Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

הרוב קונים בכסף שאין

כסף שאין זה כשהוצאה לפועל באים הביתה ומחרימים את הרכב. שזה יחסית דבר מאוד נדיר.

כל עוד מצליחים לעמוד בתשלומים זה כסף שיש. 

פורסם (נערך)

בכל אופן בהמשך לדיון המכוניות מאוד התייקרו בישראל בשנתיים האחרונות. לפני כמה שנים הייתה אפשרות לקנות רכב חדש ב-60 אלף שקל הקטגוריה הזאת נעלמה לחלוטין. איפה סופר מיני ב-70-80 אלף כמו בשנת 2016 - 2018? הכל נעלם. רוצים סופר מיני תביאו 120 אלף שקל. רוצים משפחתית תכינו 150 אלף. הביאו לארץ מיני חשמלית שעולה בסין 13 אלף דולר ומוכרים אותה ב-100 אלף שקל. 

באמת שאני לא מבין את האנשים במדינה הזאת. 

עריכה אחרונה על ידי PeugeotVictimBoy
פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

אם אתה מרוויח 2 שקלים בחודש ודירה עולה 4 שקלים, זה משמעותית עדיף לך מאשר שתרוויח 100 אלף שקלים ודירה תעלה 2.5 מיליון.

תמיד כשאני קורא דברים כאלה (שהם נכונים כשלעצמם) אוטומטית מתווסף לי למשפט ׳אלא אם ירשת חמש דירות ואז האינטרסים שלך הפוכים מהשאר׳.

אני לא אומר את זה במטרה לדייק את הציטוט, אלא שזה מתקשר לי לנושא של השרשור, שבכלכלה יש תמיד כמה שחקנים ובדרך כלל עם אינטרסים הפוכים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, חולה רכב#1 כתב:

רוב המוצרים הפכו ליותר זולים בגלל שישנה תחרות חזקה יותר בין היצרנים. 

היום השוק הינו גלובלי ונגיש לכל אחד. ונשאלת השאלה:

למה שאקנה מהמכולת בשכונה כשאני יכול לקנות את אותם מוצרים זול יותר ממישהו אחר וגם יגיעו בזמן ? 

כאשר היום אני יכול לתקשר עם אנשים מרחבי העולם בהרף עין, ללא צורך להתקשר למוקד חרטא כלשהו, זה מוזיל עלויות. 

כאשר הטכנולוגיה מתקדמת וניתן להחליף עובדים ברובוטים עם עלות נמוכה יותר אך תמורה משמעותית גבוהה בהרבה זה יוזיל עלויות. 

בקיצור מה שקרה זה: התקדמות טכנולוגית, שוק תחרותי בהרבה, צמצום בהוצאות, העלאת פריון העבודה. 

נכון! עובדה: הכל היום זול יותר! אוכל! רפואה! עמלות בבנקים! עורכי דין! אין מונופולים וקרטלים, השוק ת-ח-ר-ו-ת-י! כמעט לא צריך לעבוד ואפשר למלא עגלות בסופר מכל טוב. אין עניים, אין חולים, אין זקנים, אין ממורמרים. כ-ו-ל-ם מרוויחים טוב, כל אחד עובד מה שהוא רוצה ומעניין אותו, אין לחץ בחיים והבעיה העיקרית היא איך למלא את הזמן הפנוי. תחי הכלכלה הישראלית המודרנית!

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אני עוצר את עצמי מלתת לך thumbs down. איני יודע מי ומה אתה, אבל כנראה שאתה צעיר מכדי להכיר  מוצרים, שירותים ומחירים של עשורים קודמים.

הרבה מאוד מוצרים הוזלו במהלך השנים, היו שהתייקרו ואפילו בהרבה (וכמובן הבולט והמשפיע ביותר הוא הדיור), אבל יש דבר חשוב שאנשים שוכחים - הצרכים ומבנה סל הצריכה השתנו מאוד. מתחיל במגוון סוגי המזון (פעם היו שמנת, אשל וגיל, היום 400 סוגי יוגורט ומעדנים בסופר השכונתי), עובר דרך התחבורה והתקשורת פרק לפני 35 שנה המתנתי שנתיים לקו בזק, היום אתה הולך לחנות וקונה קו טלפון נייד אינסטנט), ומסתיים במבחר הקרמיקה לשיפוץ הדירה לא 3 דגמי טראצו 20X20 אלא הררי קרמיקה במאות דגמים בחנותֶ בינונית.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא שייך לכלגלה ישראלית אלא לטכנולוגיות ייצור.

מצד אחד התפוקה עולה ומצד שני צריך פחות כוח אדם. הדברגורם לעודף ייצור, תחרות והורדת מחירים עד שחלק מהשחקנים לא שורד .

צריך גם לזכור שלאפלאוז המשפחתית היה בסיס גלגלים יותר קצר מיאריס.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

והתקשורת פרק לפני 35 שנה המתנתי שנתיים לקו בזק, היום אתה הולך לחנות וקונה קו טלפון נייד

עזוב זמנים. שילמנו פחות מ 100 שקל על טלפוניה וכמה שקלים אגרת טלויזיה. זו היתה כל הוצאת התקשורת.

