Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה עם רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לי קל לבחור את דרך הפתרון בעניין בחירת שמאי, הכל מנסיון מר עם חב' ביטוח ושמאי הבית שלה.

לעולם לא אבלע את הפתיון ה"נוח" של מוסכי הסדר הזויים ושמאי-הבית , נוח בהליך ועצבים בהמשך.

הפתרון מתחיל הרבה לפני התאונה, וזה בזמן קניית הביטוח. אני מקפיד בעת קניית הביטוח שקיים הסדר עם מוסך יבואן ספציפי באזור הפעילויות שלי ובכך פתרתי את רוב הבעיתיות בקרות הנזק.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

ברכישת רכב חדש אני בד"כ רוכש ביטוח בחברה בה יש הסדר עם היבואן - בתנאים האלה בד"כ מוסכי היבואן מהווים מוסכי הסדר. אחרי מספר שנים מחשב מסלול מחדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 15:34, oleg_kra כתב:

האם יש ירידת ערך על החלפת דלת? 

מאחר ומדובר בבאיון שהוא דגם מאוד חדש, אז אני כמעט בטוח שהדלת תהיה מקורית (ככל שיש בכלל דלתות לא מקוריות בדגם הזה).

אם הוחלף רק חלף בלי ריתוכים והלחמות למניהן, כלומר ברגים גומיות וחיבור לצמות החשמל, אז ירידת הערך תהיה בעיקר בגלל הצביעה. 

אין מה לעשות, רכב שלא כל הצבע שלו מקורי, סובל מירידת ערך מסויימת (גם היא אמורה להיכלל בחישוב הפיצוי שלך מחברת הביטוח של הנהג הפוגע).

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

גם צבע לבן זו צביעה מחדש? 

לפני 4 דקות, ליפיגו כתב:

מאחר ומדובר בבאיון שהוא דגם מאוד חדש, אז אני כמעט בטוח שהדלת תהיה מקורית (ככל שיש בכלל דלתות לא מקוריות בדגם הזה).

אם הוחלף רק חלף בלי ריתוכים והלחמות למניהן, כלומר ברגים גומיות וחיבור לצמות החשמל, אז ירידת הערך תהיה בעיקר בגלל הצביעה. 

אין מה לעשות, רכב שלא כל הצבע שלו מקורי, סובל מירידת ערך מסויימת (גם היא אמורה להיכלל בחישוב הפיצוי שלך מחברת הביטוח של הנהג הפוגע).

לדעתי כל רכב חדש עד שנתיים על הכביש, מחייב שימוש בחלקים מקוריים בלבד

פורסם
לפני 2 דקות, oleg_kra כתב:

גם צבע לבן זו צביעה מחדש? 

לדעתי כל רכב חדש עד שנתיים על הכביש, מחייב שימוש בחלקים מקוריים בלבד

ברכב שלקחת מיבואן, יש לך זכות לדרוש חלפים מקוריים. אך שמעתי על מקרים ששמאי מטעם חברת הביטוח כתב חלפים "חדשים" , שזה ניסוח קצת מטעה, נא לשים לב.

בכל מקרה שהשמאי יהיה מטעמך ומקובל עליך. 

אבל ישנם מקרים של רכב עד שנתיים על הכביש שאני לא בטוח, למשל מי שקונה 0 ק"מ ונרשם כיד שניה (לדעתי מקרה כזה לא זכאי גם לביטוח "חדש תמורת ישן").

בכל מקרה, בכל תצבע מחדש, ותוודא שאתה מקבל את הפיצוי על זה.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

הייתי היום אצל שמאי, אמר יש צורך להחליף דלת ופס קישוט. 

מניסיונכם, עדיף ללכת למוסך יונדאי או שגם מוסך יבואן אחר (המליצו לי למשל על umi) יעשה עבודה דומה? 

פורסם

משהו אחד אני יכול להגיד בקשר לשמאים ומוסכי הסדר **** 

כי-

חבר שלי קיבל שפשוף בטמסון קדמי הלך למוסך הסדר עשו צבע ופוליש בא למכור את הרכב ורואה בדוח סליקה תביעה של 21 אל''ש כי המוסך הוצא טמבון חדש פלוס פנסי קסנון מאוד יקרים שיש ברכב

מדהים

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם (נערך)
בתאריך 22.1.2023 בשעה 12:28, sperial כתב:

ברכישת רכב חדש אני בד"כ רוכש ביטוח בחברה בה יש הסדר עם היבואן - בתנאים האלה בד"כ מוסכי היבואן מהווים מוסכי הסדר. אחרי מספר שנים מחשב מסלול מחדש.

