Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מזדה שלוש שמחזיקה שנים בלי לגמגם, יש שלא, כמו אגב כל אוטו אחר והתגובות כאן בהחלט מייצגות. אני נפרדתי לפני ארבעה חודשים מוואגית אותה החזקתי מעל 22 שנה ( קניתי חדשה מהחנות, אוטו הדר בתל אביב, מול גשר מעריב, שניהם ז"ל מזמן ). האוטו שרת אותי מצוין, באמינות מאוד מרשימה, מהנה לנהיגה ולנסיעה, גיר פלנטרי פשוט ומצוין, מנוע אטמוספרי 2 ליטר בשרני עם מומנט נהדר ולולא הקטע המעצבן של שני טסטים בשנה, סיכוי גדול שהיה נשאר אצלי. אין בזה לומר כלום על האחיות והאחים של האוטו שלי, מרביתם, יש להניח, כבר התפגרו.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ALÞћÃ כתב:

כיף לקרוא על הנסיון שלך עם מאזדה ; לי אישית קשה היה להתחבר לרכב (אחרי בעלות על אחת מהדור היוצא בעסקת אפ"ק, במשך 3+ שנים)... רעידות מהיום הראשון בסרק (מחמירות כשמשולב הילוך, רכב מהניילונים כאמור), רייד נוקשה (טוב, 18 עינצ'ים), רעידות במרכב שבאות והולכות בשיוט שעד היום אף אחד לא יודע להסביר וביצועים שמאוד לא מניחים את הדעת (2 ליטר סקאי מאוקטב), מזגן שהוא לא יותר מסביר.
יתכן שזה האקזמפלר הספציפי שלי, יתכן שאני פשוט מצפה ליותר מדי (באמת שלא) ; לשמחתי נפטרתי ממנה ביולי 2022 ולא ממש מסתכל לאחור.

מכר שהחזיק באחת מהדור השני (כמו זו של פות"ש, רק במרכב עצ'בק) התלונן רבות על מחלות של הדגם כמו תושבות מנוע שדרשו החלפו באינטרוולים קצרים מדי ועוד כמה דברים לא משביתים אך מעיקים.

אני מחזיק 3 מבציר 2015 ומנוע 1.5.

הנסיעה אכן נוקשה והרכב לא שקט בעליל. גם סובל מרעשים קלילים בתנועה איטית מכיוון תושבות הבולמים הקדמיים - מחלה מוכרת.

מעבר לזה הרכב נוסע יציב ללא שום רעידות גם במהירות שלילה + כלא. בניגוד למה שכתבת המזגן מקפיא למות - גם בחמסין של ים המלח..

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני עם שני מאזדה 3 אחת ספיריט 15 ואחת 1.6 2006.

הישנה מאוד אמינה וגם החדשה.

אני דיי מאוכזב מהחדשה, מאוד משעממת,ביצועים חלשים יחסית למנוע 2.0 והרגשה של חוסר יציבות כללית.

חוץ מזה אין שום בלאי חוץ ממשולשים שהחלפתי שהיו קרועים לחלוטין,ומרגיש גם שהבולמים עייפים

המושבים גם לא נוחים בכלל,ביטוח מאוד יקר.

מזגן מעולה.

לדעתי הישנה הרבה יותר טובה ומרגישה גם יותר נמרצת.

פורסם
לפני 5 שעות, miatanc כתב:

אני דיי מאוכזב מהחדשה, מאוד משעממת,ביצועים חלשים יחסית למנוע 2.0 והרגשה של חוסר יציבות כללית.

חוץ מזה אין שום בלאי חוץ ממשולשים שהחלפתי שהיו קרועים לחלוטין,ומרגיש גם שהבולמים עייפים

מזגן מעולה.