היום גם אם תתעלם מעלות המכשירים אנחנו משלמים על יס, אינטרנט, נטפיקס, סלולאר וקו ביתי 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון. וזה בדיוק כמו היורוקרטים במקום אשל והיציאה לחו׳ל במקום בית ההבראה של ההסתדרות (והמהדרים יזכירו שפעם, פעם, הגברים היו נופשים לבד, כדי לנוח מהנשים. כך קראתי באיזה אתר היסטוריה)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, Jack457 כתב:

נכון! עובדה: הכל היום זול יותר! אוכל! רפואה! עמלות בבנקים! עורכי דין! אין מונופולים וקרטלים, השוק ת-ח-ר-ו-ת-י! כמעט לא צריך לעבוד ואפשר למלא עגלות בסופר מכל טוב. אין עניים, אין חולים, אין זקנים, אין ממורמרים. כ-ו-ל-ם מרוויחים טוב, כל אחד עובד מה שהוא רוצה ומעניין אותו, אין לחץ בחיים והבעיה העיקרית היא איך למלא את הזמן הפנוי. תחי הכלכלה הישראלית המודרנית!

קח רכב ממוצע של היום, קיה ספורטאג'. 

מציע איבזור שלא היה קיים במרצדס של 1980, כן זאתי ששילמו עליה בזמנו יותר מדירה בתל אביב. 

למה ? 

מכיוון שהשוק נהיה תחרותי מאוד, שדוחף את היצרנים להציע טכנולוגיה מתקדמת במחיר נגיש אחרת אין להם קלף תחרותי. 

זו הסיבה למשל שספורטאג' מציג מערכות שלא היו קיימות בעבר אלא ע"י מכוניות הפאר. 

דוגמה, מרצדס הציגה את בקרת השיוט האדפטיבית ב שנות ה 2000 ואפילו לפני, היום לכולם יש את זה. 

ב.מ.וו הציגה מערכת מולטימדיה בסדרה 7 שעלתה מיליון ש"ח בכסף של היום, היום זה א ב של כל רכב. 

ועוד ועוד ועוד.

הטכנולוגיה היא יקרה בהתחלה, אך היצרנים נדחקים לפינה, ועליהם למצוא דרך זולה לייצור הטכנולוגיה הזו אחרת יעלמו מן השוק, לכן המוצרים לאט לאט נהים נגישים יותר. 

אל תתייחס בתשובתך למצב של מחסור בשבבים כי אף אחד מלבד העוסקים בתחום לא יכל לדעת על זה. 

פורסם
לפני שעתיים, stx כתב:

תמיד כשאני קורא דברים כאלה (שהם נכונים כשלעצמם) אוטומטית מתווסף לי למשפט ׳אלא אם ירשת חמש דירות ואז האינטרסים שלך הפוכים מהשאר׳.

אני לא אומר את זה במטרה לדייק את הציטוט, אלא שזה מתקשר לי לנושא של השרשור, שבכלכלה יש תמיד כמה שחקנים ובדרך כלל עם אינטרסים הפוכים.

אתה כמובן צודק.

אני כתבתי את מה שכתבתי ברוח השרשור, ומתוך ראייה אופטימיסטית שדירות הן לא מוצר השקעה, אלא כל אחד צריך אחת, כי בסוף הצפיפות בעולם הזה תגדל וכשיש המון של 98% זועם אז כל הכסף שבעולם לא יעזור ל-2% המחזיקים אותו. זה מן גלגל כזה שתמיד מסתובב.

כמובן שבכל מצב ובכל עסקה, יש ניגוד אינטרסים בין מוכר לקונה. אחד רוצה שהמוצר יהיה בעל ערך רב והשני נמוך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אם נשים את האינפלציה בצד, חשוב להבין שבשנות ה-80 ובתחילת שנות ה-90 היה הבדל מאוד משמעותי בין רכבים בסיסיים ליוקרתיים:

קרבורטור מול הזרקה - וגם אם יש הזרקה - האם חד נקותית או רב נקודתית?

הצתה מכאנית (פלטינות) מול אלקטרונית

מאוורר מול מזגן מקומי (אלכס) מול מזגן מקורי

חלונות ידניים לעומת חשמל

ועוד לא התחלנו לדבר על מערכות בטיחות כמו ABS, כריות אוויר וכו.

בימינו כל מה שציינתי לעיל מגיע בסטנדרט גם ברכבים הפשוטים ביותר.

למעשה, הסיבה היחידה היום לקנות רכב יוקרתי (נניח לקסוס לעומת טויוטה) היא מבחינת מיתוג - וזה בניגוד לשנים האלו שבהן באמת היה ערך מוסף לרכב יוקרתי.

