Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיקורכב קצר: ה-C3 בת חמש!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מילה מקדימה: מכוניות אוטומטיות+קטנות זה לא אני, מעדיף ידניות אא"כ רכבים גדולים; בכלל מעדיף גדולים; מעדיף דיזל על בנזין; לא קונה חדש!

הגיוני שיש לי "סופר"-מיני אוטומטית בנזין יד 00.

הדיילי הקודם היתה ג'ולייטה ידנית שנהניתי לנהוג אך שברה לי את הגב (3 שנים לא מצאתי תנוחת נהיגה נוחה) ובסוף גם את הכיס. 

ה-C3 נקניתה במטרה שתשמש רכב שני בבית בעיקר בסביבות היישוב פיזורים איסופים סידורים. בפועל התגלה שהרכב נוח מאוד בנסיעות ארוכות, יציב בשיוט גם במזג אוויר חזק, והרכב משמש בעיקר לנסיעות בינעירוניות.

בקניה, נציג השירות של לוב הודיע: 1. אין ספייר אלא רק מנגנון ניפוח, 2. אין משענת יד ואי אפשר להזמין כאופציה.😣 אז: 1. יש ספייר, דונט של קלבר, וכל מה שצריך להחליף גלגל; 2. יש משענת יד מתכווננת נוחה מאוד. 😄 חבל שלא אמר שאין מערכת BOSE. (אין). 

קניתי חדש לא מתיכנון אלא שאחרי נסיעת מבחן עם חבר ב-C3 (והוא בכלל נכנס לבדוק 2008) הוקסמתי מהרכב, נסעתי בו עוד ועוד מכרתי את העקרונות ובתמורתם שילמתי מקדמה. עד כאן ההתנצלות.

נתונים יבשים: כיום בת 5 וחצי, 66K ק"מ רובם בינעירוניים. טיפולים כמו שהיצרן אומר (כל 15), אם כי כעת אני עובר לכל 10. טיפולים ביבואן בגלל האחריות🙄, ההבדל במחיר לא מוצדק אבל חיוני שמן בתקן היצרן בגלל הטיימינג, אז אם אתם לא 100% סומכים על המוסך תביאו לבד! זה מנוע קטן שנכנסים בו 3 ליטר שמן. בערך 600-700 ש"ח טיפול קטן אאל"ט, יותר מה-400 שהייתי מורגל בו, לא ישברנו אבל למה לעזאזל? +היה איזה ריקול לגומיית פנס אחורי ועוד משהו מינורי שבוצעו באחד הטיפולים. מצבר וצמיגים הוחלפו ב-45,000 (גודייר, טובים), מצבר מחוזק יקר! 950 ש"ח. זהו. שום דבר לא התקלקל טפו טפו טפו, רק טיפולים ואביזרים מתכלים. ההוצאה הלא צפויה היחידה היו רפידות אחורויות שמשום מה נזקקו להחלפה ב-30K. 

טיימינג הוחלף באופן יזום במוסך גבע קצת אחרי 65K. הנכון יותר זה להתעלק על הטיפול הרביעי, אבל לא הספקתי. 

צריכת דלק: קצת מאכזב והבדל גדול בין בינעירוני ועירוני (פקקים כמעט לא - גר בצפון, תוואי הררי וכביש 6). בינעירוני ושיוט 17 קמ/ל אבל ברגע שקצת יותר עירוני עצירות וכו' יורד בחדות 13 קמ/ל ואפילו 12 וחצי. הממוצע שלי בסביבות 15 ע"פ מחשב רכב, לא בדקתי עצמאית. (בדרך כלל רק אני ברכב, לפעמים צאצאים.) לפעמים נוסע עם הסטארט-סטופ לפעמים בלי (הניתוק בכפתור יעודי מאוד פשוט, אבל מתאפס בכל התנעה).

היות שהרכב די מוכר אתן דגשים שלי. 

