Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי השבוע מחיפה לכיוון הקריות, ומחיפה לכיוון יגור.
אין מצב לנסוע בנתיב הימני.

לפני חודשיים זה עלה לי בבולמי זעזועים חדשים מקדימה בגלל בור.

לא עושה את זה יותר.

ולגבי האלו שבולמים בשמאל, שתדעו ששתי הסיבות היחידות שבגללן הם בולמים הן

1) הם בטלפון

2) אתם מהבהבים להם אז הם מנסים לחנך אתכם בחזרה

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 11 שעות, teyal כתב:

זהו גורם התסכול מספר אחד כאשר אתה נוסע ברכב ספורטיבי/מהיר.

תמיד אתה נתקע בשמאלי אחרי יונדאי/קיה/סוזוקי קרוסאובר.

מסכים לחלוטין, עם אלו שכתבו, שכאשר אתה נוסע ברכב איטי הבעיה כלל לא קיימת.

כי אתה כמעט ולא מחפש את השמאלי.

אני לא כל כך מסכים.

למהירות גבוהה אפשר להגיע גם עם רכבים ישנים. גם כשהיתה לי טויוטה קורולה 98' הייתי בדרך כלל "מחפש את השמאלי" (בהתאם לתנאי הנתיב הימני כמובן) כי נסעתי מהר, לא פחות מהג'יפון הכי חדש בסביבה.

לרכבים האלה לוקח יותר זמן אולי לפתח מהירות, אבל כשהם מגיעים אליה, אין שום סיבה שרק בגלל הרכב הישן הם יפנו את נתיב העקיפה למישהו עם קופרה לאון שחייב להשוויץ באוטו הספורטיבי שלו. כל זמן שהשימוש בנתיב השמאלי סביר (כלומר: הנתיב הימני איטי משמעותית) ובמהירות גבוהה, אני לא צריך לפנות אותו להוא עם הרכב הספורטיבי מאחוריי, גם אם יש לי יונדאי/קיה/סוזוקי קרוסאובר.

• אהבתי 7

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

שאלתי פעם מישהי את זה - הקפיצה אותי בחורה מהעבודה שנסעה כל הדרך בנתיב השמאלי בלי לעבור פעם אחת ימינה במהירות שהיא 5 קמ"ש פחות מהמהירות המותרת. הטענה שלה הייתה "מותר לי לסוע פה בהתאם למהירות המותרת. זה שאנשים אחרים נוסעים מהר יותר זה בעיה שלהם. הנתיב השמאלי פנוי יותר מהנתיב הימני ואני לא אוהבת להחליף נתיבים על הכביש" כל הניסיונות שלי להסביר את הטעות שלה לא עבדו. מבטי השנאה בעיניים וההתנהגות הזועמת מהאנשים שעקפו אותנו - זה מחזה שאני לא אשכח...

• אהבתי 3
  • מצחיק 4
  • מבאס 4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 17 שעות, el-chanan כתב:

יש צד שני לקטע הזה: גרועים לא פחות אלו המטורפים שמהבהבים לי כשאני בנתיב השמאלי במהירות של 100-110 כשהימני איטי בצורה משמעותית. מה אתה מהבהב, אידיוט? אתה לא רואה שהכביש מלא? אני אמור להוריד ארבעים קמ"ש ולזחול בנתיב הימני כי אתה נוסע כמו מטורף על מאה ארבעים קמ"ש? כשהנתיב הימני יתפנה אני אעבור אליו בלי קשר להבהובים שלך.

ברכב החדש שלי יש כבר מראה נגד סינוור, עוזר להתעלם מהטיפשים הללו.

הנה, בתופעה הזאת אישית אני נתקל הרבה יותר מאשר בזוחלים משמאל בכביש ריק.

• אהבתי 5
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, אליה כתב:

לא רק בהומור--בהרבה כבישים פרבריים הנתיב הימני הוא פשוט בלתי ניתן לנסיעה אם אין לך סיטרואן C5.

סתם דוגמא, מי שמכיר הירידה בבגין צפונה אחרי קרית משה--כבר עשור שיש שם בורות ביוב שקועים זוועתיים שגורמים לי לדחף עז לבצע רצח המוני במשרדי העירייה, פלוס ליסוע בנתיב המרכזי או השמאלי.

כמובן שלכביש 6 זה פחות רלוונטי העניין הזה.😝

עוד יותר מעצבן שהם במיקומים שונים על הנתיב, כלומר גם אם אתה מצליח להתחמק אחרי 20 מטר נכנס בתוך אחד אחר. אני כבר מהמנהרה משתדל לעבור לנתיב האמצעי/שמאלי. ורצח המוני צריך לעשות שם על המצב הכללי של כבישי ירושלים.

לנושא השרשור, ב90% מהנסיעות שלי הנתיב הימני הוא השמאלי החדש.

עריכה אחרונה על ידי Codetalker
פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

שאלתי פעם מישהי את זה - הקפיצה אותי בחורה מהעבודה שנסעה כל הדרך בנתיב השמאלי בלי לעבור פעם אחת ימינה במהירות שהיא 5 קמ"ש פחות מהמהירות המותרת. הטענה שלה הייתה "מותר לי לסוע פה בהתאם למהירות המותרת. זה שאנשים אחרים נוסעים מהר יותר זה בעיה שלהם. הנתיב השמאלי פנוי יותר מהנתיב הימני ואני לא אוהבת להחליף נתיבים על הכביש" כל הניסיונות שלי להסביר את הטעות שלה לא עבדו. מבטי השנאה בעיניים וההתנהגות הזועמת מהאנשים שעקפו אותנו - זה מחזה שאני לא אשכח...