זה עקרון מצויין. אני שכחתי לבדוק את זה כהוצאתי את הפוליסה הראשונה על רכב חדש 0 ק״מ מיבואן. בדיעבד, שעלה צורך לתקן פגיעה שפגעו בי בדלת הנהג בחניה (לא הייתי ברכב, הפוגע לא השאיר פרטים, והיקף הפגיעה הצדיק הפעלת ביטוח), הסתבר שאף מוסך מורשה יבואן באזור איננו בהסדר.

הייתי במקרה באותה תקופה במוסך יבואן לצורך טיפול שיגרתי, והזכרתי אגבית לגמרי שאני צריך לתקן את הדלת:
אני: ״אבל לצערי אתם לא בהסדר עם חברת הביטוח שלי, ואם אתקן אצלכם, מעבר להפרש הגדול בהשתתפות העצמית, לא אקבל רכב חלופי למשך התיקון מהם״.

הבוחן: ״רגע, תן לי דקה לדבר עם מנהל המוסך״.

מנהל המוסך: ״שמע, אנחנו מעוניינים לעשות את העבודה. אם תעשה אצלנו, נחזיר לך את ההפרש בהשתתפות העצמית [1500 ש״ח], וגם ניתן לך רכב חלופי לכל משך התיקון החל מהיום הראשון, ללא הגבלת זמן. זה עשוי להיות משמעותי, כי ייתכן שצריך להחליף את הדלת, ואם כן, אין כזו כרגע בארץ ואין חליפית, וייקח 10 ימים עד שתגיע. בנוסף, נתחייב לך בכתב שכל החלקים יהיו חדשים מקוריים מהיצרן. יש לנו שמאי שאנחנו עובדים איתו שיודע לאשר את זה.״ (בחברת הביטוח שלי: רכב חלופי רק מהיום השני, ומוגבל לשבוע; כיון שהרכב כבר היה בן שנתיים, לא היתה לי זכאות מבחינת הפוליסה לחלקים חדשים במוסך הסדר).

ניראה לי מפתיע, אבל לא ראיתי חיסרון (זה הרי חוקי לגמרי, אם הם מחליטים לקחת פחות כסף). קיבלתי את ההצעה, והם אכן עמדו בכל מילה ועשו עבודה מצויינת. הדלת באמת התעכבה וכל התיקון לקח כמעט 3 שבועות, שהיו לי בהם רכב חלופי דנדש בן חצי שנה (אפילו נתנו לי לבחור בין רכב גדול ויקר יותר משלי לרכב קצת קטן יותר. וללא השתתפות עצמית לו הייתי עושה תאונה עם החליפי). הביטוח שלי לא כ״כ אהב את השימוש בשמאי שלא ״שלהם״ אבל לא ניסה לעשות שרירים בעניין.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
פורסם

נושא "מוסך הסדר או מוסך מורשה יבואן" נדון רבות, תעשה חיפוש ברשת.

תעשה חשבון כלכלי מה משמעות הכספית הסדר מול מורשה יבואן. אם הסכום לא גדול, בניהול סיכונים, ממליץ על מוסך מורשה היבואן.

במוסך מורשה יבואן, אתה שקט שהחלפים חדשים

(כי הרכב חדש ובאחריות) ומקוריים. במוסך הסדר, תצטרך בעצמך לבדוק ולוודא האם החלקים חדשים מקוריים.

בהצלחה.

פורסם

מסתבר שהמוסך המרכזי של יונדאי בחיפה כן בהסדר עם חברת הביטוח (למרות שהנציגה אמרה תחילה שלא ולמרות שלא רשום באתר שלהם). השמאי בירר ולאחר שיחה נוספת עם חברת הביטוח הודו שהמוסך כן באיזשהו הסדר איתם. נוסע מחר למוסך למרות שמאמין שהחלק לא יהיה במלאי ויהיה צורך לחזור בפעם אחרת... 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, oleg_kra כתב:

מסתבר שהמוסך המרכזי של יונדאי בחיפה כן בהסדר עם חברת הביטוח (למרות שהנציגה אמרה תחילה שלא ולמרות שלא רשום באתר שלהם). השמאי בירר ולאחר שיחה נוספת עם חברת הביטוח הודו שהמוסך כן באיזשהו הסדר איתם. נוסע מחר למוסך למרות שמאמין שהחלק לא יהיה במלאי ויהיה צורך לחזור בפעם אחרת... 

מעולה, עדיף כך ובהצלחה.

• תוכן חדש...