Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאכל חטיף אחד פחות ביום, תשתה קצת יותר מים במקום שתיה מתוקה - זה יפנה לך קצת תקציב להכניס את הרכב לכושר בעליות. 

או שתחפש איזה פוסט טוב על הייפר-מיילינג. 

אפרופו אתה תמיד יכול לקנות סורק OBD זול ופשוט - להתקין גרסא חינמית של TORQUE ולהוציא PID של עומס מנוע, אחוז פתיחת מצערת ולראות מתי באמת המנוע שלך בעומס - אתה תגלה שאם אתה לוקח עליה בעדינות - יש עומס גדול מאוד על המנוע - אם אתה לקוח עליה בפול גז הוא גם יהיה גבוה - אבל אם תיתן גז מתון בהילוך נמוך יותר - הוא יהיה איפשהו באמצע. 

אם בהתקרבות לעליה יש גם ירידה - אתה יכול לצבור תאוצה בשביל להכנס לעליה עם מומנטום ואז רק כשאתה מתחיל לאבד אותו לתת מכת גז - לצבור שוב מומנטום ואז לשחרר. 

כנראה שמתישהו אתה תמצא את השיטה שהכי נוחה לך כי הדברים האלה את רוב האנשים - יכולים להוציא מדעתם. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

ביציאה מביתי צריך לעבור עליה שמתחילה ב30 מעלות ומסתיימת ב40-45

אורכה 300 מטר

אני תמיד נותן שליש גז בתחילת העליה מספיק ל1500-2000 סל"ד שזה אזור שיא המומנט אצלי

מאיץ עד השליש\רבע האחרון שלה ואז מגיע לסופה בכח האינרציה

מדובר בפלואנס דיזל 2014

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

תאכל חטיף אחד פחות ביום, תשתה קצת יותר מים במקום שתיה מתוקה - זה יפנה לך קצת תקציב להכניס את הרכב לכושר בעליות. 

בקצב הזה אני זה שיכנס לכושר

או שתחפש איזה פוסט טוב על הייפר-מיילינג. 

בזכותך התוודעתי לנושא - תודותיי

אפרופו אתה תמיד יכול לקנות סורק OBD זול ופשוט - להתקין גרסא חינמית של TORQUE ולהוציא PID של עומס מנוע

קניתי ואכלתי אותה עם סורק זבל שלא מתחבר 

אתה תגלה שאם אתה לוקח עליה בעדינות - יש עומס גדול מאוד על המנוע - אם אתה לקוח עליה בפול גז הוא גם יהיה גבוה - אבל אם תיתן גז מתון בהילוך נמוך יותר - הוא יהיה איפשהו באמצע. 

חסכת לי לקנות עוד אחד

הדעה הרווחת כאן היא אחת - כמו שאמרת וכמו שאמרו כאן כולם - לתת גז רק לא יותר מדי

כנראה שמתישהו אתה תמצא את השיטה שהכי נוחה לך כי הדברים האלה את רוב האנשים - יכולים להוציא מדעתם. 

אני לא רוב האנשים

רוב האנשים לא היו קונים גרוטאה בת 19 ומשקיעים בה הכל (חוץ מכסף) ואחר כך מנסים לחשוב איך להפיק ממנה את המקסימום ועדיין לומר שהיא חסכונית בדלק

באמת תודה לכולכם , החכמתי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, נקודה טובה כתב:

ועדיין לומר שהיא חסכונית בדלק

מחלקה (טיפולית) אקונומית הנה אני בא... 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רוצה לנצל את הפוסט לשאלה דומה, אבל לא בהיבט חסכון בדלק אלא בהיבט שמירה על המנוע

בתחילת נסיעה כשהמנוע קר,אוטו ידני ויש לי עליות מרובות האם עדיף:

להישאר בהילוך 2 וסלד כ 2500-3000 ולחיצה מתונה על דוושת הגז

או הילוך 3 וסלד כ - 1500-2000 אבל אני מוכרח ללחוץ חזק יותר על הדוושה (מרגיש שאני חונק את המנוע)

פורסם
לפני 25 דקות, TempUse כתב:

להישאר בהילוך 2 וסלד כ 2500-3000 ולחיצה מתונה על דוושת הגז

או הילוך 3 וסלד כ - 1500-2000 אבל אני מוכרח ללחוץ חזק יותר על הדוושה (מרגיש שאני חונק את המנוע)

אם זה מנוע אטמוספרי, חד משמעית הילוך 2.

רוב מנועים האטמוספיירם לא מפיקים מומנט משמעותי ב 1500 סל"ד,תחת עומס  זה תחום פעולה לא יעיל ולא בריא.

• אהבתי 1

פורסם

אני הייתי נשאר על הילוך נמוך סלד גבוה. 

גם אתה מחמם ככה יותר מהר את המנוע, אתה מפיל עומס בגיר על גלגל שיניים גדול יותר שיכול להתמודד עם העומס של העליה וגם העומס על המנוע אמור להיות עדיף ככה. 

ואם זה תוואי הנסיעה - תיקח עוד 5 דקות אולי לשמוע איזה שיר טוב בחניה ותן למנוע להתחמם קצת יותר. 

