Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 4 דקות, daniel.asu כתב:

שאלת תם - מי קובע מה היא מהירות מופרעת באמת? האם 140 באזור של 120 בכביש 6, היא מהירות מופרעת?  האם 120 בחלק ניכר מכבישי ארצנו השבורים למדי, היא לא מהירות מופרעת?

אם מהירות הנסיעה שלך דורשת ממך לזגזג בין רכבים, לצפור ולאותת באורות, כן, אתה נוסע כמו מופרע במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 43 דקות, el-chanan כתב:

כי החוק זה דבר אחד, אבל במציאות לפעמים מתניידים בנתיב השמאלי כי הנתיב הימני *איטי*. הדגשתי שמדובר שהנתיב הימני *איטי*, ולא שאני נוסע בשמאלי רק כי בא לי

דווקא החוק אחלה ואם כולם היו הולכים לפיו היו פחות עומסי תנועה. אם הימני איטי, אתה עוקף אותו אבל בסוף חוזר אליו. אתה לא אמור להתנייד בשמאלי כל הדרך. עוקף שיירה איטית, חוזר ימינה ושוב. ככה אמורים לנהוג. אם הנתיב הימני שבור ומלא בבורות, זה נחשב עקיפה לכל דבר. אתה עוקף מכשול.

מה שקורה בפועל זה כמו עם חוסר איתות, חניה על נתיב נסיעה, חנייה על 2 חניות, אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה ועוד הרבה מעשים מחורבנים שאתה סובל מהם ביומיום כי המשטרה לא טורחת לאכוף ולהזכיר לציבור שיש חוקים.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, bobi כתב:

אני בד"כ בכביש 6 שם כל הדרך קרוז קונטרול על 9 קמ"ש מעל המהירות המותרת, למה 9. כי רק מעל 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת מקבלים דו"ח, אז 9 כדי להיות בטוח. 

אם הנתיב הימני פנוי אני אסע בו, אבל אם הוא ידרוש ממני להאט ולצאת מהקרוז, אני אסע בשמאלי כמה שצריך במהירות שקבעתי בקרוז.

אני לא עומד להאט ולזגזג בין נתיבים בגלל מי שרוצים לנסוע 140 קמ"ש. 129 קמ"ש בכביש 6 זאת מהירות הוגנת 

רק בישביל להרגיע....בכביש 6 גם ב140 לא תקבל דוח. 

שאתה שם קרוז קונטרול ב140 המהירות האמיתית שהלייזד יתפוס יהיה 132-133,תוריד הפחתה של 5 קמש. 

תקבל דוח של 8 קמש מעל המותר. 

אף אחד לא מתעסק בזה וצריך להיות ״מנחוס״רציני בישביל לקבל דוח בשיוט בקרוז ב140 קמש בכביש 6. 

חלפתי על ניידת שלייזרה עלי ב150 בטעות,ולא היה כלום....אבל זה כבר המזל היה לטובתי כנראה. 

יש רכבים ש150 קמש מרגישים כמו 90 קמש במשפחתית ובאמת ובתמים לא שמים לב לקצב. 

140 קמש ברכבים מסויימים זה זחילה בשיוט רגוע גם שאין משהו שאוהב הגה ברכב וצריך להבין את זה. 

אם אנשים לא עוברים את ה130 קמש,אפשר להוציא מהחוק קנייה של כל רכב ספורטיבי בארץ. 

אין משהו בארץ שקונה ספורטיבית ולא הגיע בנס הרים ל100 קמש מעל המותר איפה שאפשר. 

זה פורום רכב לא פורום אור ירק. 

כרגע אני עם רכב ספורטיבי שהוא לא אוהב שיוט במהירות גבוהה בלי מטרה ואני פשוט לא בשמאלי 99% מהזמן שזה לא נסיעה לטיול נהיגה. 

מי שסתם בשמאלי בכביש של 3-4 נתיבים שיחפש את הנתיב הפנוי מתנועה ויסע שם. זה עובד לי כבר 4-5 חודשים פיקס. 

מעניין שלי מעולם לא צפרו או הבהבו אורות,פשוט מספיק לשים לב לרכב מהיר יותר מאחורי ומתנהל בהתאם. 

צריך להרים ראש למראה האמצעית מרחוק וזה יפתור הרבה בעיות. 

זה פורום רכב,קצת מפתיע חלק מהתגובות....

