Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר:

כשיש מולי עלייה נניח 200 מטר

אני יכול לתת גז ולהקפיץ את הטורים - אבל לעבור אותה בפחות מעשר שניות

או להישאר רגוע ואז זה יכול לקחת חצי דקה

בואו נעזוב רגע את הנוחות וההרגשה שהמנוע לא סוחב

מה יותר חוסך דלק?

תמיד לימדו אותי שנהיגה רגועה חוסכת דלק - זה ודאי נכון במצב רגיל - אבל כאן בעצם אנחנו מאמצים את המנוע הרבה יותר זמןובזמן הזה גם נשמע שהוא ממש מתאמץ - האם בזמן הזה הוא גם שורף יותר דלק?

אשמח לתגובות המומחים ושאינם (בתנאי שהם מנמקים)

תודה חברים

• אהבתי 1
פורסם

אני תמיד בעד נהיגה רגועה...

במצב המתואר, וגם אם העליה ארוכה פי 10, אין לצורת הנהיגה משמעות מבחינת צריכת הדלק, פשוט כי מדובר בקטע קצר.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתנאי עומס (עלייה או משקל רב) חסר כח אז המנוע משתמש ביחס תערובת אוויר-דלק עשיר יותר ואז מבזבז יותר דלק.

דבר דומה קורה בהאצה.

לדעתי לחיצה קצרה לפני העלייה עדיפה. אם אתה צריך להדביק את הדוושה אז לא.

בסופו של היום מה שקובע זה תצרוכת דלק ממוצעת. מה שאתה מבזבז בעליות אתה יכול להרוויח חזרה בירידות אם אתה נוגע בעדינות בדוושה.

האצה חזקה 11:1

עליות קשות 12:1

האצה מתונה 13:1

תערובת אידיאלית 14.7:1

ירידה ללא גז 17:1

• אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

אני תמיד בעד נהיגה רגועה...

במצב המתואר, וגם אם העליה ארוכה פי 10, אין לצורת הנהיגה משמעות מבחינת צריכת הדלק, פשוט כי מדובר בקטע קצר.

אני נוסע ככה רוב היום בעירוני זה התוואי שלי מה לעשות

זה לא באמת נצרך לי בקטע של החיסכון כמו שזה מעניין אותי - אבל בסוף תמיד אני יעשה את החסכוני - זה הישראלי המצוי

לפני 10 דקות, Coro כתב:

בתנאי עומס (עלייה או משקל רב) חסר כח אז המנוע משתמש ביחס תערובת אוויר-דלק עשיר יותר ואז מבזבז יותר דלק.

דבר דומה קורה בהאצה

אז אתה טוען שעדיף לתת גז כל עוד זה לא מוגזם

לפני 13 דקות, Coro כתב:

האצה חזקה 11:1

עליות קשות 12:1

האצה מתונה 13:1

תערובת אידיאלית 14.7:1

ירידה ללא גז 17:1

זה נתונים ממחשב הרכב שלך?

אם כן זה באמת הוכחה די חד משמעית  שעדיף האצה מתונה

ועוד דבר, שהאצה חזקה זה יותר גרוע (למה? הוא שורף הרבה יותר דלק ביחס לכוח שהוא נותן?)

תודה

אשמח לשמוע עוד דעות

פורסם

אלה לא נתוני צריכת דלק אלא יחס בין הדלק לאויר בתערובת במנוע.

לשאלתך, החוכמה בצריכת דלק היא להסתכל רחוק קדימה (זה גם עדיף מבחינת בטיחות) ולתכנן נכון כך שתצמצם את השימוש בבלמים למינימום.

יש לך עלייה באורך מסויים, תאיץ בעוצמה אבל תרפה הרבה לפני הסוף. ככה בחלק האחרון של העלייה כמעט ולא תשתמש בדלק.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 11 שעות, נקודה טובה כתב:

אבל כאן בעצם אנחנו מאמצים את המנוע הרבה יותר זמןובזמן הזה גם נשמע שהוא ממש מתאמץ

אימוץ המנוע מתקיים כאשר הוא מנפק מומנט נמוך מדי לצרכי הדרך - לרוב כאשר הוא בסל״ד נמוך מדי ו/או בשילוב של הילוך גבוה מדי לתנאי הדרך (המומנט המופעל על הגלגלים הוא בקרוב מכפלה של מומנט המנוע ביחס העברה של ההילוך). זה מצב לא רצוי כי המנוע עובד בעומס גבוה שיכול לגרום להצתה מוקדמת ו״צלצולים״ ונזק מצטבר. מה שרצוי בתנאים אלו, הוא להביא את המנוע לנקודת עבודה אופטימאלית יותר בה המומנט מתאים לתנאי הדרך - במקרה כזה, גם אם המנוע מסתובב ב-4000 סל״ד הוא מתאמץ הרבה פחות מאשר הוא מסתובב ב-2000 סל״ד בתנאים של עלייה (שמייצרת עומס).

