Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם תאורת לד לאורך זמן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבים עם יחידות תאורה קדמיות משוכללות (בשילוב גוף לד וכו) נעשים יותר נפוצים.

לאחרונה יצא לי לראות כמה רכבים כאלה, בהם הלד פלט אור בגוון לא אחיד וצהבהב משהו (ראיתי קודיאק כזה), או גרוע מזה - יש הבדלים בגוון בין ימין לשמאל (רנו מגאן למשל).

האם אלה גופי תאורה שלא מזדקנים יפה? מה גורם לזה? אפשר לתקן? צריך להחליף את כל היחידה?

נניח שהייתם קונים רכב ומתכוונים להחזיק בו ל-7-8 שנים, האם הייתם פוסלים על גופי תאורה שמזדקנים מהר ועלות החלפתם גבוהה?

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

אחרי נסיעה עם תאורת לד בחשיכה, לא ניתן לחזור לגופי תאורה רגילים. המוצר אמור להיות אמין מאוד ולהחזיק את כל אורך חיי הרכב, אבל תקלות יכולות לקרות. לפחות בתקופת האחריות אתה מכוסה. מעבר לזה, זה כנראה נזק משמעותי לכיס. עדיין, לא ניתן לעצור את הקידמה. בקרוב כל הרכבים יהיו עם תאורת לד ומחיר הפנס ירד.

אני היום פוסל כל רכב שאינו מצוייד בתאורת לד. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

לפי מה שאני רואה הלד בגראנד קופה זוכה ללד הכי לא איכותי.. 

רכבים מהשנתונים הראשונים מאירים עם גוון צהבהב ותאורת יום חלשה/פגומה.

• מבאס 1
  • מעניין 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

יוצא לי לראות בדרכים ובמגרשי חניה לא מעט רכבים חדישים עם לדים שרופים.

הן בDRL (תאורת יום)  והן באורות דרך (אור גבוה \ אור נמוך).

מה שבעבר היה נגמר עם החלפת נורה (לדוגמא H4  או H7) של כמה עשרות שקלים.

יכול להגיע להחלפת גופי תאורה שלמים במאות עד אלפים רבים של שקלים. 

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

לא רק תאורת לד דועכת.

גם תאורת קסנון דועכת ומחליפה צבעים.

אם בהתחלה אתה פוגש ב״כחול קר״, ברבות הזמן התאורה הופכת לסגול ואף לצהוב ועוצמתה נחלשת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 10 שעות, IsraCar כתב:

מה שבעבר היה נגמר עם החלפת נורה (לדוגמא H4  או H7) של כמה עשרות שקלים.

יכול להגיע להחלפת גופי תאורה שלמים במאות עד אלפים רבים של שקלים. 

נכון. גם אני חשבתי על זה. מבאס שיצרני רכב משתמשים ברכיבים שאמנם נותנים לרכב מראה חדיש וחדשני, אבל אחריי שנתיים נראים בלויים.

אין אפשרות לתקן את זה מבלי להחליף את גוף התאורה קומפלט?

בתור אחד שלא מחליף רכב כל שלוש שנים, זה גורם לי להעדיף דווקא רכבים ״פשוטים״ יותר, עם פחות פירוטכניקה.

תכלס׳ גם כל המסכים למיניהם, משטחי מגע וכו׳... עוד לא ברור כמה זה יחזיק טוב לאורך זמן ב״שמש הישראלית״.

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

בקטע הזה לא נראה לי שיש לך הרבה ברירה.

בסופו של דבר זה כבר הפך לסטנדרט בכל הרכבים החדשים.

עסקים זעירים המתמחים בתיקון גופי תאורת לד?

לא מכיר.

לייצרני הרכב אין אינטרס להתעסק עם מיכלולים שניתנים לתיקון.

מעדיפים שתקנה את החלק בשלמותו.

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 05:35, kompy כתב:

לא רק תאורת לד דועכת.

גם תאורת קסנון דועכת ומחליפה צבעים.

אם בהתחלה אתה פוגש ב״כחול קר״, ברבות הזמן התאורה הופכת לסגול ואף לצהוב ועוצמתה נחלשת.

מה שלא ברור לי זה למה תאורת DRL נחוצה להיות תקינה בכדי לעבור רישוי שנתי? 

הרי לא מדובר באורות חניה ואלו הם בעצם אינם אורות דרך אך ידוע לי שמכשילים על תאורת DRL במידה ולא עובדת. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 17 שעות, lanosforce כתב:

מה שלא ברור לי זה למה תאורת DRL נחוצה להיות תקינה בכדי לעבור רישוי שנתי? 

הרי לא מדובר באורות חניה ואלו הם בעצם אינם אורות דרך אך ידוע לי שמכשילים על תאורת DRL במידה ולא עובדת. 

זה אתה שואל כי אתה לא יודע שאתה חי במדינת הקומבינה? מצד אחד זה טוב ליבואן שיש תמיד דרישה לחלקי חילוף ופעם בשנה זה נבדק וזה טוב למדינה שאם לא היתה דרישה כזאת היו הרבה קומבינות לתיקון שלא ע"י חלקים תואמים (לא בהכרח חלק המתאים לרכב הספציפי).

Five Laugh-Worthy DIY Side Mirror Fails 

פורסם

לא מכיר את הסטטיסטיקה, אבל הניסיון שלי עם תאורת לד ביתית הוא שהמנורות האלה הרבה פחות אמינות מהמוצהר - וגם בכבישים לא חסרות מכוניות עם פנסי לד תקולים, כאלה שכלל אינם פועלים. בהחלט סיבה להעדיף רכב ברמת אבזור נחותה עם פנסי הלוגן סטנדרטיים על פני האחים המאובזרים עם פנסים יקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, nadavd4 כתב:

אז מי שנשרף לו אור דרך מבוסס LED יצטרך לשלם אלפי שקלים על החלפת נורה?

בזמנו ב L&K עלה לי משהו כמו 700 שח

• תוכן חדש...