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 3 דקות, Ido12 כתב:

אין משהו בארץ שקונה ספורטיבית ולא הגיע בנס הרים ל100 קמש מעל המותר איפה שאפשר. 

דבר בשם עצמך.
לא כולם מעוניינים במהירויות כאלו ולחלקנו יש רכב ספורטיבי ונהנים מהתנהגות טובה גם במהירויות נמוכות.

זה ממש קרוב להוא שכתב "טורבו זה לנהגי מירוץ. אין אחד שאין לו טורבו שלא הגיע ל200 קמ"ש"

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

לא נראה שחשבת כל-כך לעומק על הסיטואציה.

נראה שלא דיברתי על כל סיטואציה אלא על מקרה פשוט שבנתיב הימני יש מדי כמה דקות רכב מאט או משאית ולכן יש נהגים שנוסעים בנתיב השמאלי וגם כשיש להם אפשרות לעבור לימין הם לא עושים את זה בגלל שהם נוסעים מהר למדי במהירות הקבועה בחוק.

לפני 47 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אכפת, כי לרדת מ120 ל80 זה לא סביר, אבל לרדת מ180 ל120 לכמה שניות עד שתהיה הזדמנות לפנות את הנתיב או אחרי שאני אעבור את כל הרכבים שאני עוקף, זה כן סביר.

כנ"ל

לפני כשעה, bobi כתב:

אני בד"כ בכביש 6 שם כל הדרך קרוז קונטרול על 9 קמ"ש מעל המהירות המותרת, למה 9. כי רק מעל 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת מקבלים דו"ח, אז 9 כדי להיות בטוח. 

זה אולי טענה.

פורסם
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

א. הנתיב השמאלי נועד לעקיפה בלבד.

צריך לסיים את העקיפה כמה שיותר מהר, כלומר ללחוץ על הדוושה. ולחזור בהקדם לנתיב ימני ככל האפשר. זה לא המקום להקפיד לא לחרוג ב2 קמ"ש מהמהירות המותרת.

ב. לא מתמקמים בימני או בשמאלי, צריך כל הזמן להתאים את עצמך לתנועה וזה דינמי. בטח שלא נשארים כל הנסיעה בנתיב אחד, ואם כן, זה על הנתיב הימני בכביש נטוש לפנות בוקר.

ג. כל ההתייחסות למהירות x כ"מהיר" למהירות y כ"מופרע" היא שגוייה לחלוטין. יש הבדלי מהירות יחסית בין הנתיבים. באופן תקין, הנתיב מצד שמאל מהיר יותר מזה שמצד ימין. בפועל, בארצנו, לעיתים קרובות הנתיב המהיר הוא לא השמאלי.

ד. כאשר הכביש עמוס בכלי רכב, יש גבול איזו מהירות אפשר לפתח. כשיש קצת מקום, תמיד קח בחשבון שיש אנשים שנוסעים הרבה יותר מהר ממך ואין בזה שום דבר מופרע. מי שמופרע זה מי שלא שומר מרחק, נצמד לרכב לפניו, או עובר נתיב בלי להתאים את עצמו למהירות הנסיעה שקיימת בו כעת.

א. זה ממש לא מה שהחוק אומר, ואני לא מבין מי שמך לקבוע בכזאת נחרצות ש"זה לא המקום" לציית לחוק. על פי החוק לא עוברים על המהירות המותרת גם במהלך עקיפה, נקודה.

ב. לפעמים הנתיב הימני\אמצעי הוא פשוט שיירה אחת ארוכה לאורך 30 ק"מ. במצב זה אין ברירה: או שאתה לא עוקף בכלל, או שאתה "עוקף" במשך רבע שעה רצוף או יותר, קרי נוסע בשמאלי. המצב הזה נפוץ מאוד בכבישי ישראל.

ג. הסלקטיביות שלך בציות לחוק משעשעת. הנתיב השמאלי הוא המהיר? חוק בל יעבור, מי שמפר אותו עבריין. אבל מהירות מותרת? המלצה בלבד.

ד. אז שנינו מסכימים שמי שנוסע מהר יותר מהמותר בנתיב השמאלי, ואז נצמד ומהבהב לרכב שלפניו הוא מופרע. שמח שהגענו לקונצנזוס בנושא.

באופן כללי נראה לי שיהיה הרבה יותר פשוט לך ולכולם אם תודה שאין בסיס חוקי או לוגי לדבריך ושאתה פשוט מחפש תירוץ לנסוע מהר מהמותר בלי שיפריעו לך.