במנועים אטמוספריים, לרוב שיא המומנט הוא באזור ה-4000 סל״ד. מנועי טורבו הזרקה ישירה לרוב ינפיקו את שיא המומנט החל מ-1500 סל״ד (הקטנים יותר באזור ה-2000 סל״ד).  

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 9 דקות, menir1 כתב:

אימוץ המנוע מתקיים כאשר הוא מנפק מומנט נמוך מדי לצרכי הדרך - לרוב כאשר הוא בסל״ד נמוך מדי ו/או בשילוב של הילוך גבוה מדי לתנאי הדרך

זה נכון כמובן אבל לא רלוונטי למכוניות עם גיר אוטומטי, הגיר בתנאי עומס יוריד הילוך ויביא את המנוע לס"ד המתאים.

בהילוך "גבוה לתנאי הדרך" אפשר רק להתגלגל במישור עם עומס מינימלי.

• אהבתי 1

פורסם

לרכב "יותר קל" להאיץ במישור מאשר להאיץ בעלייה.

לכן כדאי לתת גז לפני ואז להגיע לעלייה כשאתה מהיר יותר (כי העליה בהכרח מראש תכריח אותך לשים יותר גז כי המהירות יורדת) ואז נשאר רק לשמור על המהירות בעליה מאשר גם להאיץ וגם לשמור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 21 דקות, Buki כתב:

זה נכון כמובן אבל לא רלוונטי למכוניות עם גיר אוטומטי, הגיר בתנאי עומס יוריד הילוך ויביא את המנוע לס"ד המתאים.

נכון עקרונית, אך תלוי בתנאי הדרך ובתוכנת ניהול הגיר/מנוע - יש מכוניות שגם אם הן במצב ECO, המחשב ״יידע״ לשנות התנהגות ברגע שהנתונים משלל החיישנים מעידים על עלייה חדה בעומס ויש מכוניות בהן השילוב גיר/מנוע יותר פלגמטי ואז ייקח יותר זמן ו/או הנהג צריך ללחוץ יותר בנחישות על דוושת ההאצה. יש מקרים שגם במכונית אוטומטית, עדיף שהנהג ישלב הילוך נמוך יותר ידנית או יעבור למצב ״ספורט״.

והערה כללית - לא מעט אנשים חושבים שלאמץ מנוע, משמעותו לתת למנוע להסתובב בסל״ד בינוני/גבוה. זה כמובן ממש לא נכון.

פורסם (נערך)

אז מה זה באמת לאמץ מנוע?

אני אישית התלבטתי בזה הרבה יש לי עליה של בערך ק"מ ואני בדר"כ מתחיל קצת לפני העליה להאיץ ברביעי ואז מטפס את כולה עם 3K סל"ד בערך, אבל בגלל שיש מעגל תנועה בהתחלה לפעמים א"א להאיץ אז אני נכנס בשלישי ונותן גז על 3/4K סל"ד עד אמצע הדרך ואז עולה לרביעי / חמישי.

ואני כל פעם מתלבט באמת האם זה נכון או לתת לו שלישי או רביעי ברגוע כל העליה.

עריכה אחרונה על ידי נוהג חדש
פורסם
לפני 14 שעות, נקודה טובה כתב:

כשיש מולי עלייה נניח 200 מטר

אני יכול לתת גז ולהקפיץ את הטורים - אבל לעבור אותה בפחות מעשר שניות

או להישאר רגוע ואז זה יכול לקחת חצי דקה

באופציה א שהצגת

אתה על 72 קמ"ש

באופציה ב אתה על 24 קמ"ש

התשובה הנכונה היא  להיות בטווח היעיל של המנוע בהילוך הגבוה ביותר האפשרי בהתאם למהירות

וכמובן רק לשמור על המהירות ולא להעלות אותה, כי אז אתה בעצם מאיץ פעמיים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בקיצר - הקביעה הברורה היא לתת גז בתחילת העליה 

ולא רק שזה לא מבזבז דלק - זה חוסך דלק ומונע נזקים

תודה לכולכם

לפני 4 שעות, נוהג חדש כתב:

ואז עולה לרביעי / חמישי.

זה לא מוגזם?

פורסם
לפני 5 שעות, menir1 כתב:

במנועים אטמוספריים, לרוב שיא המומנט הוא באזור ה-4000 סל״ד. מנועי טורבו הזרקה ישירה לרוב ינפיקו את שיא המומנט החל מ-1500 סל״ד (הקטנים יותר באזור ה-2000 סל״ד).  

ובמנוע טורבו יש אפשרות להפיק את המומנט הנדרש עם גדישה מינימלית ב 3000 סל"ד או גדישה גבוהה ב 1500 סל"ד. איזה מצב יהיה עדיף?

פורסם

אם ההעדפה היא מינימום עומס על המנוע, אז 3000 סל״ד עם לחץ גדישה נמוך עדיף.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...