Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר כתבתי כמה פעמים את דעתי בנושא, הרכבים הסינים יעבדו בסדר בשלוש השנים הראשונות. אח"כ הן יתחילו להתקלקל ולאבד מערכם המון. אני לא סומך על מוצר סיני כשאני רוכש אותו לטווח ארוך, אעדיף לשלם יותר על מוצר לאורך זמן. הכל מרכב, טלויזיה, מקרר, וכלה במנגנון לשירותים, מתגים לחשמל, תריס חשמלי לבית וחלקי חילוף לרכב. רק לא סיני

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 שעות, discoTD5 כתב:

צאו מהפרובנציאליות הישראלית שאתם לא מפסיקים להדהד כאן. 

הכבישים כאן - טובים מאוד. ההשקעה בתשתיות מטורפת. כן, לא הכל מושלם, ויש כבישים שעדיין צריכים שדרוג, אבל הצירים המרכזיים ממש לא 'עולם שלישי'. 

התחב"צ כאן - מזעזע. מתחת לכל קריטריון. ככה זה כשההשקעות נעשות על ידי ממשלה אחת, וגזירת הסרט אחרי חמש עשרה שנים. אבל גם כאן יש השקעות גדולות מאוד. 

תנאי מזג אוויר - אם היו כל-כך חריגים היינו רואים כאן דגמים של כל היצרנים עם כיסויי הסוואה. אבל הם לא כאן, כי התנאים כאן ממש לא קיצוניים.

אני התחלתי להעריך את הכבישים בישראל רק שעברתי לניו יורק, ברוב האיסט קוסט ובעיקר בכבישי ניו יורק סיטי תשתית הכבישים כ״כ גרועה(בורות, שברים בכביש סימון דהוי שלא רואים כשיורד גשם/חושך שילוט איום ונורא וכו׳) שגורמת לי להבין כמה הכבישים בארץ היו יחסית טובים לפה.

פתאום אני מבין למה לרכבים אמריקאים יש מתלים רכים כ״כ(כי הכבישים שהם נועדו ליסוע בהם הם מתחת לכל ביקורת).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 51 דקות, Michazzz כתב:

אני כבר כתבתי כמה פעמים את דעתי בנושא, הרכבים הסינים יעבדו בסדר בשלוש השנים הראשונות. אח"כ הן יתחילו להתקלקל ולאבד מערכם המון.

דעתך חשובה אך בקטע הזה אינה נחשבת.

יש לך נתונים? או שאתה משליך דברים מהעבר על העתיד?

לפני 10 שנים אםמישהו היה אומר שקנה מכשיר סלולרי סיני היום אומרים שהוא מטומטם, היום אם הוא קונה גלקסי אומרים שהוא פראייר ובחצי מחיר יכל להביא מכשיר סיני ברמה זהה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, noknok כתב:

אני התחלתי להעריך את הכבישים בישראל רק שעברתי לניו יורק, ברוב האיסט קוסט ובעיקר בכבישי ניו יורק סיטי תשתית הכבישים כ״כ גרועה(בורות, שברים בכביש סימון דהוי שלא רואים כשיורד גשם/חושך שילוט איום ונורא וכו׳) שגורמת לי להבין כמה הכבישים בארץ היו יחסית טובים לפה.

פתאום אני מבין למה לרכבים אמריקאים יש מתלים רכים כ״כ(כי הכבישים שהם נועדו ליסוע בהם הם מתחת לכל ביקורת).

מזכיר לי כשנהגתי בLA, ובצדי רחובות היו תעלות ניקוז בעומק של כמעט חצי מטר. והתעלות האלה גם חוצות רחובות, ומזל שנהגתי בקרוסאובר גבוה יחסית (פורד אסקייפ) כשגיליתי את זה. עם סדאן רגילה בטוח הייתי דופק משהו.

