Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Force CITILINE 2023. רכב שטח ללא יכולת שטח, 10 מקומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, Opel Astra GSI כתב:

איך אפשר להוציא הספק כל כך נמוך מנפח כזה גדול ועוד עם טורבו.

כמו שאפשר היה להוציא 82 כ"ס ממנוע 2.5 ליטר של טויטה היילקס, או 170 כ"ס ממנועי 6 ליטר של ספינות כביש אמריקאיות בשנות השבעים. סדרי עדיפויות שונים.

פורסם

טורבו מיושן בלי גיאומטריה משתנה, ללא מסילה משותפת, ועם אינטרקולר בסיסי, זה היה סטאפ מאוד נפוץ עד אמצע העשור הראשון של שנות האלפיים. גם בהספקים הלכאורה מזעריים האלו, עדיין מדובר במנועים שסיפקו המון מומנט, החסרון היחיד שלהם היה בקוצר נשימה בטורים גבוהים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

כמו שאפשר היה להוציא 82 כ"ס ממנוע 2.5 ליטר של טויטה היילקס

83 כ"ס מ2.4 

קצת פירגון 😄

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

כפי שהיה בעשור שלפני כניסת האוטובוסים הסיניים, כאשר קבוצת עפיפי מילאה את הארץ בתוצרת ירדן, שהייתה אמינה מספיק וזולה משמעותית ממה שיצא אז את מפעלי הארגז ומרכבים.

אופטופיק לחלוטין, אבל האוטובוסים של עפיפי לא יובאו מעולם מירדן. תחילה מטורקיה ולאחר מכן מפולין. ממש כמו מיטב תוצרת אירופה שמיוצרות בשתי המדינות האלו

• רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 15 דקות, שביט כתב:

83 כ"ס מ2.4 

קצת פירגון 😄

המנוע 2.44 ליטר, יש כאלה שאומרים זה 2.4, אחרים אומרים 2.5.

למעון ההגינות 83 כ"ס היו בגרסה האטמוספרית, בגרסת טורבו - 90 כ"ס! 

פורסם
לפני 2 דקות, YNV כתב:

אופטופיק לחלוטין, אבל האוטובוסים של עפיפי לא יובאו מעולם מירדן. תחילה מטורקיה ולאחר מכן מפולין. ממש כמו מיטב תוצרת אירופה שמיוצרות בשתי המדינות האלו

אני מדבר ספציפית על הדגם הזה, שכל תושב נתניה מכיר:

1NL.jpg

למיטב ידיעתי הוא היה בשימוש בלעדי של נתיב אקספרס בשנים המוקדמות של הרפורמה, או במילים אחרות שימש את חברת הנסיעות והתיירות נצרת השייכת למשפחת עפיפי.

פורסם

טורקי. מורכב ב-ASPAR

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

יש לך סימוכין למידע הזה? לצערי פורום תח"צ בתפוז נסגר ואיתו אבדו רוב המקורות לידע שלי בתחום, אבל במשך למעלה מעשור התייחסו שם לדגם הנ"ל בתור "האוטובוס הירדני", והם בד"כ חבר'ה די פדנטים. חיפוש בגוגל כרגע לא נותן לי הרבה, אבל מעלה כתבה רלוונטית מקיץ 2008: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3565719,00.html

פורסם

היכרות טובה עם מי שהתעסק בנושא בחברה

W. Churchill

פורסם

היו בקווים נתניה - ת"א בתקופה שהופעלו על ידי נתיב אקספרס גם אוטובוסים עם לוגו BMC. 

מה זה היצרן הזה? British Motors? 

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

אני מדבר ספציפית על הדגם הזה, שכל תושב נתניה מכיר:

אתה צודק, גם אני זכרתי שהיה אוטובוס ירדני אבל לא מעבר. הוראות הרישום נגישה בעקבות דוח תאונת דרכים
https://www.gov.il/BlobFolder/reports/accident_report2017_netanya/he/research_accident_report2017_netanya.pdf

image.thumb.png.9b779366e9d2bd1bf55967c51db726aa.pngimage.thumb.png.b3be1c037ab3c45e3a3f496b6c05b693.png

• מעניין 1
פורסם

רוב תודות, דו"ח התאונה מעניין לקריאה גם בלי קשר לנושא הדיון. 774 אלף ק"מ ו-9 שנות שירות לפני הארוע... לא רע בשביל אוטובוס לואו-קוסט שבטח החזיר את ההשקעה תוך פרק זמן קצר יחסית.

• תוכן חדש...