שמעתי על כמה שאמרו שהשנתון הישן יותר טוב

מהמתקדמות אבל נהגתי כמה פעמים בדור הזה של ה 2006 והמון בדור של 2010 ( האוטו של אמא היקרה) כמו של פות"ש  ווואל'ה הוא הרבה יותר מגניב. דבוק לכביש ויציב, צעיר כזה וזריז, קיצור רכב מתוק לאלל'ה.

אני פשוט מאוהב ברכב הזה😍😘🥰.

אני ממש זוכר את הפרסומות של הדור הזה "מאזדה 3 מחייכת אליי".

( חפשתי בגוגל את הפרסומת ולא מצאתי מי שמוצא שישלח.)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, miatanc כתב:

מזגן מעולה.

הרכב יותר קופצני מאשר לא יציב.. ומושפע מאוד מכיוון/היעדר כיוון פרונט, לחץ אוויר, וסוג הצמיגים.

לגבי הכוח צריך לזכור שדגמי טרום מתיחת פנים (עד 2016) סובלים מניהול רופס וחסכוני של תוכנת יחידת ההנעה - הדבר שופר משמעותית לאחר הוספת לחצן הספורט בתיבה. אבל כוח ממש לא חסר.. אלא אם משווים אותה לאיזה Tsi עדכנית..

תשתמש בשמן איכותי - פעולת המנוע תשתפר בצורה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

טוב לדעת,לא ידעתי את זה.

בכל מקרה זה התחושה שלי,היה לי לפני הונדה אקורד 2008,ופיגו 2003 ,שניהם 2.0 ובשניהם הרגשתי יותר כוח,(במיוחד בהונדה)

חוץ מזה שעם המזגן,מרגישים ירידה משמעותית בביצועים,במיוחד בעליות

פורסם

גם לי הייתה הונדה אקורד 2.0 - אחד הרכבים הכי טובים של היצרן (דגם יפני מ 2003 עד 2008).

בעליות המאזדה פשוט מתעקשת לא להוריד הילוכים גם שהמנוע נחנק.. מהסיבה הזו אני מוצא את הפליפרים ממש שימושיים - מכה קטנה והרכב זז קדימה או שפשוט תגיע לעליה עם ההילוך הנכון.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מסכים איתך לגמרי לגבי ההונדה,אין כבר רכבים ברמה הזאת, היה רכב מדהים.

במאזדה גם עם השימוש בפליפרים הרכב עדיין מרגיש חלש משום מה,בטח שעם שני אנשים ברכב ועוד עם מזגן.

חוץ מזה שצריך לסחוט את המנוע עד הסוף

פורסם

גם בתאוצות ביניים וסל"ד שיושב בין 5,500 ל 6,500 ה 2 ליטרים המאוקטב הרגיש נבלתי (חושב שמדדתי פא*ינג 7 שניות 80-120 עם רגל ברצפה ; הו, די אמברסמנט).

לפני 3 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

בעליות המאזדה פשוט מתעקשת לא להוריד הילוכים גם שהמנוע נחנק.. מהסיבה הזו אני מוצא את הפליפרים ממש שימושיים - מכה קטנה והרכב זז קדימה או שפשוט תגיע לעליה עם ההילוך הנכון.

אם אני זוכר נכון, האקזמפלר שלך עבר כיול גיר מחדש... העניין עם הבחירה להשאר ביחסי העברה גבוהים בעליות אכן זכור לי לרעה (גם במישור).

פורסם

זה הזוי כי על הנייר הנתונים שלו טובים והמנוע חזק יחסית

משהו גם בסידור של ההילוכים שם לא נכון,ההילוך ה 6 ארוך בצורה פסיכית,מוצא את עצמי מוותר עליו לגמרי.

זה בדיוק ההיפך הגמור ממה שרשמו עליו במבחני רכב שקראתי.

לעומתו במאזדה 2 17' דוווקא מרגיש הרבה יותר נמרץ וההילוכים מסודרים הרבה יותר נכון,אין שום בעיה של זריזות

• תוכן חדש...