Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכון טסטים, כיצד עובר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.3.2023 בשעה 18:06, biggie כתב:

עבור 250/300 שקל אתה תעבור גם אם תתקע על המסלול

מכיר כזה מכון

עובד שלהם תמורת 200 ש''ח בא ואוסף ממך את הרכב מהבית ומחזיר אחרי טסט

חבר שלי העביר רכב עם נורות ברקס שרופות בלמים גמורים וכו'

כי התור למוסך  היה יום אחרי הטסט

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

וואו, 

חתיכת שרשור. 

להגיע לטסט השנתי בידיעה שהולכים לדפוק אותך, 

כנראה שמלחתחילה אתה לא רגוע לגבי הרכב. 

4 רכבים בקבוע אני מעביר טסטים, 

1994, 2003, 2009 מאזדה, 2013 סיטרואן. 

אם אתה מטפל לבד ברכב, תדע להסביר. 

בטסט לרכב 1994, היה ריח חריף של בנזין + סימני רטיבות, פסלו.

לא התווכחתי, סיימתי את המסלול, ניגשתי לבוחן הראשי, הראתי לו בבגאז' את משאבת הדלק הישנה + צינורות דלק והסברתי שהחלפתי בתחילת השבוע.

הבין והעביר. 

לא על כל טיפת שמן פוסלים, אם רואים מסנן חדש קושרים אחד לשני (לרוב). 

לפעמים שווה להקשיב לבוחן הראשי ו"לטיפים" שלהם. 

פורסם
בתאריך 20.3.2023 בשעה 17:20, לירון .ה. כתב:

הרבה אנשים רושמים נותן את הרכב למוסכניק שיעביר את הטסט.

אני רוצה לנסוע על רכב תקין, זו בכלל לא שאלה.

ההבדל ביני לבין המוסכניק הוא שכל מה שגבולי או לא פוגע בבטיחות - אצלו יעבור ואצלי לא, ולכן ברכב מעל 5-6 שנים אני תמיד נותן למוסכניק להעביר את הרכב.

פורסם

מה זה אצלו? למה שאצלו יעבור? הרי בטסט יש פרמטרים, מה זה משנה מי נוהג?

זה כבר עניין הקומבינה או הלא כשר.

לי יש רכב בן 22, ורכב בן 17. את שניהם מעולם לא העביר המוסכניק. אלא אני בלבד.

• רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

גם בפרמטרים יש דברים שהם לא מדידים, וגם אם אני טועה והם כן, לא מודדים אותם בפועל, ולכן זה שיקול דעת של מבצע הבודק, למשל:

מגבים יבשים

שחיקת צמיגים

נראות של לוחית רישוי 

ועוד.

אותי יכשילו, ואותו לא.

• מעניין 1
פורסם

יש מכונים שמנסים לשדר לך שתשלם והכל יהיה בסדר.. או שינסו להוציא ממך את הכסף בצורה אחרת.

2 סיפורים מאותו מכון:

הגעתי עם הונדה סיוויק לטסט, לפני זה לקחתי את הרכב למוסך והחלפתי כל מה שצריך להחליף, זה היה במהלך יישור קו.

הרכב תקין ב100%.

אני נכנס למסלול בבטחון, ואז זה מתחיל: "אתה צריך פרונט, יש לנו כאן במקום אם תרצה. וגם להחליף לוחית רישוי שגם את זה תוכל להחליף במקום" הבנתי את המסר שהם משדרים, יעני, בוא נוציא ממך עוד כסף..

סיפור שני:

מגיע עם הנגררת לעביר טסט באותו מקום.

נגררת במצב חדש, בקושי היה בשימוש.

אני מקבל דף פירוט כמו רשימת מכולת: יש כאן שינוי מבנה, הגלגל שיורד לא תקין, הגלגל ספייר לא תקין וכו' וכו', מיותר לציין שלא נגעתי שטם דבר בשינוי מבנה ולא בכלום.. בחרתי לעשות בדיקה קטנה..

יצאתי מהממסלול והלכתי למוסך ליד וביקשתי שיעביר לי טסט.

אחרי שעה אני חוזר עם הרשיון חתום..