בתאריך 7.1.2023 בשעה 18:28, קורן בן אשר כתב:

בשנת 1990 הייתי קונה חצי פיתה עם שווארמה במרכז המסחרי של רמת יוסף בבת-ים בשלושה וחצי שקלים. היו ימים. (אוף עכשיו נהייתי רעב.)

אחחחחחחח... איזה זכרונות.  המזנון ליד הקולנוע עם המתקן נקניקיות בחזית, וממול הקו-אופ הכחול עם הבריכת דגים\קרפיונים מנירוסטה :)  כמה טוב, כמה יוסי.

No worries 8)

פורסם

@חולה רכב#1טיפה יותר מורכב.

אתה צריך שהטכנולוגיה תהיה קיימת, שיהיה לה ביקוש, שהיא תשתלב עם שאר הטכנולוגיות ושיהיה מי שייצר אותה במחיר סביר. הרבה מהטכנולוגיות שיש בידך היום פשוט לא היו קיימות לפני 40 שנה, ואם היו קיימות הייצור היה יקר, ובמחיר הזה לא היו קונים. היום נוספו לעולם בתי חרושת ענקיים חדשים (יפאן, סין, טאיוואן, קוריאה הדרומית), אז כושר הייצור עלה, המחיר ירד, ובמחיר המופחת ההיקוש עלה. תוציא מהמשוואה את המהפיכה הקפיטליסטית בסין ותחזור 40 שנה לאחור.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

עזוב זמנים. שילמנו פחות מ 100 שקל על טלפוניה וכמה שקלים אגרת טלויזיה. זו היתה כל הוצאת התקשורת

גם היום אתה יכול לשלם פחות מ100 ש"ח על טלפון (סלולרי) + אינטרנט ביתי.

או להיות רק עם טלפון סלולרי גם לאינטרנט, ולצאת עם עודף מ35 ש"ח.

לעומת זאת אין את הרעה החולה של אגרת טלוויזיה שהיית משלם 250 ש"ח כל חודשיים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 דקות, vadim6385 כתב:

גם היום אתה יכול לשלם פחות מ100 ש"ח על טלפון (סלולרי) + אינטרנט ביתי.

או להיות רק עם טלפון סלולרי גם לאינטרנט, ולצאת עם עודף מ35 ש"ח.

לעומת זאת אין את הרעה החולה של אגרת טלוויזיה שהיית משלם 250 ש"ח כל חודשיים.

תיאורתית אתה יכול.

אתה יכול לחיות גם בלי מזגן, בלי וולט, בלי פיצות קפואות ובלי חו"ל או נופש בארץ (כמו שחיו בשנות השמונים והתשעים).

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

עזוב זמנים. שילמנו פחות מ 100 שקל על טלפוניה וכמה שקלים אגרת טלויזיה. זו היתה כל הוצאת התקשורת.

היום גם אם תתעלם מעלות המכשירים אנחנו משלמים על יס, אינטרנט, נטפיקס, סלולאר וקו ביתי 

אני בשוק. לא מכיר מישוה שמשלם יותר מ-50 ש״ח על חשבון טלפון חודשי למעשה לא מוגבל מעבר לשיחות לחו״ל (אני משלם 30 ש״ח לחודש, בתוכנית ללא הגבלת זמן). נכון, לא כולל אינטרנט ביתי, אבל לשימושים רגילים אפשר לגמרי להשתמש באינטרנט בטלפון, עם Hot Spot.
ואפילו אם מתעקשים על חיבור טוב משמעותית, אני משלם 60 ש״ח לחודש על אינטרנט סיבים.
סה״כ 90 ש״ח לחודש על תקשורת ביתית.
100 ש״ח לפני 35 שנה מיתרגמים אחרי הצמדה למדד ל-553 ש״ח היום.
וחשבונות טלפון היו כאלה נמוכים רק למי שלא דיבר עם חו״ל, ומעט מאד בין-עירוני. אם היה לך מודם לתקשורת מחשבים, שילמת לפי זמן ההתחברות, וממש לא מעט.
ב-1980 ההורים שלי השכירו את הדירה שלהם למשך שנה שהיו בחו״ל, למהנדסים בריטיים שבאו לעבוד שנה בתע״ש. הם השאירו חשבון טלפון לא משולם בסוף התקופה של (במחירים של היום) מעל 50000 ש״ח (כן, 4 אפסים), עקב שיחות תכופות הביתה של אחד מהם.

פורסם
לפני 1 דקה, PinkDolphin כתב:

לא מכיר מישוה שמשלם יותר מ-50 ש״ח על חשבון טלפון חודשי למעשה לא מוגבל מעבר לשיחות לחו״ל (אני משלם 30 ש״ח לחודש, בתוכנית ללא הגבלת זמן).

ויש לך מכשיר אחד?

אני משלם בשוטף 150 על סלולאר (של המשפחה. לא של העסק) ואם יש נסיעות לחול מגיע גם לאלפייה.

גם היום עם שיחות לחול אתה יכול בקלות להגיע לסכומים של עשרות אלפי שקלים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...