נוחות. מההתחלה, ההרגשה לא של סופר-מיני. הישיבה מקדימה נוחה מאוד, כורסאות רחבות והרגשה של הרבה מרחב. מאחור לעומת זאת צפוף, רק לילדים או מקסימום שני מבוגרים קטנים. זה לא רכב ל-5 מבוגרים אפילו לא לנסיעה קצרה. 

בהתחלה רכות המתלים קצת הציקה לי (זוכרים ג'ולייטה?) אבל חייב להודות 1. הם מגהצים שיבושים בכביש ובאמפרים נהדר, 2. לוקחים סיבובים טוב יותר משחשבתי בהתחלה. זה רכב שלא מפחד מנסיעות ארוכות ויוצאים יחסית רעננים. קל למצוא תנוחת נהיגה וההגה מתכוונן .

הגיר הוא מלאכת מחשבת. מאוד אינטואיטיבי. איכשהו יודע תמיד להחזיק אותי על ההילוך הנכון בירידות ארוכות למשל, ומספק הרבה כוח בהאצות ביניים. משרה הרבה ביטחון. אישית - זה ה-feature שאני הכי אוהב ברכב. המנוע מספק; אחרי ג'ולייטה ברור שהציפיות שלי אחרות. 

יש ברכב מצב "ספורט" (כל מה שעושה זה להאריך החלפות הילוכים) ו"חורף" שאין לי מושג מה זה, אחרי השבוע הראשון הפסקתי לשחק בזה. 

הגה חשמלי, בללללה

ראות מעולה, מת על החלונות המשולשים הזעירים מקדימה. 

מבחינת איבזור הוא די מרשים לסופרמיני מ-2017. בקרת שיוט + הגבלת מהירות שמשתמש בה הרבה. מצלמת דרך מבנית המתחברת לטלפון, לא הפעלתי עד היום. בקרת סטיה מנתיב. התרעת לחץ אוויר בגלגל (שאני לא לגמרי בטוח שהיא עובדת באופן קונסיסטנטי, לפעמים כן, ואני פריק של לחץ אוויר). אתרעת רכב בשטח מת מעולה שהתרגלתי אליה וכבר קשה בעלדיה. הפעלת פנסים אוטומאטית לפי החשכה שבחוץ מאוד יעילה. התראת תמרורים/מהירות בדשבורד שלפעמים עובדת ולפעמים מתקשה בקריאת תמרורים. 

טלפון/מדיה מתחבר מיידת בבלוטות'. אנדרואיד אוטו מתחבר בקלות אבל רק עם כבל. ואני מעדיף לנווט ע"פ גוגל מפס מאשר לנסות את האפליקציה של PSA

המחוונים ידידותיים למשתמש ומונוכרומטיים, באים לי יותר טוב בעין מקקפוניה של צבעים וצורות. מעביר באופן יעיל את המידע. 

תאי איכסון גדולים וידידותיים בדלתות אבל זהו.

טמבון קדמי נמוך שמתחכך בשפת המדרכה כשחונים קדימה (אז חונים אחורה). 

עיצוב: זה סובייקטיבי כמובן אך הרכב פשוט משמח. יש בו משהו לא אגרסיבי ושמח. אפילו הצופר יותר כמו נגיעה ידידותית בכתף מאשר בומבה לראש. איכות ההרכבה טובה אין שום קרקושים, החומרים איכותיים, האלקנטה (?) הדקורטיבית בצבע קדמת המושבים מאוד אלגנטית. פחות טוב ריפוד המושבים ש-1. מתחיל להיפרם במושב הנהג; 2. מתלכלך בקלות מאחור (התייאשתי). ידיות דלתות הן למעשה רצועות כמו שהיו במזוודות-מסע בתחילת המאה. טאצ' עיצובי של מישהו שחשב איך לשים משהו מיוחד בלי להתחכם. 

אני אוהב לשים את המושב הכי גבוה שניתן אבל לאט לאט הוא שוקע וצריך לפמפם בידית כל תחילת נסיעה. 

אה, ואני עדיין גזעני ביחס לסגמנט המכוניות אוטומטיות קטנות ובנזיניות. 