המסר שאני בא להעביר כאן, זה שהרבה פעמים עדיף לתת למוסך להעביר ולמנוע הרבה כאב ראש. או ללכת למכון אמין.

בהצלחה

• אהבתי 3

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אני כמה פעמים בא ביום שישי למכון טסט רבע שעה לפני שהוא סוגר.

אחרי פחות מרבע שעה יוצא עם המדבקה של הטסט.

כנובן שאני דואג שהרכב יהיה תקין.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי חבר שבמסגרת העבודה שלו נוסע על רכב די ישן (בגיל אספנות). וואללה, דואגים לרכב הזה מאוד, עשה קילומטראז יחסית נמוך (200 ומשהו אלף, מנוע דיזל), מטופל באהבה במוסך מתמחה. לפני כמה שנים הבוס לקח את הרכב לטסט ליד העבודה, נפסל על... ריפוד לכיסאות (באמת בודקים את זה?). מאותה שנה, הוא תמיד נוסע רבע שעה לישוב ליד, ותמיד עובר טסט בניסיון ראשון (בכל זאת, לא נחסך כלום על האחזקה המכנית של הרכב). לטענת החבר, המכון שהוא הולך אליו בודק את 'המינימום ההכרחי': א. סעיפים עם ערכים מספריים (שקל לבדוק בביקורת על המכון); ב. סעיפים בטיחותיים (בלמים, היגוי, אורות), וגם שם ייתנו לך כמה הזדמנויות כדי שלא תצטרך לחזור. למשל כמה ניסיונות עם הבלמים אם לא עובר בפעם הראשונה (הבנתי מאותו חבר שזה לא אמור להיות ככה, אבל אולי מישהו פה ישפוך אור על הנושא). הרכב עובר שם די מהר כי נראה שלעובדים לא אכפת מכלום. בכל מקרה, לוחית רישוי, משולש אזהרה וחבריהם ממש לא נבדקים שם. 

בטסט האחרון שלי הלכתי איתו, כי קסם לי עניין הזמן (אחרי שבשנה שעברה נשרף לי חצי יום על תור במכון ליד הבית, רק כדי להיות 7 דקות על המסלול). הרכב יצא כמובן פיקס, וזה עוד לפני יישור קו של כמעט 10,000 שקל. אני כנראה לא אחזור לשם גם כי אני מפחד שיעגלו פינות (למרות שלא שמתי לב למשהו חריג), וגם כי בסה''כ ביחד עם הנסיעה הלוך-חזור, לא נחסך לי זמן יחסית למכונים אחרים (להוציא את ההוא של שנה שעברה).

גם אני, כמובן, בגישה שהטסט בסהכ מגן עלי מהפן הבטיחותי. לא בא לי לנהוג על רכב שאני לא שלם עם המצב הבטיחותי/מכני שלו.

פורסם

איזה מכון?

איפה?

במכון בודקים פרמטרים, שקשורים לביטיחות.

אין פה מה לעגל פינות.

ככה זה אמור להיות. זה שבפעול יש הרבה שטיקים וטריקים.

אין קשר לריפוד וטסט.

יאריס 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המכונים ה'קשוחים' בבאר שבע, המכון הרך בישוב בדואי ליד. לגבי שטיקים וטריקים - חשבתי שזו הנקודה של הפוסט, בגלל זה ציינתי שהם לא בודקים ערכים לא מספריים ושנראים פחות חשובים (מגבים, משולש אזהרה וכו). העניין עם הריפוד גם לי היה מאוד מוזר, וגם לבוס. יש מצב שניסו לעשות לו קטע, אבל בכל מקרה הוא נמנע מלהגיע לשם מאז.

לגבי עיגול פינות - בטח שיש מה לעגל. כל מה שצריך רק וי, אפשר לא לבדוק (כמו שקרה שם באופן חלקי בפועל). אני אישית מעדיף שיבדקו לי הכל.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

השאלה לא נכונה. מה איכפת לך?

אם אתה בנאדם פחות או יותר נורמטיבי עם ראש על הכתפיים שאיכפת לו מהבטיחות של עצמו ויש לו טיפת התחשבות גם בבני משפחה/עוברי דרך אתה משתדל שהרכב יהיה תקין (עצמאית או דרך המוסך), מנקנ אותו כדי שיהיה רושם ראשוני טוב במכון, וזהו.

