Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני לומד נהיגה.

כפי שרואים בתמונה (ראו קישור; אתם יכולים לעשות שם zoom וכו'), לצומת הזו נכנסים שני נתיבים. הימני לפנייה ימינה בלבד (מצוייר חץ על האספלט; יש גם שלט ירוק בצד שמאל):

https://www.google.com/maps/@31.8723504,34.7495039,3a,75y,305.01h,84.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6i5-dJy-CYRbW5J8uPHpCw!2e0!7i13312!8i6656

נניח שמכונית נוסעת בנתיב הימני וכבר "דורכת" על החץ שמצביע ימינה (וכל זה עדיין לפני הצומת, כמובן). הנהג קולט שהוא דווקא רוצה להמשיך ישר (או שמאלה), האם מותר לו לעבור לנתיב השמאלי (לפני שהוא נכנס לצומת) ?

לכאורה כן, כי הרי הקו מקווקו.

אבל המורה שלי אמר לי שאסור: "דרכת על החצים, אתה לא יכול. תקרא את זה אפילו בספר תאוריה. במידה ועלית על נתיב לפנייה ימינה, האם אתה יכול להמשיך ישר? התשובה היא לא. במציאות אתה יכול לאותת ולעבור נתיב, אבל אם יעצור אותך שוטר אתה יכול לקבל דוח".

השאלה שלי: האם זה נכון מה שהוא אמר, או שהוא חירטט אותי?

(אני לא שואל אותו, כי בשיעור אין זמן לגלוש באינטרנט ולחפש חוקים.)

פורסם

יש דברים בגו.

המורה לא מחרטט אותך.

הנך יכול לקבל דו״ח על הפרעה לתנועה או קיפוח זכות, וזאת במידה ויש רכבים נוספים בנתיב השני מימין(השמ׳) ו/או רכבים מאחוריך.

במקרה כזה, הנך צריך לפנות ימינה ולחשב המשך מסלול מחדש.

במידה ואין רכבים כלל, שוטר לא יטרח לנפק דו״ח.

אגב, הסימון ברחוב זה לוקה בחסר ואף מטעה, מאחר והנתיב הימני מסומן תחילה עם חץ ישר וימינה(ראה צילום מצורף, אמנם מעט דהוי אך עדיין קיים) ורק בסופו נותר חץ ימינה בלבד.

חץ.jpg

• לא הבנתי... 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

צר לי, אבל מה שאמר המורה לא נתמך בתקנות.

החץ המסומן הוא תמרור 813 שזו הראתו:

"היכנס לצומת ועבור בו רק בכוון החץ שסומן בנתיב שממנו נכנסת לצומת"

יש גם תקנה:

"36(ד)  בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, לא ייכנס הנהג לצומת, לא יעבור בו ולא יצא ממנו אלא בכיוון חץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת; לעניין תקנת משנה זו, "צומת" – לרבות מפגש עם כביש אחר."

כלומר, האיסור מדבר על כניסה לצומת, כל עוד לא נכנסת לצומת, אתה יכול לעבור נתיב (בהנחה שאין הפרעה לתנועה) ואז להכנס לצומת לפי החץ בנתיב אליו עברת.

גם אין תקנה שאוסרת לעבור נתיב במרחק מנימלי מצומת.

זו נקודה שמורי נהיגה מעלים, אולי כדי לוודא שהתלמידים שלהם מתכננים מסלול מספיק זמן מראש.

מידי פעם יצא לי להתקל במישהו שממשיך לטעון זאת, כנראה מסתמך על מורה כמו שלך.

ההמלצה: עד שתקבל רשיון, פעל לפי הנחית המורה. וגם בהמשך, עדיף לא לחכות לרגע האחרון, אבל זה לא תמיד אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם

@Be rooאפילו יותר חזק - עד הפיצול הנהג חייב להשאר בימני (אלא אם הוא עוקף), רק עם פיצול הכיוונים מותר לו לעבור לשמאלי. במציאות מי שמכיר את הדרך מקדים לעבור לנתיב המבוקש, אבל מבחינת החוק מעבר מוקדם לשמאלי אינו תקין.

כמובן שהמלצתך לנהוג לפי הוראות המורה נכונה - הרי הוא יודע על מה מכשילים במבחן - אבל, עדיין, זו שגיאה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, kompy כתב:

חץ.jpg

ובמקום אשכרה להסיר את הסימון הלקוי, שמו שלט על עמוד המיידע את הנהג מה פשר הסימונים על הכביש. חלם זה כאן..

screenshot-www.google.com-2023_01.09-00_42_23.png.fbce53a4e739074402b7e5f176f230ea.png

סוף עניין, מה שהמורה אומר לך לעשות תעשה. במציאות אתה תיתקל במצבים שונים.

