Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ביצעתי חיפוש על דגמי מכוניות חשמליות שנמכרות באירופה ובארה"ב וממה שראיתי באתרים זה שכל מה שנמכר כחשמלי זה המותגים המוכרים. 

50 דגמי מכוניות חשמלים באירופה (נכון ל-9/2022)

דגמי מכוניות חשמליים בארה"ב

מה קורה פה? 

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata
  • מעניין 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

זה מאוד פשוט, ומסיבות אחרות לאמריקאים ולאירופאים:

1. האירופאים לא מאוהבים בגודל המכונית כמו הישראלים, ולכן אחרי טסלה, שלושת הדגמים הפופלריים הם ID4, e-208 ו-500e. 

2. אחרי מיסוי, אין שום היגיון לאירופאי לרכוש רכב סיני. המחירים יהיו מאוד קרובים לתוצרת האירופאית, אם לא יקרים יותר. אם בארץ דגם אירופאי / קוריאני היה נמכר במחירים הסיניים, ספק אם היית רואה סיני אחד על הכביש.

3. תמחור התוצרת ה"איכותית" בארץ הזוי בתוספת בעיות מלאי של יצרניות שמעדיפות למכור אותו באירופה.

4. האמריקאים זה שוק מאוד מסורתי שקשה מאוד לחדור אליו. אירופאיות רבות נכשלו ואפילו לא ניסו, אז סינים?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אני חושב שהעובדה שהרבה קונים רכב עם מימון ובתשלומים, נותנת אשליה שזו לא הוצאה גדולה.

לכן מרגישים יותר בנוח לקחת סיכון על הכסף שלהם עם רכב בלי מוניטין, שירות לא ידוע מכל מיני יבואנים ששמו יד על משלוח מזדמן של כמה יחידות.

יכול בהחלט להיות שחלק מהדגמים הסיניים יראו תמורה טובה, אבל את זה נדע רק לאחר כמה שנים ובמצב כיום מי שקונה סיני לוקח סיכון גדול.

• מעניין 1
פורסם

פח זבל של תעשיית הרכב הסינית זה יותר מדינות עולם שני/שלישי, שלא דורשים תקינה, ולשם באמת מגיעה כל האשפה.

פה זה יותר מצב שבו התוצרת החשמלית מאירופה/ארה"ב/קוריאה/יפן לא מגיעה, והסינים ממלאים את החלל.

דגמי בנזין סיניים כמעט ולא רואים, ואם יש, אז הם לא ממש תחרותיים מול התוצרת של המותגים המוכרים.

מה שכן, הדגמים הסיניים שמגיעים לפה, עדיין מאוד איכותיים יחסית למה שמגיע לחבר העמים או דרום אמריקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה יומרני לכתוב ״זבל סיני״ ולהכליל את כל היצרנים המוכרים יותר ואלו פחות שמגיעים לפה

לא יודע מה איתך, אני נהנה מהזבל הסיני שלי מאוד

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

במה פח זבל סיני מתבטא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 31 דקות, yulianx כתב:

במה פח זבל סיני מתבטא?

במנדרינית או קנטונזית, תלוי באיזור

• מצחיק 8
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איני יודע מה קורה במדינות עולם שלישי וגם לא טרחתי לבדוק. קשה לי להאמין שאחוז המכוניות הסיניות שם הוא בכלל 1 אחוז. אבל לא זה העניין.

העניין הוא שבתקופה האחרונה אנו עדים לכמויות מטורפות של יצרנים ודגמים שחלקם כלל לא היו מוכרים שפשוט נחתו כאן בזמן שבמדינות מערביות אחרות הן כמעט ולא קיימים, דבר שהעלה בי תהיה שאנחנו כאזרחי המדינה פשוט אוכלים הכל, חרא טוב, חרא לא טעים וחרא שבא להקיא ממנו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חלקם לא היו מוכרים לנו.. אבל פופולרים/חברות ענק בסין .

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 31 דקות, Shmulik_Miata כתב:

העניין הוא שבתקופה האחרונה אנו עדים לכמויות מטורפות של יצרנים ודגמים שחלקם כלל לא היו מוכרים שפשוט נחתו כאן בזמן שבמדינות מערביות אחרות הן כמעט ולא קיימים, דבר שהעלה בי תהיה שאנחנו כאזרחי המדינה פשוט אוכלים הכל, חרא טוב, חרא לא טעים וחרא שבא להקיא ממנו

אני יכול גם להגיד לך את אותו דבר על דגמי דיזל של יצרניות אירופאיות (וגם קוריאניות), שנחתו כאן בהמוניהם אחרי הדיזלגייט, כשבאירופה הם נהפכו ללא רצויים.

ואני מעדיף שיהיה כאן סיני חשמלי מאשר דיזל "נקי" שעבר תקינה בקומבינה.

או בהמות כמו סילברדו, סוואנה וF350 שנהנות כאן מהטבות מס מפליגות מסיבות לא ברורות, כשהדבר האחרון שצריך במדינת מטר על מטר זה טנדר פול סייז.

או כמויות של כלים חשמליים סיניים (ולא סיניים) ללא רישוי וביטוח, שהוציאו לכבישים קהל שאתמול ירד מהעצים.

או אוטובוסים סיניים נחותים שהציפו את השוק ודי חיסלו את מה שנשאר מתעשיית רכב כבד מקומית.

רכבים חשמליים סיניים זה עוד הרע במיעוטו לעומת כל אלה. הם בסך הכל באים למלא נישה שאין מישהו אחר שימלא.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 38 דקות, Shmulik_Miata כתב:

דבר שהעלה בי תהיה שאנחנו כאזרחי המדינה פשוט אוכלים הכל, חרא טוב, חרא לא טעים וחרא שבא להקיא ממנו.

לא מתאים לך - אל תקנה.

גילוי נאות - לי אין רכב סיני, ואני לא מתכוון לקנות רכב סיני.

פורסם

החוצפה היא ישראלית, לא בטוח סינית 

המחירים פשוט מטורפים 

נכנסתי היום לאתר של byd ,  מחירים  שמתחילים ב175k ומגיעים ל315k

מקסוס עם טווח של 260 ק"מ עולה 220k

מה זה אם לא חוצפה ישראלית במיטבה? 

פורסם (נערך)

סין היא מעצמה כלכלית שתעקוף את ארה"ב בתור המדינה עם הכלכלה החזקה בעולם בתוך מספר שנים.

לסין יש שיתופי פעולה נרחבים עם יצרני רכב אירופאים ואמריקאים רבים (למשל הרכישה של וולוו ע"י ג'ילי).

לכתוב זבל על מכוניות סיניות זה הזוי בלשון המעטה.

ברור שהאירופאים יעדיפו תוצרת אירופאית והאמריקאים תוצראת אמריקאית.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...