אפשר להבין את החיבה של אמריקאים לSUV וטנדרים. לא רק כי גדול זה טוב והם חייבים את הV8 שלהם, אלא גם מסיבות פרקטיות - כבישים שבורים, מרחקים גדולים (רצוי רכב מרווח ונוח), והעובדה שכולם סביבך נוהגים בטנקים, אז בתוך ספארק או פיאסטה אתה לא תרגיש הכי בטוח בעולם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוב החברים כאן צעירים מכדי לזכור, אבל מה שאומרים כרגע על הרכבים הסיניים, נאמר ב-70'S על הרכבים היפניים...

ובתחילת ה-90'S על הרכבים הקוראניים...

אז אם היית רוצה אוטו "אייזן", אז רק פולקסווגן....

העולם משתנה כל הזמן. 

כמו שאני רואה את זה, הסינים הולכים להיות היפנים הבאים. 

מתחילים בלהעתיק טכנולוגיה מערבית, ולאט לאט מתחילים לפתח דברים משלהם, לא פחות טובים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אתה תחליט שדעתי לא נחשבת? בתור מה? מי?

שאלה שמעניינת אותי, לרכבים סינים מרכיבים צמיגים סינים או אירופאים/יפנים/אמריקאים?

יש לי נסיון חיים לא קצר ועל פיו אני מתנהל. יצרנים סינים עובדים על כמויות ופחות על איכויות. אני נתקל בזה בכל תחום כמעט. עוד שלוש ארבע שנים תסתכל בפוסט הזה ונראה מי צדק.

ועוד משהו, הגבתי לפוסט בדיוק כמוך אז תשמור על אווירה נעימה

• רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

הרכבים הסינים יעבדו בסדר בשלוש השנים הראשונות. אח"כ הן יתחילו להתקלקל ולאבד מערכם המון

אפשר להגיד את אותו דבר על רכבים אירופאיים ואמריקאיים. לא כי המהנדסים שלהם טיפשים, אלא כי הבינו שאין טעם לייצר מכונית שתחזיק מיליון ק"מ או 30 שנה.

ובקשר לתוצרת סין - היא לא זבל. תוצרת סינית זולה היא זבל. תקנה מוצר סיני לא זול, הוא יהיה לא פחות טוב ממתחרה מערבי, אבל גם המחיר יהיה בהתאם.

מה לעשות - סין זאת מדינה מפותחת, ויוקר המחיה יש גם שם.

לפני 31 דקות, Michazzz כתב:

יצרנים סינים עובדים על כמויות ופחות על איכויות

תלוי ביצרן ובמחיר שתשלם.

לפני 31 דקות, Michazzz כתב:

יש לי נסיון חיים לא קצר ועל פיו אני מתנהל

עם כל הכבוד, ויש המון כבוד, לניסיון חיים שלך, גם קצת פתיחות ראש לא תזיק.

מה שנכון היום לא בהכרח יהיה נכון מחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לפני 10 שנים אםמישהו היה אומר שקנה מכשיר סלולרי סיני היום אומרים שהוא מטומטם, היום אם הוא קונה גלקסי אומרים שהוא פראייר ובחצי מחיר יכל להביא מכשיר סיני ברמה זהה.

קניתי שני שיאומי בשנים האחרונות, 

הראשון היה מצוין, השני קטסטרופה 

ואז חזרתי לגלקסי, עולם אחר לגמרי, לא מאמין שבשנים הקרובות אחזור על הטעות הסינית 

ולא אמרתי כלום על הרכבים הסיניים 

רק הגבתי על ההשוואה למכשירים סלולריים 

פורסם
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

אני לא סומך על מוצר סיני כשאני רוכש אותו לטווח ארוך, אעדיף לשלם יותר על מוצר לאורך זמן. הכל מרכב, טלויזיה, מקרר, וכלה במנגנון לשירותים, מתגים לחשמל, תריס חשמלי לבית וחלקי חילוף לרכב. רק לא סיני

לפני שעתיים, מיני - וואן כתב:

קניתי שני שיאומי בשנים האחרונות, 

הראשון היה מצוין, השני קטסטרופה 

ואז חזרתי לגלקסי, עולם אחר לגמרי, לא מאמין שבשנים הקרובות אחזור על הטעות הסינית 

ולא אמרתי כלום על הרכבים הסיניים 

רק הגבתי על ההשוואה למכשירים סלולריים 

המשפחה המורחבת שלי שנים עם שיאומי, עוד לפני שהביאו אותם לארץ (היינו מזמינים מסין כשלמכשיר לא הייתה עוד תמיכה בעברית).
מתוך משהו כמו 30 מכשירים, אף אחד מהם לא התקלקל, כולם הפגינו אמינות נפלאה והוחלפו כשהתיישנו.

