Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליס פור יו רכב ללא אחריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם עובר עלי שבוע סיוט שחשבתי שאמנע ממנו אם אני אקנה רכב מסוכנות רכב גדולה ולא מאיש פרטי  .

סיפור שהתחיל טוב מאוד ולצערי מיום ליום רק מחמיר .

לצערי הרב מפאת תקציב נאלצתי למכור הונדה סיווק 2017 מעולה ורכשתי ניסן מיקרה 2014 מליס פור יו רכב ללא אחריות. יום לאחר שהוצאתי את הרכב הרגשתי בעיה בגיר הכנסתי את הרכב לאיבחון תקלה במוסך קראסו האבחון אישר את ההרגשה שלי הלך הגיר אגב גיר חדש עולה ....26000 ש"ח ואין טעות במספר האפסים .

פניתי לליס פור יו שזרקו אותי מכול המדרגות .

כרגע אני צריך עזרה ב 2 מישורים

המלצה על מוסך שיודע לטפל בגיר הלא פשוט הזה או חלופי מתאונה .

והמלצה לדרך פעולה מול ליס פור יו לפני שאני פונה לעו"ד .

תודה  

• מבאס 3
פורסם

איזה בדיקות עשית/ראית לפני שקנית? רוב הסוכנויות נותנות אחריות, מה קרה דווקא כאן? האם ידעת לפני הקנייה שאין אמא ואבא לרכב הזה?

פורסם

הייתה בדיקה של האוטו מיום לפני הרכישה רגילה לא משהוא חריג לפחות כך חשבתי .שאלתי סוכן המכירות אמר הגיר פיקס סתם הערות רגילות של מכונים .

הבנתי שאין אחריות אבל היה ברור שהרכב יוצא תקין למכירה ולא עם גיר גמור .

פורסם

כשלב ראשון הייתי ממליץ שתעלה לפה את הבדיקה, כדי שהמומחים כאן יגידו לך לאיזה סתם הערות רגילות של מכונים הם התכוונו. אם יתברר שאלה לא סתם הערות יש כאן עילה לתביעה לליס פור יו.

פורסם

מטעם מי היתה הבדיקה (מי שילם עבורה)?

אולי תוכל להעלות אותה לכאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי אין לי תשובות משמחות. בלשון עממית די "אכלת אותה". 

היות והצליחו לפתות אותך לעסקה של רכישה ללא אחריות (כנראה תמורת הנחה כלשהי) אין לך מה לתבוע את המוכר. מן הסתם הם דאגו להחתים אותך על משהו בסגנון "הרוכש בדק את הרכב לשביעות רצונו"/"המוכר אינו אחראי לתיקון עתידי כלשהו" / "הקונה לא יבוא בשום טענה עתידית לגבי תקינות הרכב" וכיו"ב. 

לגבי הבדיקה שציינת- לא ברור מי שילם עליה - המגרש או אתה. בכל מקרה - לכאורה, המכון נותן אחריות של כמה חודשים לתקינות מנוע וגיר בהינתן שציין שהם תקינים לגמרי. 

במציאות המכונים ממש לא פראיירים ולכן יש בד"כ כסת"ח של שמים X עם הערה כגון :"רעשים/נקישות/בלאי גבוה/נזילות" וכיו"ב. 

מרגע זה הם מכוסים כי ציינו תקלה ולכן אין להם שום מחוייבות או אחריות לגבי תקלה ברכב. 

גם מה שציטטת שאמר לך סוכן המכירות :"שאלתי סוכן המכירות אמר הגיר פיקס סתם הערות רגילות של מכונים" . לא ממש יעזור לך. יש לך התחייבות כתובה לאחריות או תקינות? מן הסתם לא. 

מה לעשות?

לחפש גיר מפירוק במחיר מינימלי זו כנראה החלופה הכי פחות גרועה.

פורסם (נערך)

גילוי נאות יש לך? הבעיה היא שהטופס של איגוד המוסכים כולל רק הצהרה על בעלויות קודמות, נסועה ועל "פגיעות ברכב" ולא על המיכאניקה. שלו. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברור למה הסכמת לרכוש רכב מסוכנות ללא אחריות?