סע בדרכים טובות ואיחולי הצלחה בטסט.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

@Be rooאפילו יותר חזק - עד הפיצול הנהג חייב להשאר בימני (אלא אם הוא עוקף), רק עם פיצול הכיוונים מותר לו לעבור לשמאלי. במציאות מי שמכיר את הדרך מקדים לעבור לנתיב המבוקש, אבל מבחינת החוק מעבר מוקדם לשמאלי אינו תקין.

כמובן שהמלצתך לנהוג לפי הוראות המורה נכונה - הרי הוא יודע על מה מכשילים במבחן - אבל, עדיין, זו שגיאה.

אכן בעיה ידועה.
קיימת גם בנת״צים בנתיב הימני של כביש/רחוב, שלקראת פניה ימינה שחוקית לכל כלי רכב, מוסיפים להם גם חץ לבן שמורה ימינה. הבעיה היא שבד״כ החיצים הלבנםי ימינה מתחילים רק עשרות מטרים ספורים לפני הפניה, בנק׳ זמן שכבר ממש מאוחר מדי לעבור ימינה אם הרחוב/כביש איננו פנוי לחלוטין. הכי הזוי הוא שאפילו בכבישים של 90 קמ״ש, החיצים לא מתחילים מוקדם יותר, כך שמי שפונה בתיזמון שמכתיבים החיצים בעצם עובר עבירה של חוסר זהירות ו/או אי מתן זכות קדימה.
ואני מגיר הרבה אנשים שקיבלו קנסות במקרים כאלה.

• אהבתי 1
פורסם

ספר לי על זה. מדי פעם אני צריך לחצות נתיבי מטרונית ימניים, המרווח לפניה חוקית הוא חץ אחד, אבל תמיד יהיה החכמולוג שייסע בנתיב 200 מ' עם התירוץ של פניה ימינה, ולא יאפשר השתלבות, וגם זה שייסע על הנת"צ עוד 100 מ' אחרי החץ הלבן ואז יחתוך בפראות לנתיב היציאה, כי הגיע לאי התנועה של הפיצול.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

ספר לי על זה. מדי פעם אני צריך לחצות נתיבי מטרונית ימניים, המרווח לפניה חוקית הוא חץ אחד, אבל תמיד יהיה החכמולוג שייסע בנתיב 200 מ' עם התירוץ של פניה ימינה, ולא יאפשר השתלבות, וגם זה שייסע על הנת"צ עוד 100 מ' אחרי החץ הלבן ואז יחתוך בפראות לנתיב היציאה, כי הגיע לאי התנועה של הפיצול.

בדיוק עכשיו בדרך הביתה... מחלף ספיר בכביש החוף (כבישים 2 ו-5611). אני מגיע על כביש 2 מדרום ורוצה לפנות ימינה. במקרה היו איתי שני ילדים ברכב, אז מראש יכולתי לנסוע חוקית בנת״צ (טכנית, שם זה נר״ת). אבל אין אפילו 30 מ׳ של חיצים לפני תחילת הפניה -- יש חץ בודד, דהוי, כ-5-10 מ׳ לפני הפניה. אם יש יותר מ-0 תנועה (וזה כביש החוף, תמיד יש תנועה), עד שרואים את החץ כבר ממש מאוחר מדי לעבור נתיב (מרחק תגובה ב-90 קמ״ש, בהנחה של זמן תגובה של שניה אחת, כ-20 מ׳, פי שניים לפחות ממה שיש שם).

פורסם
בתאריך 8.1.2023 בשעה 20:00, sperial כתב:

לא יודע אם זה ימני. ימני זה הימני מתוך כול הנתיבים שממשיכים ישר

פורסם

עד פיצול הכיוונים עליך בימני ביותר (לא כולל נת"צ ימני) - ובצילום שבהודעת הפתיחה זה הימני מבין שניים (המוגבלים במדרכה מימין ובאי תנועה משמאל) .

לדעתי, כהדיוט, המורה מטעה מבחינת החוק, אבל צודק בשימוש המעשי, אשר מושפע גם מתפוסת הנתיבים, כי מעבר מוקדם לשמאלי עשוי למנוע קונפליקטים במעבר בשלב המאוחר עם הנתיב השמאלי עמוס.

• תוכן חדש...