישכנע אותך. מנכ"ל פולקסוואגן התרשם כנראה יותר:

https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.com/amp/2021/10/28/tesla-is-setting-the-bar-for-electric-vehicles-vw-ceo-admits.html

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Gopher כתב:

ברוב הערים בישראל מעל 80%-90% מפליטת הזיהום מקורה בזיהום אוויר מתחבורה. ז"א שרוב האנשים חשופים לזיהום שנגרם מתחבורה רוב הזמן ופחות ממפעלים ותחנות כוח. כמובן שצריך לטפל בכל סוגי זיהום האוויר: לסגור את המפעלים המזהמים במפרץ חיפה ולעבור לאנרגיות מתחדשות.

2,500 אנשים שהיו יכולים להמשיך לחיות ומתו בטרם עת, חלקם הגדול אחרי סבל רב. המוות נגרם משבץ, מחלות לב, מחלות נשימה ומחלות סרטן.

הכל מופיע בדוחות ארגון הבריאות העולמי.

אז לזהם יותר, בתנאי שזה רחוק יותר זה הפתרון?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 2 דקות, Lior_Django כתב:

אם קראת את מה שכתבתי, אני נגד זיהום באופן מוחלט. כמובן שאי אפשר ביום אחד למנוע את כל הזיהום. אם אפשר להרחיק אותו ממרכזי האוכלוסיה הגדולים לאיזורים מרחוקים יותר, זה עדיף וימנע הרבה מהנזק הבריאותי. בסופו של דבר כפי שכתבתי חייבים לסגור את המפעלים המזהמים ולעבור לאנרגיות נקיות.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Lior_Django כתב:

אתה מעדיף אגזוז שפולט פחמן חד חמצני, אדי בנזין, ולא יודע איזה עוד רעל אצלך בתוך הפרצוף, או אי שם רחוק ממרכזי אוכלוסיה?

עזוב שנצילות אנרגטית של רכב חשמלי הרבה יותר גבוהה - 40% אצל הכי יעיל שברכבי בנזין (דוגמת פריוס), מול 90% ברכב חשמלי.

אה, וכמעט 100% מהסוללה של רכב חשמלי ניתנת למחזור. איך אפשר למחזר דלק שרוף לא אני ולא אף אחד בתעשיה לא יודע.

מאיפה הנפצתם ש"הולך לזהם יותר" אני לא יודע.

רק חסר את ההיפוכונדר התורן שיצעק "קרינההה!!11".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

התהליך של יצירת הסוללה עצמו מזהם וצריך 7 שנים בשביל שרכב עם סוללה, ייהפך ליותר ירוק מרכב רגיל.

אל תתפוס אותי במילה.

זיהום הוא זיהום, מעדיף שימצאו פתרון בר קיימא לטווח הארוך מאשר לנסות לנופף פתרונות בלחץ.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django

• תוכן חדש...