Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לפני שמורה נהיגה מגיש לטסט חיצוני חייבים להגיש לטסט פנימי. 

וכאן הבן שואל, מה טעם בטסט הזה, אם התלמיד יודע לנהוג, הוא יעבור בהצלחה את הטסט החיצוני ואם לא, אז לא.

מה הטעם בתוספת הטסט הפנימי, ואם כדי להוריד עומס ממשרד התחבורה, דומני שעיקרון הברירה הטבעית אמור לעשות זאת, (כלומר מורה שיגיש תלמידים לא מוכנים למבחן, חבריהם כבר לא יגיעו ללמוד אצלו)

פורסם

זה עובד לשני הצדדים-

לתת לתלמיד נסיון לנהוג ליד מישהו אחר חוץ מהאדם היחיד שהוא נהג לידו בחייו, וכך להכין אותו ליום המלא לחץ הזה.

לתת למורה עוד פרספקטיבה- אולי למורה נראה שהתלמיד מוכן אבל הוא לא. המורה השני יכול לתת לו הערות, חיזוקים, במקומות שהמורה הראשי לא נתן ו/או ראה.

• אהבתי 2
פורסם

יש בזה גם ענין של כסף.

אצלי המורה לא הספיק להגיש למבחן פנימי, אבל ביקש ממני לשלם את האגרה של הטסט הפנימי בטענה שזה אגרה של הבית ספר לנהיגה. ואולי הוא סתם קשקש..

ובדרך אגב, לא הבנתי למה מורים צריכים להיות רשומים תחת בית ספר לנהיגה. הם הרי מתנהלים עצמאית לגמרי.

פורסם

למיטב זכרוני זה היה רעיון מצוין, בזמנו כשעברתי טסט.

בטסט הפנימי הייתי ממש לחוץ [ואני לא טיפוס כזה], עשיתי שגיאות ברמה של החלפת הילוך ללא קלאצ'... 😄

בטסט הרשמי זה כבר היה אחרת לגמרי.

• מעניין 1

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם
לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

לתת לתלמיד נסיון לנהוג ליד מישהו אחר חוץ מהאדם היחיד שהוא נהג לידו בחייו, וכך להכין אותו ליום המלא לחץ הזה.

נראה לי שזו המטרה העיקרית של הדבר הזה שנקרא טסט פנימי

לפני 25 דקות, יעקב רפ כתב:

יש בזה גם ענין של כסף.

האגרה של הטסט הפנימי

??

איזו אגרה?

או שחירטטו אותך או שדברים השתנו 

אני לא שילמתי שום אקסטרא על הטסט הפנימי, ועשיתי 3 אם אני זוכר נכון 😄

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בא נעשה קצת סדר.

טסט פנימי הוא לא חובה חוקית, הוא נוהג של הרבה בתי ספר לנהיגה על מנת לוודא שהתלמידים שנגשים לטסט מגיעים מוכנים.

ולמה?

כי כמות הטסטים המוקצית לכל מורה היא מוגבלת, ולכן הגשת תלמיד שאינו מוכן היא סוג של גול עצמי.

אני למדתי אצל מורה שהיה עצמאי, והוא פשוט התחלף עם מורה אחר ונסעתי 20 דקות עם אותו מורה שנתן לי הערות.

לפני 3 שעות, יעקב רפ כתב:

יש בזה גם ענין של כסף.

אצלי המורה לא הספיק להגיש למבחן פנימי, אבל ביקש ממני לשלם את האגרה של הטסט הפנימי בטענה שזה אגרה של הבית ספר לנהיגה. ואולי הוא סתם קשקש..

ובדרך אגב, לא הבנתי למה מורים צריכים להיות רשומים תחת בית ספר לנהיגה. הם הרי מתנהלים עצמאית לגמרי.

מאחר שזה לא מעוגן בתקנות כל מורה/בית ספר יכול לעשות ככל העולה על רוחו.

כשאני התחלתי לחפור למורה שלי על טסט (והייתי רחוק מלהיות מוכן) הוא פשוט קיפל את שלטי הלמד, ואמר לי לנסות לשים לב לתגובות של הנהגים האחרים לנהיגה שלי.