מנגד,
לפני שנתיים קיבלתי גלקסי S10 מהעבודה, אחרי חודשיים, המודול של המצלמה הפסיק לעבוד, סתם ככה. ללא נפילה או כלום. כמובן תוקן באחריות והרכיב התקול הוחלף.

מה שאני אומר, הניסיון האישי שלך לא מעיד על כלום. מסתכלים בצורה רחבה.
ולפחות בסמארטפונים -  המותגים הסיניים המוכרים גילו עמידות מעולה לא פחות מהמתחרה הקוריאנית או התפוח הנגוס.
(לגבי ביצועי מצלמה - זה כבר משהו אחר, אני מדבר על אמינות ושרידות)

• אהבתי 1
פורסם

יכול להיות שהסינים יתגלו כ"זבל", כמו שהיו בעבר. 

ויכול להיות שיתגלו כיפניים / קוראיניים החדשים. 

כרגע, אף אחד לא יודע מה הם יהיו שווים בעוד כמה שנים, בין אם מבחינת אמינות, ובין אם מבחינת שוק. 

אז כן, כרגע הסיני זול יותר מהמקבילה האירופאית או היפנית, אבל השאלה אם לטווח הארוך זה משתלם או לא. כי נכון לעכשיו, זה משתלם רק לטווח הקצר ועוד נחיה ונראה.

כך או כך, כמו כל מוצר, ועל אחת כמה וכמה מוצר שנחשב לרכישה השנייה הכי יקרה (ועוד היום בכלל בהגזמה) יש מה שנקרא בשיווק מחזור חיים. 

יהיו את אלו שיהיו הראשונים להזמין ולהתלהב, יהיו את אלו שיאמצו את החידושים בשלב הבא, ויש את המאחרים שיאמצו את זה רק כשזה יתפוס באמת עם הוכחות.

אני בגישה של המאחרים. 

תנו לאחרים להתגלח על המותג והדגם החדש...אם נפלו, אכלו אותה. אם זה תפס, אצטרף גם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, dj_dani כתב:

אני בגישה של המאחרים. 

תנו לאחרים להתגלח על המותג והדגם החדש...אם נפלו, אכלו אותה. אם זה תפס, אצטרף גם. 

עד שתצטרף, כבר יהיה מיסוי מלא על החשמליות ותשלם מחיר יקר יותר...

קופת המדינה לא יכולה לוותר על הנתח הזה בעוגת התקציב.

רכב חשמלי פשוט הרבה הרבה יותר לתכנון וייצור, מה גם שלחלק מהיצרניות הסיניות יש חברות אחיות שהן חברות אירופאיות (ג'ילי - וולוו), ויש להן מאהיכן לשאוב ידע מתקדם.

• אהבתי 1
פורסם

יכול להיות ש"אסבול" מיסוי גבוה יותר (כאילו מחיר של בנזין יורד... הכל עולה, ככה שזה לא משנה) ויכול להיות שאסבול מרכב זבל שיתקלקל בלי סוף, לא יהיה מי שיעמוד מאחוריו, לא יקחו אותו בשום טרייד, לא יהיו חלפים, יהיה שווה פרוטות וגם בפרוטות יהיה בלתי אפשרי למצוא קונה. 

מחירי הרכבים עלו ויעלו, זה לא חדש וזה סיכון מחושב. 

לעומת זאת, רכישת רכב סיני, חשמלי או לא, ממותג שלא ביסס את עצמו על כל המשתמע מכך, זה לא סיכון מחושב, זה הימור. ומהמרים לא חסר. אם ההימור ינצח אצטרף לרכב על הגל בתוספת המיסוי (או כל עליית מחיר אחרת שתהיה, ותהיה גם בבנזין) ואם הוא יפסיד, אז זה רק בענק, כל הקופה. ואני לא בנוי לזה. שאחרים יתגלחו קודם ויספרו איך היה. 