ברכב האטמוספרי שלי - המנוע מעלה סלד במילא בשביל להתחמם - אני פחות או יותר ישר יוצא איתו לדרך ולא מרגיש שום תופעות סחיבה שקשורות למנוע קר. 

ברכב הגודש - ב5 דקות הראשונות אני לא מאמץ בכלל את המנוע - נוסע מתון עם כמות גז שנותנת לו האצה מתונה וקבועה. 

בשניהם הגירים אוטומטי/רציף - המחשב עושה את העבודה שלו אני לא מתערב בניהוג ידני - מקסימום אם הייתי בסביבה של עליות ברכב הגודש הייתי מעביר את הגיר למצב ספורט. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 16 שעות, nit_zan כתב:

ביציאה מביתי צריך לעבור עליה שמתחילה ב30 מעלות ומסתיימת ב40-45

לא הגזמת? עליה של 10% היא 5°, והיא עליה תלולה מאוד. אני לא בטוח שתקנית לכביש ציבורי. ביציאה מהבית שלי קטע קצר של 7% (לפי ה-GPS בפולאר, זה 4°), וזו עליה תלולה מאוד.

אבל יש לאנשים קושי להעריך מרחק, זמן וגם זוויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 10.1.2023 בשעה 22:26, נקודה טובה כתב:

מה יותר חוסך דלק?

בתאריך 10.1.2023 בשעה 22:26, נקודה טובה כתב:

אבל לעבור אותה בפחות מעשר שניות

או להישאר רגוע ואז זה יכול לקחת חצי דקה

הואיל וקבלת כאן תשובות של מומחי רכב, ברשותך אספק תשובה פשוטה של מתמתטקאי*:  אתה שואל על צריכת דלק תיאורטית תוך שילוב מימד הזמן בעיקר. זאת בשעה שהרכב שלך, וגם הסטנדרד בתעשייה זה לנקוב צריכת דלק במימד המרחק,  לכן:

-  אם אתה גומע 10 ק"מ בנסיעה איטית שלוקחת שעה שלמה, כשצריכת הדלק היא 20 ק"מ\ליטר.

- או אתה גומע את אותם 10 ק"מ במשך שתי דקות כשצריכת הדלק היא 10 ק"מ\ליטר.

התשובה היא טרוויאלית:  הנסיעה האיטית עדיפה מבחינת צריכת דלק

לא בכדי מאז שאני זוכר את עצמי נוקבים בצריכת הדלק במונחי  כמות דלק \ מרחק.  

אולי זה פישוט יתר, אבל אם מחשב הרכב שלך בעליה של סחיטת המנוע מראה צריכת 5 ק"מ לליטר, ומראה שבנסיעה איטית זה 15 ק"מ לליטר, אז.. כפי הנראה הוא צודק.

* שהבנתו ברכב מסתכמת בבחירת צבע יפה, וקריאת ברושורים לפני רכישה.

• אהבתי 3
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

בספר רכב של רנו סניק מופיע שם בסעיף של חיסכון בדלק

שבעליה כדי להמשיך באותו מהירות מאשר ללחוץ  גז 

אם יהיה צורך אני יצלם ויעלה את זה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, ליפיגו כתב:

הואיל וקבלת כאן תשובות של מומחי רכב, ברשותך אספק תשובה פשוטה של מתמתטקאי*:  אתה שואל על צריכת דלק תיאורטית תוך שילוב מימד הזמן בעיקר. זאת בשעה שהרכב שלך, וגם הסטנדרד בתעשייה זה לנקוב צריכת דלק במימד המרחק,  לכן:

-  אם אתה גומע 10 ק"מ בנסיעה איטית שלוקחת שעה שלמה, כשצריכת הדלק היא 20 ק"מ\ליטר.

- או אתה גומע את אותם 10 ק"מ במשך שתי דקות כשצריכת הדלק היא 10 ק"מ\ליטר.

התשובה היא טרוויאלית:  הנסיעה האיטית עדיפה מבחינת צריכת דלק

לא בכדי מאז שאני זוכר את עצמי נוקבים בצריכת הדלק במונחי  כמות דלק \ מרחק.  

אולי זה פישוט יתר, אבל אם מחשב הרכב שלך בעליה של סחיטת המנוע מראה צריכת 5 ק"מ לליטר, ומראה שבנסיעה איטית זה 15 ק"מ לליטר, אז.. כפי הנראה הוא צודק.

* שהבנתו ברכב מסתכמת בבחירת צבע יפה, וקריאת ברושורים לפני רכישה.

קודם כל אם נתייחס לכותרת - אני גם רוצה לאמר שלהרביץ אפשר לא רק בעליה - לא חייבים אפילו רכב בשביל זה. 

יש גם התייחסות בתגובות לא רק לצריכת דלק אלא לבריאות המנוע והגיר לאורך זמן וכאן גם כבר לפעמים הניסיון לחסוך בדלק יכול לעלות בבלאי הרבה יותר יקר לתחזוקה ותיקון - לסחוב עליה עם מנוע מצלצל על הילוך גבוה שעובד הרבה יותר מידי בשביל לחסוך כמה מיליליטרים של דלק. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...