אשמח לענות על שאלות.

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 7
  • מעניין 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תמונות של הגברת יוסיפו המון לאהבה כאן. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה היה מצב הרצועה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בכניסה הראשונה לרכב שהיה בטרייד (בטרם רכשתי את הסטוניק) התרשמתי שהפלסטיקים מצקצקים בצורה בלתי רגילה ומדובר ברכב מגה צפוף. אולי הזכרון שלי בוגד בי, אבל הקיה שלי מעט יותר מרווחת.
לגבי הצריכת דלק, עושה רושם שהיא בסדר גמור. משולב 1:15 זו צריכה הגיונית, למה ציפית?

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

הסטוניק אכן מרווחת יותר.

לגבי הפלסטיקים, יצא לי לנסוע על רכב מהשכרה, היה שקט. אולי משהו ספציפי ברכב שבדקת. גם בקבוצת הפייסבוק של הרכב לא נתקלתי בתופעה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל שרשרת הטיפולים/אחזקה וכו' שהעלית בול ברכב שלי (כאילו אני כתבתי את הפוסט).

רק שאצלי הרכב על 55 אלף קילומטר רק וגם אני כבר החלפתי טיימינג יזום למנוע בלאגן.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

יש שרשור של איזה 1000 עמודים פורום הטכני. תקרא שם. 

גם אצלי היה את עניין של המושב שנפרם. לא מבין מאיפה זה מגיע. 

מצב "חורף" הוא פשוט מתחיל מהילוך שלישי. ניראה לי זה נועד למנוע פרפור בכביש חלק. 

אגב, לא יודע אם זה תקף לכול רכבי הטורבו הקטנים, אבל צריכת הדלק הייתה משתנה דרסטית בהתאם למהירות. מדבר על 1 ל-18 במהירות של 100 לעומת 1 ל-14 ב-120. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מצב "ספורט"? אולי מצב Snow?

גם לנו יש C3 מ-2017 שרכשנו מלפני שנתיים, סה"כ רכב חביב. מנוע רועש אך בקטע חיובי, פחות אוהב את ה-Start-Stop שמכבה לי את המנוע כל שניה. את האמת בהתחלה התלהבתי מהרכב, היום קצת פחות. מרגיש לי שהוא כמו כלב צ'יוואוה עם דופק גבוה ועם הגיל שלי שקופץ כל שנה קדימה, אני מעדיף קצת שקט ורוגע בנסיעה. מבחינת נוחות נסיעה הוא נוח והקוקפיט מציג עיצוב מודרני שעדיין עדכני גם לתקופה זו. 

יש לנו את ה-SHINE PK, עם המצלמת דרך שמעולם לא השתמשנו בה, בצבע שחור כללי ועם גג אדום (לדעתי שילוב מכוער, הייתי מעדיף הפוך אבל לא מצאתי). לפני כחודש בוצע טיפול טיימינג במוסך גבע כשהאוטו היה 71,000, הרצועה הקודמת החלה להתפורר ושבבים החלו לסתום את הרשתית של משאבת השמן. 

סה"כ רכב לא רע, לי אישית קצת קשה לנהוג בו (אני נוהג ביום יום בגרנד קופה) אבל אשתי דיי מרוצה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, yulianx כתב:

מה היה מצב הרצועה?

בסדר. לא התפוררה, אבל טוב שהחלפתי. 

כשקצת התעניינתי למה אצל חלק זה ככה וחלק ככה, ואם יש קשר לתוואי הנסיעה ולמאמץ, אמר לי המכונאי שזה תלוי בעיקר בשמן. שמן שלא בתקן המדויק יפורר את הרצועה מהר יותר. בכל מקרה צריך פשוט להכניס לשגרת טיפולים כל 60K ואז זה כמו כל רכיב מתכלה אחר וכל הדרמה מיותרת. 