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 3
פורסם
לפני 4 דקות, מאזדה חבוטה כתב:

נראה שלא דיברתי על כל סיטואציה אלא על מקרה פשוט שבנתיב הימני יש מדי כמה דקות רכב מאט או משאית ולכן יש נהגים שנוסעים בנתיב השמאלי וגם כשיש להם אפשרות לעבור לימין הם לא עושים את זה בגלל שהם נוסעים מהר למדי במהירות הקבועה בחוק.

אם זה פעם בכמה דקות זה עניין אחר לגמרי, אני לא אסע בנתיב הכי שמאלי אם אני יכול לנסוע באחד הימניים במהירות סבירה. ברגע שיש רכב מאט אני אעקוף משמאל אם מתאפשר, ואחזור לימין. אבל דובר פה על מצב בו יש תנועה צפופה ויחסית איטית בכל הנתיבים חוץ מהשמאלי, במקרה הזה פשוט לא פרקטי להחליף נתיבים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Sparrow420 כתב:

אני עובד עם צוות תיקון מעקות בטיחות בנת"י (מוביל להם ציוד), הכמות תאונות שיש שם מאנשים חולי נפש כמוך מדהימה.

כן, זה "מסלול" מעניין, אבל זה כביש ציבורי בלי שוליים, ראות אפסית וכל זה על הר.

אני ממש ברגעים אלה על ק"מ 14 בכביש 386...

1649969195059417448032089590721.thumb.jpg.bd895367d696e02ea4651180727fd4e1.jpg

יש בנס הרים חולי נפש שלא משאירים להם שום מרווח בטחון. זה בעיה מסוג אחר ובעיה של מי שנוהג מעבר לגבול אחיזה. 

אם תעלה איתי על הרכב(או עם כל אחד שאני מטייל איתו)תראה שאין שום עקיפות על פס לבן/עקיפות שלא פנוי. 

נוסעים עם בקרות בלבד.

לא בולמים מאוחר כמו במסלול. 

עדיין זוכרים יופי שזה כביש ציבורי ואם היית עולה איתי על הרכב היית נהנה מאוד ושום פחד ושום חשש. 

יש כמה נהגים שבאמת נוהגים בכביש הזה כאילו הוא מסלול סגור,אותם גם אני שונא. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 דקות, Ido12 כתב:

יש בנס הרים חולי נפש שלא משאירים להם שום מרווח בטחון. זה בעיה מסוג אחר ובעיה של מי שנוהג מעבר לגבול אחיזה. 

אם תעלה איתי על הרכב(או עם כל אחד שאני מטייל איתו)תראה שאין שום עקיפות על פס לבן/עקיפות שלא פנוי. 

נוסעים עם בקרות בלבד.

לא בולמים מאוחר כמו במסלול. 

עדיין זוכרים יופי שזה כביש ציבורי ואם היית עולה איתי על הרכב היית נהנה מאוד ושום פחד ושום חשש. 

יש כמה נהגים שבאמת נוהגים בכביש הזה כאילו הוא מסלול סגור,אותם גם אני שונא. 

אמרת 100 קמ"ש מעל המותר.. תראה לי איפה בכביש הזה יש לך מקום להגיע למהירות כזאת בבטחה.

יש לך במקרה צילום של נסיעה כזאת ממצלמת רכב או משהו?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 57 דקות, Ido12 כתב:

כרגע אני עם רכב ספורטיבי שהוא לא אוהב שיוט במהירות גבוהה בלי מטרה ואני פשוט לא בשמאלי 99% מהזמן שזה לא נסיעה לטיול נהיגה. 

מה זה רכב שלא אוהב שיוט. תגיד שהנהג ברכב לא אוהב שיוט, הרכב יכול לנסוע במהירות שיגידו לו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, Sparrow420 כתב:

אמרת 100 קמ"ש מעל המותר.. תראה לי איפה בכביש הזה יש לך מקום להגיע למהירות כזאת בבטחה.

יש לך במקרה צילום של נסיעה כזאת ממצלמת רכב או משהו?

יש אנשים בנס(בודדים,ראיתי אחד כזה)שנוסע בשבת לפנות בוקר ולוקח פניות הדוקות מהנתיב הנגדי כמו במסלול. 

זה סכנת נפשות. פנייה עיוורת לגמרי.

