Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון לאוטובוס ציבורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חמישי שמח

יש לי חלום ילדות כבר להיות נהג אוטובוס והתעניינתי ללמוד בחברת אפיקים,

הבנתי שבתהליך צריך ללכת למרבד לבדיקות ויש שם בדיקות נפשיות גם

בילדותי הייתי מטופל אצל פסיכולוגית בגלל חרדה חברתית שסבלתי, ולא גייסו אותי לצבא בגלל זה, רציתי לשאול במידה ואהיה אצל המרבד ואגיד לו שהיה לי חרדה חברתית שבגללה לא גוייסתי אז לא יתנו לי להמשיך בתהליך של הרישיון?

או יותר גרוע ישללו לי את הרשיון שיש לי? 

חשוב לציין הוצאתי רשיון אחרי הפטור מצהל

פורסם

אם יש לך 10 שנים ללא רקע רפואי - מאשרים.

בשיחה עם הפסיכולוג כחלק מהבדיקות אם הוא ישאל אותך חשוב לציין את הרקע בילדותך והחלמת לחלוטין (אם זה אכן כמו שאתה מתאר, כמובן).

אל תנסה להסתיר כי זה יחזור אליך כבומרנג.

מאידך, אם לא ישאלו אותך על כך אין צורך לציין זאת מיוזמתך. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה לא אמור להיות בעיה ולא ישללו לך את הרישיון בגלל חדרה חברתית. אם זה קרה עוד לפני גיל 19 בכלל לא הייתי מציין את זה, אנשים מתבגרים(ואז חרדה חברתית הופכת לקלה או נעלמת)
במקרה הכי גרוע אתה תביא להם מכתב  מפסיכיאטר שמאשר שהכל בסדר או שהחרדה שלך בשליטה ואין לך שום מניעה להיות נהג אוטובס(מה גם שהיום הנהגים לא מתעסקים עם כסף אז בכלל יורד להם הרבה לחץ)

אני מניח שבשביל הרישיון מבקשים מסמכים וכאלה, תבדוק. אם כן, אתה יכול להביא להם מכתב כמו שאמרתי

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

אם יש לך 10 שנים ללא רקע רפואי - מאשרים.

בשיחה עם הפסיכולוג כחלק מהבדיקות אם הוא ישאל אותך חשוב לציין את הרקע בילדותך והחלמת לחלוטין (אם זה אכן כמו שאתה מתאר, כמובן).

אל תנסה להסתיר כי זה יחזור אליך כבומרנג.

מאידך, אם לא ישאלו אותך על כך אין צורך לציין זאת מיוזמתך. 

לפני 45 דקות, FoxLight כתב:

זה לא אמור להיות בעיה ולא ישללו לך את הרישיון בגלל חדרה חברתית. אם זה קרה עוד לפני גיל 19 בכלל לא הייתי מציין את זה, אנשים מתבגרים(ואז חרדה חברתית הופכת לקלה או נעלמת)
במקרה הכי גרוע אתה תביא להם מכתב  מפסיכיאטר שמאשר שהכל בסדר או שהחרדה שלך בשליטה ואין לך שום מניעה להיות נהג אוטובס(מה גם שהיום הנהגים לא מתעסקים עם כסף אז בכלל יורד להם הרבה לחץ)

אני מניח שבשביל הרישיון מבקשים מסמכים וכאלה, תבדוק. אם כן, אתה יכול להביא להם מכתב כמו שאמרתי

תודה על התשובה

אני סובל בחרדה חברתית קלה לא כמו פעם 

אבל תודה שעניתם לי

פורסם

נציג ממשרד הרישוי אמר לי בערך לפני שנתיים, שכדאי מאד מאד להיזהר איתם. זה נאמר לי כשבאתי לחדש את הרישיון נהיגה שכולל גם רכב ציבורי, מונית. שאלתי אותו אם כדאי לי להגיש בקשה לרישיון לאוטובוס, כי אני גם מתעניין. בעבר פסלו אותי לאוטובוס כי כנראה לא אהבו את התשובות שלי במבחן הפסיכולוגי ו/או בשאלון החופר. נתנו לי רק מונית וכנראה אשאר עם זה ואוותר על עניין האוטובוס בגלל שלפי דבריו של אותו נציג, מדובר באנשים די חולי נפש שם במרבד שיכולים לעשות הכול, כולל לקחת לך רישיון לרכב פרטי. 

אציין רק שלי מעולם לא הייתה איזושהי בעיה נפשית ולא טופלתי מעולם אצל פסיכולוג/פסיכיאטר. פשוט סתם כנראה אמרתי להם בצעירותי דברים שלא נשמעו להם טוב. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עשה לעצמך טובה גדולה ותתרחק מהתחום כמו מאש, דבר ראשון כדי לשמור על הבריאות (פיזית ונפשית) ודבר שני זה אחד התחומים היחידים בשוק העבודה שבו הביקוש לעובדים - נהגים, קשיח, והמחסור הוא אדיר, אבל אף אחד לא רוצה לעלות על ההגה, הרבה ממי שמגיעים עוזבים בהזדמנות הראשונה.

והסיבות, לא בהכרח לפי הסדר, הקהל שאתה משרת, קנה אותך ואת האוטובוס, הסיבה השנייה, אין קשר בין תכנון הזמנים לבין המצב בפועל כך שלא נשאר לך זמן להתפנות (שלא לדבר על איפה) ולהפסקות, סיבה שלישית שכר זעום, סיבה רביעית פיצול משמרות על הגב שלך, סיבה חמישית אתה אויר בעייני המעסיק, סיבה שישית הנהגים מסביבך, סיבה שביעית דוחות, תלונות וקנסות מכל מיני קרציות ואור ירוק, סיבה שמינית אתה אחראי לחיי אדם במשך שעות ארוכות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא יודע מה זו חרדה חברתית.

אם קהל של 10 אנשים יצעק אליך תישאר בשליטה עצמית? אם לא, זה לא מתאים לך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...