אגב, הבנתי שהריקול המפורסם נעשה ע"י בדיקת רוחב הרצועה שנעשית דרך פתח מילוי השמן. רצועה שרחבה בכמה מיקרונים או מ"מ נחשבת בלויה. די אופייני, במקום שיחליפו כבר לכולם ב-60K כמו שהגון וראי היה לעשות, וההחלפות הבאות ע"ח הבעלים (כי זה כבר לא ענין לא ידוע ועד 120K צריך להחליף ממילא), משחקים משחקים שמזכירים לי טיפולי 10K בליסינג. 

לפני 17 שעות, For Martha כתב:

משולב 1:15 זו צריכה הגיונית, למה ציפית?

המשולב אכן בסדר, מה שאיכזב זה הקרוב ל-1:12 בעירוני ברכב שתוכנן בין השאר לחיסכון עם S&S. כאמור פחות רלוונטי לי.

לפני 17 שעות, For Martha כתב:

הקיה שלי מעט יותר מרווחת.

לדוד שלי יש סטוניק והיא באמת יותר מרווחת מאחור. במקדימה אני לא בטוח, אבל זה סובייקטיבי. אחרי ה-C3 עיצוב הפנים של הסטוניק שלו ובעיקר הצבעים הקודרים קצת מדכא. שוב סובייקטיבי...

לפני 21 דקות, Shmulik_Miata כתב:

הגיל שלי שקופץ כל שנה קדימה

שמע הייתי בודק את זה 😅...

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 23.2.2023 בשעה 21:53, nadavd4 כתב:

מפתיע שיש לא מעט אבזור ב C3 שלא הגיע ב DS3 (כביכול הפרימיום) בארץ, למרות שבחו"ל הוא כן קיים.

הכל תלוי בשנתונים וברמות גימור. אצלי הDS5 היא שנתון 2014 דגם SO CHIC 

אין לי מושבים חשמליים! בכלל... 

יש לי אורות עוקבי פניה - אבל המושבים? ידניים. רשמתי בשרשור שלי ישר על הפתיחה על עד כמה הצפרדעים האלה יכולים להיות מוזרים לפעמים. 

יש לי שלושה פתחים נפרדים לגג שמש - אין לי כיוון חשמלי אפילו למושב הנהג... 

מזגן עם פתחים ליושבים מאחור דואל זון - אין לי כפתור שמאפס את הטמפרטורה לצד ימין של הרכב - חייב כל צד בנפרד - לך תבין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

הכל תלוי בשנתונים וברמות גימור. אצלי הDS5 היא שנתון 2014 דגם SO CHIC 

אין לי מושבים חשמליים! בכלל... 

יש לי אורות עוקבי פניה - אבל המושבים? ידניים. רשמתי בשרשור שלי ישר על הפתיחה על עד כמה הצפרדעים האלה יכולים להיות מוזרים לפעמים. 

יש לי שלושה פתחים נפרדים לגג שמש - אין לי כיוון חשמלי אפילו למושב הנהג... 

מזגן עם פתחים ליושבים מאחור דואל זון - אין לי כפתור שמאפס את הטמפרטורה לצד ימין של הרכב - חייב כל צד בנפרד - לך תבין.

ה DS3 שלי גם היא 2017 (האחרונה שעלתה על הכביש בארץ), בגלל זה אני מופתע.
פנסי קסנון של 7500 ליחידה יש, אבל מערכת עם אנדרואיד אוטו או מצלמת דרך אין...
המצחיק הוא שבספר הרכב יש הסברים על מערכות בטיחות אקטיביות ועל מצלמת הדרך, ואפילו יש מקום (ריק) למערכת בבסיס המראה המרכזית.

ואם אצל פות"ש יש C3 עם אנדרואיד אוטו מובנה, זה אומר שיש לו מערכת מולטימדיה מדגם NAC ולא SMEG הישנה. במקרה של C3 או DS3 זה אומר שיש גם הבדלים במחשב הגוף ובאלקטרוניקה שבלוח המחוונים (אל תשאל למה, אבל ככה זה). שיקוץ רציני הצרפתים האלה...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תוכן חדש...