איפה כאן הערך המוסף של קניה מסוכנות?

לא עלתה לך נורה אדומה כשהסירו אחריות מהרכב הזה?

בכל מקרה, אם לאחר יום התגלתה תקלה בגיר, הסבירות ההגיונית שהרכב נמסר לך ככה.

במידה ולא חתמת על טופס שהרכב נבדק על ידך ונמצא תקין אז יש לך מה לעשות במישור המשפטי.

לגבי איפה לסדר גש ליניב מי.ס גירים אוטומטיים שבפ״ת ותראה אם הוא יכול לעזור לך.

• אהבתי 1
פורסם

להערכתי אלא אם כן החתימו אותו על מסמך שאומר בעברית פשוטה שהגיר גמור יש לו קייס חזק מאוד.

פורסם

אני לא עורך דין.

אבל יש הבדל בין ״אין אחריות״ לבין מכירת מוצר פגום וחוסר גילוי נאות.

יש סיכוי שהם מכרו לך רכב עם גיר פיקס והוא התקלקל אצלך.

ויש סיכוי שהגיר היה פגום שמכרו לך אותו. 

לגבי מכון גירים:

יש אחד שמומלץ בפורום - גירים אוטומטים צומת סגולה

בהנהלת יניב.

גוגל קצר וכל הפרטים אצלך.

לגבי ההתנהלות:

שווה לך לדבר עם עו״ד.

אני בד״כ מאוד ממליץ על תביעה קטנה, אבל במקרה הזה אני חושב שכן שווה להתייעץ.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תבדוק את היסטורית הטיפולים של הרכב במוסך. אם בטיפול/תיקון האחרון מוזכר בעיה בגיר ולא החתימו אותך על זה בטופס גילוי נאות, יש לך קייס משפטי. בכל מקרה אחר אתה במצב מאוד בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

היה לי ניסיון טוב לפני כמה שנים עם שיפוץ גיר (של שברולט) במכון הגירים בצומת סגולה שמומלץ כאן בפורום. ספציפית טיפל בי ספי שאני מבין שכבר לא עובד שם, אבל אני קורא כאן בפורום המלצות גם על השותף שלו. מעבר לזה, אני טיפלתי בתקלה ספציפית בגיר של פיג'ו במוסך שאפט שגם הוא מומלץ כאן בפורום (ויש לי ניסיון מצוין עם ניצן ודודי ההגונים מאוד שמנהלים אותו). אני מציע לך להתקשר למוסך שאפט ולבדוק האם הם מבינים בגיר הזה, ולחלופין לפנות למכון הגירים שהזכרתי, הנה לינק להמלצות אודותיהם כאן בפורום: 

פורסם

מה החוק אומר?

שים לב:

חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) מאפשר לאדם שרכש רכב משומש לקבל את כל המידע על הרכב מכל מוסך שבו תוקן וכל מבטח שביטח את הרכב.
החוק מחייב את העוסקים במכירת רכב משומש למסור לקונה לפני הקנייה טופס גילוי המפרט את כל הפרטים המהותיים הרלוונטיים לעסקה (פרטי הסוחר, פרטי בעלים קודמים, פגיעות קודמות, מרחק בק"מ שעבר). מסירת מידע חלקי או מטעה חושפת את המוכר לקנסות ולתביעות.

מקור: https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_מכירת_רכב_משומש

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

מצד שני, יש איזה טופס סטנדרטי שמתעלם מכל הנושא הטכני, זה בהתאם לחוק הרלוונטי. בחוק יש חובה לדוות על "פגיעות" - מן הסתם תאונות - אבל לא על תקלות. לקונה חמורה, שממש מזמינה ניצול על ידי אנשי מכירות חלקלקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 7 שעות, Nakamichi כתב:

יש סיכוי שהם מכרו לך רכב עם גיר פיקס והוא התקלקל אצלך.

נכון, כי בדיוק לאחר היום כשהוא לקח את הרכב מהם הגיר החליט להתקלקל..

אני לא קונה את זה

• תוכן חדש...