מי שמחפש קומבינה איננו עונה על הקריטריונים הנ"ל ולא איכפת לו מעצמו ומסביבתו - אין שום סיבה שאעסיק את עצמי במחשבות על "איך הוא עושה את זה".

אישית, אני לפעמים לוקח את הרכב בעצמו למכון, אבל מכיוון שכמעט תמיד יש משהו לתקן בלי קשר לטסט, אני נוטה בשנים האחרונות להעביר דרך המוסך. פעם זאת ספק צירייה, פעם זאת נורה, פעם זה חיישני חניה... מאגד בעיות ביחד וחוסך המון זמן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 26 דקות, daniel.asu כתב:

המכון הרך בישוב בדואי ליד

לא יודע כמה הוא רך. 

היו מצבים שפסל אותי תמיד הייתי מבקש לראות על מה, היו נותנים לי להיכנס לבור ומסבירים. 

וכן, היה מעגל פינות על פי אופי הרכב, רכב שנת 94,

היה מסביר שהאורות חלשים, ושווה לי להחליף רפלקטורים פנימיים אבל היה מתחשב בגלל שראה שהרכב נוסע בין הטסטים בלבד. 

אבל תמיד היו מסבירים ולפעמים שולחים לחבר שליד. 

יצא לי לעשות טסטים במסעדה רמת הגולן 

וגם באילת. 

תמיד זה היה שונה בין כל מכון למכון. 

לפני 42 דקות, daniel.asu כתב:

אני אישית מעדיף שיבדקו לי הכל.

וואלה לא חושב שאתה ממש רוצה בזה. 

הכשילו אותי כי הריפוד גג שלי בסביבת הסאן-רוף היה "מפורק" !! 

לא חוטים חשופים, לא חוטים משתלשלים. 

הריפוד בד  התחיל להתנתק מהחלק הקשיח. 

הייתי צריך להסביר לו שאני מחכה לחלק מחו"ל, 

אמר אין בעיה, תבוא מחר. תדבר עם המנהל. 

למזלי המנהל הבין את המצב, לא רצה ממש להתנגד לבוחן שלו, (בסופו של דבר עוד בדיקה, עוד כסף)  ותירץ שהם בודקים "הכל" ולא" מעגלים" פינות. 

לא היה לי נעים להזכיר לו שאת העגלה של חבר הוא אישר בלי שתהיה מחוברת עם ריתמה בזמן הבדיקה. 

פורסם
לפני שעה, לירון .ה. כתב:

אין קשר לריפוד וטסט.

שלמות ותקינות הריפוד זה משהו שלפי ההוראות היבשות צריך לבדוק בטסט. אז וודאי שיש קשר.

גם על ריפוד גג שמתחיל לגלות את כל המשיכה יכולים להכשיל אותך.

יש לזה הסבר שהריפוד צריך להיות תקין כדי שיהיה בטיחותי, שתשב בצורה בטיחותית ונוחה, שלא תגרם תאונה מישיבה לא מאוזנת ובטיחותית.

אממה, להבנתי אין מדד מדויק למה זה 'שלם ובטיחותי', ותאכלס אפשר להכשיל גם על קרע של 2 ס"מ במושב.

בדו-גלגלי, אגב, זה נפוץ מאוד. לא מעבירים כשהמושב קרוע.

פורסם

מסכים, אבל איפה זה רשום?

לא זכור לי מעולם שבדקו את שלמות הריפוד?

אני מגיע בדרך כלל בערב, בחורף שחשוך.

אף טסטר לא האיר לי לתוך הרכב עם פנס, או ביקש שאקום כדאי לבחון את שלמות הריפוד.

מסכים עם ריפוד הגג כולו מפורק ולמטה, יכול להיות גורם מפריע.

יאריס 2005

פורסם

תקנה 355 לתקנות התעבורה עוסקת במושבים, ריפודים ומשענות ראש.

אחת הסיבות לפסילה - שלמות ותקינות הריפודים.

ריפוד קרוע -> הפרדות הספוג -> נותרנו עם מתכת חשופה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...