בסופו של יום, לנושא השרשור:

אם זה זבל של רכב, נחיה ונראה 

ומי שקונה רכב כזה הוא לא מטומטם, הוא סתם מהמר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, דור-- כתב:

עד שתצטרף, כבר יהיה מיסוי מלא על החשמליות ותשלם מחיר יקר יותר...

קופת המדינה לא יכולה לוותר על הנתח הזה בעוגת התקציב.

המיסוי יעלה אבל המחיר של הרכבים ירד. זאת אומרת הוא חייב לרדת אחרת אף אחד לא יקנה אותם. גם עם המיסוי כיום רכב חשמלי זה בעיקר צעצוע לאנשים אמידים, אז שיעלה יותר?

מעניין יהיה לראות את מסירות פברואר אצל יצרנים שהעלו מחירים בעקבות המיסוי החדש. אני מניח שהמספרים ירדו משמעותית. 

לפני שעתיים, דור-- כתב:

רכב חשמלי פשוט הרבה הרבה יותר לתכנון וייצור, מה גם שלחלק מהיצרניות הסיניות יש חברות אחיות שהן חברות אירופאיות (ג'ילי - וולוו), ויש להן מאהיכן לשאוב ידע מתקדם.

זאת טענה רווחת ולא בטוח בכלל שהיא נכונה. 

ומלבד זה יש המון דברים שלא ברורים לעתיד ברכבים הללו. 

קח למשל את אחד הרכבים החשמליים הסינים הראשונים שהתחילו להמכר כאן ב-2020 - GAC GE3

זה רכב שהפסיקו את היבוא שלו, יש לו טווח קצר ריאלי של סביב ה-250 קילומטר, אני בכלל לא יודע אם ממשיכים לייצר אותו. היום הוא עוד באחריות והוא בן 3 אז כניראה שהוא יהיה די אמין. מה יקרה כשהוא יצא מאחריות ? ויתקלקל איזה לוח פיקוד במחשב? מאיפה תשיג חלפים? זה שאלות קשות שנדע עליהם תשובות רק בעתיד. 

וזה יהיה המון תלוי בגישה של הסינים בנוגע לרכבים הללו. אם היחס יהיה כמו אל סמארטפון מגודל, אז עוד 5 שנים יהיה בילתי אפשרי לקבל איזהשהי תמיכה לרכבים הללו. 

אז תגיד שהיבואן בישראל מחוייב לספק חלפים למשך 7 שנים? אולי, השאלה היא באיזה מחיר? 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בדיוק כמו גרייט וול, מישהו בכלל רואה כאלו על הכביש? העיקר היום אחד מהמותגים הסיניים מתגאה בכך שגרייט וול עומדים מאחוריו, פתאום מנסים למכור לנו את זה כמשהו טוב. 

יש מבול של יצרנים סיניים שמתנפלים עלינו, חלק ייעלמו, כמו שקרה לגרייט וול, כמו שקרה לgac, וחלק יתבססו ויישארו איתנו. מוקדם להמר מי יסיים חזרה על האונייה בבושת פנים ומי יעשה צרות לקוראיניות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, noknok כתב:

וזה עוד לפני שנכנסים לנושא של כבישי בטון והרעש הנוראי שהם יוצרים. 

לפני 19 שעות, יובל .מ. כתב:

דעתך חשובה אך בקטע הזה אינה נחשבת.

יש לך נתונים? או שאתה משליך דברים מהעבר על העתיד?

אז זהו שלא, כלומר מכשיר סיני באיכות של מערבי הוא פשוט במחיר מקביל. 

לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

מעניין יהיה לראות את מסירות פברואר אצל יצרנים שהעלו מחירים בעקבות המיסוי החדש. אני מניח שהמספרים ירדו משמעותית.

מניח שאת המספרים נראו רק עוד מספר חודשים שכן למעט מספר מותגים חלק נכבד מהמסירות בפברואר אלו עדיין הזמנות של 2022. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...