אם אתה רוצה צילום שלו עם מספר רכב שלח הודעה לפרטי(שהוא אשכרה בנתיב הנגדי)ויש לך מה לעשות עם זה.

נהיגה כזאת זה דבר פסול לחלוטין כמובן.

גם שנוהגים ספורטיבי בכביש נהיגה יש גבול ברור,ואם שומרים על הגבול לא תעוף משום גדר. 

מקסימום פחחות קלה לרכב במקרה הקיצוני אם קרה משהו לא צפוי בכביש כמו חיית בר.

נהג שעף ככה מהגדר זה לא לעניין בעליל אם לא קרה תקלה מכנית ברכב. 

נוסעים לא 100% אלה 80-90% והכל בסדר. 

ושיש רכב מלפני פשוט מוריד קצב ונותן לו להתרחק/מחכה לרגע פנוי בעקיפה ויקח כמה זמן שיקח. 

מי שרוצה לנהוג 100+% שיסע למסלול. 

אני לגמרי מעדיף אותי בהגה בנסיעה ספורטיבית מאשר בן אדם אחר שיסע לאט שלא מכיר את הכביש. 

אני רואה שם כל שבוע תאונות עם רכבים רגילים....הרוב כאלה. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Ido12 כתב:

יש אנשים בנס(בודדים,ראיתי אחד כזה)שנוסע בשבת לפנות בוקר ולוקח פניות הדוקות מהנתיב הנגדי כמו במסלול. 

זה סכנת נפשות. פנייה עיוורת לגמרי.

אם אתה רוצה צילום שלו עם מספר רכב שלח הודעה לפרטי(שהוא אשכרה בנתיב הנגדי)ויש לך מה לעשות עם זה.

נהיגה כזאת זה דבר פסול לחלוטין כמובן.

אין לי מה "לעשות עם זה" אם אתה מדבר על אכיפה כלשהי, אני סה"כ נהג משאית

אני מדבר על סרטון עם נהיגה כמו שאתה אמרת, 100 מעל המותר ובטוח לגמרי.

לא מנסה להפליל אותך או משהו, תשלח סרטון בלי מספר רכב של "חבר של חבר" ;)

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

א. זה ממש לא מה שהחוק אומר, ואני לא מבין מי שמך לקבוע בכזאת נחרצות ש"זה לא המקום" לציית לחוק. על פי החוק לא עוברים על המהירות המותרת גם במהלך עקיפה, נקודה.

ב. לפעמים הנתיב הימני\אמצעי הוא פשוט שיירה אחת ארוכה לאורך 30 ק"מ. במצב זה אין ברירה: או שאתה לא עוקף בכלל, או שאתה "עוקף" במשך רבע שעה רצוף או יותר, קרי נוסע בשמאלי. המצב הזה נפוץ מאוד בכבישי ישראל.

ג. הסלקטיביות שלך בציות לחוק משעשעת. הנתיב השמאלי הוא המהיר? חוק בל יעבור, מי שמפר אותו עבריין. אבל מהירות מותרת? המלצה בלבד.

ד. אז שנינו מסכימים שמי שנוסע מהר יותר מהמותר בנתיב השמאלי, ואז נצמד ומהבהב לרכב שלפניו הוא מופרע. שמח שהגענו לקונצנזוס בנושא.

באופן כללי נראה לי שיהיה הרבה יותר פשוט לך ולכולם אם תודה שאין בסיס חוקי או לוגי לדבריך ושאתה פשוט מחפש תירוץ לנסוע מהר מהמותר בלי שיפריעו לך.

את הצודק לחלוטין בקשר לחוק אבל העולם לא מתנהל ככה אם אתה מציית לחוק בצורה אבסולוטית ונשאר לחכות ברמזור אדום להולכי רגל ב2 בלילה ברחוב ריק אני מצדיע לך ומבין אותך אבל אם אתה מאתנו ככה בגובה העינים שומר חוק אבל ישראלי שיודע לחפף פה ושם ורמזור להולכי רגל יש לו הגבלות בשעות ובמקומות הפעילות שלו ומשתדל לא לעבור את המהירות המותרת אבל לפעמים ככה בכביש 6 ב1 בלילה לא עומד בפיתוי ולוחץ על הגז רק עוד קצת אז זה להיות חמור שכשיש מישהו מאחורה שרוצה לעקוף דווקא אז לשמור על מרחוק ביטחון מהמהירות המותרת

• תוכן חדש...