אני יודע שאקפיץ כאן כמה, אבל באמת בלי דעות קדומות, ב90 אחוז מהמקרים הנתקעים על הנתיב השמאלי הן נשים, פשוט בדקתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עוד מחלה קשורה - "אופנוען כשמתחשק לי". אופנוע נוסע באמצע נתיב שמאלי (ובכלל) על 80 קמ"ש.

אתה טורח ועוקף אותו בצורה בטוחה וברמזור הבא הוא  עוקף אותך ושוב נתקע באמצע הנתיב על 80 קמ"ש.

או שתעוף הצידה ותתן לעקוף אותך או שאל תעקוף ברמזור.

פורסם

אני נתקל ביצורים הללו כל בוקר מחדש, כמעט ולא מעיר יותר, פשוט עוקף מימין אם אפשר או מחכה בתור הארוך שמשתרך.

יש לי קרובת משפחה שיש לה בעיית "תפיסה מרחבית", והיא נוהגת בצורה משונה, היא יכולה לנסוע 60 קמש על כביש מהיר של 100 קמש, היא לפעמים תתן ברקס בלי סיבה נראית לעין כי היא נזכרה במשהו, היא תשמור מרחק של 2 מטר ומעלה מרכב, כשמישהו יצפור לה (קורה הרבה) היא תאחל לו איחולים לבביים ולא תבין על מה הוא צופר, וזה לא קשור לאגו או משהו בסגנון, פשוט אנשים שהם כמו שחלק פה כינו סוג של חייזרים/אסטרונאוטים/מנותקים מהסביבה, לרוב מבוגרים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני שעתיים, MostlyWicked כתב:

הנה, בתופעה הזאת אישית אני נתקל הרבה יותר מאשר בזוחלים משמאל בכביש ריק.

ועדיין לא הבנתי מה אכפת לך להועיל בטובך להאט ב40 קמ"ש ל22 שניות ולתת לאותו אחד מטורף מבחינתך לנסוע על 180 מבחינתו אתה כמו זה שנוסע על שמונים,

אלא אם החלטת לחנך אותו לנסוע במהירות המותרת אני "די בטוח" שהצלחת בזה אבל עדיין יש בעיה למוחרת הוא נוסע לאט לאט ואז הוא רואה במראה את אוטו שחינך אותו כ"כ טוב אתמול כועס עליו שוב והפעם שהוא נוסע לאט הוא פשוט ייצא מבולבל לכן נראה לי עדיף לך לתת לו לעבור אותך עד שיבוא שוטר ויחסוך לך את הטרחה.

• רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא תמיד אפשר לחזור לימין באותו רגע, לפעמים אתה מקביל לתנועה מימין וצריך להשלים את העקיפה. עדיך מאשר שתדפוק ברקס ותבהיל את זה שמהבהב לך מאחורה. 
אבל אפשר למנוע את זה בקלות ע"י איתות ימינה, ככה הוא מבין שאתה לא שם כדי להישאר ובסך הכל יצאת לעקיפה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ולפעמים נוסעים באותו קצב בשמאלי ולא עוברים בגלל שאני נוסע במהירות המותרת זה מאחורי עבריין,

וזה הרבה יותר מרגיז אותי מאיזשהו אדם מבוגר שפשוט לא אוחז שיש מישהו מאחוריו תן לי להסתדר עם השוטר

לבד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם נוסעים באותו קצב זה משהו אחר, יצאת לעקיפה והרכב הנעקף פתאום מתחיל להאיץ גם ומשווה איתך מהירות, תחזור ימינה.

פורסם
לפני 15 דקות, מאזדה חבוטה כתב:

ועדיין לא הבנתי מה אכפת לך להועיל בטובך להאט ב40 קמ"ש ל22 שניות ולתת לאותו אחד מטורף מבחינתך לנסוע על 180 מבחינתו אתה כמו זה שנוסע על שמונים,

אלא אם החלטת לחנך אותו לנסוע במהירות המותרת אני "די בטוח" שהצלחת בזה אבל עדיין יש בעיה למוחרת הוא נוסע לאט לאט ואז הוא רואה במראה את אוטו שחינך אותו כ"כ טוב אתמול כועס עליו שוב והפעם שהוא נוסע לאט הוא פשוט ייצא מבולבל לכן נראה לי עדיף לך לתת לו לעבור אותך עד שיבוא שוטר ויחסוך לך את הטרחה.

למה שאאט לכבודו? אם אני עוקף בקצב טוב ברמה שאני לא עוקף את הרכב שלידי בקמ"ש יותר, אין שום סיבה שאני אאט עבור כבודו.

שכבודו ימתין בסבלנות שאסיים את העקיפה, אני לא חייב לו שום דבר. אני לא אאט את עצמי ב-40 קמ"ש ואחזור לנתיב הימני בשבילו (שזה לכשעצמו לא ריאלי בסיטואציות מסוימות) ואחר כך אאיץ שוב.

• אהבתי 9

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה גם יותר מעכב את הממהר. הוא צריך להוריד מהירות גם ואחרי זה להאיץ שוב.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

• תוכן חדש...