ב-10 דקות שנהגתי ללא שלט למד, קבלתי כמה עשרות(!) קללות וציפצופים שהבהירו לי שאני עוד לא מוכן לטסט.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם כשאתה מוכן לטסט,

יום אחרי תרד לכביש בלי שלט של נהג חדש ובלי מורה לידך,

ותסריט את כל הקללות  שאתה מקבל,

במדינת ישראל הצורה מלמד אותך לעבור טסט,

והחיים מלמדים אותך לנהוג.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

בא נעשה קצת סדר.

טסט פנימי הוא לא חובה חוקית, הוא נוהג של הרבה בתי ספר לנהיגה על מנת לוודא שהתלמידים שנגשים לטסט מגיעים מוכנים.

כנראה שעברו אי אלו שנים מאז למדת נהיגה.

כיום טסט פנימי הוא בהחלט חובה.

לפני 9 שעות, אורח לרגע כתב:

זה עובד לשני הצדדים-

לתת למורה עוד פרספקטיבה- אולי למורה נראה שהתלמיד מוכן אבל הוא לא. המורה השני יכול לתת לו הערות, חיזוקים, במקומות שהמורה הראשי לא נתן ו/או ראה.

גם אם זה נכון, (לי זה לא הוסיף) מה ההגיון לחייב את זה בתקנות? אתה רוצה תבקש מהמורה.

ללללל.PNG

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק גם באתי לרשום שזה ממש לא חובה... מסתבר שעכשיו כן.

ואם המטרה זה לנהוג עם מישהו אחר לא חייבים לעשות "טסט פנימי", אפשר פשוט לקרוא לזה שיעור נהיגה רגיל עם מורה אחר..

פורסם
לפני 13 שעות, ירון דורפמן כתב:

כנראה שעברו אי אלו שנים מאז למדת נהיגה.

כיום טסט פנימי הוא בהחלט חובה.

כן, הרשיון שלי יחגוג 40 ב-11/2023.

לא ברור לי איך אפשר לאכוף חובה כזאת. זה בטח סתם Checkbox בטופס הירוק.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כמו לאכוף את תקופת הליווי.

דרך אגב, צבי, לפני שניגשתי לטסט השני שלי המורה שלי יצא למילואים  אז נסעתי עם שני המחליפים שלו. שניהם התרשמו שאני בשל לגמרי לטסט. לא עזר כלום, נכשלתי עוד פעמיים וחיכתי עןד אי אילו חודשים (ההמתנה לטסט בחיפה ב-1975-6 עמדה על 4-6 חודשים) עד שעברתי את המבחן (אצל הבוחן שנחשב הקשוח מכולם). אז גם הנהיגה עם מורה נוסף לא מבטיחה דבר.

ואז, גם בלי תקנות, אבא שלי דאג לי לתקופת ליווי עד ששחרר אותי לנהוג עצמאית. אבל היתה סיבה טובה. הייתי חייב לשלוט בטכניקת ההתנעה בגלישה בירידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי בטסט ראשון יומיים לפני הגיוס. הבוחן העיר לי פעמיים במהלך הטסט, והייתי בטוח ש"הלך עליי".

אחרי זה הייתי צריך להמתין ארבעה חודשים לביורוקרטיה של ביטוח לאומי עד שקיבלתי רכב שיכולתי לנהוג בו.

מלווה? לא ממש. אמא שלי עמדה על כך שהמורה לנהיגה ישב לידי בנסיעת הבכורה. אחרי עשר דקות הוא אמר לה שאני כשיר לנהוג לבד.

וכך ביצעתי את נסיעת הסולו הראושנה שלי על רכב חדש לגמרי עם פחות מ-50 ק"מ על מד המרחק...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)
בתאריך 13.12.2022 בשעה 17:09, ETStudio כתב:

למיטב זכרוני זה היה רעיון מצוין, בזמנו כשעברתי טסט.

בטסט הפנימי הייתי ממש לחוץ [ואני לא טיפוס כזה], עשיתי שגיאות ברמה של החלפת הילוך ללא קלאצ'... 😄

בטסט הרשמי זה כבר היה אחרת לגמרי.

אכן.

אני בטסט הפנימי נהגתי ממש ממש גרוע. ברמה של איזה 5 כיבויי מנוע ואפילו קיבלתי ברקס פעם פעמיים.

בסוף המורה שעשה את הטסט שואל אותי:

"מתי הטסט שלך?"

"מחר"

"טוב....... שיהיה בהצלחה מה שנקרא".

(עברתי ראשון)

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • תוכן חדש...